Trends in het kort | Week 37

14-9-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over het nieuwe Abba restaurant ‘Mamma Mia! The Party’ dat volgend jaar opengaat in Londen en een artikeltje over ‘huilen in de Starbucks’. Daarnaast een link naar een artikeltje in het Parool die het nieuwe sterrenfrietje van de Frietboutique de ‘Amsterdamse kapsalon’ heeft gedoopt. En Rutte Distillateurs is opnieuw de officiële gin leverancier voor de New York Oyster Week, weet jij trouwens wat een ‘Curdusio’ is?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Mama Mia! The Party | Het Abba restaurant krijgt een locatie in Londen

The Party, het restaurant van Abba dat in 2016 in Stockholm is geopend na het succes van ‘Mamma Mia!’ het theaterprogramma, krijgt ook een locatie in Londen volgend voorjaar. Abba’s Björn Ulvaeus had al plannen voor een restaurant in de buurt van Waterloo, maar kiest uiteindelijk voor een locatie in Greenwich voor zijn muzikale ‘feest’-restaurant. Het avondje uit inclusief diner, gaat Mamma Mia! The Party heten en zal worden gevestigd in de O2 in Greenwich en naar verwachting gaat het feestfestijn laat in de lente van volgend jaar open.

Starbucks viert de opening van de Reserve Roastery in Milaan met een nieuw drankje, de ‘Cordusio’

We hebben net geschreven over de onlangs geopende Reserve Roastery, gelegen aan de Piazza Cordusio in Milaan. Nu heeft Starbucks een nieuw drankje uitgebracht ter ere van de opening en andere delen van de wereld krijgen de kans om het ook te proberen. De ‘Cordusio’, vernoemd naar de locatie van de Roastery, is een eerbetoon aan de smaken van espressodranken in Milaan-stijl. Het is een combinatie van espresso, gestoomde melk, mokka-saus en cacaopoeder die refereert naar de  Barbagliata, een espresso met cacaosmaak die wordt geserveerd met room die is ontstaan in de hoofdstad van Italië. Starbucks verkoopt de Cordusio in de VS, Mexico, Peru en Europa zolang de voorraad strekt.

Foodblogger bedenkt ‘leuke’ lunches voor Roodenrijs

De Westlandse meesterbakker Roodenrijs en foodblogger Reny Wildenberg van MindYourFeed.nl slaan de handen ineen om de lunch leuker te maken. Samen laten zij in het filiaal van Roodenrijs in Wateringen gedurende vier weken zien hoe je eenvoudig een leuke, lekkere lunch maakt. Ze bedachten een croissant met rucola, brie en rauwe ham, een zacht broodje met pittige tonijnsalade, een spelt-eierkoek met fruitspread en een ‘Meestertje’ met geitenkaas en gegrilde groenten. Leuke vorm van samenwerken!

Is dit de Amsterdamse kapsalon?

Leuk artikeltje in het Parool over het ‘sterrenfrietje’ van de Frietboutique & Bridges: frietjes ingelegd in Kesebeke-zuur, geserveerd met ossenworst, sambal-mosterd en ingelegde rode ui. Het Parool vindt het wel een antwoord op de Rotterdamse kapsalon!

De Cantina Bar in de Star Wars-sectie van Disneyland krijgt alcohol op het menu

Disneyland gaat voor het eerst in zijn 63-jarige geschiedenis alcohol serveren aan het grote publiek! Dat deden ze al in hun privé Club 33 op New Orleans Square waar je alleen op uitnodiging kan dineren. Ze serveren de drank in de Cantina van de Oga, in de nieuwe Star Wars-sectie: Galaxy’s Edge-uitbreiding die in 2019 wordt geopend.

Farm Dairy brengt biobased melk can

Bij Albert Heijn verschijnt de eerste biobased melk can van Europa in de koeling. De can bestaat voor 100 procent uit biobased PE uit hernieuwbaar materiaal (suikerriet) in plaats van fossiele grondstoffen. Het biobased gehalte van de gehele verpakking, dus inclusief biobased dop en biobased sleeve, komt door toevoeging van een aantal onmisbare additieven op circa 98 procent. Biobased PE is niet afbreekbaar, maar wel zeer goed recyclebaar en kan zoals ook op de verpakking vermeld, gewoon bij het plastic afval. Lees er meer over op de website van EVMI.

AccorHotels heeft de acquisitie van Mövenpick Hotels & Resorts afgerond

AccorHotels heeft aangekondigd dat de acquisitie van Mövenpick Hotels & Resorts is voltooid op 3 september 2018. AccorHotels is een toonaangevende travel & lifestyle-groep en een digitale innovator met meer dan 4.500 hotels, resorts en residenties in 100 verschillende landen. Met een ongeëvenaarde portfolio van internationaal gerenommeerde hotelmerken, van het hele scala van luxe tot economie, van luxe tot lifestyle en middelgrote merken, biedt AccorHotels al meer dan 50 jaar knowhow en expertise.

Willem&Drees maakt haar maaltijdboxen CO2-neutraal

Klanten van Willem&Drees ontvangen donderdag 13 september de eerste CO2-neutrale maaltijdbox in Nederland. Hiermee maakt Willem&Drees het nog eenvoudiger zowel lekker als duurzaam te eten. “Een groeiende groep consumenten wil duurzaam eten. Maar hoe weet je wat de impact van jouw maaltijd op de aarde is? Met deze stap laten we zien dat duurzaam eten gewoon makkelijk kan én ook nog eens knetterlekker is.” Drees Peter van den Bosch, directeur Willem&Drees.

Vanaf 13 september berekent Willem&Drees de CO2-impact van alle maaltijdboxen. Dit noemt Willem&Drees de ‘foodprint’. Willem&Drees onderzoekt manieren om deze ‘foodprint’ te verkleinen en wat overblijft te compenseren. Voor het bepalen van de CO2-uitstoot werkt Willem&Drees samen met Eaternity. Dit Zwitserse bedrijf richt zich op het inzichtelijk maken van de milieu-impact van voedsel. Eaternity heeft een database ontwikkeld om deze impact te berekenen. Dit is de eerste database waarin ook de CO2-uitstoot van biologische producten is opgenomen.

Subway CEO biedt kijkje in de toekomst van zijn vestigingen

Subway viert zijn 53ste verjaardag en de CEO van deze Quick-service keten, Trevor Haynes, belicht in deze video de vernieuwing van het merk en vraagt fans over de hele wereld om lokale franchisenemers te feliciteren.

Rutte Botanical Distillers | New York Oyster Week

Tijdens de 7de editie van de New York Oyster Week (13 tot en met 29 september) is Rutte Distillateurs opnieuw de officiële gin leverancier en staat de rol van de oester in de geschiedenis, cultuur, keuken, economie en ecologie centraal. Elite Oyster Destinations en OyStar Chefs creëren unieke oestergerechten en worden uitgedaagd deze te presenteren aan liefhebbers. Het combineren van oesters met vergelijkbare aroma’s, maakt het mogelijk om nieuwe, karakteristieke smaken te ontwikkelen. Dat Rutte Botanical Distillers als geen ander weet hoe je food pairing naar een hoger niveau moet tillen, is dan ook niet toevallig. Het combineren van gin of jenever met rauwe vis of schaaldieren is Nederland al een culinaire traditie en wordt met deze samenwerking naar een nieuw level gebracht.

Spyce heeft via crowdfunding $ 21 miljoen opgehaald | Er wordt graag geïnvesteerd in robots

Robots die maaltijden maken zijn dan nu nog een novum, maar er worden steeds meer en meer geautomatiseerde eetervaringen gefinancierd. We schreven al over Spyce op horecatrends en nu heeft het in Boston gevestigde bedrijf dat achter het gelijknamige door een robot aangedreven restaurant zit, aangekondigd dat het een serie A-ronde van $ 21 miljoen heeft binnengehaald onder leiding van Collaborative Fund en Maveron (h/t The Boston Globe). Dit brengt het totale opgehaalde bedrag op $ 24,8 miljoen en dat geeft de restaurantrobot nog meer ruimte voor ontwikkeling en uitbreiding.

Snikken in de Starbucks

Leuk of eigenlijk een zielig artikeltje op de website van Eater.com over de traditie van huilen in het openbaar waar je aan zult moeten wennen  je vooral in New York City, waar het moeilijk is om ooit echt alleen te zijn, aan zult moeten wennen. Er zijn gidsen over geschreven met ‘wat, waar en hoe’ en kaarten zijn gemarkeerd met de beste spots! Volgens de schrijver van dit artikeltje biedt Starbucks één van de meer toegankelijke traanvriendelijke ruimtes in de buurt (zoek maar eens op Twitter naar #cryinginstarbucks, dat levert veel resultaten op).

Fever-Tree creëerde samen met Patrón Tequila Citrus Tonic Water

Fever-Tree heeft in samenwerking met Patrón Tequila Citrus Tonic Water gecreëerd. Tonic met een mengsel van citrus, waaronder Mexicaanse limoenen, mandarijnen en bittere sinaasappel. Deze tonic moet goed combineren met Patrón Tequila. Het idee was om een long drink te creëren zodat mensen op een andere manier van tequila gaan genieten. Lees meer op de website van The Drinks Report.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.