Trends in het kort | Week 28

15-7-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. pasta restaurant TITO, van ‘dark kitchen’ naar dine-in restaurant op de Marnixplaats in Antwerpen. En de Oostwegel Collection krijgt een ‘muziekambassadeur’, concertpianist en componist Michiel Borstlap.

‘Naughty treats’, zoals wafels in de vorm van lullen en vagina’s, opeens erg populair op Instagram,  gespot bij La Quequetterie in Parijs en Zizi Factory in Londen. Deze wafels zouden het toch ook top doen op de Wallen in Amsterdam?

Ralph’s Tavern in Worcester, Massachusetts accepteerde Monopoly-geld! Lees in het artikeltje waarom. En het onlangs geopende Restaurant Matū in Beverly Hills biedt exclusief 100% grasgevoerd Wagyu-rundvlees, geen steakhouse maar een echt steakrestaurant!

The Dutch Weed Burger komt met vegan Sea Nuggets, met als belangrijkste ingrediënt, zeewier. Een geweldige advertentie van Visit Norway: ‘Je hoeft geen miljardair te zijn om de ruimte te bezoeken’.

Het Uffizi-museum is verhuisd naar het eiland Elba, met hun eerste tentoonstelling over kunstwerken die het verhaal van Napoleon Bonaparte vertellen. Een viering van de tweehonderdste sterfdag van Napoleon door het Uffizi Diffusi-project.

Happy hour in de SPA bij Virgin Hotels in Las Vegas is een beetje anders dan je zou verwachten, inspiratie voor wellnesscentra. En in Barcelona gaat later dit jaar restaurant Jacqueline open, dit heeft drie verdiepingen en is gebaseerd op de muze van Picasso, we zijn benieuwd!

Eco-luxe oase 1 Hotel Toronto wordt op 4 augustus geopend in het centrum van Toronto. Het missie gedreven, duurzame, luxe horecamerk accepteert nu reserveringen. En een artikel over wildpluk cocktails en wildpluk bars die zich tot de natuur wenden voor hun cocktailinspiratie. Met inspiratie van Visit Sweden.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Parijs en Londen hebben de ‘naughty treats’ ontdekt | Wafels in de vorm van een lul en vagina 

Bekijk alle afbeeldingen in het artikel op Paris Secret, link in de titel. La Quequetterie is een initiatief van de Venezolaanse ondernemer Taziana Jurdi. Ze opende haar eerste restaurant Fuumi Sushi Burrito in 2016 in Parijs. Ze opende la Quequetterie in juni 2020. Maar we kwamen ook Zizi Factory in Covent Garden in Londen tegen die ook deze sexy Franse wafels serveert in lul- en vaginavorm. Volgens ons zouden deze ‘naughty treats’ ook op de Wallen in Amsterdam een groot succes zijn! Wij zijn benieuwd wanneer we ze gaan zien in Nederland! Bekijk de embedded video op Instagram door Zizi Factory, tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yeohan kim (@djyeo_)

Ralph’s Tavern in Worcester, Massachusetts accepteerde kort Monopoly geld

Ralph’s Tavern in Worcester vindt dat het een plaats verdient op het aanstaande Worcester editie van Monopoly. Om dat te bereiken haalde ze deze marketing actie uit, gasten konden 23 juni tussen 4 uur ’s middags en 6 uur betalen met Monopoly geld. Op de nieuwe versie komen 34 Worcester-locaties en Scot Bove, de eigenaar van Ralph’s Tavern, hoopt dat zijn Tavern er één van is. Meer op Boston.com, link in de titel.

Pasta restaurant Tito van ‘dark kitchen’ naar dine-in restaurant op de Marnixplaats in Antwerpen

TITO is dé nieuwe pastaplek en serveert gerechten met verse pasta aan de Marnixplaats van Antwerpen. Ze openden in de herfst van 2020 als ‘dark kitchen’, in afwachting van het einde van de lockdown en om nonstop te experimenteren met smaken en nieuwe ingrediënten. De deuren van het restaurant zijn nu open, met een gezellig terras erbij. TITO kookt énkel met verse pasta, bio-producten van topkwaliteit, én vegan/glutenvrije gerechten met courgettepasta. Tito is vanaf deze week officieel geopend en ze hebben al een flink aantal maanden geëxperimenteerd met de verse pasta, dus dat moet heerlijke gerechten opleveren!

Oostwegel Collection krijgt een ‘muziekambassadeur’

Gevierd concertpianist en componist Michiel Borstlap is de eerste ‘muziekambassadeur’ van de Oostwegel Collection. De onderneming van Michiel, Gallery Play Media, zal binnen deze samenwerking zorgvuldig samengestelde afspeellijsten met muziek voor alle vier de huizen van Oostwegel Collection verzorgen. Zo zal u als gast een extra zintuiglijke prikkeling ervaren tijdens een verblijf in de hotels of een bezoek aan één van de restaurants. Meer op de website van de Oostwegel Collection, link in de titel.

“Het is een eer dat Michiel Borstlap onze eerste Brand Ambassador wil zijn. Wij kijken enorm uit naar het verder uitbouwen van onze samenwerking en de reeks muzikale diners en lunches op Château St. Gerlach.” – Camille Oostwegel

Restaurant Matū biedt uitsluitend 100% grasgevoerd Wagyu

Het onlangs geopende restaurant Matū (spreek uit als “mah-too”) in Beverly Hills, biedt exclusief 100 procent grasgevoerd Wagyu. In het restaurant wordt het rundvlees voornamelijk geserveerd in een degustatiemenu met meerdere gangen, een beetje zoals een traditionele omakase-maaltijd, zodat gasten een verscheidenheid aan bereidingen kunnen ervaren zonder dat ze volledige steaks hoeven te bestellen. Het is geen steakhouse maar een steakrestaurant volgens mede-oprichter Jerry Greenberg. Hij stelt zelfs dat ze geen enkel ander restaurant ter wereld kennen dat dit soort rundvlees in dit format serveert. Interessant artikel op Robb Report, link in de titel.

Vegan Sea Nuggets van Dutch Weed Burger

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.

De Sea Nuggets zijn het eerste product in de categorie ‘vegan seafood’ voor The Dutch Weed Burger. Het zeewier dat wordt gebruikt voor de Sea Nuggets wordt lokaal geteeld in de Oosterschelde in Zeeland. De nuggets zijn plantaardig, eiwitrijk en bevatten calcium, jodium, vezels, eiwitten en omega vetten. Het is een snack met een witvisachtige structuur met een knapperige batter aan de buitenkant verrijkt met microalgen. De Japanse panko zorgt volgens de makers voor een ziltige smaak met bijna alles te combineren is. Meer informatie op de website van EVMI, link in de titel.

Happy hour in de SPA bij Virgin Hotels in Las Vegas is een beetje anders dan je zou verwachten!

De Spa van Virgin Hotels Las Vegas, onderdeel van Curio Collection by Hilton, heeft nieuwe happy hour-specials geïntroduceerd, die dagelijks beschikbaar zijn van 14.00 – 16.00 uur. De Spa biedt drie unieke, op alcohol geïnspireerde behandelingen die exclusief beschikbaar zijn tijdens het dagelijkse happy hour. Behandelingen worden geserveerd met een samengestelde wijn voor gasten van 21 jaar en ouder. Ze bieden een ‘Wine Down Recovery Facial’ – een met wijn doordrenkte gezichtsbehandeling met Texas-druiven en bamboe polish, afgewerkt met een opgeklopte peptidemousse. Geserveerd met witte wijn of rosé. Of een ‘Champagne Cocktail Hydrating Body Scrub’ – met tonen van frisse champagne-pop terwijl de huid wordt gepolijst door een frambozen- en wodka-suikerscrub gecombineerd met een warme trapsgewijze waterbehandeling die is ontworpen om gifstoffen en dode huidcellen voorzichtig te verwijderen. Geserveerd met een miniflesje champagne. Of een ‘Blushing Rose Relaxing Massage’ – een aangepaste cocktail van biologische agave-olie en met wijn doordrenkt herstelserum biedt de meest decadente massage, die antioxidanten, hydratatie en ontspanning biedt. Geserveerd met rozenwijn. Meer in het persbericht, link in de titel. Inspiratie voor andere spa’s?

Later dit jaar opent in Barcelona restaurant Jacqueline

Nog een opening later dit jaar om naar uit te kijken als je in of nabij Barcelona woont of als je deze stad graag bezoekt, restaurant Jacqueline! Het wordt een restaurant met drie verdiepingen dat is geïnspireerd op een abstractie van het atelier van Picasso en portretten van zijn muze en tweede vrouw, Jacqueline Roque. Het kantoor van de Rockwell Group in Madrid mengde ambachtelijke, strakke art nouveau-details met spontane, grafische en surrealistische beelden. We zijn benieuwd!

Wildpluk cocktails | ‘Rewilded bars’ wenden zich tot de natuur voor inspiratie

Innovatieve barmannen en kenners van de ambachtelijke keuken voegen wildpluk groen toe aan hun menu’s voor eten en drinken. Zo veranderde Zweden het bos in een bar. Op 15 juni kondigde Zweden hun Drinkable Country-programma aan, waar drankexperts drankjes serveren die zijn gemaakt van lokale ingrediënten van het seizoen. ’s Werelds grootste buitenbar’ bestond uit 16 tafels verspreid over het Zweedse platteland waar bezoekers werden aangemoedigd om te leven volgens de Zweedse traditie van Allemansrätten: de vrijheid om wild te plukken op elk terrein. Samen met lokale gidsen kunnen gasten bessen of groenten verzamelen om door hun drankjes te mengen. En meer voorbeelden uit Londen en Hong Kong in het artikel van +Wunderman Thompson, link in de titel.

Eco-luxury oase 1 Hotel Toronto opent in augustus in het centrum van deze stad

1 Hotel Toronto is een missie-gedreven, duurzaam, luxe horecamerk dat vanaf nu reserveringen accepteert voor hun vestiging die op 4 augustus opent in het centrum van Toronto. Dit is de eerste locatie in Canada voor dit op de natuur gerichte hotelmerk, opgericht door hospitality visionair Barry Sternlicht, CEO en voorzitter van Starwood Capital Group. Het iconische King Street West-pand werd aangekocht en herontwikkeld als een luxe lifestyle-bestemming door Mohari Hospitality, een vastgoedbeleggingsmaatschappij opgericht door de investeerder Mark Scheinberg. Het ontwerp is ontwikkeld in samenwerking met SH Hotels & Resorts, een dochteronderneming van Starwood Capital Group, en de beroemde architect en ontwerper David Rockwell van de Rockwell Group.

1 Hotel Toronto heeft 112 kamers, waaronder 21 suites, met uitzicht op de stad en de iconische skyline. Gasten zijn direct verbonden met de natuurlijke omgeving door het lichte en luchtige ontwerp, met duurzaam geproduceerde houten meubels tot een waterfiltratiesysteem voor het hele pand. Als een hotel met een missie heeft 1 Hotel Toronto een organische composteerinstallatie ter plaatse die 12.000 pond organisch afval kan verminderen tot minder dan 1.000 pond compost per maand, waardoor uiteindelijk het storten van vuilnis wordt vermeden en de compost wordt gebruikt om meer dan 2.500 plantenrassen te voeden op het terrein van het hotel en in lokale parken. Het hotel zal ook gastheer zijn voor een ‘Bee Hotel’, ontworpen om inheemse bijen en bestuivers aan te trekken door een habitat te bouwen die uniek is ontworpen voor hun nestvoorkeuren. De voorzieningen in het hotel zijn gericht op welzijn en comfort, met bijvoorbeeld vloerverwarming, kamerplanten, beddengoed van biologisch katoen, yogamatten en kenmerkende biologische badproducten. Meer in het persbericht op de website van PRNewswire, link in de titel.

Visit Norway | ‘Je hoeft geen miljardair te zijn om de ruimte te bezoeken’

Noorwegen verkennen voelt alsof je op een missie in de ruimte bent! Aangezien sommige miljardairs momenteel in de race zijn om één van de eerste ’toeristen’ in de ruimte te zijn, de ultieme ruimterace, heeft Visit Norway een advertentie die iedereen een soortgelijke ervaring in Noorwegen belooft. Noren houden ervan om te concurreren, dus ze konden het gewoon niet laten om mee te doen aan de ultieme ruimterace. Ze kennen de ruimte in Noorwegen. Het uitzicht, het gevoel. En ze weten ook dat je geen dure, snel vliegende raketten nodig hebt om je daarheen te brengen. Soms lopen ze gewoon naar de ruimte, klimmen ze wat en soms doet een skylift het zware werk voor hen. Maar het gevoel van ruimte is er altijd. En het mooiste is, ze delen het graag met bezoekers van over de hele wereld. Noorwegen is ruimte en het is klaar om verkend te worden nu het weer mogelijk is om te reizen. Meer op de website van Visit Norway, link in de titel. Grappige advertentie! 😉

Het Uffizi Diffusi-project | Het Uffizi-museum is verhuisd naar het eiland Elba om met kunstwerken het verhaal van Napoleon Bonaparte te laten vertellen

Deze kunsttentoonstelling is de eerste tentoonstelling die wordt geopend als onderdeel van het Uffizi Diffusi-project. De directeur van het museum, Eike Schmidt: “We herdenken het feit dat Napoleon 200 jaar geleden is overleden door de collecties van de galerijen te verenigen met de artistieke rijkdom van de regio waar hij is overleden”. Sculpturen, schilderijen en kunstwerken worden verzameld op de tentoonstelling ‘Nel Segno di Napoleone’ (In de naam van Napoleon): De Uffizi Diffusi in Pinacoteca Foresiana in Portofferaio. De kunstgalerij is vanaf 9 juli 2021 geopend voor bezoekers en is te bezoeken tot 10 oktober 2021. De tentoonstelling zorgt er ook voor dat de culturele ruimte van de Pinacoteca Foresiana, in de prestigieuze historische kazerne De Laugier in Portoferraio, wordt heropend voor bezoekers, na de sluiting van vorig jaar vanwege de pandemie. Weer een mooie tentoonstelling voor wie naar Italië en Elba reist.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.