Trends in het kort | Week 44

1-11-2019

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over Stella Artois dat gisteren op Halloween een zwart biertje presenteerde in Amerika. En download Foodsy app voor een volledig aanbod op jou station en bestel nu ook o.a. bij Starbucks, Burger king en La Place.

Lewis McKenzie van Hilton Amsterdam Airport Schiphol is winnaar van de ‘Spirit of OPIHR 2019’. En klanten van restaurant Eazie kunnen de komende weten cadeautjes winnen met de Rad van Cadeaus, als bedankje omdat zij de titel ‘Best Fastservice formule van Nederland’ hebben gewonnen.

Wie maakt het beste bockbier van 2019? Lees het hier! Chef Hans van Wolde opent een nieuw pop up restaurant, De Brute Tafel, tot zijn nieuwe restaurant Brut172 open gaat in maart.

De ‘Too good to go app’ helpt volgens de WUR effectief tegen voedselverspilling, gebruik jij hem al? De Michelinsterren voor 2020 zijn bekend in Amerika, kijk welke 14 restaurants 3 sterren hebben!

En een gave promotie voor een skigebied! Een enorme skihelm stond o.a. in Rotterdam, je kon hier Ischgl interactief beleven! Wij weten welke ontwerper de kerstboom van the Claridge’s gaat optuigen. Het blijft een gaaf idee om een lokale ontwerper jouw kerstboom te laten optuigen. Dit zorgt vaak voor free publicity!

 Ook New York doet per 2022 de Foie gras in de ban! Lees hier hoe de horeca ter plekke reageert.  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bestel-app Foodsy uitgebreid met Starbucks, Burger King, Broodzaak, LEON en La Place

De Nederlandse vooruitbestel-app Foodsy startte afgelopen dinsdag een uitgebreide pilot met grote internationale horecamerken op Utrecht Centraal en Schiphol Plaza. Het gaat daarbij onder meer om Starbucks, Burger King, Broodzaak, LEON en La Place. Voor Foodsy betekent dit een belangrijke stap in de richting van een landelijk dekkend netwerk. We schreven eerder over hoe Foodsy werkt! Binnen 10 seconden weer Foodsy zijn in de winkel? Dat kan als je de vooruitbestel-app Foodsy gebruikt.

Lewis McKenzie van Hilton Amsterdam Airport Schiphol is winnaar van de ‘Spirit of OPIHR 2019’

Bar Manager Lewis McKenzie van de Axis Lobby & Cocktail Bar in het Hilton Amsterdam Airport Schiphol, is gekroond tot de winnaar van de zesde jaarlijkse ‘Ophir Global Cocktail Competition’. Na het winnen van de nationale competitie vertegenwoordigde hij Nederland in Venetië (Italië), waar de internationale competitie werd gehouden. Lewis maakte indruk op de jury met zijn eigen Opihr Gin Cocktail, genaamd ‘A Bridge too Far’.

Restaurant eazie bedankt trouwe klant na winnen titel ‘Best Fastservice formule van Nederland’

Healthy foodketen eazie is dit jaar door GfK in een onafhankelijk onderzoek onder duizenden consumenten verkozen tot ‘Beste Fastservice restaurant van Nederland’. Om de trouwe gast te bedanken voor deze consumententitel, introduceert eazie de komende vijf weken het Rad van Cadeaus. Hiermee geeft het restaurant maar liefst 4.500 cadeaus weg. Spelenderwijs wordt iedere gast bedankt voor hun stem: door één draai aan het Rad te geven zien gasten welke van de 4.500 cadeaus ze mee naar huis mogen nemen. De cadeaus lopen uiteen van compleet verzorgde diners voor vier personen tot gloednieuwe BBQ’s t.w.v. €715. Om zoveel mogelijk consumenten te bereiken, wordt het Rad iedere werkdag in een ander eazie restaurant geplaatst. Den Haag mag de spits afbijten op maandag 4 november in de vestiging aan De Gedempte Gracht 98.

D’n Ossebock van Muifel | Beste Bockbier competitie 2019

Deze competitie die werd georganiseerd door Bier Consumenten Vereniging PINT en Mitra drankenspeciaalzaken. De uitreiking vond plaats tijdens de afsluiting van het StiBON Lustrum Symposium in het Mercure City Hotel in Amsterdam. De traditionele bockbieren zijn ingedeeld zijn in de categorie Bock. Brouwerij Noordt eindigde op de 3e plek. Het ’zilver’ ging naar Maximus Bock 7. En de winnaar in deze categorie won liefst voor de 4e keer op rij het goud! Deze eervolle vermelding gaat naar D’n Ossebock van Muifel.

In de categorie Speciaal Bock was de 3e plek voor Kraftbier – Goej Klèts. De 2e plek was voor Ebontree – Ebon Smoked Bock. En de titel Beste Bock van Nederland in deze categorie werd gewonnen door Davo – Weizenbock. In de categorie Dubbelbock, oftewel bockbieren met meer dan 7,5% alcohol eindigde dit jaar twee bieren op de derde plek. Namelijk Gulpener IJsbock en Texels Stormbock. De 2e plaats was voor SNAB, Ezelenbok en de 1e plaats ging naar Zuid-Hollandse Bierbrouwerij, Wout Dubbelbock.

Hans van Wolde opent pop-up restaurant

In maart 2020 opent Brut172 van Hans van Wolde zijn deuren aan de Reijmerstokkerdorpsstraat in Reijmerstok. Om de gasten vast een voorproefje te geven van het nieuwe restaurant Brut172 heeft Hans van Wolde het pop-up restaurant De Brute Tafel in het leven geroepen. Van 6 december 2019 tot 22 februari 2020 zal de oud-eigenaar en patron van Beluga loves you** met zijn team op vrijdag en zaterdag 24 culinaire avonden organiseren. Lees er meer over op de website van Entree Magazine.

WUR: Too Good To Go is effectief instrument tegen voedselverspilling

Met de app Too Good To Go kunnen consumenten een Magic Box kopen. Deze is gevuld met voedingsmiddelen die de winkelier anders weggooit. Uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat de kopers ongeveer 90 procent van de inhoud van deze box consumeren. De onderzoekers noemen de app een effectief instrument tegen voedselverspilling. Lees er meer over op de website van EVMI.

Dit zijn de beste 14 Amerikaanse restaurants met 3 Michelin sterren in 2020

Het was culinair gezien een top jaar voor Amerika, de Michelin gids heeft zich uitgebreid. In juni dit jaar ging de gids verder dan alleen de Bay Area, om zo restaurants in de hele staat Californië te beoordelen. En ter ere van het 15e jaar in New York City breidde Michelin zich uit naar Westchester County, waardoor het restaurant Blue Hill in Stone Bars meteen werd beoordeeld met twee sterren een paar maanden na haar opening. Bekijk alle 14 restaurant beoordeeld met 3 sterren op de webiste van Robb Report.

In oktober stonden er gigantische skihelmen in Rotterdam, Berlijn en München

Ischgl heeft Berlijn, Rotterdam en München bezocht! Op pleinen van deze steden stond in oktober een reusachtige ‘Ischgl Skihelm’. Het bekende en zeer populaire wintersportoord gaf in de skihelm de bezoekers een interactieve Ischgl in de winter ervaring. De toegang was gratis en er waren mooie prijzen te winnen.

Stella Artois lanceerde een nieuw zwart gelagerd biertje met Halloween in Amerika 

Het populaire biermerk Stella Artois heeft onlangs de lancering van de ‘Midnight Lager’ aangekondigd in Amerika. Het is het eerste seizoen biertje wat het merk produceert en het wordt verkocht in een beperkte oplage. Het biertje is een rijk zwart pils met tonen van pure chocolade uit België en van vers gezette espresso. Het bier werd op Halloween gelanceerd in het historische stadje Sleepy Hollow in de staat New York.

De Kerstboom van het Claridge’s Hotel word ontworpen door…..

De kerstboom optuigen is zo’n traditie waar de mensen van houden, zeker in Engeland. Het Claridge’s in Londen speelt hier al jaren op in en elk jaar rond deze tijd maken ze bekend welke bekende ontwerper hun kerstboom gaat optuigen! Niemand minder dan de wereldberoemde schoenenontwerper en frequente gast van het hotel Christian Louboutin! Crhistian zal zijn creatieve creatie onthullen in de lobby van het Claridge’s op donderdag 21 november 2019. Een inspiratie voor andere hotels! Het blijft een gaaf idee om een lokale ontwerper jouw kerstboom te laten optuigen. Dit zorgt vaak voor free publicity!

New York City wil foie gras verbieden in 2022

Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad van New York de verkoop van foie gras in de ban gedaan. De nieuwe maatregel gaat van kracht in 2022 lazen we op de website van The Guardian.   De horeca uit in dit artikeltje hun verbazing en bezorgdheid over de wetgeving, het personeelsverlies en de mogelijkheid van aanzienlijke boetes. De nieuwe wetgeving, aangenomen op woensdag 30 oktober, verbiedt de verkoop van de gemeste lever van een eend of gans in restaurants, supermarkten, delicatessenzaken en andere locaties in de stad.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.