Trends in het kort | Week 28

12-7-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over Corona bier die met een superhandige en milieuvriendelijke uitvinding komt. Ook vonden we een artikel over een villa die écht alles uit de kast haalt om hun gasten tevreden te stellen.

In London schieten de pop-up stores als paddenstoelen uit de grond, we vonden weer twee bijzondere pop-up’s deze zomer, ‘Treats Club’ en ‘The Clean Vic’. En ook uit Londen: Pick & Cheese, serveert een enorme keuze aan Engelse kazen via een 40 meter lange lopende band.

Debuut Horeca gaat samenwerken met MaMa Kelly en het Nederlands openluchtmuseum heeft een nieuw thema ‘Wat van ver komt is lekker’.

Nestlé heeft een verpakkingsprimeur en in Dubai wordt eind 2019 ‘The view at the Palm’ opgeleverd.

Een video waarin de specialiteit van de Dudley Arms in Ingleby Greenhow in North Yorkshire wordt gemaakt: ‘Flowering onion’ en een link naar een nieuwe lijst: ‘The World’s 50 Best Vineyards’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Debuut Horeca gaat samenwerking aan met MaMa Kelly

Debuut Horeca heeft per 1 juli 2019 de exploitatie van MaMa Kelly in Den Haag overgenomen. MaMa Kelly is een succesvol en award winning urban bistro concept waarin kip & kreeft een belangrijke rol spelen. Deze uitbreiding is de tweede overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut die afgelopen zomer 2018 tot stand kwam. Debuut heeft de ambitie om te groeien en heeft meerdere overnames in de planning. MaMa Kelly heeft vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Het bestaande concept, de identiteit en het medewerkersbestand van MaMa Kelly blijft behouden. Founder en eigenaar van MaMa Kelly, Rein Rambaldo, gaat zich meer focussen op zijn snel groeiende activiteiten met De Horeca Fabriek. MaMa Kelly Amsterdam wordt voor eind 2019 geïntegreerd binnen Debuut. In die komende tijd ontwikkelt Debuut in samenwerking met Rein Rambaldo een plan voor de verdere uitrol van MaMa Kelly in Nederland.

Verpakkingsprimeur voor nestlé | repen in papier

Nestlé heeft aangekondigd dat de YES! fruit- en notenrepen voortaan verpakt zullen worden in recyclebare papieren wikkels. Dankzij een nieuwe techniek is Nestlé erin geslaagd hun snelle flow wrap-productielijnen zo aan te passen dat ze met papieren wikkels kunnen werken. De nieuwe wikkel is gemaakt van papier met een coating die met het oud papier gerecycled kan worden. Het papier draagt het FSC-keurmerk en komt van duurzame bronnen. Volgens Nestlé blijft de houdbaarheid met de nieuwe wikkel gelijk.

Nederlands Openluchtmuseum| Wat van ver komt is lekker

Deze zomer ontdek je smaken en ingrediënten die in de loop der tijd naar ons land toe zijn gereisd in het Nederlands Openluchtmuseum. Binnen het thema ‘Wat van ver komt is lekker?’ duiken ze in de verschillende culturen die het park rijk is. Je kunt smaken en gerechten van ver ruiken en proeven. En jezelf onderdompelen in muziek, dans en verhalen. Een mooie mix van verschillende culturen die samenkomen. Zaterdag 6 en zondag 7 juli was er een extra zomerprogramma. Het openlucht museum is het hele jaar door geopend en in oktober en december zijn er ook weer evenementen. Meer info, bezoek dan even hun website via de link in de titel.

Architectuur | Binnenkort, nieuw panorama uitzicht in Dubai

Ontwikkelaar Nakheel heeft het ‘observatory deck’ op het Palm Jumeirah in Dubai ontworpen, deze uitkijkpost gaat deel uit maken van de in ontwikkeling zijnde Nakheel Mall. De iconische structuren, genaamd ‘The view at the Palm’, bieden een ononderbroken spectaculair uitzicht op de Palm, de Arabische golf en skyline van Dubai. Het uitkijkpunt bevindt zich op de 52e verdieping van de ‘Palm Tower’ een heeft ook een VIP-lounge en speciale ruimtes voor privé-evenementen. De adembenemend constructie zweeft 240 meter boven de wereldberoemde Palm Jumeirah en zal een unieke uitkijkplaats worden voor bezoekers van over de hele wereld.

Corona Bier Fit Packs | Een geïntegreerd vergrendelingssysteem

In juni won de brouwerij Grupo Modelo uit Mexico een ‘bronze Lion award’ voor de ‘Corona Beer Fit Packs’ tijdens een internationaal creativiteitsfestival. Het Fit Pack systeem zorgt ervoor dat klanten tot wel 10 blikjes Corona kunnen stapelen d.m.v. een geïntegreerd vergrendelingssyteem. Het systeem is ontworpen om de voormalige plastic 6-ringen verpakking te vervangen. Grupo Modelo zal de blauwprint van het design gratis vrijgeven zodat alle blikjesproducenten het design kunnen toepassen.

Gasttevredenheid | Deze luxe villa biedt gasten een zelfportret

Gasttevredenheid is een van de belangrijkste factoren binnen de gasvrijheid industrie. En gasten de mogelijkheid geven om op mooie plekjes foto’s te maken om te delen via hun sociale mediakanalen hoort daarbij. Hotel Villa de Campo in de Dominicaanse Republiek komt echter met een innovatief idee. Om een personal touch te geven aan hun service biedt het Dominicaanse hotel sinds kort olie-schilderijen met daarop een zelfportret van de gast. Deze service is in nauwe samenwerking met olieverfdeskundigen van Noblified opgezet.

Treats Club |De zoetste zomer pup-up

De bedenkers van Treats Club tillen de regel “treat yo-self” naar het hoogste niveau met hun allereerste pop-up die ze deze zomer openen. De pop-up opent 12 augustus en hoewel het menu misschien wat variatie mist wordt dit meer dan goed gemaakt door de lekkere gerechtjes. Je vindt Treats Club bij de Old Street Roundabout vanaf 12 augustus tot 7 september. Ze zijn maandag t/m vrijdag geopend van 07:30 tot 19:00 en in het weekend van 12:00 tot 18:00. Daarnaast kun je zo ook nog spotten op de zaterdagen op Loyd Park Market en op de zondagen op de Chatsworth Road Market.

Pick & Cheese | Een restaurant met een lopende band gevuld met kaas opent in London

Het team achter Camden’s Cheese Bar heeft weer een nieuwe kaas gerelateerde zaak in opkomst. Pick & Cheese, gevestigd in een nieuwe foodhall in Seven Dials, serveert straks hongerige londenaren een eindeloze voorraad aan kaas. En dat allemaal bezorgd via een transportband van 40 meter lang. De transportband is binnen de sushirestaurants al bekend maar nu in London dus ook met kaas. Het restaurant krijgt 38 stoelen, allemaal geplaatst rondom de lopende band die meer dan 25 soorten Britse kazen naar je toe brengt. Alle kazen worden gepaard met specifieke en bijpassende specerijen. De bordjes komen een voor een voorbij zodat je zelf kunt kiezen. Zo serveren ze bijvoorbeeld Ricotta met sherry infused kersen. De bordjes hebben net zoals bij veel sushirestaurants die met dit concept werken verschillende kleuren. Aan de kleuren zit een prijs gebonden zodat je gemakkelijk weet wat je voor je bordje betaald.

The Clean Vic | Een Alcoholvrije pop-up bar

Sainsburry’s lanceert ‘The Clean Vic’, een pop-up bar gelegen in het centrum van London die alleen maar alcoholvrije, of met een heel laag alcoholpercentage, drankjes serveert. In juli serveert ‘The clean Vic’ 20 drankjes met onder andere het ambachtelijk Lucky Saint bier and Celtic Soul. Kosten voor de entree zijn €5,- maar dit is wel inclusief 2 gratis drankjes en bar-hapjes. Ook ‘bier’-proeverijen en mocktails workshops zullen regelmatig worden aangeboden. De non-alcoholische drankjes beginnen ook in Engeland razend populair te worden. Al een kwart van de Britse volwassenen geeft aan hun alcoholinname te willen verminderen en bijna één derde van de Britten tussen de 16 en 24 jaar zegt helemaal te willen stoppen met drinken.

‘The World’s 50 Best Vineyards’ zijn bekend gemaakt

Alhoewel we zoiets hebben van weer een lijstje, waren we toch wel een beetje verbaasd over deze 50 Best vineyards. Er staat namelijk geen enkele wijngaard in Frankrijk in de top 10! De eerste keer dat de lijst van ‘The World’s 50 Best Vineyards’ is bekend gemaakt staat een Argentijnse wijngaard ‘Zuccardi Valle de Uco’ op de eerste plek. Bekijk de hele lijst op de website van Fine Dining Lovers.

Op je bord| Gebakken ‘uien bloemen’

Een video op de website van TeessideLive over een gerecht dat ‘Flowering Onion’ wordt genoemd en geserveerd wordt in The Dudley Arms in Ingleby Greenhow in North Yorkshire in Engeland. De Video laat zien hoe hun chef de specialiteit ‘Flowering Onion’ maakt, dit ter ere van het feit dat ‘The Dudley Arms’ 50 jaar bestaat.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.