Trends in het kort | Week 16

22-4-2024

 • Trends we spotted
 • Armin Vahabian, owner of Fatt Phill's, is listed in the Forbes 30 Under 30 EuropeFatt Phill's celebrations
 • Disneyland Paris will become Disney Adventure WorldDisneyland Paris will become Disney Adventure World
 • Blue Welness by Fletcher bestaat 5 jaarBlue Welness by Fletcher bestaat 5 jaar
 • Benefit diner at restaurant Eden for Make a Memory - chef Herman CooijmansBenefit diner at restaurant Eden for Make a Memory - chef Herman Cooijmans
 • Armin Vahabian, owner of Fatt Phill's, is listed in the Forbes 30 Under 30 EuropeArmin Vahabian, owner of Fatt Phill's, is listed in the Forbes 30 Under 30 Europe
 • With US brand Bodega, Heineken launched 'The Boring Phone' - created by Human Mobile DevicesWith US brand Bodega, Heineken launched 'The Boring Phone' - created by Human Mobile Devices
 • Paris Saint Germain & Paris Baguette in commercial Let's ParisParis Saint Germain & Paris Baguette in commercial Let's Paris

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Een benefietdiner voor ‘Make a Memory’ bij sterrestaurant EDEN in Valkenswaard op woensdag 22 mei.
 • Blue Wellness Resorts bestaat 5 jaar! Dit vieren ze met diverse aanbiedingen, ook in combinatie met Fletcher Hotels.
 • Fat Phill’s biedt zestien personen een jaar lang gratis hamburgers aan voor hun 5-jarig bestaan. Per vestiging maakt 1 persoon kans, lees in het artikeltje hoe. De eigenaar, Armin Vahabian, staat in de Forbes 30 Under 30 Europa.
 • Heineken is de officiële hoofdsponsor voor de tiende editie van SAIL 2025.
 • Tijdens de Milaan Design Week heeft Heineken in samenwerking met het Amerikaanse merk Bodega, The Boring Phone Gemaakt door Human Mobile Devices. Een mobiel zonder sociale media!
 • Paris Baguette heeft een bijzondere reclame ‘Let’s Paris’ gelanceerd in samenwerking met een aantal voetballers van Paris Saint-Germain.
 • Ook gespot in Parijs: Disco Burgers! Hun burgers zien er smakelijk en anders uit.
 • Een bijzondere samenwerking die we in Nederland ook wel zouden willen zien! Fato a Mano, een pizzaketen in Londen gaat de Margherita Sbagliata pizza van ‘World’s Best Pizza Chef’, Franco Pepe, verkopen.
 • Leuk om te volgen als je geïnteresseerd bent in Wellness: Het Instagram account van Long Lane, een idee van Harrison Hide, gaat updates delen van het verwerkelijken van een wellness centrum in de US.
 • Ook via Instagram: Espresso Martini flights en ‘smores kits bij Concorde Espresso Bar in Wilmington North Carolina. Leuk idee voor op een zomers terras!
 • Het park Walt Disney Studios bij Disneyland Paris krijgt een andere naam en uitbreiding: Disney Adventure World.

Veel leesplezier!

Benefietdiner voor ‘Make a Memory’ bij sterrestaurant EDEN in Valkenswaard

In sterrestaurant EDEN in Valkenswaard vindt woensdag 22 mei een bijzonder benefietdiner plaats. Chef-kok en eigenaar Herman Cooijmans en Make a Memory slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor de stichting, die op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen fotografeert. De door Michelin met een ster bekroonde chef Herman Cooijmans heeft persoonlijke redenen om zijn restaurant volledig kosteloos ter beschikking te stellen aan Make a Memory en als ambassadeur aan de slag te gaan voor de stichting. Tafels zijn beschikbaar vanaf twee personen en de kosten per couvert bedragen 250 euro. De volledige opbrengst komt ten goede aan Make a Memory. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar edwaal@makeamemory.nl. Bekijk de website van Restaurant Eden in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Eden (@restauranteden)

Blue Wellness bestaat 5 jaar!  

Dit jaar bestaat BLUE Wellness, Spa en Beauty 5 jaar! BLUE is het wellnessconcept van Fletcher Hotels, dat bestaat uit diverse wellness-, spa- & beautylocaties en een eigen productlijn. Wat ooit begon met drie BLUE locaties is inmiddels uitgegroeid tot vijf luxe resorts, één wellness, twee kleinschalige spa’s én één beautysalon. Uiteraard een mijlpaal voor Fletcher, iets wat ze met de gasten willen vieren. Hun gasten kunnen bijvoorbeeld van 18 april t/m 20 mei 2024 profiteren van een entree deal die in totaal 5 tickets bevat. Bij aankoop van 2 entree tickets ontvangt de gast 3 extra entree tickets gratis! En in de title een link naar wellness arrangementen bij Fletcher Hotels.

Fat Phill’s biedt zestien personen een jaar lang gratis hamburgers aan

Voor het vijfjarig bestaan van Burgerrestaurant Fat Phill’s  deelt de keten uit!  Stel je voor:  even jezelf op je brakke dag, tijdens je cheat day en – ja, èn –  wanneer je gewoon stevige trek hebt, onderdompelen in de lekkerste Philly Cheese Sandwiches, Triple Cheeseburgers, Mozzarella Sticks of elk ander gerecht van het menu?  Dat maakt Fat Phill’s mogelijk, want om het groots te vieren, maak je kans op één jaar lang gratis Fat Phill’s. Bezoek je favoriete Fat Phill’s locatie tussen 18 en 25 april en scan daar de speciale QR-code om je aan te melden voor Fat Phill’s grote verjaardagsfeest. De keten opent in de zomer van 2024 de eerste franchise locatie in Londen. Bekijk hun website voor de locaties, link in de titel. De eigenaar, de Nederlandse ondernemer Armin Vahabian schittert trouwens op Forbes 30 Under 30 lijst.

Heineken is de officieel hoofdsponsor van de tiende editie SAIL 2025

De tiende editie van SAIL in Amsterdam gaat mede mogelijk gemaakt worden met hulp van Heineken. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoofdsponsor van het grootste evenement van Nederland wat plaatsvindt van woensdag 20 tot en met zondag 24 augustus 2025. Amsterdam staat dan vijf dagen lang in het teken van verbroedering op en om het water en verwelkomt meer dan 800 schepen, crewleden en ruim twee miljoen bezoekers vanuit heel de wereld. Zij komen samen om de nautische historie met elkaar te vieren; wereldbeelden uit iedere windstreek komen samen op het IJ.

The Boring Phone leid niet af van wat er voor ons staat, onze vrienden

Heineken en het Amerikaanse merk en retailmarktplaats Bodega hebben ‘The Boring Phone’ gelanceerd, om mensen te helpen ontdekken dat er meer in hun sociale leven gebeurt wanneer ze minder op hun telefoon zitten. Geproduceerd door Human Mobile Devices (HMD), ‘The Boring Phone’ brengt je terug naar de basis zonder toegang tot het internet, sociale media of andere apps. The Boring Phone is geïntroduceerd op donderdag 18 april tijdens de Milaan Design Week; het bekendste festival voor ontwerp en innovatie ter wereld. Meer details in het persbericht van Human Mobile Devices, link in Titel.

Paris Baguette werkt samen met Paris Saint-Germain in hun ‘Let’s Paris’-advertentie

Paris Baguette heeft haar ‘Let’s Paris’ reclame, in samenwerking met de meest succesvolle voetbalclub van Frankrijk, Paris Saint-Germain, uitgebracht. Deze wordt als eerste vertoont in Korea en daarna aan wereldwijd. Deze ‘Let’s Paris’ video heeft als thema de favoriete keuzes van de sterspelers van Paris Saint-Germain. De spelers in deze video genieten met volle teugen van de smaken van de nieuwste patisserie en broden van Paris Baguette. Meer details in het persbericht, link in de titel. Of bekijk de video hieronder.

Disco Burgers gespot in Parijs

Een bijzondere manier om je burgers te serveren – bekijk de ingesloten Instagram-post van Fittfoodie. Je kunt de Disco Burgers proeven op 26 rue de Douai, Parijs, Frankrijk 75009. Bekijk het Instagram-account van Disco Burgers in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door B E N H U T T O N (@thefittfoodie)

Een bijzondere samenwerking | Fatto a Mano Londen heeft ‘World’s Best Pizza Chef’ uitgenodigd

Een bijzondere samenwerking, zo’n samenwerking waarvan wij denken dat er ook veel fans in Nederland voor zijn! Fatto a Mano in Londen bundelt de krachten met Napels’ Meester Pizzaiolo, Franco Pepe, in een unieke samenwerking.  Franco Pepe ontving de titel ‘World’s Best Pizza Chef’ tijdens de Best Chef Awards in 2021, 2022 en 2023. Franco Pepe gaat het recept van zijn befaamde pizza Margherita Sbagliata delen met Fatto a Mano, dat de pizza vervolgens gaat bereiden met dezelfde ingrediënten en op dezelfde methode. Meer details in het artikel op Secret London, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Best Chef (@thebestchefawards)

Harrison Hide start een bijzonder Wellness resort

Harrison Hide creëert een Wellness resort in 365 dagen! We gaan in ieder geval zijn account volgen om te zien hoe dit project zich ontwikkelt! Join Longlane is de Instagram om te volgen als je ook geïnteresseerd bent, tot nu toe nog geen berichten. Hij is op zoek naar input voor alles, van branding tot menu-ontwikkeling. Hij gaat ook transparant uitleggen hoe een project als dit tot stand komt! Zijn Instagram account staat in de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HH (@harrisonhide)

Espresso Martini flights en ‘smores kits

Hiervan kun je genieten bij Concorde Espresso Bar in Wilmington North Carolina. Bekijk de Instagram post van Jensen Savannah Nichol hieronder. Bij Concorde serveren ze trouwens wel meer cocktail flights. Leuke combinatie voor op een zomers terras! Iets voor strandtenten? Link naar hun website in de title.

Het park Walt Disney Studios bij Disneyland Parijs wordt omgedoopt tot Disney Adventure World

Disneyland Parijs gaat een nieuw tijdperk in dat gekenmerkt wordt door een frisse creatieve visie, gloednieuwe ervaringen, een uitbreiding op een nooit eerder vertoonde schaal en de introductie van een geheel nieuwe visuele identiteit. Om dit nieuwe hoofdstuk te vieren, zal Walt Disney Studios Park worden omgedoopt tot Disney Adventure World wanneer ‘World of Frozen’, een nieuw gebied gewijd aan de winterse wereld van Walt Disney Animation Studios ‘Frozen’ klaar is, grenzend aan een majestueuze baai. Terwijl deze bijzondere transformatie van het park de gastervaring naar een geheel nieuw niveau zal brengt, blijft het hele resort zijn aanbod vergroten in de komende jaren. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.