Trends in het kort | Week 23

7-6-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over ‘Pizza Pie Wedding Cake, een ‘burnout retreat’ en ‘My Wife’s Favorite’ van Patisserie de Rouw.

Verder is er nu ook een Michelin gids voor Californië! Dus foodies die daar op vakantie gaan, kunnen zich gaan voorbereiden! Morgen, 8 juni, wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. De stichting Good Fish Foundation, organiseert op deze dag het ‘World Oceans Dinner’.

‘Little Big Hotelier’, geen nieuwe Netflix serie maar een programma voor kinderen bij het Holiday Inn Resorts in Zuidoost-Azië. Zondag 2 juni heeft de eerste vegan burger contest plaatsgevonden tijdens het MALS vegan food & music festival. Kijk wie er heeft gewonnen!

En links naar artikeltjes over de ‘Close The Loop’ donderdag in de Bluespoon restaurant en bar in het Andaz hotel en BBQ-boten die er wel erg professioneel uit zien!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Productie ‘Beyond Meat’ komt naar Nederland

Het Amerikaanse bedrijf ‘Beyond Meat’ gaat veganistische hamburgers produceren in Nederland. Vleesproducent Zandbergen World’s Finest Meat in Zoeterwoude krijgt een aparte fabriek voor de productie van deze burger. Deze nieuwe fabriek moet het bedrijf een voorsprong bezorgen op andere makers van veganistische vleesvervangers, die volgens Beyond Meat in Europa minder ver zijn dan in de VS. Met de lokale productie wil de producent daarnaast de ecologische voetafdruk van het merk verkleinen.

Pizza Pie Wedding Cake

Op de Facebook pagina van ‘WeddingFair Nederland’ kwamen we bovenstaande ‘trouwtaart’ tegen, met een aantal lagen pizza. Pizza Pie Wedding Cake! Gezien de vele reacties, een populaire optie voor trouwtaarten!

Mitra introduceert de mannentas voor Vaderdag

Mitra doet zijn intrede in de fashion-wereld met de introductie van de Mannentas. De modetrend voor vaders van 2019 volgens hun! Een lerenhouder voor 4 speciaalbiertjes. De Mannentas is voorzien van een stoere leder-look en er passen maar liefst 4 flesjes bier in. De tas is voorzien van een handige greep voor stevigheid en stabiliteit zodat de tas overal mee naar toe genomen kan worden. De 4 bieren worden er, liefst gekoeld, in geklikt zodat ze op elk volgend moment geconsumeerd kunnen worden.

Little Big Hotelier- programma | Holiday Inn Resorts

Het klinkt als een Netflix serie: Little Big Hotelier. De kleine reizigers van vier tot en met twaalf jaar kunnen sinds begin juni op sommige locaties van Holiday Inn Resorts in Zuidoost-Azië proberen mee te ‘werken’ in de belangrijke aspecten van een hotel of resort. Deze unieke manier van leren bestaat uit een soort rollenspel van het echte leven en het leren van nieuwe vaardigheden terwijl ze plezier hebben met andere kinderen. Dit programma wordt gedaan onder begeleiding van het personeel van Holiday Inn en hun ondersteunende ouders. Natuurlijk moet je het ‘werken’ met een korreltje zout nemen, maar het is in ieder geval een heel leuk leerproces!

Michelin gids nu ook in California  

Voor degene die binnenkort California als vakantiebestemming hebben, misschien leuk om eens te bekijken! De Michelin gids benadrukt de restaurants met de beste gastronomische kwaliteit in Los Angeles, Sacramento, San Diego, Orange County en Santa Barbara en de Bay Area. In de 2019 gids staan 7 drie-Michelinsterren restaurants: San Francisco’s Atelier Crenn and Healdsburg’s Single Thread, Benu, the French Laundry, Manresa, Quince and the Restaurant in Meadowood.

De kop van Oost | Zonovergoten terras in Amsterdam

De Kop van Oost opende dinsdag 4 juni 2019 officieel haar nieuwe terras. Het terras is gelegen op een unieke plek aan het water met een panoramisch uitzicht waar de zon de hele dag schijnt en onder gaat in het water. Op de nieuwe menukaart staan klassiekers uit de Franse keuken met internationaal invloeden en een eigen zomerse twist. Mocht je er nou gaan eten maar het weer is er niet naar … dan is er nog een serre met openslaande deuren dat toch zorgt voor een terrasbeleving!

Burnout retreat in Thailand | Ontspan en herlaad middenin de tropen

In de nieuwsbrief van TrendWatching lazen we over een revalidatie- en wellnesscentrum dat dient als een therapeutisch toevluchtsoord voor managers met een burn-out in Thailand. Het programma is ontworpen om overwerkte leidinggevenden te helpen omgaan met stress op de werkplek.  Deelnemers ondergaan een psychologische evaluatie en zijn betrokken bij activiteiten zoals persoonlijke training, meditatie, yoga, een-op-een en groepstherapie, trauma release sessions en transcraniële magnetische stimulatiebehandelingen.

Patisserie de Rouw | My Wife’s Favorite

Patisserie de Rouw in Vught introduceert een nieuwe lekkernij met de naam My wife’s favorite. De mignon is een hommage aan zijn vrouw Doris de Rouw en is samengesteld uit haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade. De nieuwe lekkernij heeft het formaat van een mignon en is gemaakt van de beste kwaliteit amandel-frangipane met een smeuïg laagje huisgemaakte frambozen-confiture op een voetje van zeer verfijnde pure chocolade. Bovenop ligt een dun laagje gekarameliseerde, fijn geschaafde amandelen. Ook zag het familiebedrijf zag hun kaasvlinders, champagnetruffels en Bonjourtruffels met goud bekroond door het Nederlands Bakkerij Centrum.

Sterrenkoks op de bres voor oceanen | Good Fish Foundation

Morgen op 8 juni wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. De stichting Good Fish Foundation, de Nederlandse stichting die zich inzet voor duurzame visserij, organiseert op deze dag het World Oceans Dinner. Dit is een groots opgezet gala diner in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Hier zal een spectaculaire line up van 10 sterrenkoks een tien-gangen diner met goede vis bereiden. Dit gala diner is een moment om te laten zien dat juist duurzame vis heel erg goed past in een culinaire omgeving.

Eerste vegan burger contest | MALS vegan food & music festival

Zondag 2 juni heeft de eerste vegan burger contest plaatsgevonden tijdens het MALS vegan food & music festival. Elke deelnemer moest in een kwartier 4 dezelfde burgers bereiden, hiervoor waren buitenkeukens ingericht met open grill, frituur, fornuis en grote werkbladen. Het publiek en de jury keken de deelnemers van dichtbij op de vingers. Alle deelnemers waren binnen de gestelde vijftien minuten klaar. Na afloop proefden de vier juryleden als eerste een kwart burger, de overige drie burgers werden onder het – in grote getale aanwezige – publiek verdeeld. Uiteindelijk kwamen hier twee winnaars uit. Jack Bean is uitgeroepen tot winnaar in de categorie home made. Hudson won de categorie Beyond.

Een BBQ ’en op een boot | Skuna BBQ-boten

BBQ’en terwijl je door de grachten vaart met vrienden.. klinkt als een goed idee toch? De BBQ Boten zijn gemaakt voor maximaal 10 personen. De boot heeft zitplaatsen rondom de BBQ, zodat iedereen voor zijn eigen eten kan zorgen. Er is zelfs een parasol aanwezig voor de zonnigere dagen en deze kan tevens als paraplu dienen op regenachtige dagen. De BBQ faciliteiten zijn allemaal aanwezig, dus je hoeft alleen maar je eigen vlees, groenten en drank mee te brengen!

Close the loop Thursday| Bluespoon Restaurant & Bar

Om te laten zien en vooral te proeven, dat meer bewustzijn en een ‘no waste policy’ geen afbreuk doen aan smaak en beleving, host Bluespoon Restaurant & Bar iedere eerste donderdag van de maand Close the Loop Thursday. Maandelijks staat een nieuwe ‘conscious craft’ cocktail centraal, gebaseerd op telkens één ingrediënt uit de keuken dat anders als ‘waste’ in de prullenbak zou zijn beland. Donderdag 6 juni werd ‘Sand and Soil’ gepresenteerd, een typische Martin Eisma cocktail met Glenfiddich whiskey, tonka bonen, gember, kruiden uit de Bluespoon kruidentuin en…. de afsnijdsels van witte asperges, die momenteel in overvloed gebruikt worden in de Bluespoon keuken. Hierbij werd een bite van whiskey-gerookte zalm met avocado en quinoa geserveerd.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.