Trends in het kort | Week 39

3-10-2022

  • Trends we spotted
  • Ibis Hotels in Bangkok and Sevilla exhibit original art IRL | While @ibisstyles followers on Instagram can win an NFTIbis Hotels in Bangkok and Sevilla exhibit original art IRL | While @ibisstyles followers on Instagram can win an NFT
  • Ibis Hotels in Bangkok and Sevilla exhibit original art IRL | While @ibisstyles followers on Instagram can win an NFTIbis Hotels in Bangkok and Sevilla exhibit original art IRL | While @ibisstyles followers on Instagram can win an NFT
  • Voyager Space names Hilton official hotel partner to elevate the guest experience in spaceVoyager Space names Hilton official hotel partner to elevate the guest experience in space
  • Mexigin | Mexican spiced gin becomes newest alcohol flavorMexigin | Mexican spiced gin becomes newest alcohol flavor
  • Taco Bell Beyond Carne AsadaTaco Bell Beyond Carne Asada

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een Coffee Cocktail Challenge georganiseerd door Mr. Black Cold Brew Coffee Liqueur. Je kunt jouw koffiecocktail inzenden tot 11 oktober. En één van de nieuwste alcoholsmaken volgens chef-kok Todd English is de amberkleurige Mexicaans gekruide gin, Mexigin.

GROHE komt met een nieuw waterrecycling doucheconcept, goed idee voor kleine boetiekhotels of B&B’s? En Voyager Space heeft Hilton officieel benoemd tot zijn hotelpartner om de gastervaring in de ruimte te verbeteren.

Starbucks opende vorige week de 6.000ste vestiging in China en de 1.000ste vestiging in Shanghai! En Ibis hotels in Bangkok en Sevilla exposeren originele kunst IRL, terwijl @ibisstyles volgers op Instagram een NFT kunnen winnen.

Recent geopend: de CloudBar op ruim 300 meter boven The Magnificent Mile in 360 CHICAGO en Taco Bell introduceerde hun nieuwe Beyond Carne Asada Steak. In Nederland genieten we van een nieuw zuivelmerk ‘Kalverliefde’, het verkoopt melk van boerderijen die kalveren bij de koeien houden.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Op de markt net voor Dierendag | Kalverliefde melk

Vanaf 1 oktober is het zuivelmerk Kalverliefde in Nederland op de markt, net op tijd voor Dierendag. Het nieuwe zuivelmerk wordt gelanceerd om ervoor te zorgen dat kalveren maanden in plaats van uren bij hun moeder kunnen blijven. Kalverliefde – letterlijk ‘kalf -liefde’ en figuurlijk ‘puppyliefde’ – werkt met boeren die koeien en hun kroost bij elkaar laten blijven, zodat de kalveren bij hun moeder kunnen zogen in plaats van aan kunstmatige uiers. Van de ruim 15.000 melkveehouders in Nederland houden naar schatting 45 momenteel kalveren bij de koe. Sympathiek gebaar om deze melk in koffiezaken te gebruiken? Bekijk het merk op hun website, link in de titel.

GROHE onthult een waterrecycling doucheconcept

GROHE, een toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukenarmaturen, onthulde onlangs een nieuw waterrecycling doucheconcept, waarmee het merk zijn assortiment badkamer- en keukenproducten die efficiënt watergebruik bevorderen en duurzame keuzes gemakkelijker maken, uitbreidt. Het laat zien hoe een nieuwe generatie sanitaire oplossingen het waterverbruik drastisch kan verminderen. Nergens is dit belangrijker dan in de badkamer – die goed is voor meer dan twee derde van het dagelijkse waterverbruik (4). Bovendien is waterverwarming de tweede grootste bron van energieverbruik in huis (5). Meer waterefficiëntie vermindert het gebruik van fossiele brandstoffen, energierekeningen en koolstofuitstoot.

GROHE’s circulerende oplossing reinigt, hergebruikt en verhit water opnieuw om slechts een kwart van het water en een derde van de energie te gebruiken die normaal gesproken nodig is voor traditionele douches, wat zich vertaalt in een kostenbesparing tot 65% per jaar voor een huishouden van vier personen en tot 70% minder CO2-uitstoot. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de douche-ervaring te creëren die mensen verwachten, maar met zo weinig mogelijk vers water – en opent de mogelijkheid van schuldvrij, lang doucheplezier. Meer details in hun persbericht, link in de titel. Is dit een mooie oplossing voor kleine boutique hotels of B&B’s?

(4) German Association of Energy and Water Industries, Water Statistics, 2021

(5) Federal Statistical Office 2018

Starbucks opent 6.000ste vestiging in China en heeft nu 1.000 vestigingen in Shanghai

Starbucks vierde deze week de opening van hun 6.000ste vestiging op het Chinese vasteland. De opening vond plaats op 30 september in het Shanghai Lippo Plaza, waar het bedrijf meer dan 20 jaar geleden zijn eerste vestiging in Shanghai opende. De nieuwe vestiging markeert Starbucks 1.000e store in Shanghai. Shanghai is de eerste stad ter wereld die deze mijlpaal passeert. De nieuwste toevoeging aan Starbucks groeiende portfolio van ‘Greener Stores’ heeft ook toonaangevende duurzaamheidsoplossingen en gedigitaliseerde activiteiten. Om de mijlpaal te vieren, lanceert Starbucks ‘Shanghai Coffee’ in Crema Ristretto-stijl – de eerste handgemaakte koffie met een stadsthema in China als eerbetoon aan de stad en haar grote hoeveelheid koffie liefhebbers. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Hotels in Bangkok en Sevilla exposeren originele kunst IRL; terwijl @ibisstyles volgers op Instagram een NFT kunnen winnen

ibis Styles brengt nieuwe artistieke pop naar de metaverse met de wereldwijde campagne: 2022 #OpenToCreators, in samenwerking met de wereldberoemde digitale scheppers en wedstrijdambassadeurs @tikkywow en @naranjalidad. De NFT’s (Non Fungible Token) van alle kunstenaars die verbonden zijn aan de ibis Styles 2022 Open to Creators campagne worden gedeeld in een ibis Styles virtuele kunstgalerie in de metaverse, toegankelijk via spatial.io. De virtuele galerie volgt de recente IRL-evenementen (In Real Life) in ibis Bangkok Silom en ibis Styles Sevilla, waar de originele werken en NFT’s zijn gemaakt. Volgers van @ibisstyles op Instagram kunnen meedoen om kans te maken op een NFT gemaakt door de kunstenaar Naranjalidad, die via Opensea zal worden overgemaakt. De winnaar krijgt ook de status van gouden lid van het ALL Loyality Program. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Voyager Space benoemt Hilton tot officiële hotelpartner om de gastervaring in de ruimte te verbeteren

Hilton en Voyager Space willen astronauten en ruimtetoeristen laten weten dat het belangrijk is waar je verblijft. Voyager, een wereldleider in ruimteonderzoek, kondigde recent aan dat Hilton de officiële hotelpartner wordt van Starlab, het geplande vrij vliegende commerciële ruimtestation van Voyager. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Mexigin | Mexicaans gekruide gin wordt nieuwste alcoholsmaak

Mexigin is de enige donkere gekruide gin op de markt, een amberkleur met een smaak die volledig afwijkt van conventionele bloemen- of dennensmaak, maar in plaats daarvan diepe, kruidige noten die een eerbetoon zijn aan de Latijnse smaken van de Nieuwe Wereld. In hun persbericht (link in de titel) kondigen zij aan dat hun gin de favoriete gin is van de bekende chef Todd English, eigenaar van The ENGLISH Hotel en restaurants wereldwijd, waaronder de populaire Las Vegas restaurants Olives en The Pepper Club. Chef Todd English is viermaal winnaar van de James Beard Award en werd door Bon Appetit Magazine uitgeroepen tot “Restauranteur van het Jaar”. Bekijk hieronder zijn video over Mexigin.

Nieuwe CloudBar geopend ruim 300 meter boven The Magnificent Mile op 360 CHICAGO

Magnicity, de wereldwijde exploitant en maker van innovatieve, ervaringsgerichte attracties hoog boven steden, vierde onlangs de feestelijke opening van de CloudBar op de 94e verdieping van het voormalige John Hancock Center (875 N. Michigan Ave.). De nieuwe conceptbar, die ruim 300 meter boven The Magnificent Mile op het 360 CHICAGO Observation Deck ligt, biedt een nieuwe kijk op hoe toeristische bestemmingen hyperlokale ambachtslieden en partnerschappen voor eten en drinken inzetten om het authentieke van een stad uit te vergroten. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Taco Bell introduceert de nieuwe Beyond Carne Asada Steak

Vorige week kondigden Taco Bell en Beyond Meat® de onthulling aan van een uniek product: Beyond Carne Asada Steak™. Dit volledig nieuwe en naar verwachting smaakvolle plantaardige eiwit is vanaf 13 oktober voor een beperkte tijd verkrijgbaar bij geselecteerde Taco Bell-vestigingen in de regio Dayton, Ohio, zolang de voorraad strekt. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Coffee Cocktail Challenge door Mr. Black Cold Brew Coffee Liqueur

Coffee Cocktail Challenge 2022: Denk jij dat je hebt wat nodig is om de volgende moderne koffiecocktail te creëren? Ga de strijd aan met cocktailliefhebbers uit de hele wereld. Creëer een drankje. Maak het drankje. Maak een foto of filmpje, tag #coffeecocktailchallenge en @mrblackspirits en maak kans op mooie prijzen. Zo eenvoudig is het! Sinds 28 september kun je je video’s inzenden en het sluit op 11 oktober. Meer details in de Instagram post, gelinkt in de titel. Wij vonden de Espresso Martini met cognac die we dronken in Chais Monnet Hotel & Spa in de stad Cognac heerlijk!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.