Trends in het kort | Week 22

3-6-2024

 • Trends we spotted
 • Free Heri Heri for All 2024Free Heri Heri for All 2024
 • 24H Chefs kookmarathon daverend succes24H Chefs kookmarathon daverend succes
 • KARMA KITCHEN | Mission Masala enterprises opent een 2de restaurant in BrusselKARMA KITCHEN | Mission Masala enterprises opent een 2de restaurant in Brussel
 • Benefiet diner bij Restaurant EDEN voor de stichting 'Make a Memory'Benefiet diner bij Restaurant EDEN voor de stichting 'Make a Memory'
 • Skybar AntwerpSkybar Antwerp

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • De kookmarathon van 24H chefs in kasteel Kerckebosch in Zeist heeft een de recordopbrengst van € 195.000 voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
 • Nieuwe Nederlandse startup Cannoli.com. Live gespoten en gedipte Cannoli serveren tijdens feesten en partijen.
 • KARMA KITCHEN opent deze zomer op de Oude Graanmarkt in Brussel.
 • Ook dit jaar weer Free Heri Heri for all ter herdenking van Keti Koti.
 • Wederom nieuwe, innovatieve croissants: de aardappel croissant, de Onioissants en de BallSsants! Ideeën van o.a. Café W & Bakery en Arte by Padaria.
 • Het eerste benefiet diner in sterrenrestaurant EDEN voor Make a Memory heeft € 4.250 opgebracht.
 • De Skybar Antwerp van Randy Boden verhuist naar een permanente plek op de bovenste verdieping van The Beacon!
 • Een revival van de poffertjes?
 • En de eerste Michelin-bekroonde taco kraam ter wereld is El Califa de León in Mexico!

Veel leesplezier!

24H Chefs kookmarathon daverend succes

Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Aan het eind van deze zinderende culinaire estafette waren bijna 3000 gerechten uitgeserveerd en hadden 500 gasten genoten van de gerechten van de topchefs. Even na 12 uur in de middag mocht de ietwat vermoeid ogende, maar dolgelukkige organisator en bedenker Tjitze van der Dam, de recordopbrengst van € 195.000 bekend maken.

The Cannoli Box

Het assortiment van The Cannoli Box bestaat uit een zorgvuldige selectie van traditionele en innovatieve smaken die elke liefhebber van deze Italiaanse zoetigheden zal bekoren. Hun mannen delen hun live gevulde en gedipte cannoli ook uit op feesten en partijen. Ze proberen hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ze werken samen met lokale leveranciers en kiezen voor milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Bekijk hun website in de link in de titel. Ze verkopen ook Fiat 500 boxjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cannoli Box (@thecannolibox)

KARMA KITCHEN | Mission Masala enterprises opent een 2de restaurant in Brussel

KARMA KITCHEN opent deze zomer de deuren op de Oude Graanmarkt in Brussel. Na hun verovering van Brussel met het woest succesvolle flagship restaurant Bombay BBQ in 2023, zijn Mission Masala zaakvoerders Pavan en Tim al klaar voor een tweede Brusselse vestiging. Mission Masala startte onder eigen naam met restaurants in Antwerpen en Gent en zette hun avonturen voort met restaurantnamen ‘by Mission Masala Enterprises’. Met Mission Masala zetten ze Indian food op de kaart in België, en bereidden ze zo de weg voor meer Indische culinaire concepten. Nu zetten ze hun culinaire reis voort met Karma Kitchen, waar naast de Mission Masala Indian classics ook traditionele gerechten uit Zuid-Aziatische regio’s zoals Sri Lanka, Maleisië, Singapore en Nepal aan bod komen. Geïnspireerd door hun recente culinaire ontdekkingsreizen, willen Pavan en Tim het Belgische publiek opnieuw verrassen en inspireren. Het nieuwe pareltje tussen Dansaert en Sainte Catherine zal ook delivery en takeaway aanbieden.

FREE HERI HERI FOR ALL | Herinnert ons er aan dat Keti Koti van en voor ons allemaal is

Al vijf jaar vindt het verbindende, Amsterdamse grassroots initiatief plaats, zij verenigen de samenleving met duizenden Heri Heri gerechten. Hoewel het Herdenkingsjaar Slavernijverleden eindigt op 1 juli 2024, zet KIP Republic hun missie voort. Vijf jaar geleden begonnen de gezusters Ira en Ayra KIP, het initiatief Free Heri Heri for All met de verspreiding van vierduizend gratis Heri Heri gerechten in Amsterdam. Heri Heri is een traditioneel Surinaams gerecht waavan de ingrediënten in de tijd van slavernij veel voorkwamen en de tot slaaf gemaakten aten. Dit jaar worden er meer dan twintigduizend gerechten uitgedeeld rond 1 juli, in samenwerking met organisaties zoals Rabobank, John Adams Institute, Bibliotheek Bussum, OSCAM, 013 Poppodium, en het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Bekijk een eerder artikeltje over dit initiatief.

Potato croissants

Gave kleine mini aardappel croissants! Gespot op het Instagram account van Buzz Feed Tasty.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tasty (@buzzfeedtasty)

The Onioissant

The Onioissant, een nieuwe croissant hype in New York! Het is een combinatie van een onigiri en een croissant, crispy, boter croissant aan de buitenkant en een zachte, hartige vulling. Gespot bij Miss Rubo en de Onioissant is een idee van Café W & Bakery in Flushing, Queens. Bekijk hun website in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ruby ♡ | nyc foodie (@missrubo)

Croissantballen ofwel BallSsants

Een croissant bal, ofwel een BallSsant. Gespot in Hong Kong, geïnspireerd op een croissant en in een balvorm. Leuk in oranje voor het komende EK! Arte by Padaria is de bedenker van de BallSsants en het is croissantdeeg aan de buitenkant en een Madeleine binnen in. Bekijk hun Instagram in de titel! En de Instagram reel hieronder.

Eerste benefietdiner bij Restaurant Eden levert € 4.250 op voor ‘Make a Memory’

Het eerste Benefietdiner voor Make a Memory bij sterrestaurant EDEN in Valkenswaard heeft € 4.250 opgeleverd. Met dit bedrag kunnen liefst 21 reportages worden gemaakt door de stichting, die op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen fotografeert.

Meer details over dit initiatief in ons artikeltje ‘Trends in het kort week 16’.

Skybar Antwerp

Na enkele succesvolle pop-up edities op het dak van het Antwerpse Lindner hotel verhuist Randy Boden met zijn Skybar deze zomer naar een nieuwe, permanente locatie. Op de tiende en bovenste verdieping van The Beacon – het voormalige Tolhuis aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen – zal Randy samen met Beka Gogeshvili (Fiera, Sin Seven) vanaf 14 juni een permanente Skybar installeren. Het oorspronkelijke idee blijft behouden: een “high energy” rooftop gastrolounge met in het weekend live muziek en DJ-sets.

Skybar Antwerp is geopend van dinsdag tot zaterdag, vanaf 15.00 uur voor bar & bites, en van 18.00 uur tot 23.00 uur voor dining. Na 23.00 uur tot sluiten kunnen gasten hapjes bestellen.

Revival van de poffertjes?

Rivival van de poffertjes? Gespot op het Instagram account van Lule Eats, poffertjes geserveerd op een hippe manier met allerlei toppings. In de titel de link naar de website van Puffy Lil’ Pancakes in Belgrado. Als zij onze poffertjes daar introduceren, kunnen onze poffertjeskramen en pannenkoekenrestaurants zich laten inspireren door hun idee van de toppings!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luka Rosandic (@lule_eats)

 De eerste tacokraam met Michelinster | El Califa de León

El Califa de León in Mexico is de allereerste tacokraam ter wereld met een Michelin-ster. Recent ontving het één ster toen de gids de eerste ranglijst van Mexico bekend maakte. En nu ondervindt de tacokraam de gevolgen van de eer, urenlange rijen voor zijn taco’s, meldde de Los Angeles Times recent. Meer details in het artikel op Robb Report, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.