Trends in het kort | Week 40

6-10-2021

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. slaapvriendelijk ijs van Nightfood voor in de grab-and-go shops in hotellobby’s, een verblijf in de ‘Nutmobile’ van MR. PEANUT® van het pindakaasmerk PLANTERS en Leonardo DiCaprio die investeert in een Nederlands kweekvleesbedrijf.

Michelin gaat maandelijks nieuwe inschrijvingen voor in de Michelin Gids Nederland vermelden vanaf 20 oktober en de inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is geopend tot 22 oktober.

‘Change is Brewing!’ is de nieuwe smaak van Ben & Jerry’s in Amerika, het blijft interessant om te lezen hoe zij hun sociale achtergrond ook in hun smaken vertalen. Steeds meer bedrijven gaan ‘gezonde alternatieven’ ook in hun fastfood concepten invoeren. Zo ook in China waar Yum China dit doet in meer dan 6.000 van hun KFC-, Pizza Hut- en Taco Bell-vestigingen.

Weer een nieuw concept dat zich richt op het verblijven in een stad alsof je er woont. YAYS, unlock the neigbourhood in o.a. Amsterdam, Den Haag en Parijs. En gespot in Amerika: een limited-edition van met Hendrick’s Gin geïnfuseerde augurken van Katz’s Delicatessen.   

Leestijd: 5 minuten

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Michelin gaat nieuwe inschrijvingen voor in de Michelin Gids Nederland vermelden vanaf 20 oktober

De MICHELIN Gids gaat vanaf woensdag 20 oktober elke maand enkele restaurants onthullen die worden opgenomen in de selectie voor de nieuwe gids. Dus als je hun website vanaf 20 oktober in de gaten gaat houden, ontdek je nog eerder de nieuwe culinaire adressen die door de inspecteurs zijn geselecteerd.

 

iDEAL Hospitality Partners introduceert slaapvriendelijk ijs  

Jill Rigsbee, CEO van iDEAL Hospitality Partners over hun samenwerking met Nightfood: “Wij geloven dat elk hotel op alle mogelijke manieren een betere nachtrust voor zijn gasten moet ondersteunen. Dat geldt ook voor slaapvriendelijke snacks.”

Na een succesvolle ‘grab-and-go’-pilottest met een toonaangevende hotelketen, verwachten zij dat het bekroonde Nightfood-ijs de komende maanden in duizenden hotels door heel Amerika zal worden geïntroduceerd. Nightfood is een pionier in de categorie nachtsnacks. Nightfood-snacks zijn uniek samengesteld door slaap- en voedingsexperts om een gezonde nachtrust te bevorderen en de honger van gasten op een betere, gezondere en meer slaapvriendelijke manier te stillen. Populaire ijssmaken zijn onder meer Cookies n’ Dreams, Midnight Chocolate en Cold Brew Decaf. Alhoewel wij in Nederland nog niet echt bezig zijn met dit soort producten, kan dit natuurlijk wel toegevoegd worden aan ‘grab-and-go’ winkeltjes in hotellobby’s.

 

Go Nuts! MR. PEANUT® verhuurt zijn iconische Nutmobile™

Inspiratie voor alle pindakaaszaken in Nederland? In Amerika is het pindakaasmerk PLANTERS® toegevoegd aan het merk Hormel Foods in Minnesota. Fans konden ter ere hiervan verblijven in het vakantiehuis van Mr. Peanut, “INN a NUTshell’’. Het verblijf was inclusief een reisvergoeding van $ 1.500 en activiteiten waardoor gasten konden genieten van het prachtige landschap in Minnesota. Het beste gedeelte? Dit unieke verblijf in een pinda was beschikbaar voor $ 3,59: de kosten van een pot PLANTERS®-pinda’s.

INN a NUTshell

INN a NUTshell

 

Leonardo DiCaprio investeert in Mosa Meat en Aleph Farms om de ontwikkeling van duurzaam gekweekt rundvlees te bevorderen  

Aleph Farms en het Nederlandse Mosa Meat, twee bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van gekweekt vlees, kondigen in het bovenstaande persbericht (link in de titel) de investering aan van milieuactivist en Academy Award winnende acteur Leonardo DiCaprio. Beide bedrijven hebben aangetoond dat ze rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kunnen telen. Wereldwijd stijgt de interesse in kweekvlees, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we zijn zo benieuwd wanneer we het in Nederland mogen proeven!

 

Change is Brewing! | De nieuwste smaak van Ben & Jerry’s

‘Change is Brewing’ maakt deel uit van Ben & Jerry’s voortdurende werk om raciale gerechtigheid te bevorderen. Met ‘Change is Brewing’ wordt Amerika opgeroepen zich te ontdoen van een gebroken strafrechtelijk rechtssysteem en te investeren in diensten die gemeenschappen helpen bloeien, zoals geestelijke gezondheidszorg, counseling over middelengebruik en gezondheidszorg.

De diepe, rijke koffiesmaak in ‘Change is Brewing’ is van BLK & Bold, het eerste nationaal gedistribueerde koffiebedrijf in Black-eigendom dat 5% van zijn winst geeft aan initiatieven die jongeren in nood ondersteunen. Greyston Bakery, een gedreven leverancier en al heel lang partner van Ben & Jerry’s, levert de overheerlijke fudge-brownies. De bakkerij heeft een “open sollicitatie”-beleid dat kansen biedt aan mensen die te maken hebben met belemmeringen op werkgelegenheid. Bekijk de video van ‘Change is Brewing’ hieronder.

 

Ook in China gaan steeds meer bedrijven een gezonde levensstijl faciliteren

Yum China kondigde de lancering aan van een nieuwe campagne om gebalanceerde voeding te promoten door klanten meer groenten en fruit aan te bieden. De campagne werd op 13 september gelijktijdig gelanceerd in meer dan 6.000 KFC-, Pizza Hut- en Taco Bell-vestigingen in heel China, voordat het geleidelijk wordt uitgebreid naar meer winkels.

Een belangrijk onderdeel van de campagne is het programma “Fruit and Vegetables 100+”, dat klanten aanmoedigt om minstens 100g groenten en fruit aan hun maaltijden toe te voegen. KFC, Pizza Hut en Taco Bell zullen ook een reeks nieuwe en bijgewerkte producten op basis van groenten en fruit lanceren in China, terwijl ze hun digitale platforms gebruiken om het publiek bewust te maken van voeding en gezond eten.

 

Het comfort van hotel en de kennis van een insider | YAYS, unlock the neighbourhood

Weer een nieuw concept dat zich richt op het verblijven in een stad alsof je er woont. In een stijlvol boutique appartement, met altijd iemand binnen handbereik die de leukste plekjes kent. YAYS combineert de vrijheid en flexibiliteit van een eigen woning, met het comfort en de luxe van een hotel. De vijftien aparthotels en serviced apartments zijn te vinden in de meest authentieke buurten van Den Haag, Amsterdam en Parijs. YAYS is ideaal voor wie zich echt onderdeel van de buurt wilt voelen. En met als motto ‘unlock the neighbourhood’ zorgen de YAYS Insiders er dankzij hun tips en lokale netwerk voor dat elk verblijf komt met die typische local vibe. Door te focussen op kleine ondernemers en minder bekende attracties, heeft toerisme zo een positieve impact op de stad.

YAYS appartement

YAYS appartement

Inschrijving Horecava Innovation Award 2022 geopend tot 22 oktober

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Gold & Green, Deliverect, Pure Pacific, Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de 21e keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Horecava biedt net als vorig jaar de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het TrendLAB. De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2022 in RAI Amsterdam.

 

Met gin geïnfuseerde augurken | Door Hendrick’s Gin en Katz’s Delicatessen

Ik ben gek op augurken en op Hendrick’s Gin in mijn G&T – de combinatie van deze twee klinkt heerlijk dus! Bekijk het artikeltje op Hypebeast om meer te lezen over deze limited-edition met gin geïnfuseerde augurken van Katz’s Delicatessen. Het idee is ontstaan uit een 1 april grap maar ze schrijven ook dat de augurk prima smaakt met een pastrami sandwich en een cocktail. ^Marjolein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.