Trends in het kort | Week 33

22-8-2022

  • Trends we spotted
  • Auntie Anne's pretzel beer by Evil Genius BeerAuntie Anne's pretzel beer by Evil Genius Beer
  • Hertog Jan expert at Beer Masters at DiscoveryHertog Jan expert at Beer Masters at Discovery
  • BYOC-day at 7ElevenBYOC-day at 7Eleven

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het programma Beer Masters op Discovery waarin de meesterbrouwer Hertog Jan als expert is te zien. En de Finse zoetwarenproducent Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw.

Op 27 augustus is het weer ‘Bring your own cup’-day bij Seven Eleven, een goed idee voor fastfood restaurants of koffiezaken? En een duurzaam alternatief voor de geïmporteerde avocado: de Ecovado!

Kunstenaars creëren kunst op Braziliaanse basketbalveldjes en Budweiser betaald de kosten, dit alles om deze veldjes te redden van projectontwikkelaars. Van 19 augustus tot 4 september biedt de Covent Garden Cool Down in Londen bezoekers de mogelijkheid om af te koelen met ijs of een bevroren cocktail of…

Inspiratie op Instagram, Danny Kim daagt chefs uit om van afhaalmaaltijd een gastronomisch gerecht te maken. Leuk idee om met een lokale snackbar of fastfood restaurant samen de uitdaging aan te gaan voor wat lokale publiciteit?

Een lijst van de deelnemers van de Wijngaarden Open Dagen 2022 in Nederland op 17 en 18 september. En The Bedford by Martha Stewart is geopend op de strip in Las Vegas.

Auntie Anne’s heeft in samenwerking met de in Philadelphia gevestigde Evil Genius Beer Company een bier gelanceerd, gemaakt met hun kenmerkende pretzels. En Londen krijgt in 2023 nog een food hall in Battersea Power Station. Gecreëerd door de Londense JKS Restaurants.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Leestijd: 3 minuten.

Meesterbrouwer Hertog Jan als expert in nieuw tv-programma Beer Masters op Discovery

De Grand Prestige, het kroonjuweel van Brouwerij Hertog Jan, speelt binnenkort een rol in het nieuwe televisieprogramma Beer Masters. In de Britse, vijfdelige serie, die vanaf dinsdag 23 augustus te zien zal zijn op Discovery, strijden verschillende hobbybrouwers uit Europa en het Verenigd Koninkrijk om de titel van beste bierbrouwer. Meesterbrouwer van Hertog Jan Micha Peute neemt als één van de experts ook deel aan het programma en leert de deelnemers alles over essentie van de Grand Prestige.

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. Het bedrijf vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Dit zijn de deelnemers van de Wijngaarden Open Dagen 2022

In september zijn de officiële Wijngaarden Open Dagen in Nederland. Dit jaar gaan de meeste wijnbedrijven open in het derde weekend, op zaterdag 17 en zondag 18 september. Enkele andere bedrijven zijn het weekend daarvoor of erna te bezoeken.

De Stichting Wijninstituut Nederland (WIN) organiseert elk jaar in het derde weekend van september de Wijngaarden Open Dagen. Traditiegetrouw is dit het weekend ná de Wijnkeuring van de Lage Landen, die dit jaar op 11 september plaatsvindt. Het complete overzicht van deelnemende wijngaarden vind je in de link in de titel en hier vind je alle deelnemers in een interactieve kaart.

Martha Stewart opent haar eerste restaurant aan de Las Vegas Strip

We schreven al dat The Bedford by Martha Stewart in het Paris Las Vegas zou openen en dit is dus gebeurd op 13 augustus. Bekijk hier hun menu.

Het 194 zitplaatsen tellende restaurant is ontworpen door Martha Stewart en is geïnspireerd op haar boerderij uit 1925 in Bedford, New York – dezelfde boerderij waar ze in 2005 koos om het huisarrest van haar gevangenisstraf uit te zitten. Het ontwerp omvat een nauwkeurige replica van haar eetkamer en decor in een neutraal, subtiel kleurenpalet. Meer details in het artikel op Vegas Eater, link in de titel.

#BYOC Day | Bring your own cup day keert terug bij Seven Eleven

Bring Your Own Cup (aka BYOC) Day maakt deze zomer zijn terugkeer bij 7-Eleven, Inc. Op 27 augustus worden met de 7Rewards® en Speedy Rewards® loyalty leden aangemoedigd om hun koektrommels, viskommen of andere creatieve verpakkingen mee te nemen en deze te vullen met hun favoriete Slurpee® drank smaak (of smaken!) voor slechts $1.99 bij deelnemende 7-Eleven®, Stripes® en Speedway® vestigingen.

Leuk idee voor de vaste gasten van koffiezaken of fastfood restaurants?

Inspiratie van Instagram | Van afhaalmaaltijd tot gastronomisch gerecht

Iedereen houdt wel eens van een goede afhaalmaaltijd, wij in ieder geval wel. Wij kwamen dit Instagram account tegen waar Danny Kim, of zoals hij op Instagram bekend staat Danny Grubs, door Michelin opgeleide chefs uitdaagt om een take-out maaltijd om te toveren tot een gastronomisch gerecht. We hebben dit soort uitdagingen al vaker gezien in het verleden maar Danny Kim maakt er een hele serie van en krijgt chefs zover om er heerlijke gerechten van te maken.

Leuk idee om zo’n type gerecht op de kaart te zetten? Of met een lokale snackbar of fastfood restaurant samen de challenge aan te gaan voor publiciteit?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DANNY KIM (@dannygrubs)

De Ecovado | Een milieuvriendelijk alternatief voor avocado

Arina Shokouhi, afgestudeerd aan Central Saint Martins, heeft een avocado-alternatief uitgevonden onder de naam Ecovado, dat bedoeld is om minder gebruik te maken van de intensieve geïmporteerde vrucht, avocado.

De Ecovado bevat een lichtgroen, romig voedingsmiddel dat is gemaakt van een combinatie van ingrediënten uit het land zelf en is verpakt in een namaak-avocadovel van was. Meer details in het artikel van Dezeen, link in de titel.

Budweiser roept kunstenaars op om Braziliaanse basketbalvelden te redden van projectontwikkelaars

Straatbasketbalvelden zijn van onschatbare waarde voor gemeenschappen, omdat ze kinderen en volwassenen een plek bieden om contact te houden en actief te zijn. Door de oververhitte vastgoedmarkten in Brazilië worden deze velden en hun cultuur echter bedreigd door projectontwikkelaars die elke rechthoek van 420 m2 in beslag willen nemen. Een campagne die zich inzet voor de bescherming van rechtbanken in Brazilië heeft een maas in de Braziliaanse wetgeving gevonden. Volgens de Braziliaanse wet 25/1937 wordt “een plaats van openbaar belang met artistieke waarde beschouwd als openbaar erfgoed en mag niet worden gesloopt”. Quadras Indestrutiveis – ofwel ‘Unbreakable Courts’ – begon daarom gemeenschappen te benaderen. In de campagne, die is ontwikkeld door Africa DDB, worden mensen gevraagd uit te leggen waarom een basketbalveldje van waarde is voor hun gemeenschap en een kunstenaar te kiezen die goed bij de plaatselijke cultuur past. De kunstenaar beschildert het basketbalveldje, waarbij Budweiser alle kosten dekt. Meer details in het artikel op Trendwatching, link in de titel.

Covent Garden Cool Down | Een ijsfestival van 19 augustus tot 4 september

Van 19 augustus tot 4 september biedt de Covent Garden Cool Down in Londen bezoekers de kans om de hitte te verslaan met een bolletje ijs of misschien een bevroren cocktail. Het is het vierde jaar dat de Covent Garden Cool Down plaatsvindt, en winkels en restaurants in de buurt doen mee met hun ijsspecialiteiten. Zoals mochi van Sushisamba, ijs met koekjes van Floozie en Ave Mario serveert heerlijke gelatotaart. Meer details op de website, link in de titel.

Auntie Anne’s werkt samen met brouwerij om bier te maken van pretzels

Auntie Anne’s is een samenwerking aangegaan met de in Philadelphia gevestigde Evil Genius Beer Company om een bier te lanceren dat gemaakt is met de kenmerkende pretzels van Auntie Anne’s.

Het bier genaamd, ‘Is Butter a Carb?’, is een bier in Oktoberfest-stijl gebrouwen met geïmporteerde Duitse hop, mout en ook met Auntie Anne’s zachte pretzels. Dit is de eerste keer dat Auntie Anne’s pretzels gebruikt zijn als ingrediënt voor de ontwikkeling en creatie van een uniek bier dat ze ook verkopen. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Londen krijgt nog een Food Hall in Battersea Power Station

De Londense JKS Restaurants hebben net de Arcade Food Hall in Centre Point in Londen getransformeerd en nu hebben ze aangekondigd dat er in 2023 een tweede Londense food hall komt in Battersea Power Station.

De ruimte wordt geen kopie van de keukens van Tottenham Court Road. De restaurantgroep werkt samen met bestaande, restaurants en chef-koks in de stad om nieuwe kiosken te ontwikkelen. In de ruim 2.200 vierkante meter ruimte komen al drie restaurants, een nieuwe vestiging van inventieve Taiwanese specialisten Bao en een nieuw Thais restaurant, in samenwerking met Luke Farrell. Meer details in het artikel op London Eater, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JKS Restaurants (@jks_restaurants)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.