Trends in het kort | Week 23

8-6-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over de Augmented Reality software van start-up Kabaq waarmee gasten hun maaltijden kunnen zien voordat ze gaan bestellen. De lijst van de beste restaurants in Noord-Amerika van Opinionated About Dining en krijgen we na 2020 weer een president met horeca achtergrond als president van Amerika maar dan van de Democratische partij?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Laat Coca-Cola & Co meebetalen aan de stijgende zorgkosten

Volgens Foodwatch verdienen junkfoodbedrijven goed geld aan de verkoop van ongezond junkfood en faalt zelfregulering. Ze doen wel beloften over gezondere producten maar daar komt al jaren weinig van terecht. Multinationals als Coca-Cola en Pepsi hebben de lusten maar burgers blijven zitten met de lasten: een slechtere gezondheid voor velen én een stijgende zorgpremie. Suikerziekte (type 2) en overgewicht; de ziektekosten door ongezonde voeding lopen in de miljarden. Foodwatch is dan ook begonnen met het campagne voeren voor een suikertaks en roept iedereen op deze te tekenen.

Kennismaken met de Letse keuken

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) georganiseerd zodat Nederlanders kennis kunnen maken met de Letse keuken, die met name bekend staat om haar seizoensgebonden ingrediënten. De beroemde Letse chef Dzintars Kristovskis en Nederlandse chef en fooddesigner Maurits van der Vooren presenteerden tijdens één van de evenementen, een Letse Cook Up, een tongstrelend dessert: ‘De aardbei, rabarber & dragon’. Er staan verschillende Letse activiteiten op het programma:

  • Bij ijssalon Ludo & Hedo wordt ijs gemaakt van berkenwater
  • In het Delirium café in Amsterdam kan er Lets bier geproefd worden
  • Tot 1 juli zijn er bij de PLUS Koelhuis in Bergschenhoek, Global & Green Textiles en Ludo & Hedo in Amsterdam en Malinka in Rijswijk typische Letse producten te koop
  • Op 25 juni vindt er een Letse kookworkshop plaats in het kookatelier Cook Your Life van Leo Keijzer.

Virtueel menu maakt het mogelijk voor gasten om gerechten al te bekijken

De Amerikaanse start-up Kabaq heeft Augmented Reality software ontwikkeld waarmee gasten hun maaltijd kunnen zien voordat ze gaan bestellen. We schreven al eerder over Kabaq, in mei 2017, maar toen maakte het bedrijf nog geen gebruik van Snapchat World Lens. Dit is nu wel het geval. In plaats van dat gasten een nieuwe app moeten downloaden om het menu te bekijken, kunnen zij nu een ‘snapcode’ scannen met de populaire app World Lens. De app plaatst vervolgens een virtueel gerecht op de tafel.

Opinionated About Dining | De lijst met beste restaurants in Noord-Amerika in 2018

‘Opinionated About Dining’ is een bedrijf dat in hun enquêtes rekening houdt met de ervaring van degene die het invullen. De resultaten zijn gebaseerd op meer dan 175.000 beoordelingen gedaan door 5.700 mensen die zich hebben aangemeld voor de enquête. Eerste op de lijst is The Willlows Inn van chef-kok Blaine Wetzel in de staat Washington, nummer twee is California’s SingleThread van chef-kok Kyle Connaughton. Hij werd onlangs genoemd in de ‘World’s 50 Best Restaurants One to Watch’. Derde plaats: San Francisco’s Saison van chef-kok Joshua Skenes en vierde: Chicago’s Alinea van Grant Achatz.

Howard Schultz van Starbucks | Presidents kandidaat in 2020?

Howard Schultz, de openhartige voorzitter van Starbucks, verlaat het bedrijf aan het eind van de maand. Daarmee komt er een eind aan de invloed van deze sociaal bewuste ondernemer die een lokale Seattle-koffieketen wist te om te turnen in een wereldwijde gigant met meer dan 28.000 winkels in 77 landen. Misschien gaat hij zich kandidaat stellen voor het presidentschap in Amerika in 2020, zo schrijft de New York Times. Hij wordt vaak genoemd als een potentiële kandidaat voor de Democratische Partij en is zich steeds meer gaan uitlaten over politieke kwesties, vorig jaar bekritiseerde hij president Trump nog, hij ziet hem als “een president die elke dag een enorme chaos creëert”.

KFC test vegetarisch gefrituurde kip | Wel met het geheime recept van Kolonel Sanders

Terwijl grote fastfoodketens zich vooral richten op gezondere alternatieven, zet KFC alweer grote stappen in het vegetarische segment. Het kiprestaurant werkt, als eerste van de grote fastfoodketens, officieel aan een vegetarische gebraden kip. De vegetarische kip zal voor het eerst te proeven zijn in het Verenigd Koninkrijk, waar kleinere fastfood ketens zoals ‘Temple of Seitan’ met hun eigen versie van vegetarische gebraden kip populair zijn. In de komende 7 jaar hoopt de KFC in het Verenigd Koninkrijk zijn calorieën per portie met 20% te verminderen. Er zullen meerdere maaltijden komen die onder de 600 calorieën liggen in 2020. Eén van de manieren waarop ze dat willen doen, is met dit vegetarische alternatief, dat dezelfde geheime mix van 11 kruiden gebruikt als bij de andere kipstukken van Kolonel Sanders.

KFC | Branded pool flotation

De marketeers van KFC waren toe aan stranddag! Althans dat is het idee dat je krijgt als je kijkt naar deze vreemde campagne met daarin een ‘branded’ drijvend opblaaskussen van Kolonel Sanders. We vragen ons af of het opblaaskussen ook ruikt naar kip 😉 .

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.