Trends in het kort | Week 34

26-8-2022

  • Trends we spotted
  • Diageo announced plans for a €200 million investment in Ireland’s first purpose-built carbon neutral breweryDiageo announced plans for a €200 million investment in Ireland’s first purpose-built carbon neutral brewery
  • honeygrow employees can receiving daily payments through DailyPayhoneygrow employees can receiving daily payments through DailyPay
  • NapkinAds reaches over 100,000 restaurants and barsNapkinAds reaches over 100,000 restaurants and bars

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. on-demand pay. Restaurantketen honeygrow biedt hun werknemers de mogelijkheid van dagelijkse betalingen. En Pizza Hut Japan creëerde een nieuwe bodem voor pizza’s: Rijst Pizza.

Lucia’s Pizza in St. Louis zoekt een betaalde ‘Nonna’ om als social media oma/ambassadeur te fungeren. Goed idee?  En NapkinAds (servetten als advertenties) heeft een zakelijke mijlpaal bereikt door samen te werken met meer dan 100.000 restaurants en bars in de VS.

Dominique Ansel Workshop in Flatiron, New York werkt samen met Nami Nori, de team-up creëerde een trio van ‘Mochi Ice Cream Temaki’. Ziet er heerlijk uit! En acteur en komiek Kevin Hart heeft Hart House geopend, een veganistisch fastfoodrestaurant in LA.

Diageo heeft plannen aangekondigd voor een investering van 200 miljoen euro in Ierlands eerste speciaal gebouwde CO2-neutrale brouwerij in Kildare. En een toezegging van McDonald’s voor duurzamere kippen welzijnsstrategie.

Immersive Gamebox werkt samen met Netflix om een ‘Squid Game’-ervaring aan te bieden. Ze zijn onlangs begonnen met het plaatsen van ‘blackboxes’ waarin je spellen kunt spelen met een groepje van maximaal 6 personen. Deze staan in de straten van Hamburg en andere Duitse steden. En we spotten een ‘Cold Brew’ gemaakt zonder koffiebonen door Atomo.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

On-demand pay | honeygrow werknemers kunnen dagelijkse betalingen ontvangen

Honeygrow, een fast casual concept uit Philadelphia met 29 vestigingen in Delaware, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Pennsylvania en Virginia, bundelt de krachten met DailyPay, de leider in on-demand pay. Zij geven werknemers toegang tot hun verdiende loon na het voltooien van een dienst. Uiteindelijk biedt DailyPay werknemers toegang tot hun loon wanneer ze het verdienen, waardoor ze niet langer leningen hoeven af te sluiten of rood hoeven te staan en  rekeningen kunnen betalen, sparen, uitgeven of investeren op hun eigen tijdstippen. Meer in hun persbericht, link in de titel.

NapkinAds legt de lat hoog met exclusieve partnerschappen met meer dan 100.000 restaurants en bars

NapkinAds, dat servetten ziet als een leeg blad voor reclame, heeft een zakelijke mijlpaal bereikt door samen te werken met meer dan 100.000 restaurants en bars in heel Amerika. Het bedrijf werd iets meer dan twee jaar geleden opgericht toen ze merkte dat het gebruik van QR-codes toenam om toegang te krijgen tot digitale bar- en restaurantmenu’s tijdens de pandemie. Dat inspireerde de oprichters van NapkinAds om gemerkte cocktail-, lunch- en dispenserservetten te maken met een logo en duidelijk zichtbare boodschap. Volgens het bedrijf: De gemiddelde persoon blijft 45 minuten in een restaurant; 93% leest NapkinAds; Tot 108M+ branded servetten worden elke maand verspreid; 5,7% van de mensen delen hun branded servet advertenties op sociale media en 3% van de mensen scant de branded servet QR-codes. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Gaaf marketingvoorbeeld | Lucia’s Pizza zoekt betaalde social media oma

Lucia’s Pizza in St. Louis is op zoek naar een oma, dat wil zeggen het merk is op zoek naar een betaalde ‘Nonna’ om als social media-ambassadeur te dienen. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 16 september, met foto’s en video’s. De winnaar voltooit twee uur video’s en fotoshoots per maand die op de sociale mediasites van Lucia’s Pizza worden geplaatst. Meer details in het artikel van Pizza Market Place, link in de titel. Leuk idee!

Pizzabodem van rijst | Pizza Hut Japan creëert een nieuwe bodem

Pizza Hut Japan gaat lokale klanten kennis laten maken met … Rijst Pizza ofwel ‘Gohan Pizza’, volgens het artikel op SoraNews24, link in de titel. ‘Gohan Pizza’, zoals rijstpizza in het Japans wordt genoemd, ruilt de traditionele deegbodem in voor een van rijst gemaakt deeg. Pizza Hut gebruikt het concept om de tarwe in pizza te vervangen en noemt het ‘een nieuwe sensatie’. De nieuwe pizza’s zullen verkrijgbaar zijn als onderdeel van de ‘Gohan Pizza My Box’ die ontworpen is voor één persoon, en bestaat uit drie mini pizza’s en een portie friet en twee kipnuggets. Meer details in het artikel.

Mochi Ice Cream Temakis | Door Dominique Ansel Workshop en Nami Nori

De met een James Beard bekroonde chef Dominique Ansel van ‘Dominique Ansel Workshop’ in Flatiron, New York werkt samen met Nami Nori, het Japanse restaurant in West Village dat gespecialiseerd is in open temaki. Het team-up creëerde een trio van ‘Mochi Ice Cream Temaki’ geserveerd in krokante handgemaakte rijstmeel temaki /tuile schelpen. Meer details op Hypebeast, link in de titel.

Veganistisch restaurant Hart House geopend door Kevin Hart

Acteur en komiek Kevin Hart is altijd al een gezondheidsfanaat geweest, en dit heeft zich ook uitgebreid naar zijn eetgewoonten. Naast zijn vele successen kan Hart nu ook restauranteigenaar aan zijn onderscheiding toevoegen, nu hij Hart House heeft geopend, een veganistisch fastfoodrestaurant in LA. Hart House wil een ander soort fastfoodrestaurant zijn, waar klanten gezonde, plantaardige opties krijgen voorgeschoteld. Bovendien zullen er geen ingrediënten met conserveringsmiddelen, antibiotica of kunstmatige kleurstoffen in zitten – met op het menu hamburgers, sandwiches, frietjes, maar ook andere bijgerechten, zoals boerenkool crunch side salade, en crispy tots (aardappel). Verder kan je er milkshakes, ijsthee, limonades enzovoorts verwachten.

Diageo heeft een investering van 200 miljoen euro aangekondigd voor Ierlands eerste speciaal gebouwde CO2-neutrale brouwerij in Kildare

Diageo heeft in juli plannen aangekondigd om 200 miljoen euro te gaan investeren in de eerste speciaal gebouwde CO2-neutrale brouwerij van Ierland op een greenfield site in Littleconnell, Newbridge, Co. Kildare. De nieuwe faciliteit gaat lagerbieren en ales brouwen, waaronder Rockshore, Harp, Hop House 13, Smithwick’s, Kilkenny en Carlsberg. Wanneer ze volledig operationeel is, met een capaciteit van 2 miljoen hectoliter, is het de tweede grootste brouwerij in Ierland na St. James’s Gate en gaat het de toekomstige groei van de biermerken van Diageo Ireland ondersteunen.

De ultramoderne brouwerij zal voor 100% worden gedraaid met hernieuwbare energie en zal gebruik maken van de nieuwste procestechnologie om het totale energie- en waterverbruik tot een minimum te beperken. Hierdoor zal de brouwerij jaarlijks tot 15.000 ton CO2-uitstoot kunnen vermijden. Meer in hun persbericht, link in titel.

Een toezegging van McDonald’s USA voor een duurzamere kippen welzijnsstrategie

Het serveren van veilig kwaliteitsvoedsel is afhankelijk van dieren die gedurende hun hele leven goed worden verzorgd. Bij McDonald’s vinden ze dat ze een verantwoordelijkheid hebben om de gezondheid en het welzijn van dieren in hun toeleveringsketen te verbeteren. Als het gaat om kip, een favoriet bij fans over de hele wereld, is hun benadering van inkoop en dierverzorging gericht op het welzijn van de kip, de impact op het milieu en het belang van een veerkrachtige en verantwoordelijke kippenindustrie.

Eén van de kernprincipes van McDonald’s, volgens dit artikeltje in hun story (link in de titel) is dat zij zichzelf en hun leveranciers voortdurend uitdagen om verbeteringen door te voeren. Dit komt tot uiting in hun duurzaamheidsstrategie voor kip, die is gebaseerd op een evenwicht tussen wetenschappelijk onderbouwde indicatoren voor dierenwelzijn, menselijke gezondheid en het milieu. In dit artikeltje zeggen ze te begrijpen dat ze de lat hoog moeten leggen om een duurzamere en vooruitstrevendere industrie te stimuleren.

Immersive Gamebox werkt samen met Netflix om een ‘Squid Game’-ervaring te bieden

Immersive Gamebox voorheen bekend als Electronic Gamebox, bouwde het spel gebaseerd op ‘Squid Game’ in eigen beheer met zijn game content studio. De titel voegt zich bij een bibliotheek van gelicenseerde IP-games, waaronder een levensgroot ‘Angry Birds’-spel via de recente samenwerking met Rovio Entertainment.

We kwamen Immersive Gamebox al eerder tegen toen ze hun ‘zwarte dozen’ en grappige petten in Hamburg en andere steden in Duitsland lanceerde. Een primeur op het Europese vasteland voor een merk dat vooral bekend is in Engeland en de VS. De ervaring die hier wordt geboden is collectief en ‘phygitaal’ in de zin van de mix tussen fysieke en digitale activiteit. Kleine groepen betreden een doos (zeecontainer) waarvan de wanden uit schermen bestaan en spelen met projecties door middel van motion capture op eenvoudige, grappige en vriendelijke spelletjes. Bekijk de video hieronder! Leuk om met collega’s te spelen!

Cold Brew gemaakt zonder koffiebonen door Atomo

We hebben de Cold Brew van Atomo gespot omdat we in 2019 al over de startup Atomo schreven en zijn ze blijven volgen. Zij creëerden de toekomst van koffie; koffie zonder boon.  De start-up uit Seattle creëert een ingeblikte drank die sterk lijkt op echte koffie van dadelpitten, druivenschil en cichoreiwortel. Ze voegen zelfs cafeïne toe die afkomstig is van thee. En nu brengen ze een cold brew op de markt die gemaakt is zonder koffiebonen.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.