Trends in het kort | Week 44

2-11-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar de Sillybox van restaurant Sillyfox in Veghel en over de winterse pizza’s van Domino’s. Verder aandacht voor een bakkerij uit Doetinchem die een volledig glutenvrije bakkerij heeft ingericht en nu dagvers glutenvrij brood aanbiedt onder de naam YAM en over het snelgroeiende healthy fast-food concept eazie dat zijn 21ste vestiging opende. Happy Italy To Go is nu ook open en aandacht voor omeletten repen die wel een jaar lang goed blijven en Purple Sweet Potato toast in plaats van avocado toast.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De Sillybox van restaurant Sillyfox in Veghel

Ook dit jaar kun je de Sillybox van restaurant Sillyfox in Veghel bestellen voor een smakelijk diner thuis. De Sillybox is vorig jaar geïntroduceerd en werd zo enthousiast ontvangen dat besloten is gasten dit ook voor de komende kerstdagen aan te bieden. De Sillybox bestaat uit een feestelijk viergangenmenu, dat met uiterste zorg is samengesteld en waarbij gemak voorop staat. Check in de link waaruit het kerstdiner bestaat…..

Domino’s | Winter special, pizza met boerenkool en rookworst

Domino’s geeft de oud Hollandsche keuken een verrassende twist. Tyla Robinson, chef van Domino’s, bedacht de pizza met boerenkool en rookworst. De Winter Warmers zijn geïnspireerd op de Nederlandse stamppot en zijn verkrijgbaar in drie varianten: ‘Boerenkool & Worst’, ‘Rook ’N Worst’ en ‘Farmers d’luxe’. Sinds 8 oktober zijn de winterse pizza’s verkrijgbaar bij alle vestigingen.

YAM | Dagvers glutenvrij brood uit een glutenvrije bakkerij

Bij Bakker Wiltink in Doetinchem produceert een team van meesterbakkers dagelijks vers brood, afgestemd op de smaak en wensen van hun klanten. Naast gewoon brood, produceert Bakker Wiltink ook het eerste dagverse glutenvrije brood van Nederland onder het merk YAM. De bakkerij biedt hiermee mensen die glutenvrij moeten of willen eten dezelfde broodbeleving als mensen die gewoon brood eten. Voor Bakker Wiltink en de mensen die glutenvrij brood moeten eten is het letterlijk van levensbelang om 100% glutenvrij te produceren. Daarom heeft Bakker Wiltink naast de gewone bakkerij een speciale glutenvrije bakkerij ingericht. om kruisbesmetting te voorkomen. Daarbij hoort ook een gescheiden wasproces, daarom is er in de glutenvrije bakkerij ook een separate in-huis-wasserij ingericht.

eazie | Nieuw foodconcept, uitbreiding en haar eerste stationslocatie in Tilburg

eazie, éénn van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte autonome omzetgroei van 10% per jaar, zet eazie in op de toenemende markt van bezorgen en op productontwikkeling. Zo heeft eazie haar healthy food concept onder andere doorontwikkeld in samenwerking met de sportdiëtiste Naomi Brinkmans van de KNVB. Hierdoor is het mogelijk geworden om healthy food 100% aan te laten sluiten op iemands persoonlijke doelen. De locatie in Tilburg is de eerste locatie die met dit doorontwikkelde eazie-foodconcept werkt.

De snelste Italiaan ter wereld opent take away in Rotterdam

We schreven er al eerder over: Happy Italy To Go. Vandaag, vrijdag 2 november opent de eerste take away van Happy Italy haar deuren aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Mix snelheid met goed zelfgemaakt eten en het recept voor Happy Italy To Go is geboren. Hier kun je snel je favoriete Italiaanse gerechten afhalen, maar ook rustig zitten. Zelfs voor je ontbijt kun je vanaf deze week bij Happy Italy terecht.

Volgend jaar zullen meer To Go-vestigingen hun deuren openen, op drukke plaatsen zoals stations, winkelcentra en pretparken.

Lang houdbare omelet repen als ontbijt

Deze omelet repen worden gemaakt door Scramblers en zijn bedoeld als een mooi alternatief voor ontbijtrepen, eiwit repen en yoghurt. Ze zijn in drie verschillende smaken verkrijgbaar: spek en eieren met kaas, spinazie & feta en pittige kipworst. Elke reep heeft 10 gram eiwit en slechts 1-3 gram koolhydraten en heeft een houdbaarheid van 12 maanden zonder dat er conserveermiddelen in te vinden zijn.

Avocado toast? Maak kennis met de ‘Purple Sweet Potato toast’

Tegengekomen op Facebook: purple sweet potato toast! Zoete, paarse aardappelen geserveerd op zuurdezem brood, te verkijgen bij Noted Tribeca in New York. De romige basis wordt gemaakt door feta en ricotta met elkaar te mengen, de paarse aardappelen worden vervolgens gemixt met honing. Beide mengsels worden op de toast gesmeerd en daarover wordt wat citroenschil gestrooid. Check vooral de video!

Dubai heeft nu ook een drijvend zwembad op zee

Als je de Italiaanse meren zoals het Comomeer weleens bezocht hebt, ben je bekend met het concept van een drijvend zwembad. Het zoetwaterzwembad in de Golf van Palm Jumeirah’s Club Vista Mare is de eerste in Dubai! Het zwembad is toegankelijk via een loopbrug langs Breeze Beach Grill bij Club Vista Mare op de Palm Jumeirah. Het zwembad is voorzien van een omhullend zwevend dek gedeelte met daaro ligbedden en zitplaatsen voor maximaal 75 personen. Lees meer en bekijk de afbeeldingen op de website van The National.

Wagamama gekocht door Frankie & Benny’s eigenaar The Restaurant Group

Wagamama is verkocht aan de eigenaar van Frankie & Benny’s, Garfunkels en verschillende andere restaurantketens voor £ 357 miljoen. The Restaurant Group (TRG), die ook de merken Chiquito en Joe’s Kitchen beheert, waardeert Wagamama op £ 559 miljoen. De plannen zijn om Wagamama in heel Groot-Brittannië uit te breiden, mede door het omzetten van huidige restaurants van de horecagroep naar vestigingen van Wagamama.

Chef Quique Dacosta’s opent in 2019 restaurant in Londen

Chef Quique Dacosta heeft bevestigd dat zijn langverwachte restaurant in Londen er gaat komen. Begin 2019 opent Arros QD haar deuren in Fitzrovia. De focus zal liggen op rijstgerechten met de nadruk op de “unieke manier van koken van de chef en de verschillende premium Spaanse ingrediënten”. Het restaurant zou eerst open gaan in het Plaza Building op Oxford Street, maar kiest nu toch voor een andere locatie, Eastcastle Street in Fitzrovia. Lees er meer over op Big Hospitality!

Een hondenkopje of roosje in je latte

Het Mr. R Drinks Café in Taiwan, vrolijkt je latte op een bijzonder sprankelende manier op. Een roosje of een hondenkopje van de hond Shiba Inu wordt hier in je latte gedompeld! Erg Instagrammable, en voor Nederlandse latte experts: waarom geen tulpjes of klompen in de latte?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.