Trends in het kort | Week 21

26-5-2023

  • Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos voor de 10de keerBacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos voor de 10de keer
  • De jury van Jeunes Chefs Rôtisseurs met deelnemende souschef Bas JonkerDe jury van Jeunes Chefs Rôtisseurs met deelnemende souschef Bas Jonker
  • IZAKAYA Ibiza re-openedIZAKAYA Ibiza re-opened
  • Pipedream & Wendy's are testing an underground delivery systemPipedream & Wendy's are testing an underground delivery system
  • The All Beef Frankmobile by Oscar MayerThe All Beef Frankmobile by Oscar Mayer

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een vuurshow in cocktailbar Centifolia in Tokyo en ijsmerk Cellato zet een nieuw wereldrecord: een ijsje voor $6,696. Bekijk in het artikeltje wat er allemaal in dit ijsje zit.

De souschef van restaurant Carelshaven, Bas Jonker, gaat naar internationale finale van Jeunes Chefs Rôtisseurs in Istanboel en IZAKAYA Ibiza heropent haar deuren voor een zomer vol culinaire smaakbelevingen. Je kunt nu ook hun sushi boxen voor takeaway bestellen.

In Amerika heeft de iconische ‘Wienermobile’ van Oscar Mayer voor het eerst in bijna 100 jaar een nieuwe naam gekregen, de ‘Frankmobile’. Geweldige food truck om te zien! En de vending machines van het Japanse drankenmerk Asahi absorberen CO2 wat wordt omgezet in industriële materialen.

Het Bacchus Wijnfestival viert de tiende editie in de weekenden van 2 t/m 4 en 9 t/m 11 juni in het Amsterdamse bos. En we kwamen een artikeltje tegen over Hotelslash, een platform voor het bijhouden van hoteltarieven op abonnementsbasis.

Wendy’s werkt samen met Pipedream om het eerste ondergrondse bezorgsysteem voor mobiele bestellingen te testen.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Vuurshow in cocktailbar Centifolia in Tokio

We kwamen een prachtige manier om een cocktail te serveren tegen op Instagram. Yuzo Komai, een bekroonde mixoloog en eigenaar van één van de must-visit bars in Tokio: Bar Centifolia, maakt van het serveren van cocktails een mooie show hier. De vuurshow in de post hieronder komt met een Matcha-cocktail en koffie. Indrukwekkend! Bekijk hun Instagram account voor meer inspiratie, link in de titel.

Souschef restaurant Carelshaven, Bas Jonker, gaat naar internationale finale Jeunes Chefs Rôtisseurs

Bas Jonker (24), creative souschef van restaurant Carelshaven in Delden, vertegenwoordigt Nederland tijdens de finale van de internationale kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs in het Turkse Istanboel in oktober. Van 4 tot en met 8 oktober 2023 vertegenwoordigt Bas Jonker Nederland en hij wordt begeleid door Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand uit Amsterdam, de winnaar van vorig jaar.

Een ijsje voor $6,696 | ijsmerk Cellato zet een nieuwe wereldrecord

Het Japanse ijsmerk Cellato heeft een nieuw Guinness-wereldrecord gevestigd voor het duurste ijs, door elke portie van zijn paradepaardje Byakuya te verkopen voor ongeveer US$6,696. De extreme prijs zit hem in de ingrediënten; eetbaar goud, witte truffel en natuurlijke kazen. Meer exclusieve Japans-Europese fusies komen eraan. Bekijk het ijs hieronder of in de link naar een artikeltje op HypeBeast in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Project (@theprojecttv)

IZAKAYA Ibiza heropent haar deuren voor een zomer vol culinaire smaakbelevingen

Dit jaar weet IZAKAYA Ibiza je niet alleen te betoveren in haar restaurant, maar zijn hun populaire sushi boxen ook voor takeaway beschikbaar. Deze boxen zijn perfect om te delen met vrienden en familie. Op het menu een selectie van de beste sushi, bereid met verse ingrediënten en vakmanschap. Reserveren kan via de link in de titel.

De iconische Oscar Mayer ‘Wienermobile’ krijgt voor het eerst in bijna 100 jaar een nieuwe naam

Oscar Mayer luidt een nieuw tijdperk in voor zijn geliefde Wienermobile en verandert voor het eerst sinds 1936 de naam van het voertuig. De nieuwe naam ‘Frankmobile’ is een eerbetoon aan de uit Frankfurt afkomstige hotdogs, deze worsten zijn van 100% rundvlees gemaakt met een nieuw verbeterd recept. Ook de wagens zijn vernieuwd met een fris exterieur, De vloot, bestaande uit zes ultra-herkenbare wagens, rijdt deze zomer nog door de VS. Bekijk het geweldige design in de titel.

Bacchus Wijnfestival viert tiende editie

In de weekenden van 2 t/m 4 en 9 t/m 11 juni strijkt het Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Dat een steeds groter wordende groep wijnliefhebbers en levensgenieters het festival een warm hart toedraagt, blijkt uit de kaartverkoop die erg snel gaat. Het programma is dit jaar uitgebreider dan ooit, aangezien Bacchus de tiende editie viert. Hier worden ruim 300 verschillende wijnen uit alle windstreken gepresenteerd. Tickets reserveren kan op de website, link in de titel.

De vending machines van Asahi absorberen CO2 wat wordt omgezet in industriële materialen

Normaal gesproken zuigen verkoopautomaten lucht aan om de producten te verwarmen of te koelen. De nieuwe automaten van de Japanse drankenproducent Asahi hebben een extra functie: terwijl ze de lucht aanzuigen, absorberen en slaan ze CO2 op, dit wordt omgezet in industriële materialen zoals kunstmest en beton. Deze CO2 opnemende automaten zullen vanaf juni 2023 worden getest in Japan. Een volledige uitrol wordt verwacht in 2024, gericht op dichtbevolkte gebieden. Meer details in de link in de titel.

Wendy’s werkt samen met Pipedream om het eerste ondergrondse bezorgsysteem voor mobiele bestellingen te testen

Wendy’s Company kondigde onlangs een nieuw partnerschap aan met Pipedream, een hyperlogistiek bedrijf. Samen doen ze een proef met een ondergronds autonoom robotsysteem met als doel digitale voedselbestellingen vanuit de keuken binnen enkele seconden af te leveren op aangewezen parkeerplaatsen. Dit om een snellere en handigere afhaalervaring te creëren. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Hotelslash | Een platform voor het bijhouden van hoteltarieven

AutoSlash heeft een nieuwe abonnementsdienst voor hotel boekingen gelanceerd. Onder de naam HotelSlash zal het op lidmaatschap gebaseerde platform hotelboekingen bijhouden en reizigers waarschuwen wanneer hun tarieven zijn gedaald. Meer details in de link naar het artikel op Fodors in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.