Trends in het kort | Week 22

3-6-2022

 • Trends we spotted afbeelding
 • Chipotle Pride BurritoChipotle Pride Burrito
 • Zackby's Fried PicklesZackby's Fried Pickles
 • Vitam en Fooditis strijden tegen CO2Vitam en Fooditis strijden tegen CO2
 • The Filipino Santa Ana GinThe Filipino Santa Ana Gin
 • MijentaMijenta

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de zonnebrandcrèmewissel met het nieuwe zonnebrandmerk Project Reef in het Four Seasons Resort Maui voor World Oceans Day. En zou jij een pizza proberen met Pepsi Cola infused Pepperoni ofwel een Pepsi-Roni Pizza?

Inspiratie voor patissiers: van de chef patissier van het Venetian Resort in Las Vegas, hij creëerde ‘Chambord Foam’ dat zal worden geserveerd op hun nieuwe dessert station. En van onze favoriete patissier Dominique Ansel, spotten we weer een heerlijk uitziende, ‘Around The World’-collectie.

Chipotle begint de Amerikaanse pride maand met hun ‘Always Real’ actie voor de LGBTQIA+ gemeenschap, inspiratie voor andere restaurants tijdens de pride in hun steden? En we hebben ooit Fried Pickles geproefd, lekker! Zaxby’s, het premium quick-service restaurant heeft dit weer op hun menu gezet.

Nobu Hospitality zet hun strategische Europese expansie voort met de aankondiging van Nobu Hotel Madrid, opnieuw in een langetermijnovereenkomst met Millenium Hospitality Real Estate SOCIMI (“MHRE”).

Vitam en Fooditis bundelen krachten in de strijd tegen CO2 in bedrijfsrestaurants en bekijk de documentaire eens over de periode na de brand in De Treeswijkhoeve.  

Mijenta introduceert haar duurzame, slow tequila in Nederland en ook verkrijgbaar in Nederland via André Kerstens in Den Haag: het Filipijnse merk Santa Ana Gin.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Four Seasons Resort Maui organiseert een ‘zonnebrandcrèmewissel’ voor World Ocean Day

Chemicaliën in zonnebrandcrèmes leiden tot het verbleken van koraal en kunnen de vruchtbaarheid van vissen en andere zeedieren verminderen. Om mensen zover te krijgen dat ze stoppen met hun chemische zonnebrandcrèmes, werkt het Four Seasons Resort Maui samen met het nieuwe zonnebrandcrème merk Project Reef.

Op World Ocean Day, 8 juni 2022, begint het Four Seasons Resort Maui met het gratis aanbieden van SPF 30 en 50 versies van Project Reef uit dispensers bij hun zwembad en strand. Project Reef biedt inwoners van Maui en gasten van het eiland ook een gratis tube Project Reef Mineral SPF 30 zonnebrandcrème in ruil voor een fles chemische zonnebrandcrème. Een geweldige manier om gasten voor te lichten over de noodzaak om oceaanvriendelijke zonnebescherming te gebruiken. Meer in het artikel op de website van Trendwatching, link in de titel.

Chambord Foam | Dessert gespot op het Instagram account van Olivier Dubreuil 

In The Venetian Resort in Las Vegas kunnen gasten binnenkort genieten van een nieuw dessert-actie-station, met onder andere ‘Chambord-Foam’. Ziet er echt heel cool uit! Gespot op het account van Olivier Dubreuil (link in de titel), de executive chef van het Venetian/Palazzo. Zijn executive pastry chef is Simon Brégardis, beiden zijn lid van de Académie Culinaire de France. Beide accounts bieden veel inspiratie voor patissiers en chefs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivier Dubreuil (@olivier.dubreuil)

Vitam en Fooditis bundelen krachten in strijd tegen CO2 in bedrijfsrestaurants

Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants nog verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt nauwkeurig per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en vervolgens omgezet in een dashboard dat laat zien waar ruimte voor verbetering ligt. Dit helpt Vitam om de CO2-impact van gemiddeld tienduizenden gasten per dag drastisch terug te dringen. Ook geeft de tool inzicht in de voedingswaarden en de eiwitverdeling. Door aan te sturen op een groter aandeel plantaardig eiwit wordt de eiwittransitie aantoonbaar versneld. Ook dat draagt bij aan een CO2-vriendelijker assortiment.

De CO2-Impact Tool van Fooditis geeft cateraars, restaurants en chef-koks inzicht in hun CO2-impact. BrightGreen berekent de CO2-impact van de gebruikte ingrediënten. Als één van de eerste gebruikers van de tool krijgt Vitam hierdoor beter inzicht in de milieubelasting en de eiwitverdeling van het ingekochte assortiment. Als je meer lokaal, plantaardig en seizoensgebonden inkoopt daalt de CO2-impact en zie je dat terug in het dashboard. Hierdoor stuurt de ondernemende cateraar al bij de inkoop van producten actief aan op verbeteringen die de CO2-uitstoot beperken. Met de informatie uit de tool helpt Vitam haar gasten beter bij het maken van duurzame keuzes en krijgen opdrachtgevers meer uitleg over overwegingen in het proces.

Nieuw op de Nederlandse markt | Santa Ana Gin

Het Filipijnse merk Santa Ana Gin is vanaf nu verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Het wordt exclusief geïmporteerd door André Kerstens te Den Haag (link in de titel). De naam en het design van de fles zijn een eerbetoon aan het Santa Ana Cabaret uit de jaren twintig. De fles heeft een art deco-design. Het is een transparante gin en wordt gemaakt met Filipijnse plantaardige ingrediënten via distillatie onder gedeeltelijke vacuüm. Deze techniek maakt het mogelijk om een concentratie van botanische aroma’s te extraheren. Het gaat om typische Filipijnse aroma’s: Ylang-Ylang en Alpinia. Deze aroma’s zorgen voor delicate bloemige prominente noten, met daarnaast Calamansi en Dalandan voor een zacht en tropisch citruseffect. De gin is geschikt om puur te drinken, maar ook voor gebruik in cocktails.

‘Around The World’ collectie | Inspiratie van de Franse pastry chef Dominique Ansel

We zijn al fan van de Franse patissier Dominque Ansel (link naar zijn Instagram in de titel) sinds we zijn bakkerij in Soho bezochten en nu creëerden hij en zijn team de ‘Around The World’-collectie die van 3 juni tot 21 juli verkocht wordt in New York. Het begon met het idee dat iedereen het reizen de afgelopen 2 jaar gemist heeft en dat iedereen blij is dat de wereld weer open gaat. Met hun collectie brengen ze een ode aan enkele van de favoriete wereldwijde voedselbestemmingen, waaronder:

 • Italiaanse Burrata: romige mascarpone mousse met een vleugje verse basilicum, aardbeien compote, olijfolie biscuit.
 • Japanse Soufflé Pannenkoeken: maple mousse, gekarameliseerde bananen, pecan feuilletine, gezouten mascarpone “boter”.
 • Franse Brie Cheesecake: luchtige en zijdezachte brie mousse cheesecake, amandelbiscuit, sablé Breton.
 • Hong Kong Lemon Tea Juicebox: een nostalgische knipoog naar de citroentheedozen uit de kindertijd in Hong Kong (en hun zusterwinkel @dangwenlihk!), met bergamot lemon curd, Earl Grey mousse, amandelkoekje, en witte chocolade feuilletine.
 • Mexicaanse Taco: zoete maïs crémeux, melkchocolademousse, bloemloze chocoladespons, limoen gelée, in een zoete maïs sablé koekjes “schelp”.
 • Thaise Mango Sticky Rice: verse mango compote, romige kokos rijstpudding, amandel kleefrijst spons, witte chocolade blaadjes.
 • Haute Dog: een viering van ons NYC-huis, met frambozencrèmeux, koekje à la cuillère (ladyfingers) doordrenkt met kokos, passievruchtenmosterd, geraspte kokosnoot-“kraut”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door dominiqueansel (@dominiqueansel)

Documentaire over de periode na de brand in De Treeswijkhoeve

Op zaterdag 27 november werd restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre opgeschrikt door brand, in het hart van de zaak: de keuken. Vlam in de pan. Letterlijk. Met man en macht werd gewerkt om het vuur te blussen, dierbare inventarisstukken veilig te stellen en de Treeswijk-honden veilig naar buiten te krijgen. Op 4 maart 2022 werd De Treeswijkhoeve weer geopend en eind mei is de documentaire ‘uit de as herrezen’ over de periode na de brand online gekomen. Inmiddels is de documentaire al ruim 3000 keer bekeken.

Mijenta introduceert haar duurzame, slow tequila in Nederland

Mijenta, het prijswinnende en kleinschalige tequilamerk uit de Mexicaanse hooglanden van Jalisco, presenteert Mijenta Tequila Blanco en Mijenta Tequila Reposado aan Nederland. Het merk zet in op een duurzame productie waarbij rekening wordt gehouden mehttps://www.instagram.com/mijentatequila/t het land en de lokale bevolking.

Mijenta Tequila Blanco is een aromatische, complexe en zijdezachte tequila met lange afdronk en geurnoten van vanille, karamel, tropische fruit, kaneel en andere specerijen. Eenmaal in de mond komen honing, vanille, karamel, vers fruit en specerijen naar boven. De Reposado rijpt zes maanden op Amerikaans en Frans eiken en Frans acacia waardoor de tequila een volle body krijgt en hints van bergamot, honing, gedroogd fruit, oranjebloesem en cacao bij zich draagt.

Mijenta Tequila Blanco en Mijenta Tequila Reposado zijn verkrijgbaar bij de horeca van Soho House en Entourage Group, cocktailbar Flying Dutchmen in Amsterdam, de winkels Sterk Amsterdam, BarrelProof Boutique in Rotterdam en De Gouden Ton. Online is Mijenta te koop via DrankDozijn.nl en Caneandgrain.nl.

Pepsi-Roni Pizza | Pepperoni geïnfuseerd met cola

Pepsi heeft koks van het Culinary Institute of America (CIA) ingeschakeld om de vreemde topping, pepperoni doordrenkt met cola, te perfectioneren. Pepsi heeft dus een limited edition pizza belegd met cola-infused pepperoni’s.

De Pepsi-Roni Pizza is op 20 mei gelanceerd en wordt omschreven als ‘een complete her-uitvinding van dit Amerikaanse hoofdgerecht’. Meer details in het artikel van Food & Wine, link in de titel.

Deze Pepsi-Roni Pizza was alleen verkrijgbaar op 20 mei bij een enkele pizzeria: Made in New York Pizza West Village, gelegen in Lower Manhattan op 561 Hudson Street. Maar Pepsi zegt dat de innovatieve pizza selectief zal worden uitgerold in een handvol andere populaire pizzamarkten in het land, waaronder LA, Detroit, Miami & Chicago.

Chipotle begint de pride-maand met ‘Always Real’-acties voor de LGBTQIA+-gemeenschap

Chipotle Mexican Grill heeft haar ‘Always Real’-steun voor de LGBTQIA+-gemeenschap aangekondigd ter ere van Pride month. Chipotle werkte samen met haar PRIDE Employee Resource Group om urgente problemen te identificeren waar leden van de gemeenschap mee te maken hebben, en ontwikkelde samen hun allereerste programma voor een jaar lang ondersteuning.

Voedselonzekerheid, het ontbreken van betrouwbare toegang tot voldoende betaalbaar, voedzaam voedsel, treft onevenredig veel leden van de LGBTQ-gemeenschap in Amerika. Om deze crisis het hoofd te bieden, werkt Chipotle samen met Happy Hippie, een non-profitorganisatie opgericht door Miley Cyrus die als missie heeft het onrecht te bestrijden waarmee dakloze jongeren, LGBTQ-jongeren en andere kwetsbare groepen geconfronteerd worden. Ze verstrekken $250.000 aan gratis Chipotle gerechten aan Happy Hippie’s partner LGBTQIA+ centra in het hele land, zodat ze het hele jaar door toegang hebben tot eten.

Tot en met 16 juni kunnen gasten in de VS hun besteltotaal op de Chipotle app en Chipotle.com afronden tot het volgende hoogste dollarbedrag om zo ook The Trevor Project te steunen, ’s werelds grootste organisatie op het gebied van zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheid voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, queer en questioning (LGBTQ) jonge mensen. Meer details in hun persbericht, inspiratie voor andere restaurants tijdens de periode van de pride in hun steden? De 26e editie van de Pride Amsterdam wordt gehouden van 30 juli tot 7 augustus, met de Canal Parade op 6 augustus.

Zaxby’s brengt de Fried Pickles terug op het menu

Zaxby’s, het premium quick-service restaurant dat bekend staat om zijn Chicken Fingerz™, wings en kenmerkende sauzen, viert de terugkeer van hun Fried Pickles. De klassieker uit het zuiden van Amerika zal voortaan een vast menu item zijn. Zaxby’s Fried Pickles zijn verkrijgbaar als stand-alone snack of als toevoeging aan één van Zaxby’s fan-favoriete maaltijden en sandwiches zoals de nieuwe Signature Club Sandwich met bacon en kaas. Meer details in hun persbericht, link in de titel. We publiceerden deze link omdat we de Fried Pickles regelmatig blijven spotten en omdat het lekkere toevoeging is aan o.a. een hamburger. Wij vonden het lekker!

Nobu Hospitality zet strategische Europese uitbreiding voort met Nobu Hotel Madrid

Nobu Hospitality, het toonaangevende luxueuze lifestyle en iconische hotel- en dinermerk, kondigt vandaag zijn vijfde Spaanse hotel en restaurant aan in de hoofdstad Madrid. Het Nobu Hotel Madrid is centraal gelegen in het hart van het Cortes-district van de Spaanse hoofdstad. Een bestaand kantoorgebouw gelegen aan 26 Calle Alcalá, tussen Plaza de Cibeles en Puerta del Sol, wordt omgebouwd. Het hotel biedt een Nobu restaurant en bar op drie niveaus, een uitgestrekte bar op het dak en een lounge met uitzicht over de skyline, samen met een state-of-the-art fitnesscentrum en spa. Het restaurant wordt opnieuw ontworpen door de gerenommeerde Californische architectuur/ontwerpgroep, Studio PCH, onder leiding van Severine Tatangelo. Studio PCH heeft meerdere Nobu-eigendommen ontworpen, waaronder het veelgeprezen Nobu Malibu en het Nobu Hotel San Sebastián, dat in 2023 wordt geopend.

Nobu Hospitality gaat een lange termijnovereenkomst aan met Millenium Hospitality Real Estate SOCIMI (“MHRE”) voor de ontwikkeling van Nobu Hotel Madrid, hun tweede project na de recente aankondiging van Nobu Hotel en Restaurant San Sebastián. MHRE heeft een verzameling van vijfsterrenhotels verspreid over Spanje en Portugal.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.