Trends in het kort | Week 43

28-10-2022

  • Trends we spotted
  • Fletcher Hotels celebrate 25 years of hospitalityFletcher Hotels celebrate 25 years of hospitality
  • Bobby's Gin X KangaROOSBobby's Gin X KangaROOS
  • Christmas market in Trondheim - credits InboviChristmas market in Trondheim - credits Inbovi

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Toca Social, dit is een geweldige plek om het WK voetbal in Londen te bekijken en je kunt er zelf ook een balletje trappen! In Parijs heb je veel ‘Bars à’ en zelfs een ‘Bar à Couscous’, het heet Bladi en je kunt er je eigen bowl Couscous samenstellen.

Van 1 hotel naar 115 hotels in 25 jaar… Dat is een feestje waard. Fletcher Hotels deed het en viert 25 jaar horeca-ervaring met?

Restaurant Pastorale (**) in België stopt na 30 jaar, chef Bart De Pooter start nieuw visrestaurant in Antwerpen! En onze favoriete bakker uit New York Dominique Ansel opende ‘Dominique Ansel Las Vegas’ in het Caesars Palace.

Weet jij waar de Trafalgar square kerstboom vandaan komt? Wij niet, maar het is een jaarlijks geschenk van Noorwegen sinds 1947. Ook in Londen: The Warmer Room gaat open, de terugkeer van de London Nightclub in een toilet. Dansen met 80 anderen in een toilet, bedacht door The Warmer People.

Onze hometown Leiden krijgt rooftop bar op het oude V&D gebouw, Zirkus restaurant, rooftop bar & ‘spielplatz’. En een sneaker collab: BOBBY’S Gin X KangaROOS, cocktailcultuur in je schoenenkast.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Leuke locatie om het WK in Londen te kijken en zelf een balletje te trappen

Eten, drinken, grote schermen en een interactief spel om je avond mee af te sluiten – betere WK-voorstellingen zijn er niet. Bekijk het artikel over Toca Social op Secret London, link in de titel. Toca Social is een immersieve bar die in 2021 werd geopend en voetbalfans kunnen genieten van gastronomisch eten, drinken en voetballen schieten in de beroemde O2 arena. Hier kunnen maximaal 12 spelers in een persoonlijke booth plaatsnemen en genieten van de wedstrijden op de grote schermen en op een muur schieten met innovatieve ball-tracking technologie.

Restaurant Pastorale (**) in België stopt na 30 jaar | Chef Bart De Pooter begint visrestaurant

Recent schreven we nog over Bart De Pooter als chef van WILDn, het plant-based gastronomische restaurant in Sapphire House Antwerp. Dit deed hij naast zijn bekende tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet (Antwerpen), hier sluiten op 24 december, na 30 jaar, de deuren. Volgend jaar januari begint hij een nieuw restaurantconcept in Antwerpen waarbij vis centraal staat, restaurant ‘Vis van A’, op de Rijnkaai in Antwerpen. Het team van Pastorale verhuist mee en er komt ook een verswinkel bij het concept. Meer in het artikeltje op Knack, link in de titel.

Bladi in Parijs | Een ‘Bar à Couscous’

Een ‘Bar à Tiramisus’, een ‘Bar à Chouquettes’ van Philippe Conticini, een ‘Bar à Crêpes’, een ‘Gyoza Bar’ en de eerste ‘Bar à Brioche’... Allemaal eetconcepten waar je je eigen gerecht kunt samenstellen, volgens jouw smaak en waar je trek in hebt, al deze bars zijn gevestigd in Parijs. Zo ook de ‘Bar à Couscous’ Bladi, hier maak je je eigen medium of grote bowl couscous met allerlei ingrediënten. Bekijk het Franse artikel bij Paris Secret in de link in de titel of hun Instagram post die hieronder is ingesloten. (de tekst gaat verder onder de post).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Secret (@parissecret)

Dominique Ansel Las Vegas in het Caesars Palace is geopend

Onze favoriete bakker uit New York Dominique Ansel heeft ‘Dominique Ansel Las Vegas’ geopend in het Caesars Palace. Dat betekent dat als je naar Las Vegas gaat, je kunt genieten van zijn heerlijke Cookie Shots, Cronuts®, zijn DKA en Frozen S’mores, midden op The Strip. Bekijk de specials die hij maakte voor de opening in deze stad: deze zijn alleen verkrijgbaar in Vegas, de ‘Lucky 7’ gebakjes die een eerbetoon zijn aan gelukssymbolen uit de hele wereld. Bekijk het artikel op de website van het Caesars Palace in de titel of de Instagram post hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door dominiqueansel (@dominiqueansel)

Noorse kerstwonderen | De kerstboom op het Trafalgarplein is sinds 1947 een jaarlijks geschenk van Noorwegen.

Op de eerste donderdag van december wordt op het Trafalgar Square in Londen een enorme kerstboom met prachtige verlichting aangestoken. Wat je misschien niet weet, is dat de boom helemaal uit Nordmarka buiten Oslo (Noorwegen) komt. Bekijk het verhaal in het persbericht op Visit Norway in de titel, of in de video hieronder. In het persbericht staat ook alles over de kerstmarkten in Noorwegen. Oslo is ‘De kersthoofdstad’ van Noorwegen.

Vanaf half november kun je de grote Winter Wonderland Kerstmarkt (Jul i Vinterland) bezoeken aan de hoofdstraat Karl Johan. Koop je kerstcadeautjes bij de marktkramen, drink een kop warme gløgg (de Scandinavische versie van glühwein), maak een rondje in het reuzenrad of trek een paar schaatsen aan. Er is ook een populaire kerstmarkt in Youngstorget, evenals verschillende kleinere markten in Oslo.

The Warmer Room | Terugkeer van de Londense nachtclub in een toilet

Public Life is een oud Victoriaans toilet dat tussen 2006 en 2012 omgevormd werd tot nachtclub, helaas zorgden vergunningsproblemen ervoor dat deze nachtclub sloot. Het toilet maakt echter een comeback en heeft een nieuwe naam, Warmer Room, gecreëerd door Warmer People. Zij zullen een maandelijkse clubavond organiseren waar je samen met 79 gelijkgestemden in een toilet kunt dansen. Meer details in het artikel op Secret London, link in de titel.

Leiden krijgt een rooftopbar | Zirkus restaurant, rooftopbar & ‘spielplatz’

Op de bovenste twee verdiepingen van het voormalige warenhuisgebouw van V&D opent begin december Zirkus. Een restaurant met rooftopbar en een ‘spielplatz’, kortom een plek waar de gasten kunnen samenkomen voor een potje jeu de boule of om te genieten van elkaars zangkunsten tijdens een karaoke-avondje. Het moet het begin vormen van de bruisende plek in de stad die pandeigenaar Alexander van Nimwegen van het hele gebouw wil maken. Meer details in het artikeltje op Sleutelstad.nl, link in de titel of kijk eens op hun Instagram pagina, ze zoeken nog collega’s in de keuken en bediening.

Fletcher Hotels viert 25 jaar ervaring in gastvrijheid met…

Van 1 hotel naar 115 hotels in 25 jaar.. Dat is een feestje waard. Om dit heugelijke feit te vieren worden op zaterdag 29 oktober a.s. de gasten in de Fletcher hotels getrakteerd op feestelijke petitfour en een glas Fletcher’s Bubbels. Maar Fletcher Hotels verrast haar (potentiële) gasten ook met scherpe deals en jubileumacties. Zo kunnen gasten een hotelovernachting boeken voor maar € 25,- per persoon per nacht inclusief ontbijt, is er een speciaal jubileum menu samengesteld en is het mogelijk om te genieten van een ontspannen bezoek aan één van de acht wellnesslocaties voor maar € 25,- voor twee personen. En alle medewerkers van Fletcher ontvangen, naast de heerlijke traktatie(s), allemaal een hotelovernachting cadeau. Bekijk alle aanbiedingen op de link in de titel.

BOBBY’S Gin onthult sneaker collab met KangaROOS | Cocktail-cultuur in je schoenenkast

Na negen jaar van succes in de wereld van spirits, onthult Bobby’s Gin z’n allereerste sneaker, een partnership met het innovatieve, van origine Amerikaanse, lifestyle-merk KangaROOS. Twee smaakmakers, beide populair in hun eigen scene zijn nu gemixt in een gelimiteerde samenwerking KangaROOS x Bobby’s Gin. Het resultaat: de unisex KangaROOS Ultimate in Bobby’s kleurstelling én geur, handgemaakt bij de oosterburen en beperkt tot slechts 350 paar. Een smaakvolle toevoeging aan de reeks special editions van beide merken. If that isn’t the spirit!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.