Trends in het kort | Week 43

26-10-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over Crossroads Kitchen die plantaardige ‘fruit de mer’-plateaus serveren maar ook een link naar de nieuwe vismarkt in Tokyo, Toyosu Market. Panera Bread is trouwens een campagne begonnen rondom food transparatie: Food Interrupted en McDonald’s test ‘cold brew coffee’ in San Diego. SUGO Pizza opent een nieuw filiaal in Eindhoven en Frites Atelier opent een nieuw filiaal in Gent, met een hoop zitplaatsen en een uitgebreider assortiment. En nog een paar interessante links zoals bijvoorbeeld naar chips dat smaakt naar een kerstboom!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Frites Atelier in Gent | Met meer zitplaatsen en uitgebreider assortiment

De tweede vestiging van Frites Atelier in België is open for business. De vestiging aan de Groentemarkt 20 in Gent heeft meer zitplaatsen en een uitgebreider assortiment dan de huidige Ateliers. In Gent heeft de vestiging op de begane grond 22 zitplaatsen en op de eerste verdieping nog eens 48. Buiten beschikt het Frites Atelier Gent over een terras met minimaal 35 zitplaatsen. Bij Frites Atelier Gent schaft de pot meer dan alleen maar frites. Speciaal voor Frites Atelier Gent heeft Sergio twee nieuwe burgers en twee nieuwe salades ontwikkeld. De Classic Angus Beefburger, maar ook de vegans kunnen hier hun hart ophalen met de Very Vegan Burger. Geen zin in een burger? Ze verkopen ook een Caesar Style Chicken Salad of de Eat your Vegan Green Salad. Bij al deze heerlijke gerechten kan sinds de samenwerking tussen Frites Atelier en InBev een Belgisch bier van de tap worden besteld: Hoegaarden, Stella, Karmeliet Triple en Goose Island zijn de bieren waarvan men kan genieten.

SUGO Pizza opent nieuw filiaal in hartje Eindhoven

Met hun vierkante, gezonde en duurzame SUGO Pizza denken horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen de wereld te gaan veroveren. Ze zijn deze missie begonnen met de recente overname van drie restaurants. Twee in Rotterdam en één in Amsterdam. SUGO Pizza Eindhoven op de Nieuwstraat 20 is het eerste filiaal van SUGO ‘nieuwe stijl’ en krijgt een unieke stamtafel beschilderd door kunstenaar Niels Bakkerus. Het filiaal is ontworpen door ontwerpbureau 40DEGREES.NL. De counter is beter uitgedacht waardoor de consument goed ziet dat alles vers is en er goede en biologische producten worden gebruikt. Ook worden de pizza’s in Eindhoven vanaf nu vers bereid in het zicht van de gasten. Daarnaast wordt het assortiment van voorgerechten, zoals salades en desserts uitgebreid. Alle gerechten kunnen in de winkel worden gegeten of worden meegenomen als take away.

Grand Hotel HUIS TER DUIN gastheer eerste INC Awards

De INC Awards zijn nieuw ingestelde prijzen voor organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. Op 13 november organiseren de Stichting De Upside van Down en Stichting Downsyndroom een feestelijk gala in Grand Hotel HUIS TER DUIN voor het uitreiken van de prijzen.

INC staat voor ‘include everyone’. Bedrijven en organisaties die jongeren met verstandelijke beperking zinvol werk te doen geven, kunnen meedingen naar de awards. Aanmoedigingsprijzen zijn er in vier categorieën: werk & opleiding; marketing, reclame & pr; kunst & cultuur; en sport & recreatie. Deze worden uitgereikt door de staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark. Ook wordt de Pablo Publieksprijs uitgereikt door Pablo Pineda, de eerste student met het Downsyndroom die een universitaire studie opvoedpsychologie heeft afgerond en nu werkzaam is als leraar. Er zijn drie kanshebbers: kinderarts Michiel Weijerman, horeca-ondernemer Thijs Swinkels (Brownies&downieS) en Johnny de Mol.

Met het uitreiken van de awards willen de beide organiserende stichtingen laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker geheel meedraaien in de samenleving.

McDonald’s test cold brew koffie in San Diego

McDonald’s gaat een test doen met cold brew koffie op 74 locaties in San Diego. Cold brew koffie is de afgelopen jaren één van de populairste trends in de koffiesector. Er zullen twee varianten van het koude brouwsel verkrijgbaar zijn: een klassiek zwarte of een ‘marble’. Deze laatste versie wordt gemengd geserveerd met een romige siroop en lichte room.

Panera Bread en voedseltransparantie | De ‘Food Interrupted’ campagne

Panera Bread heeft ‘Food Interrupted’ gelanceerd, een marketingcampagne gericht op voedseltransparantie met nieuwe nutritionele menu-etikettering en een videoserie over voedselvraagstukken. De videoserie volgt degenen die Panera Bread ‘alledaagse helden’ noemt, toegewijd aan het veranderen van het Amerikaanse voedselsysteem. Bekijk de eerste aflevering waarin chef Marcus Samuelsson en John Hammond van Weiser Family Farms het belang bespreken van oude granen.

In Londen opent een restaurant genaamd ‘POTUS’ naast de Amerikaanse ambassade

Restaurant POTUS opent op 31 oktober aan de Albert Embankment in Londen. Het nieuwe restaurant gaat open in het Crowne Plaza hotel naast de nieuwe Amerikaanse ambassade. Chef-kok Pablo Peñalosa Najera is verantwoordelijk voor de keuken, hij werkte onder andere bij El Celler de Can Roca in Spanje en is van Mexicaanse afkomst.

Hoe de schalen van schaaldieren het Salmonella-probleem van de vleesindustrie kunnen oplossen

Een nieuwe studie toont aan dat chitosan, de hittebestendige E. coli bacterie met 90 procent kan verminderen en Salmonella vrijwel kan elimineren. Uit een interessant artikel op de website van de New Food Economy in de International Food Journal of Microbiology blijkt dat chitosan, een stof die is afgeleid van de skeletten van schaaldieren, de waardes van Salmonella en E. coli die worden gedetecteerd in rauw gehakt sterk vermindert.

Chips met kerstsmaak

Ja, je hebt het goed gelezen, chips met kerstsmaak! Vorige week schreven we over de speciale Feestdagen-editie van Coca-Cola met kaneelsmaak en nu hebben we chips met kerstsmaak gezien, te koop bij de Britse supermarktketen Iceland. De maker van de chips moet zich hebben laten inspireren door de vraag: “hoe smaakt een kerstboom?” De kerstsmaak wordt namelijk gecreëerd door dennennaaldolie!

Denemarken, voedsel etiketteren op basis van de impact op het klimaat

Nieuwe etikettering van voedselverpakkingen zal consumenten in Denemarken in staat stellen het effect van hun boodschappen op het milieu te zien. Voedsel zal worden voorzien van stickers met daar de impact op het milieu. Het voorstel zal naar verwachting worden opgenomen in een nieuw klimaatpakket dat deze week door de regering zal worden gepresenteerd. “We willen consumenten de middelen geven zodat ze in de supermarkt al de milieu-impact van het product zien”, zei minister Lars Christian Lilleholt van Milieu.

Toyosu Market | Ter vervanging van de geliefde Tsukiji-vismarkt in Tokio

De iconische Tsukiji-markt in Tokio verlaat de locatie waar hij zich meer dan 80 jaar vestigde. Een van de meest #Instagrammable vismarkten ter wereld sloot onlangs en opende nog geen week later op een nieuwe marktlocatie, vlakbij het winkelgebied Ginza. Volgens het artikel is het verschil groot tussen de oude en nieuwe vismarkt, de nostalgie is verdwenen! Maar ze verkopen nog steeds 480 soorten vis, dus waarschijnlijk blijft ook de Toyosu Market foodies treken.

Plantaardige ‘fruit de mer’ plateau

Luxe ‘fruit de mer’ plateaus zijn altijd een culinair spektakel, maar niet iets voor vegetariërs! Bij Crossroads Kitchen in West Hollywood creëerden ze een plantaardige ‘fruit de mer’ plateau. Het plateau is het geesteskind van eigenaar Tal Ronnen en chef-kok Scot Jones. Deze twee culinaire genieën hebben gesleuteld aan planten en paddenstoelen om ze zoveel mogelijk op zeevruchten te laten lijken. Op het plateau vind je kenmerkende gerechten zoals ‘Crab Cakes’ van palmhart en Artisjokken Oesters. Bekijk de video op Foodbeast! Wij vragen ons trouwens af of ze nog concepten zoals Ahimi, Unami & Sakimi gebruiken!

The Pure Food CO | Een revolutie in de wereld van gepureerd voedsel

Pure Food Co is een start-up gevestigd in Nieuw-Zeeland, ontstaan nadat een familielid van de stichter ziek werd. Hierdoor kon het familielid alleen nog gepureerd voedsel eten. Het bedrijf wilt ervoor zorgen dat het gepureerde eten zoveel mogelijk op het originele eten lijkt. Lees meer op hun website, wee kwamen dit artikel trouwens tegen via de Trendwatching-nieuwsbrief!

Eerste Starbucks in de VS waar je met gebarentaal kunt bestellen

Starbucks opende onlangs hun eerste Amerikaanse filiaal in Washington D.C. waar je in gebarentaal kunt bestellen. Zoals ze aangeven in de video: “Een mooie weerspiegeling van de verschillende gemeenschappen die we bedienen”.

Glutenvrije restaurants in New York

Een lijst van 11 glutenvrije restaurants in New York City op de website van Fine Dining Lovers, inclusief enkele restaurants waar je glutenvrije menu’s kunt eten maar ook adressen voor authentieke Napolitaanse glutenvrije pizza! Enkele voorbeelden: Friedmans restaurants, Rosemary’s, NIX New York, Cosme en glutenvrije pizza’s van Mother Dough Pizza. Het geeft maar weer aan dat het glutenvrij eten in Amerika nog niet op z’n retour is en we dus ook in Europa nog wel meer aandacht hieraan moeten gaan geven!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.