Trends in het kort | Week 43

26-10-2021

  • Jack O Lantern from Ananas by DoleJack O Lantern from Ananas by Dole
  • REEF KitchensREEF Kitchens
  • horeca trendsTrends in het kort - Trends we spotted

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. ‘The Great Feast’ in The Old Selfridges Hotel in Londen en studenten uit Eindhoven onderzoeken of gewassen onze nieuwe energiebron kunnen worden.

REEF, herontwikkelt urban spaces in Amerika en heeft een bijzondere vastgoedstrategie om hun delivery kitchens te laten groeien. Ze hebben de eerste dark kitchens van de Amerikaanse keten Wendy’s geopend in het VK. Er moeten er 700 volgen in Amerika, Canada en het VK!

Cloud 11 maakt culinaire, met Cannabis geïnfuseerde zoetigheden, mooie foto’s in de link! En Dole stelt voor om een lantaarn uit een ananas voor Halloween te snijden in plaats van uit een pompoen. 😉

Een link naar een artikeltje over een duurzame stof: Econyl. Even sterk als nylon en gemaakt van gerecycled afval. En de Franz Fischer Hut in de Radstädter Tauern is de enige van de 231 hutten van de Oostenrijkse Alpenclub die sinds 2020 100% vegetarisch-veganistische gerechten aanbiedt.

Mannen verdienen in Nederland gemiddeld 14% meer salaris dan vrouwen. Bij De Koffiejongens vinden ze dat raar en vragen ze een vrijwillige mannentoeslag! En inspiratie voor nieuw te bouwen, duurzame horecabedrijven. HAUT in Amsterdam en het gebouw De Haro in San Francisco dat is gemaakt van Cross-Laminated Timber (CLT).

We hebben we een nieuwe keten gespot: Sweet Paris Crêperie & Café, gevestigd in Houston, breidt uit naar Florida met vier locaties.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

The Great Feast in The Old Selfridges Hotel in Londen 

The Great Feast vindt plaats van 11 november tot 18 december in The Old Selfridges Hotel in Londen, 6 weken genieten in de feestmaanden! Met o.a. ‘The Counter of Joy’, waar je het eten krijgt dat is gemaakt door de beste chef-koks van de stad. Onder hen sterrenchefs als Tom Sellers (restaurant Story**), Andrew Wong (restaurant A.Wong**) en Jason Howard, voormalig souschef in het restaurant van het Connaught Hotel (***). Het dessert wordt gemaakt door Wonky Dreams, met dank aan de ijsspecialisten met vloeibare stikstof van Chin Chin Labs. In een artikel dat we lazen over The Great Feast stond dat Chin Chin Labs ook kerstcrackers maakte met eetbare verrassingen. Cocktails worden geserveerd door ‘The Cocktail Guy’ Rich Woods en je kunt genieten van The Magic Garden Stage & Lounge.

REEF | Herontwikkelen van urban spaces en de ontwikkeling van REEF delivery kitchens

De ‘’neighborhood company’’ Reef, verandert urban spaces in community hubs. Het doel van dit bedrijf is om altijd een stukje natuur terug brengen in de stad.  Waar veel steden zijn ontworpen om grote hoeveelheden auto’s te kunnen huisvesten ziet REEF juist potentie tot het versterken van gemeenschappen. Heeft REEF de weg gevonden naar een toekomst waar natuur en stad meer in harmonie komen? Bekijk de video hieronder.

REEF heeft een ecosysteem van 5.000 locaties en een team van meer dan 18.000 medewerkers, het is de grootste uitvoerder van real estate op het gebied van parkeren en heeft diverse delivery restaurants in Noord Amerika. Reef Kitchens, onderdeel van het bedrijf REEF, verwacht dit jaar met een factor 10 uit te breiden en daarbij een unieke vastgoedstrategie in haar voordeel te gebruiken.

 

Student uit Eindhoven onderzoekt of gewassen onze nieuwe energiebron kunnen worden

Ilja Schamle studeert af aan de Eindhoven Design Academy en heeft een project opgezet om te benadrukken hoe hernieuwbare energie afkomstig van tomatenranken kan worden gebruikt om een cloudserver van energie te voorzien. Het project wil onderzoeken hoe technologie een symbiotische relatie met de natuur kan aangaan. De warmte die door de computer wordt gegenereerd, zorgt op zijn beurt voor optimale groeitemperaturen voor de tomaten. Het ontwerp werd tentoongesteld op de Missed Your Call-afstudeertentoonstelling’ tijdens de Milaan Ontwerp Week.

Cloud 11 | Kunstige met Cannabis geïnfuseerde zoetigheden

Cloud 11, is een in Los Angeles gevestigd bedrijf dat met cannabis geïnfuseerd snoepgoed maakt. De oprichters Chef Nick Pritzker en de chef Manuela Sanin (voorheen werkzaam bij restaurant Eleven Madison Park***) willen de gastronomie kennis laten maken met ‘edibles‘, met als doel ‘de ervaring van cannabis zelf’ te verbeteren. Gesteund door de vooruitgang in de infusietechnologie levert Cloud11 echte haute-confectie, bekijk de foto’s maar eens in het artikel op Food Beast.

Instagram: Cloud11

Niet uit een pompoen, maar uit een ananas een gezicht snijden voor Halloween | Dole

Door een mogelijk tekort aan pompoenen en stijgende pompoenprijzen, moedigt Dole Food Company Halloween-vierders aan om in plaats daarvan dit jaar een gezicht/lantaarn in een ananas te snijden. Ze promoten ook de volgende recepten: de Pineapple Jack-O’-Lantern en Bountiful Fruit Salad.

Verder helpt Dole je ook op weg met een downloadbare ananas Jack-O’Lantern snij-sjabloon, zodat het uitsnijden zo leuk, veilig en makkelijk mogelijk wordt gemaakt.

Econyl | Een stof gelijk aan nylon dat gemaakt wordt van gerecycled afval

Econyl is over het algemeen een vrij sterk materiaal, zoals nylon, en het kan gemakkelijk in alle vormen worden geweven. Deze stof staat bekend als behoorlijk rekbaar wanneer het wordt geweven, hoewel hij niet elastisch is in zijn ruwe vorm. Het artikel op Treehugger gaat over het gebruik en de impact van dit duurzame materiaal. Econyl wordt vaak gebruikt voor zowel kleding als industriële doeleinden. De meest voorkomende industriële toepassing van econyl is voor vloeren en tapijten.

Eerste gebouw gemaakt van Cross-Laminated Timber (CLT) in San Francisco.

Cross-Laminated Timber (CLT) is gemaakt van hout, een duurzame grondstof met weinig CO2 uitstoot in vergelijking met materialen zoals cement en staal. 1 De Haro is het eerste gebouw in San Francisco dat van dit materiaal is gemaakt. Het design van Parkings&Will laat de voordelen van dit materiaal zien. Meer over dit design op de website van Treehugger, link in de titel.

In Amsterdam wordt een zelfde type project gebouwd, project HAUT. HAUT is van hout. Eeuwenoud bouwmateriaal en tegelijk dé innovatie in duurzaam bouwen. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt. Inspiratie voor nieuw te bouwen, duurzame horecabedrijven.

Eerste ‘alpenhütte’ in Oostenrijk die alleen vegetarische en veganistische gerechten serveert

De Franz Fischer Hut (2.020 m) in de Radstädter Tauern (Salzburg) is de enige van de 231 hutten van de Oostenrijkse Alpenclub die sinds 2020 100% vegetarisch-veganistische gerechten aanbiedt. Hiervoor heeft het nu het milieukeurmerk gekregen. Meer in het Duitstalige artikel op Food Service DE, link in de titel.

Mannentoeslag bij De Koffiejongens

Mannen verdienen in Nederland gemiddeld 14% meer salaris dan vrouwen. Bij De Koffiejongens vinden ze dat raar. Daarom introduceren ze als eerste merk ter wereld een mannentoeslag: vrijwillig kunnen zij 14% meer betalen voor hun koffiecups.  De 14% toeslag gaat naar de ondernemersopleiding van Project Fearless: een stichting die zelfbewustzijn bij meisjes in de leeftijd van 9-14 jaar stimuleert. Wij kwamen dit op de internationale website van Trendwatching tegen, zo’n actie kan dus zeker aandacht op je bedrijf vestigen! Zou jij de toeslag betalen?

Eerste dark kitchens van Amerikaanse keten Wendy’s geopend in het Verenigd Koninkrijk

Wendy’s, één van ’s werelds grootste restaurantbedrijven gaat in samenwerking met REEF de eerste twee dark kitchens openen in het Verenigd Koninkrijk. Deze opening volgt op de aankondiging van vorige maand; de nieuwe samenwerking tussen Wendy’s® en REEF om de komende vijf jaar ongeveer 700 bezorgkeukens te openen en te exploiteren in de VS, Canada en het VK. Dit nieuwe concept wordt gelanceerd in het VK nadat het met succes is getest in Canada.

Sweet Paris Crêperie & Café opent nieuwe locaties in Miami

Sweet Paris Crêperie & Café, gevestigd in Houston, breidt uit naar Florida met vier locaties. Ze hebben al 10 winkels in Texas en één in Mexico. Sweet Paris Crêperie & Café, opgericht in 2012 door Allison & Ivan Chavez, biedt zoete en hartige crêpes, evenals wafels, salades, panini’s, soepen, milkshakes, mimosa’s en warme espresso- en Nutella-drankjes. Weer een snelgroeiende keten om te volgen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.