Trends in het kort | Week 19

16-5-2023

  • Trends we spotted
  • 50 Double Cheeseburgers for free at Fat Phill's at May 2050 Double Cheeseburgers for free at Fat Phill's in the Netherlands at May 20
  • B&B De Bijenberg uitgeroepen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2023B&B De Bijenberg uitgeroepen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2023
  • Free Heri Heri For All 2023 - credits Diana EjaitaFree Heri Heri For All 2023 - credits Diana Ejaita
  • WONDR sluit laatste seizoen Pink Beach af met Bottomless BrunchWONDR sluit laatste seizoen Pink Beach af met Bottomless Brunch

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. gave Instagram posts over o.a. de Aperol Spritz tower van Brasserie De Luwte in Amsterdam en een gaaf voorbeeld van een lekkere Instagram post over een dessert – een affogato. Je krijgt meteen trek!

Weer een  voorbeeld van een toprestaurant, Atelier Crenn, dat een gerecht op de kaart heeft staan met dry-aged vis. Gedroogd in een dryager. Klinkt heerlijk!

Op 1 juli herdenken we op Keti Koti de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. KIP Republic organiseert op deze dag voor de vierde keer Free Heri Heri For All.

Zaterdag 20 mei delen alle Fat Phill’s vestigingen gratis 50 Double Cheeseburgers uit, ter ere van hun 4-jarig bestaan. Bekijk in het artikeltje hoe jij er één kunt bemachtigen.

B&B De Bijenberg in het Overijsselse Dedemsvaart is recent verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2023. En WONDR Experience in Amsterdam opent op 24 mei de deuren van zijn pop-up strandbar, Pink Beach, voor het derde en laatste seizoen. Geniet van de Pink Beach Bottomless Brunch tot eind september!

Hotel Tru by Hilton Baltimore Harbor East organiseert een ‘unblocking party’ oftewel een ‘Unblock the Block’ feest om te vieren dat het hotel weer goed bereikbaar is na wegwerkzaamheden. Leuk voorbeeld?

Ben van Ben & Jerry’s verruilt ijs voor cannabis – zijn nieuwste bedrijf Ben’s Best Blnz of B3 is een kleurrijk, gedurfd cannabismerk dat pre-rolls met een laag THC-gehalte en vapes aanbiedt.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Cocktail of Aperol Spritz op het terras van Brasserie De Luwte

Gave manier van serveren: de cocktail of Aperol Spritz tower van Brasserie De Luwte op de Leliegracht in Amsterdam. Ze gebruiken ze ook om desserts op te serveren, die reel staat in de link in de titel. Bekijk de spritz tower in de post hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brasserie De Luwte (@brasseriedeluwte)

Dry-aged kabeljauw bij Atelier Crenn

Onlangs schreef onze collega Marjolein een blog over dry-aged vis. We kwamen nog een voorbeeld tegen: de dryager bij Atelier Crenn. Zij serveren kabeljauw die 6 dagen is gedroogd samen met bao buns, kimchi, sesam en citroen. Klinkt heerlijk! Bekijk hieronder hun Instagram-reel, hun website is gelinkt in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Atelier Crenn (@atelier.crenn)

Gratis 50 Double Cheeseburger bij elke Fat Phill’s ter ere van het 4-jarig bestaan 

Fat Phill’s viert zijn 4-jarig bestaan met een speciale traktatie voor zijn community. Op zaterdag 20 mei om 12:00 uur aanstaande geeft Fat Phill’s op alle 12 locaties in Nederland 50 gratis Double Cheeseburgers weg, allemaal op hetzelfde moment! Een uniek moment om te genieten van de smaakvolle smashed burger waar Fat Phill’s bekend om staat. Het enige wat je ervoor moet doen: Fat Phill’s volgen op Instagram.

Free Heri Heri verenigt Nederland voor 150 jaar afschaffing trans-Atlanische slavernij

Op 1 juli a.s. herdenken we in Nederland met Keti Koti de ‘werkelijke’ afschaffing van de trans-Atlantische Slavernij in juli 1873. KIP Republic organiseert op deze dag voor de vierde keer Free Heri Heri For All, een initiatief om burgers met elkaar te verenigen en de herdenking van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij inclusief en toegankelijk te maken. Gratis en gezamenlijk kunnen mensen in het hele land in 70 locaties het Surinaamse gerecht heri heri eten, wat kansen biedt voor dialoog en uitwisseling over de betekenis van de dag en de geschiedenis.

De Bijenberg uitgeroepen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2023’

B&B De Bijenberg in het Overijsselse Dedemsvaart is vorige week  verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2023. De accommodatie gooide dit jaar hoge ogen in het Nederlandse classificatiesysteem voor B&B’s, mede dankzij de luxe voorzieningen en wellnessfaciliteiten. Ook wordt de B&B door gasten van Bedandbreakfast.nl beloond met een 9,7 wat meetelt in de beoordeling.

WONDR sluit laatste seizoen Pink Beach af met Bottomless Brunch

WONDR Experience in Amsterdam opent op 24 mei de deuren van zijn pop-up strandbar, Pink Beach, voor het derde en laatste seizoen. De ervaring is uitgebreid met een Amerikaans brunchconcept, Pink Beach Bottomless Brunch, dat beschikbaar zal zijn tot eind september. Gasten kunnen zich tegoed doen aan onbeperkte brunchklassiekers en drankjes zoals mimosas en bloody marys, terwijl ze genieten van de retro-Californische sfeer die is ontworpen door de Spaanse interieurontwerper Patricia Bustos.

Unlock the Block | Tru by Hilton Baltimore Harbor East organiseert een ‘unblocking party’ tijdens de Nationale Toerismeweek

Tru by Hilton Baltimore Harbor East organiseerde een ‘Unblock the Block’ feest om de heropening van Central Avenue te vieren tijdens de National Tourism Week. Een leuke manier om te vieren dat de straat weer toegankelijk is, met een ‘Unblock the Block’-Party. Het feest vond plaats op 13 mei 2023 van 12.00 tot 16.00 uur met lokale foodtrucks, een DJ, spelletjes, weggeefacties, speciale aanbiedingen van lokale bedrijven en meer. Meer details zijn te vinden in hun persbericht, link in de titel.

Ben van Ben & Jerry’s verruilt ijs voor cannabis

Het pas gelanceerde bedrijf Ben’s Best Blnz of B3 is een helder, gedurfd cannabismerk dat pre-rolls met een laag THC-gehalte en vapes met een volledig spectrum aanbiedt. Net als bij zijn inspanningen op het gebied van ijs wil Cohen het platform van B3 gebruiken als kanaal voor wat hij ‘sociale voordelen’ noemt. Meer details in het artikel op Fast Company, link in de titel.

Dit ziet er zo lekker uit | Instagram posts maken hoeft niet moeilijk te zijn

Recent spraken we met een ondernemer die zich niet kon voorstellen dat mensen zitten te wachten op foto’s of video’s van zijn gerechten. Voor diegene die zich dat ook wel eens afvragen, hieronder een gave manier om bijvoorbeeld een simpel dessert als een affogato in beeld te brengen. Voorbeeld van het Instagram account Italy, wij krijgen er zo’n zin in!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.