Beyond burger van Beyond Meat ook te koop in Europa | Zandbergen World’s Finest Meat

1-5-2018

  • Beyond BurgerThe delegation of Zandbergen World's Finest Meat together with Beyond Meat

Zandbergen World’s Finest Meat is één van de grootse Europese importeurs van vlees en staat bekend als producent van vleesproducten van hoge kwaliteit. Ze zijn verheugd om aan te kondigen dat ze Beyond Meat zullen vertegenwoordigen in Europa. Beyond Meat is een start-up uit Californië en wordt gezien als leider in de categorie plantaardig vlees. Na een stormachtige groei in Amerika willen ze nu uitbreiden naar Europa. De revolutionaire Beyond Burger® is de eerste plantaardige hamburger die zo op vlees lijkt dat het in de vleesschappen ligt in Amerikaanse supermarkten.

Beyond burger beschikbaar vanaf juli

Zandbergen World’s Finest Meat, gevestigd in Zoeterwoude, zal in juli beginnen met het aanbieden van de Beyond Burger door heel Europa, met uitzondering van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. “In Europa liggen er veel kansen voor Beyond Meat en we kunnen niet wachten om samen te werken met één van Europa’s grootste vlees distribiteurs op de markt”, zei Beyond Meat CEO en oprichter stichter Ethan Brown.

Beyond Meat, waarin onder meer Bill Gates, Leonardo DiCaprio en multinational Tyson Foods geïnvesteerd hebben, wilt de manier waarop we vlees eten veranderen. Dit doen ze door de dierlijke eiwitten te vervangen door plantaardige eiwitten. Deze methode heeft een positieve impact op vier problemen die wereldwijd aan het ontstaan zijn: menselijke gezondheid, het milieu, natuurlijke hulpbronnen en dierenwelzijn. De producten van het bedrijf zijn al te verkrijgen bij meer dan 27.000 supermarkten en restaurants in de Verenigde Staten, maar ook in Hong Kong en Australië.

Zandbergen World’s Finest Meat | Anticiperen op veranderend consumentengedrag

“Als familiebedrijf denken we na over de lange termijn relatie die we willen opbouwen met onze consumenten. Als we onze leidende rol in de vleesindustrie willen behouden, moeten we anticiperen op het veranderende gedrag van consumenten”, legt Joris Zandbergen uit. “Voor de toekomst zien we onszelf als een leverancier die voldoet aan de eiwitbehoeften van onze klant, in plaats van ‘alleen maar’ een vleesleverancier zijn.”

Adriaan Figee, CCO van Zandbergen World’s Finest Meat voegt toe: “In Beyond Meat hebben we een innovatieve partner gevonden, wiens producten revolutionair zijn. Voor consumenten die op zoek zijn naar andere eiwitopties dan vlees is Beyond Meat het antwoord. Wij geloven sterk in hun producten. Omdat deze producten er hetzelfde uitzien en hetzelfde smaken als rundvlees, is het ook een goede optie voor flexitariërs.”

Website: Beyond Meat

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.