Trends in het kort – week 36

9-9-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een klein gastvrij gebaar bij Van der Valk in Harderwijk, overnachten in een bijen-hotel, vleesloze hamburgers en Ikea die een DIY pop-up restaurant lanceert in Londen.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Klein gastvrij gebaar: kids check-in

Dat gastvrijheid in de kleine dingen zit bewijst Van der Valk Harderwijk! Zelfs bij het inchecken wordt aan de allerkleinste gasten gedacht. Normaliter wordt het inchecken gedaan aan een grote hoge balie, waarover kinderen met geen mogelijkheid heen kunnen kijken. Om ook de kleinste gasten een plezierig welkom te heten heeft Van der Valk Harderwijk een kids check-in trapje bedacht. Een klein trappetje waar de kinderen op kunnen staan zodat ze net als hun ouders over de balie heen kunnen kijken. Kinderen blij, ouders blij verrast en een receptionist die een ieder een prettig verblijf kan toewensen. Mooi klein gebaar, leuk bedacht.

Overnachten in een ‘bijen-hotel’

Bij Fairmont kun je binnenkort overnachten in verschillende ‘bijen-hotels’. In samenwerking met Pollinator Partership worden er op het dak van de hotels bijenkorven geplaatst om zo de populatie van het aantal wilde bijen te verhogen. Eerder deden het Waldorf Astoria New York en het Peninsula in Paris hetzelfde, dit was echter nog niet op grote schaal zoals in Fairmont.

Vleesloze hamburger

In San Francisco kun je een bloederige, sappige maar toch vleesloze hamburger bestellen. Impossible Foods is het bedrijf hierachter die ‘het eten van dieren onnodig vindt’. De burger zou hetzelfde moeten smaken, ruiken en dezelfde reacties geven als ‘normale’ hamburgers.

Ikea lanceert DIY pop-up restaurant in Shoreditch (Londen)

Tussen 10 en 25 september kunnen gasten terecht in restaurant ‘The Dining Club’ van meubelgigant Ikea. In deze periode is het mogelijk om het restaurant kosteloos af te huren en kun je als gast je eigen menu samenstellen. Ook is het mogelijk om de naam van het restaurant tijdelijk te veranderen. Ikea gelooft dat koken meer is dan alleen eten klaarmaken. Het brengt mensen samen en creëert momenten om nooit te vergeten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.