Trends in het kort | Week 26

29-6-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de FrikanNel, ‘Do it yourself’ shoarma, de Donug en een website voor Marijuana vriendelijke hotels over de hele wereld!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

FrikanNel | Oorkonde voor bijzondere frikandel van Tante Nel 

De FrikanNel van de Rotterdamse snackbar Tante Nel is onderscheiden met een oorkonde. De bijzondere frikandel wordt geroemd vanwege de kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. De FrikanNel is het resultaat van een samenwerking tussen Tante Nel en scharrelslagerij Thijs van den Kieboom, eveneens in Rotterdam. Onlangs is deze door het Worstmakersgilde met goud bekroond. De FrikanNel staat sinds drie maanden op de kaart van de Rotterdamse snackbar.

Tommy Hilfiger opent pop-upstrandwinkel met TOMMY HILFIGER-zwemkleding 

Tommy Hilfiger opent pop-upstrandwinkel met TOMMY HILFIGER-zwemkleding voor de zomer van 2018 bij strandtent Tijn Akersloot in Zandvoort, van 1 juni tot 29 juli. De pop-upwinkel is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11.00 uur tot 19.00 uur en elke overige weekenddag dat het warmer dan 20 graden is. In de winkel vind je de TOMMY HILFIGER-zomercollecties 2018 met zwemkleding voor heren en dames, en accessoires die zijn geïnspireerd op snelheid en motorsport. Iconische vormen hebben een moderne twist gekregen en stoere strepen, levendige prints en kleurvlakken in het kenmerkende kleurenpalet rood, wit en blauw staan centraal.

‘Do it yourself’ shoarma

Geweldige inspiratie voor Nederlandse shoarmazaken. Het Libanese restaurant Za’atar in New York serveert DIY shoarma aan tafel. Je krijgt sla, kruiden, sauzen en brood op tafel met daarbij een draaiend stuk gemarineerd rundvlees, tijd om je eigen gerecht te maken. Bekijk de video van Thrillist Food and Drink in de titel.

Gifty lanceert nationaal platform voor on- en offline cadeaubonnen

Vooralsnog zijn cadeaubonnen in 95% van de gevallen uitsluitend fysiek op de winkelvloer verkrijgbaar. Met de lancering van het cadeaubonplatform Gifty kunnen ondernemers sinds deze maand hun eigen cadeaubonnen – zowel fysiek in de zaak als online – aanbieden. Gifty verzorgt met software opmaak, drukwerk, verzending en registratie van cadeaubonnen voor onder andere de segmenten retail, horeca, beauty en leisure.

De Pier groeit met 40%

Sinds heropening van De Pier in de zomer van 2015 gaat het goed met de Scheveningse iconische locatie. Binnen 5 maanden na heropening in 2015 werd het recordaantal van 1 miljoen bezoekers bereikt. In de twee jaar daarna trok De Pier meer dan 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Het gedeelte dat zich toespitst op de zakelijke markt draagt fundamenteel bij aan het succes: het aantal business events in 2017 ligt maar liefst 50% hoger dan in 2016. De Pier is inmiddels winstgevend en ziet de omzet jaarlijks toenemen. In 2017 viel de omzet zelfs ruim 40% hoger uit dan in 2016.  Bekijk de agenda in de link in de titel.

Einde verhaal voor plastic rietjes McDonald’s

Plastic rietjes bij dranken van McDonald’s zijn binnenkort verleden tijd. De fastfoodketen wil ze vanaf volgend jaar gaan vervangen in alle Nederlandse vestigingen. Welk alternatief daarvoor in de plaats komt, is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn ze er al wel uit. Daar introduceert McDonald’s vanaf september papieren rietjes, zo werd vrijdag bekend. Rietjes komen vaak als zwerfvuil in de omgeving terecht en dragen bij aan de grote plastic vervuiling in zee. Vanuit de politiek groeit daarom de druk om met duurzamere alternatieven te komen. Zo kondigden onder andere de Europese Commissie en de Britse regering een verbod aan op de wegwerpproducten.

Thank God, it’s AI at TGI Fridays | TGI Fridays investeert in kunstmatige intelligentie om gegevens te verzamelen

TGI Fridays gaat gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Gasten kunnen gebruik maken van verschillende sociale media platforms om hun bestelling te plaatsen, vanuit deze interactie met de klanten wordt er nu door middel van kunstmatige intelligentie naar patronen gezocht waarmee er gepersonaliseerd marketing gevoerd kan worden. Als een gast bijvoorbeeld spareribs bestelt, kunnen die gegevens worden gebruikt om in de toekomst uitnodigingen te versturen op basis van de voorkeuren van die gast, zei Sherif Mityas, Chief Experience Officer bij TGI Friday. Lees er meer over op de website van National Restaurant News.

De nieuwse foodcombo | Kipnuggets + donuts

De Schot Crag Carrick heeft het perfecte middel tegen een kater gevonden: de Donug. Dit is een kipnugget in de vorm van een donut, gemaakt van scharrelkippen, gegarneerd met cornflakes en panko paneermeel voordat het gefrituurd wordt. Je brengt de Donug op smaak met een van de drie sauzen: ofwel een Japanse currysaus met mozzarella, cheesy Dijon bechamel of een hete chilisaus. Foto’s zijn te zien in de link in de titel naar de website van de Evening Standard.

Huckster | Nieuw in Paddington Central Station in Londen

Een ‘Huckster’ is iemand vanuit een straatkraam z’n spullen verkoopt. Het enorme treetfood/foodhall-meets-nightclub concept Huckster is gevestigd in Paddington Station in Londen. De ruimte doet aan alsof je terug bent in de jaren ’80 in Manhattan. Veel graffiti, retro kunst en buizenwerk op het plafond. Niets is af, toch klopt het. Enkele van de kraampjes: Crooked Peel Pizza Co, Mofo Chicken, Wonton Willy‘s bowls of classic wonton soup. True Burgers, die onder andere een Mac’n’Patty serveren, een hamburger tussen een mac ‘n’ cheese broodje en ook Rumbl en Bubble Gods is er te vinden.

Cannabis-themed Boutique Accommodations | Marijuana vriendelijke hotels in de wereld.

Het is een nieuw fenomeen ‘bud and breakfast’ ofwel boutique accomodaties met als thema cannabis, met zelfs een budandbreakfast.com waarop meer dan 400 marihuana-vriendelijke hotels te vinden zijn. Een van deze hotels is Bowmans Bearcreek Lodge in Hope Alaska op het schiereiland Kenai. Op hun site is te lezen dat zij de marihuana-reiziger van harte welkom heet. Een ander voorbeeld is de the Farmhouse Enlightenment Cannabis Experience  op een gebied van 420 vierkante meter groot. Je vindt er een knusse moderne hut in een afgelegen bosrijke omgeving met uitzicht op een henneptuin.

Avocado’s langer houdbaar dankzij eetbare laag

Alle avocado-liefhebbers kennen het: in de supermarkt eindeloos in de vruchten knijpen, om de avocado een paar dagen later weg te gooien omdat hij alweer rot is. Dat is binnenkort voorgoed voorbij dankzij Apeel Sciences. Dit bedrijf ontwikkelde een eetbaar microlaagje, gemaakt van plantenvellen. Het laagje houdt vocht vast, waardoor avocado’s twee keer zo lang houdbaar blijven. Deze week gingen de innovatieve avocado’s voor het eerst in de verkoop, bij een aantal supermarkten in de Verenigde Staten. Vorig jaar januari schreven we al over Edipeel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.