Restaurant Spyce | Culinaire hoogstandjes gecreëerd door robots

25-5-2018

 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce
 • Restaurant Spyce

Spyce is een in Boston gevestigd restaurant, opgericht door 4 MIT-afgestudeerden. Als culinaire directeur is Daniel Boulud aangewezen, die meerdere restaurants met Michelin-sterren heeft. Bij Spyce produceren robots gezond fastfood tegen betaalbare prijzen. Bij de nieuw geopende vestiging beginnen zijn de bowls vanaf USD 7,50 verkrijgbaar. De prijzen zijn lager dan bij vergelijkbare restaurants, omdat robots besparen op de arbeidskosten van de mens en de robots snel werken! De robots bereiden je maaltijd in twee minuten en zoals je kunt zien in de video onder het artikel, reinigen zij zelfs hun eigen pannen! Spice bevindt zich op 241 Washington Street in Boston. Wat dacht je van een Latin Bowl met geroosterde kip, avocado-limoen-crème, gestoofde zwarte bonen, bruine rijst, paprika, tomaten, maïs, groene pepers, koolsla, koriander en radijs?

Het idee achter restaurant Spyce

‘The Spyce Boys’, vier jongens die studeerden aan het MIT in Boston, Michael Farid, Kale Rogers, Luke Schlueter en Brady Knight, hebben met Spyce ‘s werelds eerste restaurant met een robotkeuken die complexe maaltijden bereidt. Ze creëerden dit concept in de hoop een probleem op te lossen waarmee ze zelf geconfronteerd werden; ze konden zich als studenten gezond en lekker eten vaak niet permitteren. Dus zijn ze, als robotica-geobsedeerde ingenieurs, een robot gaan ontwerpen die smakelijke en voedzame maaltijden bereidt, serveert en zelfs zijn eigen pan schoonmaakt. De robots zijn in twee jaar tijd gemaakt met als resultaat een flink aantal brandwonden en blauwe plekken. Zoals ‘The Spyce Boys zeggen: “We zitten op het kruispunt van technologie en gastvrijheid en maken toegankelijke, smakelijke en voedzame maaltijden.”

Spyce | De magie van Michelin-sterren van Daniel Boulud

De Spyce Boys voegden wat Michelin-sterrenmagie toe aan de maaltijden door in zee te gaan met  chef-kok Daniel Boulud. “Toen Michael en zijn drie klasgenoten mij een e-mail stuurden over een robotkeuken die fastfood naar een hoger niveau zou kunnen brengen, was ik onder de indruk. Niet alleen hadden ze mijn e-mailadres goed geraden, de videolink met hun geavanceerde technologie was anders dan alles wat ik eerder had gezien. De ervaring van de robotkeuken, het eten en de visie van het Spyce-team overtroffen mijn verwachtingen. Hun passie en innovatie vereisten een sterke toewijding aan ingrediënten en uitstekende recepten. Dus, naast dat ik hebt geïnvesteerd, accepteerde ik de functie van culinair directeur en nodigde chef-kok Sam Benson, die voor mij bij Café Boulud had gewerkt, uit om de rol van chef-kok op zich te nemen.”

Sam Benson is de chef-kok van restaurant Spyce: “Toen chef-kok Daniel Boulud mij vroeg om me bij de vier jongens van MIT en hun robotkeuken aan te sluiten en voedsel met echte smaak te maken, wist ik dat het een kans was om deel uit te maken van iets groots. Met een veelvoud aan Michelin-sterren en James Beard-onderscheidingen voor zijn restaurants en bijdragen aan lekker eten, wordt Chef Daniel beschouwd als een van de toonaangevende culinaire autoriteiten van Amerika. Als hij praat, luister je. Zijn mentorschap maakte voor mij de weg vrij om ervaring op te doen in de beste keukens in Amerika en Frankrijk, hetgeen erg gaaf was. Nu zijn we dus hier en samen vormen we het Spyce culinaire A-Team.”

Bekijk de video over het concept:

 

 

 

Website: Restaurant Spyce

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.