Trends in het kort | Week 28

13-7-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over Avolatos (avocado gelato), zeewierbrood en over een horecaondernemer in Helmond die zijn eigen verkeersbord heeft geplaatst bij zijn terras. Maar ook een link naar een Kickstarter project over een ‘spotify voor kookboeken’ en AccorHotels heeft recent het Flying Nest concept gelanceerd. Daarnaast heeft sandwichketen Pret A Manger aangekondigd een outlet te openen met alleen maar personeel dat ooit dakloos was en Bird Brewery gaat een proeflokaal openen in het Diemerbos.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Avolatos | Avocado gelato

Selfridges in Londen serveert ‘Avolatos’ ijs! Het vegan avocado ijs wordt geserveerd in de schil van de avocado. Bekijk de ‘how to’ video in de link in de titel.

Seamore en BBROOD presenteren zeewierbrood

Zeewier heeft veel voordelen. Zo is het duurzaam en zit vol eiwit. Sinds 2015 maakt Willem Sodderland met Seamore alledaags eten van zeewier. De zeewieralternatieven voor pasta en bacon, worden inmiddels in acht landen verkocht. Recent lanceerde het bedrijf zeewierwraps. Carel Callenbach, hoofd productontwikkeling bij Seamore, had wat deeg over en besloot daar een brood van te bakken. Zeewierbrood was geboren en wordt gemaakt in samenwerking met BBROOD. Lees er meer over op de website van EVMI.

Horecaondernemer plaatst waarschuwingsborden

Horecaondernemer Bjorn van de Brug, eigenaar van café Franske, café De Kapper en Proeverij de Bank, is het voorbij razend verkeer op de Havenweg in Helmond helemaal beu, schrijft het ED. Om zijn personeel te beschermen tegen scooters en fietsers heeft hij op eigen initiatief twee waarschuwingsborden geplaatst. Een bord met een rode driehoek, waarin een poppetje figureert, dat een dienblad vol drank draagt. Zijn terras bereikt hij door een fietspad over te steken.

Nederland maakt kennis met Hoog Technologisch Eten

De hightech slafabriek. Vertical Farming beweegt zich van een hype naar een trend. Steeds meer bedrijven investeren in deze nieuwe manier van landbouw. Efficiënt, gecontroleerd en om de hoek. Hoe werkt dit eigenlijk en wat zijn de voordelen en nadelen? Belangrijker: wat vind jij?

Discussieer mee op de website van Agri Food Tech Platform of bekijk hier wanneer je ergens Hoog Technologisch Eten kunt ervaren.

Het AgriFoodTech Platform faciliteert de dialoog over technologie als middel voor verduurzaming van het voedselsysteem. Het dicht de kloof tussen hightech, agrifood, tuinbouw en uitgangsmaterialen en ICT én laat de maatschappij zien waarom, hoe en met welk resultaat er wordt samengewerkt tussen de sectoren.

Bird Brewery opent proeflokaal in Diemerbos

Bird Brewery zocht de perfecte plek voor een eigen proeflokaal. Door een pitch van Staatsbosbeheer te winnen is die ideale plek nu gevonden aan de rand van Amsterdam. House of Bird wordt een plek in het Diemerbos waar mensen kunnen genieten van de natuur, speciaalbier, duurzaam eten en bijzondere activiteiten. Het doel is om de deuren in 2019 te openen. De openbare pitch van Staatsbosbeheer trok veel ondernemers. Met een creatief concept, een duidelijke link met de natuur en een hoop enthousiasme wisten brouwers Rik en Ralph de jury te overtuigen. Teamleider bij Staatsbosbeheer Jan Assema is positief. ‘’Ik ben vanaf het begin betrokken bij het project. Het zijn enthousiaste ondernemers met veel creatieve ideeën. Een absolute toevoeging voor het Diemerbos.”

BRAM’S Gourmet Frites opent grootste winkel naast Euroscoop in Schiedam

Op vrijdag 13 juli opent BRAM’S Gourmet Frites haar grootste winkel op het levendige plein van de Euroscoop in Schiedam. De opening wordt ook hier gevierd met de welbekende BRAM’S Experience Day: een dag waar jong en oud kennis maakt met de producten, gerechten én beleving van BRAM’S. Zo bereidt een chef een heerlijke stoof op de Green Egg barbecue én kan voor het eerst in de BRAM’S geschiedenis de ambachtelijke frieten gecombineerd worden met een biertje of wijntje op locatie. De vestiging in Schiedam is met 78 zitplaatsen binnen en 100 buiten op het terras tot nu tot de grootste BRAM’s vestiging.

Lobbybar Blueness in het Strandhotel in Cadzand opent in augustus

Binnenkort opent het derde horecaconcept van Sergio Herman in Cadzand: Blueness. Deze lobbybar in het Strandhotel zal in het teken staan van Japans georiënteerde cocktails en barfood. De keuken van Blueness is geinspireerd op het Japanse smaakpalet en Zeeuwse producten. Kortom: Zeeuwse producten met diepe umamismaken en een fris accent. Op de menukaart komen zo’n twintig gerechten te staan. Daarnaast is er keuze uit verschillende sake’s en (alcoholvrije) cocktails met een Japanse touch.

Blueness is vanaf begin augustus zeven dagen per week geopend van 11.00 uur tot 01.00 uur. De keuken is doorlopend geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur. De exacte datum wordt gepubliceerd op hun Instagram account.

CKBK | ‘Spotify voor kookboeken’ op Kickstarter

CKBK is een nieuw project op Kickstarter waarmee je ’s werelds beste kookboeken binnen handbereik hebt. Onbeperkt toegang tot een samengestelde verzameling van honderden van kookboeken met meer dan 100.000 recepten. De bedenkers op Kickstarter: “Bekende probleem voor koks: gefrustreerd raken door de vele irrelevante zoekresultaten wanneer er wordt gegoogeld naar recepten of geïrriteerd raken door het onpraktische zoeken door schappen vol met kookboeken. Waarom geen toegang tot de beste culinaire inhoud op één plek.. Er moest een betere manier zijn! Om dit probleem op te lossen, hebben we eerst een lijst samengesteld met de meest essentiële kookboeken aller tijden, bijeengebracht met de hulp van meer dan 800 chefs en schrijvers in de foodindustrie die allemaal hun persoonlijke top 10-lijsten kenbaar hebben gemaakt. Geleid door deze aanbevelingen, en met de steun van onze adviseurs, werkten we samen met uitgevers, agenten en auteurs om de licenties te krijgen van honderden van de beste klassieke en hedendaagse kookboeken uit het VK, de VS en daarbuiten.”

Lufthansa Airlines | Speciale business class meals

De cateringgroep van LSG Group-Lufthansa Airlines is onlangs begonnen aan een ‘Space Food Mission’, geïnspireerd op de Duitse astronaut Alexander Gerst, die zes maanden in het internationale ruimtestation ISS woont. Aansluitend hierop biedt Lufthansa Airlines nu een op de astronaut geïnspireerde menuoptie aan haar business class passagiers op lange vluchten.

Pret A Manger opent winkel met ex-dakloze medewerkers

Sandwichketen Pret A Manger heeft aangekondigd een outlet te openen met personeel dat ooit dakloos was. Pret runt al 10 jaar lang een ‘Rising Stars’-programma waar het mensen opleidt die dakloos zijn, zo kunnen zijn een poging doen de cyclus van dakloosheid te doorbreken. In een blog van CEO Clive Schlee staat dat het bedrijf twee jaar geleden het idee voor de winkel had, maar niet over voldoende personeel beschikte om het plan volledig in gang te zetten. Nu het programma net zijn 10e jaar heeft gevierd, heeft het bedrijf genoeg ‘Rising Stars’ ontwikkeld die managers, teamleiders, barista’s en chef-koks kunnen worden. We schreven eerder over een soortgelijk initiatief van het Goring hotel in Londen.

Flying Nest | AccorHotels lanceert nieuw mobiel accommodatie concept

Het nieuwe innovatieve Flying Nest-concept gaat de commercialisatie fase in op de B-to-B markt. Dit nadat de proefperiode een succes bleek te zijn. In de proefperiode werd er getest bij verschillende culturele, sportieve en artistieke evenementen in heel Frankrijk. Met het gedurfde ontwerp past het dit nieuwe concept van mobiele en duurzame accommodatie in de innovatieve benadering van de hotelgroep. Bekijk de foto’s in de link in de titel.

Tech Tracker: cashless – lopende band concept komt naar de Verenigde Staten

Jacob Beye uit Washington ging in 2008 naar Australië om businessmarketing te studeren aan de universiteit van Newcastle. Ongeveer 10 jaar later opende hij een fast-casual concept genaamd Hey Zeus in New South Wales. Het unieke aan dit concept is dat het geen werknemers heeft in het restaurant waardoor er nauwelijks menselijke interactie is. De gezonde kommen met salade en wraps worden er aan een kiosk besteld, zonder tussenkomst van werknemers. De toekomst van restaurants, zo noemt eigenaar Jacob Beye het. Het concept zal tegen het einde van dit jaar haar deuren openen in de Verenigde Staten, identiek aan dat in Australië.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.