Trends in het kort | Week 2

10-1-2019

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een bike-in van Deliveroo waar je alleen op 10 januari gratis een gezonde maaltijd kon ophalen. Verder een aantal links naar artikeltjes over de Horecava en over Cinema Culinair. Tevens een link naar een mooi marketing voorbeeld van designhotel The Match in Eindhoven! Een voorbeeld van een samenwerking uit Londen die het in het begin van het jaar zeker goed zal doen bij yogaliefhebbers en een link naar een duurzaam resort op de Malediven. We hebben zelf een Culinaire Kapsalon gegeten bij Breakers Beach Club van Grand Hotel Huis ter Duin, weer een gezonde en heerlijke variant van dit gerecht! Ook een culinaire agenda voor de maand januari en dit Monopolyspel is voor pizzaliefhebbers!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Alleen vandaag 10 januari | Gratis een gezonde snack bij de bike-in automatiek van Deliveroo

Om Amsterdammers te helpen zich aan hun goede voornemens te houden, bedacht Deliveroo een bike-in automatiek met gezonde snacks, zoals pokébowls van Poké Perfect en Sushito, de salades van SLA, sandwiches van Bagels & Beans, sapjes van Juice Brothers, vegetarische wraps van Vleesch noch Visch en de gerechten van Stach. Allemaal gratis en voor niets voor eenieder die z’n fiets in het snackloket parkeert (max. vier tegelijk). Lees er meer over in het artikel van de Parool.

Winnaars Horecava Innovation Award 2019

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo en Thuisbezorgd, die inspelen op de sterk groeiende bezorgmarkt. Winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award is Groene Ster Nederland van Stichting Groene Ster. Tijdens de feestelijke opening van Horecava 2019, in RAI Amsterdam op 7 januari werden de prijzen uitgereikt. In de categorie Food & Beverage is de Amster-Damhertenrookworst van poelier Pieter van Meel uit Amsterdam, de overtuigende winnaar. De combinatie van duurzaamheid, grote impact en fraai design doet de jury van de categorie Concepts, Interior & Design kiezen voor de 100% composteerbare snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. In de categorie Equipment & Services komt de glazenwasmachine TOPDRY van Hobart uit Woerden als winnaar uit de bus.

Platform Gast Vrijheid | Gastronomisch Gilde

Geïntroduceerd tijdens de Horecava door de vakvereniging Gastronomisch Gilde: Gast Vrijheid. Bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van het Gilde op 7 januari door Gastoloog en Innovation Award-winnaar Jeannine Sok, initiator van Gast Vrijheid, en Barista Wereldkampioen Merijn Gijsbers, lid en adviesraadslid van Gast Vrijheid. Bij Gast Vrijheid kan je terecht voor inspiratie, kennis en kennissen binnen het vak. Het is een plek waar je iets waardevols komt brengen, maar ook zeker kunt halen. Ze organiseren events, jamsessies, inspiratietours en workshops voor persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling.

Gezonde kapsalon, vegetarisch broodje shoarma of een culinaire kapsalon

We hebben al geschreven over de gezonde versie van de bekende ‘kapsalon’ van DeliKitchens, een nieuwe maaltijdbezorger in Den Haag en over vegetarische broodjes shoarma gemaakt van knolselderij zoals je onder andere kunt eten bij restaurant Rovi van Yotam Ottolenghi. Afgelopen december aten wij echter bij Breakers Beach Club van Grand Hotel Huis ter Duin een culinaire variant op ‘de kapsalon’, de ‘Breakers kapsalon’ gemaakt van gemarineerde kippendij, sojabonen, bonito vlokken, Franse friet, Japanse mayonaise en teriyakisaus. Heerlijk en leuk bedacht!

Cinema Culinair | Film + Dinner

Cinema Culinair, een bioscoop waarin je tegelijkertijd met de personages exact hetzelfde gerecht als in de film eet of drinkt. Mogelijk bij het Nhow en Zaal Staal in Rotterdam en de films die je op korte termijn kunt zien en proeven zijn Lost in Translation en Grand Hotel Budapest (beide film + drinks) en bijvoorbeeld ‘The Hundred-Foot Journey’ en ‘Julie & Julia’ in maart (beide film + dinner).

Designhotel The Match | Check in, stay out

Leuke manier om je marketing aan te pakken, een artikeltje over het minst gastvrije hotel van Eindhoven op de website van Hospitality Management. 14 januari 2019 gaat The Match open en dit  designhotel biedt gasten alle faciliteiten die ze in een hotel kunnen wensen, online in- en uitchecken, een matchfixer, smartphone, 170 verschillende restaurants, 500 winkels en nog veel meer! Onder het motto ‘Check in, stay out’ stimuleert Hotel The Match gasten vooral niet in het hotel te blijven, maar lekker de stad in te gaan…

Horeca-innovaties op een rij | Artikel op Misset Horeca

Een artikeltje op de website van Misset Horeca over de nieuwste innovaties die ze op de Horecava hebben gespot. Met onder andere: Hummus en happiness creëren samen Humminess, het ijsmerk Kinder van Ola, een Vega Magnum, de V400M (de nieuwe mobiele betaalautomaat van CCV) en avocado frietjes!

Duurzaam toerisme op de Malediven | Een privaat eilandresort op zonne-energie

Een artikel op de website van Luxury Launches over het exotische eiland resort Kudadoo, dat onlangs de deuren opende op de Malediven. Het privéresort, ontworpen door het in New York gevestigde architectenbureau Yuji Yamazaki Architecture (YYA), is een voorbeeld van duurzaamheid met zijn indrukwekkende fotovoltaïsche dak en verschillende andere bepalende kenmerken. Bekijk het artikel voor meer informatie.

Monopoly Pizza Game | Een pizza-versie van het klassieke bordspel

Hasbro introduceerde recent het Monopoly-pizzaspel en voor degenen die zich afvragen hoe dit gespeeld wordt leggen zij het uit: “In deze heerlijke variant op het klassieke Monopoly-spel bewegen spelers zich over het bord en proberen ze zoveel mogelijk soorten pizza te kopen. Van de klassieke pepperoni of spinazie tot een pizzapunt met paddenstoelen. In plaats van het kopen van eigendommen of het verzamelen van huur, streven spelers ernaar een kleurset te verzamelen die overeenkomt met een type pizza, zoals voor veggie lovers, barbecue-kip of zelfs mac and cheese! Met een volledige reeks smaken combineer je een geweldige nieuwe pizza waardoor deze kaarten een hogere waarde krijgen. De speler die de meeste pizzapunten verzamelt, wint!”

Begin het jaar met een nieuwe samenwerking | Een yogales gevolgd door een brunch in Bombay Bustle in Londen

Het Indiase restaurant Bombay Bustle op Maddox Street van Samyukta Nair biedt een reeks yogabrunches om het nieuwe jaar te beginnen. De brunches worden elke zaterdagochtend gehouden van 12 januari tot en met 23 februari. Voor deelnemers begint het weekend met een yogales in The Ady Centre, het luxe lifestyle- en wellnesscentrum, gevolgd door een welverdiende drie-gangen brunch in Bombay Bustle van Executive Chef, Surender Mohan. Leuke vorm van samenwerking!

Culinaire Agenda januari | Door Fine Dining Lovers

Bekijk alle culinaire topevenementen in dit artikel, misschien raakt u wel geïnspireerd! Bijvoorbeeld door Madrid Fusion in Spanje, waar onder andere Ferran Adrià, Albert Adrià, Elena Arzak, Oriol Castro en Dominique Crenn het podium betreden als onderdeel van de line-up van chefsprekers over het ‘veranderen van de regels’. En natuurlijk vindt de Bocuse d’Or eind januari plaats en nog veel meer culinaire evenementen zoals het Napa Valley Truffle Festival!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.