Trends in het kort | Week 2

17-1-2023

  • Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland in 2023Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland in 2023
  • Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland in 2023Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland in 2023
  • eazie uitgeroepen tot de beste fastservice en delivery restaurant keten van Nederlandeazie uitgeroepen tot de beste fastservice en delivery restaurant keten van Nederland
  • Spark by Hilton - Public SpacesSpark by Hilton - Public Spaces
  • Spark by Hilton - Public SpacesSpark by Hilton - Public Spaces

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het laatste nieuws van de Horecava 2023 met o.a. de nieuwe Nachtburgemeester van Nederland: Frans Duijts. En de door Eazie gewonnen titels van de beste fastservice en delivery restaurantketen van Nederland.

Hilton heeft een nieuw merk bekend gemaakt: Spark by Hilton, het merk gaat een eenvoudig, betrouwbaar en comfortabel verblijf bieden voor elke gast, tegen een toegankelijke prijs. En we hebben een vierkante croissant gespot op Instagram van Le Deli Robuchon in Londen. Ziet er lekker uit!

Nieuwe openingen van topchefs: chef Dominique Crenn opent binnenkort restaurant Golden Poppy in het Fantaisie Hotel in Parijs en chef Massimo Bottura opent een vestiging van zijn Torno Subito in Miami op de rooftop van Julia & Henry’s.

Je kon de nacht van 31 december 2022 met je hond in hotel Clarion Copenhagen Airport van de Nordic Choice Hotels verblijven, weg van het vuurwerklawaai. Goed idee voor andere hotels?

Harriet’s Polar Lounge op het 1 Hotel Brooklyn Bridge creëerde een ijzige pop-up. We lazen hierover op ‘Guest of a Guest’, een blog met inspirerende restaurants in diverse steden in de USA.  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023

De sympathieke volkszanger Frans Duijts is door de Nederlandse Horeca verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘MOOI! 2023’ in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam, dat werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains. Frans Duijts kreeg door presentator Jeroen Post de ambtsketen omgehangen. Frans nam hiermee het stokje over van de populaire deejays Kris Kross Amsterdam die de titel in 2020 kregen en Guido Weijers die in 2021 nachtburgemeester was. Door de Coronapandemie is er in 2022 geen Nachtburgemeester gekozen omdat de Horecava en Mooi! geen doorgang konden vinden.

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

eazie uitgeroepen tot de beste fastservice en delivery restaurant keten van Nederland

Tijdens de Horecava zijn de winnaars bekend gemaakt van de Foodservice Awards. Meer dan 31.000 consumenten hebben gestemd op hun favoriete Foodservice bedrijf. eazie is als enige merk in twee verschillende categorieën als beste verkozen. Beste fastservice keten én beste in warme maaltijdbezorging.

Rob Wolfs, directeur eazie: “Onze gasten zijn vaak bewust levend en multicultureel. Onze strategie is om healthy food voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken. De multichannel gedachte van eat in, afhaal en warme maaltijdbezorging is een zeer belangrijk onderdeel van deze strategie. Wij denken binnen een aantal jaren te kunnen groeien naar 50 vestigingen met een landelijke dekking.

Hilton maakt nieuw merk bekend | Spark by Hilton

Hilton heeft onlangs hun nieuwe merk Spark by Hilton bekend gemaakt, het is de nieuwste toevoeging aan hun portfolio van merken. Het merk wordt geïntroduceerd na uitgebreid onderzoek,  het wordt een nieuwe premium economy accommodatie optie waarmee ze willen voldoen aan de behoeften van nog meer gasten en eigenaren die op zoek zijn naar waarde, kwaliteit en consistentie. Spark by Hilton biedt een eenvoudig, betrouwbaar en comfortabel verblijf voor elke gast, tegen een toegankelijke prijs. Meer details, zoals hun bagelbar, vind je in hun persbericht, link in de titel. Of bekijk de video, de tekst gaat verder onder de video.

Chef Dominique Crenn opent restaurant Golden Poppy in Parijs

Voorjaar 2023 opent Dominique Crenn van het met drie Michelin-sterren bekroonde Atelier Crenn in San Francisco haar eerste restaurant in Frankrijk. De naam wordt Golden Poppy en het wordt gevestigd in het nieuwe Fantaisie hotel op 24 rue Cadet, in het negende arrondissement van Parijs. Meer details en de eerste beelden op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel.

Een vierkante croissant bij Le Deli Robuchon

Le Deli Robuchon is de hele dag geopend en alle viennoiseries en patisserie worden de hele dag door ter plekke gebakken. We kwamen de deli tegen in de Instagram-reel hieronder, ze verkopen dus ook vierkante croissants. En als je naar hun eigen Instagram account gaat lijken ze veel meer lekkers te verkopen! Meer details op hun website, link in de titel.

Torno Subito van Massimo Bottura opent binnenkort in Miami

Een van ’s werelds meest gevierde chefs, Massimo Bottura, die 3 Michelinsterren heeft voor zijn Italiaanse restaurant Osteria Francescana in Modena, brengt later dit jaar zijn populaire Italiaanse restaurant Torno Subito naar Downtown Miami. Het wordt gevestigd op het dak van Julia & Henry’s, een zeven verdiepingen tellende entertainment- en culinaire ruimte die dit voorjaar opent. Meer details in het artikel op Eater Miami, link in de titel.

Oud & Nieuw doorbrengen met 200 honden in hotel Clarion Copenhagen Airport

Goed idee voor luchthaven hotels of andere hotels die uit de buurt van het vuurwerklawaai liggen? Je kon de nacht van 31 december in hotel Clarion Copenhagen Airport van de Nordic Choice Hotels weg van het vuurwerklawaai boeken met je viervoeter, ze kregen zelfs een goody bag! Bekijk de reel hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hugo the Shark (@hugo_the_shark)

Harriet’s Polar Lounge op het 1 Hotel Brooklyn Bridge creëerde een ijzige pop-up

Als je deze maand New York bezoekt, kun je genieten van een ijzige pop-up op het dak van het 1 Hotel Brooklyn Bridge met ijssculpturen en een geweldig uitzicht. Volgens het artikel op de blog ‘Guest of a Guest’, link in de titel, creëerden ze voor deze pop-up een glinsterend gletsjerlandschap bezaaid met op maat ontworpen ijssculpturen, ijsmeubilair en zelfs ijscocktailglazen. Om ervoor te zorgen dat gasten het tijdens hun bezoek gezellig hebben, werkt de Polar Lounge samen met het luxe merk Moose Knuckles om duurzaam geproduceerde parka’s uit hun iconische collectie te leveren, een percentage van de verkoop wordt gedoneerd aan de non-profit Oceanic Global ter ondersteuning van hun werk om onze oceanen en poolgebieden te beschermen. ‘Guest of a Guest’ is een inspirerende blog om te checken voor nieuwe openingen en geweldige plekken om te eten, ze schrijven over veel Amerikaanse steden!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.