Trends in het kort | Week 36

6-9-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een lopende trolley met chocolaatjes in restaurant ‘El Celler de Can Roca’ en het Jeneverfestival dat op 14 en 15 september plaatsvindt in Schiedam. Hier presenteert Tess Posthumus haar nieuwe boek ‘Masterclass Cocktails’!

De verbouwing van de zalen van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) is afgerond en in Gorinchem is de nieuwe beurshal Next Level in de Evenementenhal nu volop in gebruik.

Wij hadden nog nooit van een ‘tank party’ gehoord, jij wel? Bij de Camden Town Brewery organiseren ze deze al 7 jaar en is dit feest enorm populair. Starbucks gaat in zee met Uber Eats waarmee ze vanaf 2020 overal in Amerika willen gaan bezorgen.

Het praktische handboek ‘Water, koffiebonen & melk’ van koffiespecialist Joost Leopold en horeca-expert Petra Venekamp beleeft de tweede druk en verschijnt dit najaar in het Engels. Het Williamsburg hotel in Brooklyn (New York) serveert een ‘High Tea met een twist’ in prachtige theepotjes!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nieuwe beurshal Next level in Evenementenhal Gorinchem volop in gebruik

De nieuwe beurshal Next Level in Evenementenhal Gorinchem is geopend tijdens vakbeurs Trendz, gevolgd door een feestelijke kick-off voor alle medewerkers van Easyfairs Nederland. Al meer dan 10.000 mensen hebben daarmee kennisgemaakt met de mogelijkheden van Next Level. Inmiddels staat de website van Next Level ook live, zie de link in de titel. De grootste congresruimte van Next Level is onder meer voorzien van een zogeheten Skyfold-wand (de grootste in Nederland). De wand kan in slecht anderhalve minuut volledig horizontaal omhoog en wordt opgevouwen in het planfond. Je kunt met deze wand twee evenementen naast elkaar organiseren maar je kan er ook een ‘wow-effect mee creëren’. Door het ophalen van wand kun je van het ene op het andere moment een compleet nieuwe setting vormen.

Starbucks delivery is vanaf begin 2020 beschikbaar in Amerika

Starbucks blijft uitbreiden in samenwerking met Uber Eats om meer mensen in de Amerikaanse online ‘food delivery’ markt (waar$ 24 miljard in omgaat) te bereiken. Starbucks Coffee Company heeft recent de plannen aangekondigd om Starbucks® Delivers begin 2020 in de hele VS beschikbaar te maken via een overeenkomst met Uber Eats als hun voorkeursbezorgdienst. De intentie om uit te breiden volgt na een proef op 11 markten die succesvol verliep en waar klanten een positieve response gaven op de consistente Starbucks kwaliteit en ervaring.

Jordi Roca’s walking chocolate trolley

Jordi Roca lopende chocolade trolley: de chocolaatjes lopen naar je toe! Het is een nieuwe manier om chocolade te presenteren en te serveren in de eetkamer van het beroemde restaurant ‘El Cellar de Can Rocca’. Het idee was om hun beroemde ‘petit fours chariot’ opnieuw te ontwerpen maar hun gasten wilden deze graag behouden dus is het een nieuwe trolley voor het serveren van hun bijzondere bonbons geworden. Jordi vroeg ontwerper Andreu Carulla om een lopende trolley te maken geïnspireerd op het lopende beeldhouwwerk van de Nederlandse ontwerper Theo Jansen. Bekijk de korte video in de link in de titel om te zien hoe de trolley loopt, deze staat op de Facebook-pagina van Fine Dining Lovers.

Camden Town Brewery Tank Party | Rechtstreeks tappen uit de tank

We hadden nog nooit van een ‘tank party’ gehoord, jij wel? En terwijl dit al het 7e jaarlijkse tankfeest is dat wordt gehouden in de brouwerij in Camden Town. Dit feest is zo populair geworden dat ze tickets moeten beperken tot de online voorverkoop voor £ 10 en er geen tickets ter plekke kunnen worden gekocht. Maar een ticket is naast toegang ook inclusief 3 biertjes die rechtstreeks uit hun enorm grote tanks worden getapt. Deze tanks bevatten elk 10.000 pinten per stuk. De Camden Town Brewery Tank Party vindt plaats op zaterdag 7 september. De laatste release is helaas al uitverkocht!

High Tea met een twist in het Williamsburg hotel in Brooklyn

Een inspirerende video van Refinery29RVSP over het Williamsburg hotel in Brooklyn, New York. De nadruk ligt in deze video op de ‘High Tea met een twist’ die wordt geserveerd in de Lobby Bar en The Restaurant van het hotel. Hun High Tea-menu biedt een verscheidenheid aan theeën en zoete en hartige hapjes en cocktails zoals ‘a Sunday kinda love’ die geserveerd worden in prachtige theepotten. De video toont ook het interieur van dit hotel met geweldige vintage elementen. Het hotel bevindt zich in een oude watertoren en heeft een ‘Water Tower Bar’ op het dak, waar je kunt genieten van een cocktail met uitzicht.

Jeneverhoofdstad Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

Eerder schreven we al een artikel over dit festival en nu nog  even een reminder! Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuseren met proeverijen, muziek en foodtrucks en vertellen distillateurs en bartenders alles over cocktailcreaties en de rijke historie van de jeneverbranche. Niemand minder dan cocktail queen Tess Posthumus trapt de zaterdag af met de lancering van haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’. Tickets zijn verkrijgbaar via de link in de titel.

Grote verbouwing zalen Koninklijke IGC afgerond | Nieuw uiterlijk voor Groote Zaal en Dameszaal

De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam kent een historie van meer dan een eeuw en beschikt over een indrukwekkend interieur. Deze zomer zijn de Groote Zaal en Dameszaal als laatste ruimten binnen de Club, volledig vernieuwd. De beide zalen zijn voorzien van wandbespanning, speciaal door het TextielMuseum in Tilburg voor de Club geproduceerd. Daarnaast is de Groote Zaal voorzien van een nieuw ‘state-of-the-art’ geluidssysteem en laserbeamer. Ook werd het tapijt vernieuwd. Hiermee is de sociëteit en businessclub klaar voor de toekomst. Naast de meer dan 200 clubactiviteiten voor de leden wordt de vereniging met regelmaat gebruikt voor (inter)nationale congressen, symposia, diners, personeelsfeesten en huwelijken. De Club aan de Dam heeft een maximale capaciteit van 500 gasten, verdeeld over de 1e en 2e etage.

Inspiratieboek Water, koffiebonen & melk | Tweede druk en wordt in het Engels vertaald

Het praktische handboek van koffiespecialist Joost Leopold en horeca-expert Petra Venekamp  beleeft tweede druk en is in het Engels vertaald. Koffieprofessional Joost Leopold (de Koffieschool, Utrecht) en horeca-expert Petra Venekamp (ConcreetAdvies, Utrecht) hebben op 4 september 2019 de tweede druk van Water, koffiebonen & melk uitgebracht. Dit is een handzaam boek met 51 direct toepasbare tips voor professionele en thuisbarista’s om hun eigen koffiestijl te ontwikkelen. Daarnaast verschijnt komend najaar een Engelse vertaling van dit succesvolle handboek.

Samen met koffiespecialist Joost Leopold geeft Venekamp regelmatig trainingen bij de Koffieschool in Utrecht. Hier stoomt Leopold horecaprofessionals klaar voor het vak van barista. De samenstellers van het boek gaan uit van 7 basiselementen die van belang zijn voor het schenken van goede koffie. Dit zijn: melange, machine, molen, mooi werken, melk, mineraalwater en de mens. “Als je nog betere en smaakvolle koffie wilt, ligt de ‘oplossing’ in het aanpassen van een of meerdere van deze elementen. Als deze 7 M’s in balans zijn, heb je gegarandeerd lekkere koffie.”

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.