Trends in het kort | Week 39

28-9-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een pop-up restaurant op de Amsterdamse Wallen en het eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht gaat binnenkort open. Ook Usain Bolt opent een nieuw restaurant en Taiko’s nieuwe ingrediënt van het jaar is bekend.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen | Ode aan de aardappel

Onlangs opende op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveerden daar een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer in de spotlight bracht. Gasten konden aanschuiven in het piepkleine restaurant voor een diner van 10 minuten. Check ook de foto’s op Instagram.

Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Perceel Capelle aan den IJssel

Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel heeft een nieuw interieur gekregen. Het sterrenrestaurant van Sharon Tettero en Jos Grootscholten heeft een nieuw eigentijds en warm interieur gekregen waarin associaties met bloemen een rol spelen. Gasten kunnen tot en met november 2018 genieten van een aantrekkelijk restylingsmenu.

Bakkerswinkel opent eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht

De Bakkerswinkel opent het eerste kaasfonduerestaurant in Utrecht op donderdag 4 oktober. Het nieuwe restaurant, Fondue au Fromage, komt in één van de twee werfkelders van het bakkerspand aan de Wittevrouwenstraat. Vanaf donderdag 4 oktober kunnen gasten vier avonden per week kiezen uit vier soorten kaasfondue. Op donderdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur valt er te kiezen uit Nederlandse, Engelse, Franse en Zwitserse kazen. “We gaan ons echt specialiseren. Niet even een klein pannetje kaas. Het is echt de kaasfondue waar je voor komt”, vertelt eigenaar van de Bakkerswinkel Utrecht Ton Geelhoed.

Usain Bolt opent een restaurant in Londen

Usain Bolt, de snelste man ter wereld met drie Olympische gouden medailles, heeft aangekondigd dat hij een nieuwe Jamaicaanse bar, restaurant en “late lounge”, genaamd Tracks & Records, gaat openen in Oost-Londen. Het moet een ‘authentiek stukje Jamaica in het hart van de hoofdstad’ gaan worden, op korte loopafstand van Liverpool Street station.

Coca-Cola heeft interesse in cannabisdrankjes

Coca-Cola voert gesprekken met Canadese cannabisproducent Aurora Cannabis om mogelijk wiet-drankjes te gaan produceren. Dat bericht de Canadese nieuwszender BNN Bloomberg. Het zou een baanbrekende stap zijn: een iconische frisdrankproducent als Coca-Cola die de marihuanasector betreedt. Toch zeggen bronnen van BNN Bloomberg dat de onderhandeling met Aurora Cannabis al vrij ver gevorderd is.

Schilo van Coevorden kiest voor soja als Taiko’s ingrediënt van het jaar

Nadat eerder voor Wagyu, wasabi en Red King Crab glansrollen waren weggelegd, heeft Taiko, het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam, dit jaar extra groot nieuws! Het nieuwe ingrediënt van het jaar is namelijk soja met oorsprong uit het Verre Oosten. Chef Schilo van Coevorden heeft hieromheen een compleet nieuw ‘The Circle of Soy-menu’ gecreëerd.

Er komt een nieuw keurmerk voor duurzame zuivel

Stichting Milieukeur (SMK) gaat een certificatieschema voor duurzame zuivel publiceren onder het eigen keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Dat laat de stichting in een persbericht weten. Om het keurmerk te mogen dragen, moet melk voldoen aan eisen voor diergezondheid, dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. Ook weidegang en grondgebondenheid zijn belangrijke eisen waaraan de melkveehouderij moet voldoen.

365 dagen zomer met nieuw design Peachtree

De Kuyper Royal Distillers, eigenaar van wereldmarktleider De Kuyper cocktaillikeuren, voorziet zijn populaire Peachtree likeur van een nieuw flesdesign. De kristalheldere perziklikeur wordt opgefrist met een meer zomers, sprankelend, vrolijk en vlot uiterlijk terwijl het zijn iconische vormen, kleuren en ‘Peachtree gevoel’ behoudt. De uitkomsten van internationaal consumentenonderzoek hebben geleid tot de frisse restyling van de favoriete perziklikeur voor zomerse cocktails, en is vanaf 18 september 2018 te verkrijgen in Nederlandse supermarkten, bars en restaurants.

Top chef uit Londen komt met maaltijdpakketten die scoren op Instagram

Chef Skye Gyngell werkt momenteel aan maaltijdpakketten voor de Instagram generatie. Ze bevatten “alles wat fijnproevers nodig hebben voor de ultieme Instagram-post”. De beroemde chef-kok uit Londen werkt hiervoor samen met het Italiaans pastamerk La Famiglia Rana. De pakketten zijn er in zes varianten – elk met een ander soort tortelloni en de hoogwaardige producten die nodig zijn om iets te maken wat zowel een lust voor het oog is als voor de smaakpapillen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.