Trends in het kort | Week 3

16-1-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Natuurlijk eerst de felicitaties aan de restaurants met de nieuwe Michelinsterren! Restaurant Eden* in Valkenswaard, Marrees* in Weert, Versaen* in Ravenstein, Beluga Loves You* in Maastricht, Rantrée* in Maastricht, Noble Kitchen* in Cromvoirt, Zout & Citroen* in Oosterhout en Graphite by Peter Gast* in Amsterdam. En natuurlijk aan alle bedrijven en hun teams die dit jaar wederom hun sterren wisten te behouden!

Met deze week onder andere links naar artikelen over de Restaurant Driedaagse 2020 van de Nierstichting en Le Prestine, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen, is op zoek naar personeel.

In Groningen kon je begin november al midgetgolfend de stad verkennen, leuke inspiratie! En uit Peking inspiratie voor een kinderparadijs!

In Amsterdam is in december de eerste vegan kaaswinkel geopend, Willicroft en eind januari is er een pop-up kaas hotel van Café Rouge in Camden, Londen.  

Cora van Mora brengt het feestnummer ‘Knallen met die Ballen’ uit voor Carnaval en in Londen kunnen volwassenen van de glijbaan af in het nieuwe café van Selfridges en dan kom je uit in een etalage….

Tijdens de Hotelnacht 2020 op 18 januari kun je onder andere genieten van Taiko Bar’s Asian Karaoke Night, in het Conservatorium hotel. Maar ook van het Pulitzer Amsterdam x Lindt, het chocoladefestijn in het Pulitzer hotel.

We hebben al heel wat ‘bubble tent’ voorbeelden gezien, op daken in grote steden maar ook in de natuur in o.a. Frankrijk en Zwitserland. Nu een link naar The Jungle Bubble by Anantara in Thailand, vanuit je bubbel naar olifanten kijken!  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nierstichting Restaurant Driedaagse 2020 | Zet een zoutbewust menu op de kaart

Van 23 tot 29 maart 2020 organiseren de Nierstichting en KHN de derde landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten ze Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenement willen ze een zo groot mogelijk publiek aanspreken en laten proeven hoe lekker eten met minder zout is. Wil je na het succes van de tweede landelijke editie ook meedoen met jouw restaurant? Meld je dan nu aan via de link in de titel!

Cora van Mora brengt feestnummer ‘Knallen met die Ballen’ uit

Hét Nederlandse reclame-icoon slaat een nieuwe weg in; Cora van Mora gaat in de muziek. De snackkoningin met de zachte ‘g’ en de brede glimlach lanceert vandaag feestkraker ‘Knallen met die Ballen’.. Dit met een knipoog naar de overheerlijke bitterballen van Mora. In aanloop naar en tijdens Carnaval kunnen Nederlandse feestgangers meegenieten van deze aanstekelijke meezinger.

New Work Group| hospitality Heroes & Flair Hospitality

De twee baanbrekers Hospitality Heroes & Flair Hospitality hebben vorig jaar april hun krachten al gebundeld. Sindsdien zorgen ze er samen voor dat de traditionele arbeidsmarkt een puur en gastvrij gezicht krijgt. Om de groei van beide partijen te stimuleren zijn deze twee labels vanaf nu onderdeel van New Work Group, onder leiding van directeur Cathérine Eissens-Rings. Vanaf januari 2020 zijn Hospitality Heroes & Flair Hospitality onderdeel van New Work Group. Robbert Vlaanderen, oprichter van New Work Group, vertelt: “Deze samenwerkingsverbanden zijn nodig om topservice te blijven bieden en een grote toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, collega’s en medewerkers. Efficiënt en effectief werken stimuleert de groei van iedereen, ook onze getrainde en gemotiveerde poulemedewerkers. Zodat we nog meer opdrachtgevers op meer locaties kunnen bedienen met écht gastvrije medewerkers. Ook hebben we de ambitie om op korte termijn in meer regio’s én in meer branches te gaan werken.”

Sergio Herman zoekt personeel voor Le Pristine in Antwerpen

Voor degene die het gemist hebben, Sergio Herman opent in april een nieuw restaurant in Antwerpen: Le Pristine. Het concept: “Zeeuwse terroir met Italiaanse flair”. Voor dit concept zijn ze op zoek naar personeel. Wil jij er van het allereerste begin bij zijn? Kijk dan op de Facebookpagina van Le Prestine in de link in de titel van dit artikeltje.

Leuke inspiratie | Midgetgolfend Groningen ontdekken

Wij hadden het gemist, maar vinden het leuk genoeg om als inspiratie te melden. Afgelopen 31 oktober tot en met 2 november kon je op verschillende plekken in Groningen midgetgolf spelen. Het hele parcours leidt je langs verborgen steegjes en spots in het centrum. De soms verdraaid lastige baantjes werden speciaal ontworpen door kunstenares Caroline van de Meent. “Het idee is om mensen met een andere blik te laten kijken naar ongebruikte plekken in de binnenstad”, vertelt Jorrit van de organisator Bureau Buitendienst. Zij organiseerden de midgetgolf in het kader van Let’s Gro, het Groninger innovatiefestival. Door deze omgeving te activeren met een minigolfroute wilden ze mensen na laten denken over de potentie en waarde van die plekken.

 In december is in Amsterdam de eerste veganistische kaaswinkel geopend

Plant-based company Willicroft heeft in Amsterdam zijn eerste veganistische kaaswinkel geopend.  Deze nieuwe plantaardige winkel biedt een scala aan gezonde, veganistische, op cashew- en tofu-gebaseerde kazen. De winkel bevindt zich op de Spiegelgracht 30 in Amsterdam en verkoopt momenteel alle vijf door Willicroft geproduceerde kazen op basis van cashewnoten. Willicroft produceert al plantaardige kaas sinds oprichter Brad Vanstone begon te experimenteren in 2017. Door een combinatie van cashewnoten en tofu te gebruiken, maakt het bedrijf eiwitrijke, gezonde, ambachtelijke kaas. Brad Vanstone groeide op in Devon (VK) op een melkveebedrijf maar begon om milieuredenen een overwegend plantaardig dieet te eten. De ondernemer zegt dat de combinatie van zijn  familiegeschiedenis en de wens om zuivel te moderniseren de kern vormen van Willicroft. Meer informatie + afbeeldingen op de website van Live Kindly, link in de titel.

Pulitzer Amsterdam x Lindt: Hotelnacht 2020

Pulitzer Amsterdam en het chocolademerk Lindt hebben de handen ineengeslagen en op 18 januari wordt Pulitzer Amsterdam omgetoverd tot een heus chocoladefestijn. Pulitzer Amsterdam viert haar 50e verjaardag in 2020 en dat gouden jaar wordt zoet afgetrapt. Ter gelegenheid van de achtste editie van Hotelnacht gaat het hotel aan de grachten voor één avond door het Lindt met een gigantische hoeveelheid chocolade, Lindt-geïnspireerde gerechten en chocoladecocktails op gouden deuntjes. Chocoladeliefhebbers kunnen aanschuiven in Pulitzer Amsterdam bij het chocolicious driegangen diner inclusief wijn, bier en fris waar heerlijke gerechten met een chocolade twist worden geserveerd. Tickets voor het chocolicious diner zijn hier beschikbaar en het Facebook event is te bezoeken via deze link.

In Pulitzer’s Bar kan genoten worden van op Lindt chocolade-geïnspireerde cocktails, golden oldies en bovenal chocolade in alle soorten en maten. De bartenders van Pulitzer’s Bar hebben de lekkerste cocktails gecreëerd en bij het bestellen van één van de chocoladedrankjes ontvangen gasten een gouden ticket met kans op een gigantisch chocoladepakket van Lindt. Het Facebook event is te bezoeken via deze link.

Selfridges heeft een café met een glijbaan voor volwassenen in een etalage

Er is een nieuw café geopend in Selfridges, een groot warenhuis in Londen. Het café heeft in de etalage een glijbaan voor volwassenen, waar de gasten gebruik van kunnen maken. New Ground is een ethische koffieshop, dat ex-gedetineerde traint en in dienst neemt, met als doel de terugval van deze gedetineerden te voorkomen. Zij hebben ook een duurzaamheidsbeleid, zo worden o.a. de warme drankjes geserveerd in recyclebare bekers. De bekers die in de winkel worden gerecycled worden verwerkt tot papieren tasjes voor Selfridges. Meer informatie en foto’s kun je vinden op de website van de Londonist. Een echte eye-catcher voor zowel Selfridges als het café!

Hotelnacht | karaoke bij Taiko Bar   

Op 18 januari 2020, tijdens de Hotelnacht, organiseert Taiko Bar een unieke samenwerking met Cooper & Barrel voor Taiko Bar’s Asian Karaoke Night. Beleef het luxe uitgaansleven van Shanghai en Tokio in de intieme setting van een avond uit in Amsterdam, allemaal in het Conservatorium Hotel. Verzamel al je karaoke vrienden en krijg een speciaal Yuzu shotje als welkomstdrankje! De DJ verzorgt de juiste muziek gedurende de avond, als jij en je karaoke vrienden foto’s laten maken door een van de Harajuku polaroid meisjes. Kies uit verschillende aziatische cocktails en gin tonics en geniet van Taiko’s signature dish: Taiko Fried Chicken.

Een pop-up hotel met kaas thema opent deze januari in Londen 

’s Werelds eerste kaas hotel wordt op 29 januari geopend in het hart van Camden. Kaasliefhebbers krijgen ze de kans om te overnachten in he hotel van hun dromen. De kamer krijgt een opvallende kleur geel, met op kaas geïnspireerd behang, beddengoed, kussens, kunst en een gigantische kaas installatie. Maar het gaat verder dan alleen het interieur, er zijn ook kaas bordspelletjes en zeep wat naar kaas ruikt. Je kunt ook de kaas ‘hot line’ bellen, die je meteen zullen voorzien van kaas en toastjes. Het kaas hotel word gerund door Café Rouge (gedeeltelijk om hun eigen winter menu te promoten) en is maar voor een week open, van 29 januari tot en met 6 februari. Er worden maar negen winnaars met partner gekozen om er te overnachten. Bekijk in de link in de titel hoe je een overnachting daar kunt scoren.

Baoyan Park Childrens’ Entertainment Park – Peking, China                          

Baoyan Park is een chinees entertainment en amusementspark merk, dat 10 verschillende multifunctionele faciliteiten heeft in China, zoals een bioscopen, restaurants, overdekte waterparken en andere recreatie mogelijkheden. Dit fantasie-achtige waterpark heeft zachte kleuren en het diepwater gedeelte is duidelijk gescheiden van het peuterbadje en speelgedeelten, zodat de ouders hun kinderen makkelijk in de gaten kunnen houden. Er zijn schattige dieren die water sproeien om kinderen te prikkelen om actief te spelen. Het mini stadsgedeelte is een magische en creatieve wereld waar kinderen zelf kunnen creëren, bouwen met blokken en andere elementen terwijl hun ouders vanuit hun relaxte stoelen, die geïntegreerd zijn in het design, kunnen toekijken. Bekijk de foto’s op The Coolhunter door te klikken op de link in de titel.

Baoyan Park is a Chinese entertainment and amusement park brand that operates 10 multi-function facilities in China that include movie theatres, restaurants, indoor water parks and other recreational offerings. The water park is a fantasy in soft colours where the deep water pool and wading and play areas are distinctly separate to make it easier for parents to keep an eye on their children. Adorable animals feature a spray function helping kids engage in active play. The mini city zone is a magical and creative world where children are able to create, build and model with blocks and other elements while their parents can rest in seats integrated in the design. Check out the images in the link in the title.

De Jungle Bubble door Anantara | Bubbeltenten waarin je sterren en olifanten kunt bekijken          

Bekijk de foto’s van de Jungle Bubble door Anatara, van waaruit je olifanten in hun natuurlijke leefomgeving kunt bekijken, op de website van Luxury Launches. We hebben vele voorbeelden gezien van het gebruik van deze ‘bubbel tenten’ maar dit is een nieuwe! Als je een tripje naar Thailand hebt gepland kan dit een gave ervaring zijn.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.