Trends in het kort | Week 44

7-11-2022

  • Checkers & Rally's offers meal deal for 40th anniversary of 'E.T.'Checkers & Rally's offers meal deal for 40th anniversary of 'E.T.'
  • The Christmas tree at the Claridge’s will be designed by Sandra Choi for Jimmy ChooThe Christmas tree at the Claridge’s will be designed by Sandra Choi for Jimmy Choo
  • Kahlúa and Gail Simmons put a new spin on the Espresso MartiniKahlúa and Gail Simmons put a new spin on the Espresso Martini
  • Miller Lite taps into the Holiday spirit with a ‘Christmas tree keg stand’ for beer loversMiller Lite taps into the Holiday spirit with a ‘Christmas tree keg stand’ for beer lovers
  • Moxy Lower East Side - Credit: Michael KleinbergMoxy Lower East Side - Credit: Michael Kleinberg
  • Mercure Hotel Amersfoort Centre - credits - A. DeckersMercure Hotel Amersfoort Centre - credits - A. Deckers
  • pizza chef Renato Bosco on jury of first National Pizza Baking Championship 2023pizza chef Renato Bosco on jury of first National Pizza Baking Championship 2023

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over onder andere een maaltijddeal voor de 40e verjaardag van E.T. bij Checkers & Rally’s in de USA en een mooi voorbeeld van storytelling door KFC India, de korte film ‘Kshamata’, over het dove meisje lshmeet.

Een innovatie uit Nederland; de stoeptegels van TILER zijn weerbestendige oplaadpunten voor e-bikes in de straat. Interessant voor hotels, restaurants en cafés om meer oplaadmogelijkheden te creëren? En het Moxy Lower East Side hotel debuteert in de buurt die cool New York definieert.

En de eerste kerstinspiratie: Miller Lite komt voor de kerstperiode met een ‘Christmas tree keg stand’ voor bierliefhebbers. En het Claridge’s kondigde onlangs aan dat hun kerstboom zal worden ontworpen door Sandra Choi voor Jimmy Choo, 23 november wordt de boom onthuld.

Kahlúa en Gail Simmons geven een nieuwe draai aan de Espresso Martini, niet geserveerd in een glas maar in een eetbare cacaokopje. De eerste MICHELIN Gids Hongarije is gelanceerd, klinkt als een land waar foodies hun hart kunnen ophalen!

Mercure Hotel Amersfoort Centre in Nederland heeft zijn lobby en kamers gerenoveerd. En Internationale pizzabakker Renato Bosco zit in de jury van eerste Nationaal Kampioenschap Pizzabakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Renovatie voor Mercure Hotel Amersfoort Centre

Mercure Hotel Amersfoort Centre heeft de lobby en de kamers gerenoveerd. Dit hotel valt onder het Nederlands hotelmanagementbedrijf International Hotel Capital Partners. De gerenoveerde lobby beschikt nu over een gemeenschappelijke tafel voor meerdere gezelschappen tegelijk, deze is geïnspireerd op Amersfoort en de rivier de Eem. Alle slaapkamers zijn voorzien van nieuwe PVC-vloeren en nieuw behang. Ook de inrichting is veranderd, dit is verzorgd door Holmris B8. Atelier Floor is verantwoordelijk voor de architectuur. Om de CO2-uitstoot de reduceren, zijn diverse lokale bouwbedrijven ingezet.

Internationaal bekende pizzachef Renato Bosco in jury van eerste NK Pizza Bakken 2023

De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt internationale allure. De Italiaanse pizzachef Renato Bosco komt speciaal naar Amsterdam om de pizza profs die deelnemen aan deze competitie te beoordelen. Daarnaast bestaat de vakjury onder meer uit SVH Meesterkok Robert Kranenborg, Giovanni d’ Apice (culinair adviseur en auteur van verschillende kookboeken) en Marcel Losekoot (oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy).

Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino, Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan. Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Hij zoekt altijd naar nieuwe deegstructuren en consistenties. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren. Zijn pizzadeeg is herkenbaar aan grote holtes en zijn Romeinse pizza staat bekend om de ongeëvenaarde knapperigheid.

Checkers & Rally’s biedt maaltijddeal voor 40ste verjaardag van ‘E.T.’

Checkers & Rally’s viert de 40e verjaardag van “E.T.: ‘The Extra-Terrestrial’ met een Family Movie Night Meal Deal tot en met 13 november. Kijk voor details op de link naar hun persbericht in de titel.  De Family Movie Night Meal Deal bestaat uit vier maaltijden met vier verschillende sandwich opties – Checkerburger/Rallyburger, Spicy Chicken, Crispy Fish of Chili Dog – evenals vier kleine frietjes en vier kleine frisdranken. Checkers & Rally’s heeft 850 restaurants in de USA.

Mooi voorbeeld van storytelling door KFC India

KFC’s nieuwste korte film ‘Kshamata’, geregisseerd door de veelgeprezen Indiase filmmaker Shoojit Sircar, is in september op de Internationale Dag van de Gebarentaal op YouTube uitgebracht. Het toont het leven van het dove meisje lshmeet. Haar hele leven heeft één of andere persoon de hand van Ishmeet vastgehouden, haar beschermd en haar de weg gewezen. Aan het einde van de 5 minuten durende film (bekijk hem hieronder) vindt ze haar onafhankelijkheid en werkt ze bij een KFC vestiging. Mooi voorbeeld van storytelling, zie het persbericht in de titel, maar bekijk haar verhaal liever in de video hieronder!

De stoeptegels van TILER zijn weerbestendige oplaadpunten voor e-bikes op straat

Een innovatie van de Nederlandse startup TILER, die hotels, restaurants en cafés zouden kunnen installeren om meer oplaadmogelijkheden te creëren. TILER heeft tegels ontwikkeld met geïntegreerde oplaadtechnologie, waardoor e-bikes buiten kunnen opladen zonder kabels of ruimte verslindende oplaadstations. Meer details in de ‘innovatie van de dag’ van Trendwatching, link in de titel.

Miller Lite komt voor de kerstperiode met een ‘kerstboomvat’ voor bierliefhebbers

En dat is geen bier gemaakt met kerstnaalden zoals van Lowlander, maar een ‘Tree Keg Stand’. De nieuwe feestdagencollectie van Miller Lite bevat veel merchandise zoals op bier geïnspireerde truien en feestelijke blikjeshouders tot ’s werelds eerste ‘Holiday Tree Keg Stand’, zodat je Miller Lite rechtstreeks uit je altijd groene boom kunt drinken. Meer details in hun persbericht, link in de titel. Grappig toch?

Moxy Lower East Side debuteert als een eclectische en stijlvolle tuin van plezier in de buurt die cool New York definieert

Geïnspireerd op de geschiedenis van de buurt als een kruispunt van entertainment en cultuur, en haar huidige rol als een broedplaats van innovatie, verleidt het nieuwe 303 kamers tellende Moxy Lower East Side met eindeloos amusement, gecombineerd met de geest van het absurde. Met de volgende restaurants Sake No Hana, een Japans restaurant; Silver Lining, een pianolounge; The Highlight Room, een bar op het dak; The Fix, een café dat de hele dag geopend, een lobbybar, en Loosie’s, een ondergrondse club.

Met interieurs van Michaelis Boyd en Rockwell Group en architectuur van Stonehill Taylor, voedt het ontwerp van het hotel de nieuwsgierigheid en verblindt het het oog, met verwijzingen naar de eclectische sociale geschiedenis van de Lower East Side en de levendigheid van vandaag. Slim ontworpen slaapkamers met technische snufjes bieden speelse toevluchtsoorden, terwijl flexwerkplekken en flexibele vergaderstudio’s die naadloos overgaan van zaken naar plezier voldoen aan de behoeften van de hedendaagse reizigers. Ze hebben ook een ‘Pampered Pooch Package’ zodat je hond met je mee kan reizen! Bekijk hun persbericht, link in de titel.

De eerste MICHELIN Gids Hongarije is gelanceerd

Hoewel Boedapest al jaren in de Michelingids staat, is dit de eerste keer dat veel restaurants in Hongarije een bezoek kregen van de inspecteurs. Met als resultaat: 2  Twee MICHELIN Sterren, 7 Eén MICHELIN Ster, 6 Bib Gourmands en 4 Groene Sterren. Klinkt als een land waar foodies hun hart kunnen ophalen! Bekijk het artikel op de website van Michelin, link in de titel en wij feliciteren alle 62 restaurants verspreid over 33 steden en dorpen die in deze eerste editie worden genoemd! Vooral natuurlijk degenen die sterren hebben gekregen.

De kerstboom in de Claridge’s wordt ontworpen door Sandra Choi voor Jimmy Choo

Claridge’s, het legendarische Mayfair hotel in Londen, heeft recent aangekondigd dat de langverwachte jaarlijkse kerstboom dit jaar zal worden ontworpen door Sandra Choi voor Jimmy Choo. Als jarenlange vriendin van het hotel zal creatief directeur Sandra haar creatie onthullen in de hotellobby op woensdagochtend 23 november 2022.

Deze prachtige sculptur-achtige creatie, genaamd ‘The Diamond’, zal worden vervaardigd uit reflecterende spiegels die worden geaccentueerd met licht dat zal pulseren en golven. De boom zal worden afgewerkt met een gigantische, glinsterende strik – een knipoog naar één van de belangrijkste ontwerpthema’s van de wintercollectie van het merk.

Kahlúa en Gail Simmons geven een nieuwe draai aan de Espresso Martini

Deze feestdagen werkt Kahlúa samen met de beroemde culinaire televisiepersoonlijkheid Gail Simmons om fans te inspireren de Espresso Martini op een andere manier te nuttigen. Namelijk door een martiniglas in te ruilen voor een heerlijke en eetbare Stemless Cocoa Cup. Het aangepaste recept, ontwikkeld door de Emmy Award-winnende voedselexpert, maakt gebruik van ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn in de dagelijkse keuken en is zorgvuldig samengesteld om het rijke en fluweelzachte profiel van de iconische Kahlúa Espresso Martini aan te vullen. Bekijk het persbericht, de link in de titel of bekijk de video hieronder. Leuk idee? Eetbare koffiekopjes hebben we vaker gezien maar smaakt de zoetigheid van het koekje ook bij een cocktail?

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.