Trends in het kort | Week 36

7-9-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de eerste CO2-negatieve bierbrouwer, BrewDog en een Frans artikel waarin wordt uitgelegd dat het toeristische zomerseizoen van 2020 beter was dan verwacht.

Over het kookboek van Soenil Bahadoer: Spicy Chef en de rivierkreeftenplaag in Nederland! Meer op de website van Good Fish Foundation over deze lekkerste plaag van Nederland.

City Resort Hotel en Wellnessboot Mill worden per 1 oktober 2020 onderdeel van Fletcher Hotels en een duurzaam initiatief van koekjesmaker Farm Brothers: met iedere doos die ze verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond te herstellen.

‘Concerts in Your Car’ is een concertserie die plaatsvindt op de Ventura County Fairgrounds in Californië en Shef, een Airbnb-achtig platform voor huisgemaakte maaltijden heeft een grote financiële injectie opgehaald.

Volgens een nieuwe studie zou de wereldwijde omzet voor veganistische kaas eind 2020 $ 2,5 miljard kunnen bereiken en een artikel over NAFSIKA’S GARDEN. Kaasalternatieven van Nafsika Antypas, die ook de gastvrouw en maker is van ‘Plant-based By Nafsika’, een veganistische lifestyle-serie op de reguliere televisie (A&E Network).

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Spicy Chef | Het nieuwe boek van Soenil Bahadoer

Meesterkok Soenil Bahadoer viert zijn 25-jarig jubileum en dat zullen we weten. Na een spectaculair virtueel jubileum diner en jubileum lunches in het restaurant, komt dan nu zijn langverwachte boek ‘Spicy Chef’. In dit boek neemt Soenil je mee op reis, deelt hij verhalen en recepten uit zijn jeugd en bijzondere signatuurgerechten uit zijn restaurant De Lindehof. 1 September werd ‘Spicy Chef’ gelanceerd. Voor liefhebbers van luxe  limited editions is er een zeer exclusieve uitgave van het boek in een speciale box met fluwelen afwerking met daarbij als primeur het nieuwe steak knife van Soenil.

BrewDog | BrewDog is officieel het eerste CO2-negatieve bierbedrijf

De Schotse brouwerij en pub BrewDog heeft onlangs aangekondigd dat het CO2-negatief is geworden, waardoor het ’s werelds eerste internationale bierbedrijf is dat deze status bereikt. Dankzij een investeringsplan van 30 miljoen Pond heeft BrewDog een reeks ongekende initiatieven gelanceerd om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen en zo te helpen bij de strijd tegen klimaatverandering.

Frankrijk | Toerismeseizoen zomer 2020 beter dan verwacht 

Een link naar een Franstalig artikel op de website van ADN Tourisme, de nationale koepelorganisatie die de reissector vertegenwoordigt. Zij geven aan dat 53% van de Franse bevolking in juli en augustus van dit jaar op zomervakantie ging, wat 71% was in 2019. Bijna iedereen bleef in Frankrijk, 94% van de toeristen droeg op deze manier alsnog positief bij aan de Franse reisbranche. In sommige gebieden waren de bezoekersaantallen hoger dan in 2019, in een enkel geval meer dan 20% in de maanden juli en augustus. De link naar het Franse artikel staat in de titel.

Concert vanuit de auto | Drive-in ontmoet live entertainment

Concerts in Your Car is een concertserie die plaatsvindt op de Ventura County Fairgrounds, met artiesten van het hoogste niveau. Het evenement is opgezet om muziekfans een live show-ervaring te geven, met behoud van sociale afstand. Tijdens de concerten zullen alle richtlijnen van de CDC (Amerikaanse variant van het RIVM) en de staat Californië worden gevolgd, daarnaast werkt de organisatie nauw samen met Ventura County en de stad Ventura om ervoor te zorgen dat dit evenement voldoet aan alle aanbevolen normen.

Collega Marguerita Vogelsang schreef in mei 2020 al een blog over ‘cloud clubbing’ waarin ze ook de Duitse nachtclub ‘Club Index’ noemde. Zij creëerden een drive-thru nachtclub waarbij je kon genieten van muziek vanuit je auto. De nachtclub opende haar parkeerplaats voor 250 auto’s, met elk twee inzittenden, waardoor 500 ravers voor het eerst in maanden live clubmuziek konden ervaren.

Farm Brothers verkoopt biologische koekjes en stopt een stukje van de opbrengst in herstel van vervuilde landbouwgrond

Een duurzaam initiatief van koekjesmaker Farm Brothers: met iedere doos die ze verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond te herstellen. Volgens de oprichters is hun merk het eerste dat zich hier actief voor inzet en het bedrijf groeit hard en mikt op  een omzet van 10 miljoen euro in 2021. Dit alles onder het motto: ‘Eet koekjes, redt de aarde’.

Shef | Een Airbnb-achtig platform voor huisgemaakte maaltijden

Shef, een variant op Airbnb voor huisgemaakte maaltijden en een in San Francisco gevestigde startup, kondigde een financieringsronde van 8,8 miljoen Amerikaanse dollar aan om haar netwerk van chef-koks uit te breiden. Zij bieden immigranten de kans om geld te verdienen door de huisgemaakte maaltijden van hun culturen te delen. Chef-koks die zich aanmelden bij het Shef-platform moeten hun huiskeuken wel eerst laten certificeren, waarvan de vereisten variëren op basis van de lokale voedselveiligheidswetten. Deelnemende “shefs” hebben een profiel en menu opgesteld, waarbij elk gerecht een gedetailleerde lijst met ingrediënten bevat. Degenen die hunkeren naar huisgemaakte maaltijden, zullen op deze website een breed scala aan keukens vinden om uit te kiezen, waaronder die uit Shanghai, Bangladesh, Malediven en nog veel meer. Het bedrijf schat dat sommige shefs gemiddeld 1.000 dollar per week verdienen. Meer op de website van Forbes, link in de titel.

Good Fish Foundation over de lekkerste plaag van Nederland | De rivierkreeftenplaag

Good Fish Foundation heeft een overzichtskaart gemaakt waarmee de consument heel eenvoudig een visser kan vinden die rivierkreeften verkoopt. Als je zelf niet wilt koken, kun je ook op de kaart zoeken naar restaurants in de buurt die rivierkreeft op het menu hebben staan. Met de kaart wil Good Fish Foundation consumenten stimuleren om rivierkreeften die in Nederland zijn gevangen, te eten, want er is sprake van een enorme rivierkreeftenplaag. Op de kaart staan in totaal 18 vissers die per gemeente waarin ze vissen, zijn aangegeven. De kaart is interactief en kan te allen tijde worden aangepast en aangevuld. Als nieuwe vissers en restaurants zich aanmelden, kunnen deze direct op de kaart worden geplaatst.

City Resort Hotel en Wellnessboot Mill per 1 oktober 2020 onderdeel van Fletcher Hotels

Na de eerdere succesvolle overname van City Resort hotels Leiden, Helmond, Oss en Sittard in 2019 neemt Fletcher Hotels nu ook het vijfde en laatste City Resort hotel over. Per 1 oktober a.s. gaat het Brabantse City Resort Mill met de unieke Wellnessboot Mill, verder onder de vlag van Fletcher Hotels. Met deze overname is de hotelketen 103 hotels en 7 BLUE Wellnesslocaties rijk. De vier wellness hotels die City Resort eerder heeft verkocht aan Fletcher Hotels draaien nu ruim één jaar succesvol onder de vlag: BLUE Wellness by Fletcher.  

Wereldwijde markt voor veganistische kaas zal tegen het einde van het jaar $ 2,5 miljard bedragen

Volgens een nieuwe studie zou de wereldwijde omzet op de markt voor veganistische kaas eind 2020 $ 2,5 miljard kunnen bereiken. Marktinformatiebedrijf ‘Transparency Market Research’ publiceerde dit in een studie, die sowieso groei voorspelt. Veganistische kaasproducten worden steeds populairder omdat consumenten en producenten afstappen van traditionele zuivelproducten. “Klimaatverandering, toenemende bezorgdheid over dierenmishandeling en gezondheid zijn enkele van de belangrijkste factoren die de veganistische beweging wereldwijd doet groeien. Momenteel is veganisme op zijn hoogtepunt en deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten”, aldus de onderzoekers. Het grootste deel van de veganistische kaasmarkt komt uit Noord-Amerika, Europa en het VK, terwijl Latijns-Amerika en Azië het kleinste deel van de markt hebben. Maar volgens ‘Transparency Market Research’ neemt de populariteit van deze veganistische kaas in de regio Azië-Pacific toe. Meer op de website van Live Kindly, link in de titel.

NAFSIKA’S GARDEN | Kaas alternatieven

Kaasalternatieven zijn een gemakkelijke oplossing om zuivel en kaas volledig te vermijden in je dieet, terwijl je toch geniet van de smaak waar je van houdt. Dit kaasalternatief is gebaseerd op kokosolie en bevat geen zuivelproducten, noten, gluten, soja en erwten (de meest voorkomende allergieën). Het is ook palmolievrij en cholesterolvrij. Nafsika Antypas is de gastvrouw en maker van ’s werelds eerste veganistische lifestyle-serie op reguliere televisie (A&E Network), ‘Plant-Based By Nafsika’, dat zich richt op een plantaardig dieet en veganistisch leven! Bekijk hoe ze haar missie uitlegt in de onderstaande video.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.