Trends in het kort | Week 41

11-10-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de deelnemers 2020 aan de Hanos Gouden Muts tijdens de Horecava 2020 en het Amerikaanse ‘New Wave Foods’ heeft een veganistisch alternatief voor garnalen gevonden.

Zo schattig! De McHive van McDonald’s in Zweden! Een mini McDonald’s voor de bijen en bijenkorven in een billboard. En Coca-Cola Energy komt op de markt, onze collega Manuel Imanse proefde het!

De Michelinsterren 2020 in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn uitgedeeld, met voor chef Anne-Sophie Pic nu ook 2 sterren voor haar restaurant in Londen. In totaal heeft zij nu 8 sterren! En het bedrijf Bace heeft recent de ROTOFARM op de markt gebracht, benieuwd? Dan het artikeltje lezen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Coca-Cola Energy

Coca-cola wil zich gaan mengen in een nieuwe markt, de markt van de energie drankjes! Recentelijk kwam in Europa de eerste lijn ‘Coca-Cola energy drinks’ al uit die in Amerika pas in januari 2020 in de schappen liggen. Jammer genoeg zal de kersen variant echter alleen in Amerika uitkomen…

Recent heb ik het toevallig geproefd op het station in Leiden, maar ik vond het persoonlijk niet écht lekker. ^Manuel Imanse

Veganistische garnalen

Het Amerikaanse ‘New Wave Foods’ heeft een veganistisch alternatief voor garnalen gevonden. Deze duurzame ‘garnalen’ worden gemaakt op basis van zeewier en bieden een alternatief voor de 1.4 miljard kilo echte garnalen dat elk jaar alleen al in Amerika wordt gevangen. Ze schijnen qua textuur en smaak erg overeen te komen met hun dierlijke variant en New Wave Foods is van plan om ze in de toekomst te gaan leveren aan restaurants.

ROTOFARM 

Het bedrijf ‘Bace’ heeft recentelijk de ROTOFARM ontwikkeld. Een nieuwe manier van het zelf planten en groenten kweken zonder daarbij grond te hoeven gebruiken. Het is een roterende cilinder wat het groeiproces van de planten stimuleert. Leuk voor kruiden of groenten kweken in restaurants, of voor mensen die in de stad wonen of op een moderne manier groenten willen kweken. Het oorspronkelijke ontwerp was van NASA en was bedoeld om planten te kunnen laten groeien in de ruimte.

Michelin gids Groot Brittannië en Ierland 2020

La Dame de Pic Londen, het enige restaurant in Engeland van Anne-Sophie Pic in het Four Seasons Hotel, Ten Trinity Square, heeft 2 jaar na de opening haar tweede Michelinster ontvangen. Anne-Sophie Pic heeft van alle vrouwelijke chefs in de wereld de meeste Michelinsterren. In totaal 8 sterren verdeeld over 5 restaurants. Nieuw 3 Michelinsterren restaurants: Sketch (The Lecture Room & Library) in Londen. Nieuwe 2 Michelinsterren restaurants: Aimsir in Kearneystown, Greenhouse in Dublin en The Dining Room in Whatley Manor Malmesbury in Wiltshire.

De McHive | McDonald’s Zweden helpt de afnemende bijen populatie

Bij McDonalds schrikken ze ook van de enorme afname in het aantal bijen in de wereld. Het begon met het plaatsen van nieuwe bijenkorven op de daken van veel McDonald’s vestigingen in Zweden. Om dit initiatief te vieren op de internationale dag van de bijen heeft McDonald’s in samenwerking met ‘Nord DBB’ de kleinste McDonalds ooit gebouwd; De McHive. Om nog een stap verder te zetten zijn vervolgens in verschillende billboards rondom Stockholm bijenkorven geplaatst om te dienen als ‘bijenhotel’. Meer weten bekijk deze video van de initiatiefnemers.

HANOS Gouden Koksmuts: deelnemers 2020 bekend

Welke keukenbrigade is competitief ingesteld en daarnaast het meest stressbestendig en creatief met de ingrediënten die zij ter plekke aangereikt krijgen? De acht fanatieke teamcaptains die dinsdag 14 januari 2020 zullen concurreren om de HANOS Gouden Koksmuts 2020 op de Horecava, zijn:

  • Pascal Duvivier van Bridges Amsterdam* in Amsterdam
  • Emiel Kwekkeboom van restaurant Joann in Enschede
  • Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht
  • Jermain de Rozario van restaurant De Rozario* in Helmond
  • Lars van Galen van Hotel ’t Lansink* in Hengelo
  • Adrian Zarzo van Zarzo* in Eindhoven
  • Tommy Janssen van restaurant Bentinck in Amerongen
  • Julien van Loo van restaurant Parkheuvel** in Rotterdam

Alle chefs worden ondersteund door twee souschefs.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.