Trends in het kort | Week 22

4-6-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Utrechts Bestek, een leuke actie van 3 restaurants om hun opening te vieren vanavond en in Scheveningen aan het Zwarte Pad is de opening gevierd van de Foodhall, heerlijk eten op een toplocatie!

McDonald’s Duitsland is duurzaam verpakkingspapier van gras aan het testen, ze serveren hierin hun Deutschlandburger en McWraps. We hebben ook de Fortuna Cooler gespot, een koeler gemaakt van kokosnoten dat van nature koelt en prima Styrofoam kan vervangen.

Een link naar een artikel over ’s werelds grootste NFT-museum dat naar New York komt en Logis Hotels wil marktleider worden in Europa op de markt voor flexibele werkplekken, ze testen een nieuw netwerk in Frankrijk.

Domino’s Japan creëerde ‘Pizza Rice Bowls’ en we vragen ons af of we deze hier in Europa of in de VS gaan zien? En in het Japan Centre in Londen is ‘The Mochi Bar’ geopend!

De kanshebbers voor de award ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021’ zijn bekend, op 30 juni is bekend welke B&B het is geworden. En de eerste franchise locatie van Frites Atelier met als partner de Vermaat Groep komt in het Designer Outlet Roosendaal.

Plantaardige alternatieven mogen we in Europa melk blijven noemen en het gaat snel op dit gebied, de Van der Valk hotels gaan de plantaardige producten van Alpro Nederland aanbieden.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bij de nieuwe Foodhall Scheveningen proef je wereldse smaken aan de Nederlandse Kust

Er is een nieuwe aanwinst op de Noordboulevard van Scheveningen (Zwarte Pad), de Foodhall Scheveningen met zeventien wereldkeukens op één locatie. De hal is geïnspireerd op de sfeer van een levendige, wereldse markt vol lichtjes en geluiden. Van bekende Haagse concepten zoals Diego’s Burgers, tot aan nieuwe namen zoals La Catrina, biedt de Foodhall grenzeloze lekkernijen onder één dak.

Wij waren uitgenodigd bij de opening, op de eerste echt zonnige dag van deze zomer! We hebben genoten van de prachtige locatie op de boulevard en van de heerlijke gerechten. Vooral de dim sum en de burgers waren voortreffelijk! De inrichting is ook zeer sfeervol en nodigt uit om tot in de late uurtjes een hapje en een drankje te doen. Eén ding weten wij zeker, hier komen wij gegarandeerd vaker terug! En onze collega’s ook na onze enthousiaste verhalen.

Utrechts bestek | Drie restaurants vieren op 4 juni de opening van hun zaken

Een leuk idee uit Utrecht: Utrechts bestek! Een idee van Vito Reekers van Hemel & Aarde, Tommy den Hartog van 273 en Alex Zeelenberg van Concours om samen iets te organiseren om hun openingen te vieren. Bij elk restaurant koop je een stuk bestek met inscriptie als toegangsbewijs. Afhankelijk waar je start is dit een mes, vork of lepel. De drie restaurants hebben nog veel meer ideeën om een hele besteklade voor hun gasten te creëren. Meer informatie op de website van De Utrechtse Internet Courant, link in de titel.

Logis Hotels wil Europees marktleider worden in aanbod van flexibele werkplekken

Co-working spaces bieden flexibiliteit, netwerkvoordelen en sociale connecties. Logis hotels werkt vanaf nu samen met het netwerk Hop ‘n Space om te kunnen inspelen op deze nieuwe manier van werken en te voldoen aan de behoeften van de moderne ondernemer, freelancer, zakenreiziger of werknemer. Logis hotels biedt in samenwerking met Hop ‘n Space flexibele werkplekken in hotels in de stad, maar ook op het platteland. Zo kun je overal en op elk moment beschikken over een flexibele en functionele werkplek. Een pilot is gestart in 60 Logis Hotels in Frankrijk. Het aanbod wordt geleidelijk aan uitgebreid, zodat je er ook in andere landen in Europa en in Nederland gebruik van kan maken. Hop ‘n Space biedt voor hoteliers van Logis de mogelijkheid om een nieuwe doelgroep aan zich te binden. Reserveren kan makkelijk en direct via de site van goworkandco (aan een Engelse versie wordt gewerkt) waar alle locaties op staan vermeld.

Kanshebbers ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021’ bekend

Drie B&B’s maken dit jaar kans op de titel ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021’. De genomineerde accommodaties zijn: ‘B&B de Heughte’ in Oosterwolde (Gelderland) ‘Inn The Woods’ in Overberg (Utrecht), en ‘B&B de Heegh’ in Didam (Gelderland). Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter het Nederlandse B&B classificatiesysteem, roept de winnaar uit op woensdag 30 juni.

De gegadigden zijn alle drie geclassificeerd met 5 tulpen, dit is het hoogste segment binnen het officiële classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland. Dankzij de vele privéfaciliteiten, uitmuntende service en de hoge cijfers in de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl, komen de B&B’s in aanmerking voor de eretitel die jaarlijks wordt uitgereikt.

Eerste franchise locatie Frites Atelier met partner Vermaat Groep in Designer Outlet Roosendaal

Frites Atelier opent in oktober 2021 een nieuwe locatie in Designer Outlet Roosendaal. Met de bestaande locaties in Brussel, Gent, Antwerpen en Den Haag is het concept van sterrenchef Sergio Herman een welkome toevoeging aan de horeca in Roosendaal. Meer informatie in hun persbericht, link in de titel.

Hotelketen Van der Valk biedt vanaf nu ook plantaardig alternatief voor eet- en drinkzuivel

Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van meer dan 100 hotels in Nederland, België en Duitsland uit te nodigen vaker voor plantaardige voeding te kiezen. De hotelketen biedt vanaf nu ook plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten. Ook worden er tientallen restaurants, waaronder de in 2020 na faillissement overgenomen Vapiano locaties in Europa, voorzien van plantaardige producten. Hiermee wil het familiebedrijf het eenvoudiger maken voor gasten een duurzame en bewuste keuze te maken. In aanloop naar Wereldmilieu dag op 5 juni maken de partijen dit bekend. En dat is geen toeval, want zowel Alpro als Van der Valk willen bijdragen aan een betere wereld, waarbij plantaardige voeding een belangrijke rol kan spelen. Een samenwerking tussen beide partijen is dan ook een logische stap.

Nutshell Coolers | Een koeler gemaakt van kokosnoot die koelt van nature

Voor kokosnootboeren zijn schillen een afvalproduct waar zij weer vanaf moeten. Aan de andere kant moeten mensen in de landen waar kokosnoten groeien hun eten ook koel bewaren, zij gebruiken hiervoor vaak Styrofoam (piepschuim). Een startup gebaseerd in de Filipijnen pakt beide problemen tegelijk aan door koelers op de markt te brengen die gemaakt worden van kokosnootschillen. Zij lanceren binnenkort een financieringscampagne op Kickstarter volgens hun Instagram account, hun product is al verkrijgbaar in California en de Filipijnen. De Fortuna Cooler kan volgens de bedenkers de concurrentie aan met de plastic varianten op zowel prijs als prestatie. Een goed bedacht design zorgt ervoor dat het integreert in bestaande bevoorradingsketens waardoor het makkelijk is om de Styrofoam dozen te vervangen. Meer informatie in het artikel op Trendwatching, link in de titel.

S ’werelds grootste NFT museum komt naar New York

Oké voor degene die niet weten wat NFT betekent: in simpele termen, staat NFT voor ‘non-fungibel token’. In tegenstelling tot een fungibele valuta, wat betekent dat ze uitwisselbaar en hetzelfde zijn, wat valuta bijna altijd is, is een non-fungibel token uniek. Voor een NFT geldt dat elke token speciaal is en zijn eigen waarde heeft, ze worden gecreëerd binnen de blockchain en verbonden aan iets specifieks, wat meestal een digitaal kunstwerk is zoals een GIF, een foto, en een heleboel meer afhankelijk van je creativiteit. NFT’s laten je het eigendom van digitale items kopen of verkopen, en de blockchain houdt bij wie de eigenaar is van het digitale kunstwerk, GIF, foto etc.

Financier Todd Morley heeft nu bekend gemaakt dat hij ’werelds grootste NFT museum in de nieuwe skyscraper op 111 West 57th Street in New York gaat vestigen. Dit residentiële gebouw is ontwikkeld door de JDS Group en ontworpen door SHoP architecten en is het hoogste en dunste gebouw in New York, en hierin zal dus het nieuwe museum rondom de nieuwste tech trend worden gevestigd. Meer in het artikel op Architectural Digest, link in de titel.

In Londen is een ‘Mochi Bar’ geopend in Japan Centre

Het dessert dat steeds populairder wordt wereldwijd is Mochi, de chewy ijstraktatie van rijstbloem uit Japan. Nu heeft Londen’s food hall, Japan Centre op Leicester Square, een winkel rondom alles wat te maken heeft met mochi – ‘The Mochi Bar’ is de eerste van zijn soort in het VK. Meer op de website van Secret London, link in de titel. Wij schreven al in 2017 over dit Japanse ijsje wat langzamerhand steeds populairder wordt, zelfs in Nederland zien we ze zo nu en dan op de kaart staan.

Domino’s Japan creëert Pizza Rice Bowls

Domino’s Japan heeft Pizza Rice Bowls op hun menu gezet en de keten omschrijft deze als ‘de ultieme samenwerking tussen pizza en Japans eten’. De bowls bestaan uit een basis van rijst met boter met daarop traditionele pizza toppings en het heeft een jaar geduurd om ze perfectioneren. Ze worden geserveerd in bowls voor één persoon en meestal voor de lunch. Wij vragen ons af of wij hier in Europa ook zouden gaan voor een Pizza Rice Bowl? En we zijn benieuwd wanneer we ze gaan zien in de VS?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.