Trends in het kort | Week 19

14-5-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. België dat een tijdelijke btw-verlaging heeft op maaltijden en drank om bestedingen in de horeca aan te moedigen en Hilton gaat CO2-neutrale zakelijke bijeenkomsten aanbieden in een aantal Nederlandse hotels.

Een bedrijf in Singapore, Forest & Whale, experimenteert met eetbare en composteerbare voedselverpakkingen en Panda Packaging komt met een herbruikbare bamboebeker met een geïntegreerd loyaliteitsprogramma.

Hilton deelde onlangs een leuke video waarin ze gasten aanmoedigen vooral hun hond mee te nemen naar hun Pet Hotels in de UK en Ierland en Pepsi opent het allereerste Fast Beverage Restaurant in de Verenigde Staten. 

De staat New York verbiedt vanaf 2024 het gebruik van plastic amenities in hotels en motels en McDonald’s gaat samenwerken met de office van president Biden om de bereidheid om je te laten vaccinneren onder Amerikanen te vergroten.

Mövenpick Thailand biedt een tijdelijk pakket aan waarbij reizigers 14 dagen in luxe in quarantaine kunnen en duurzame hotelketen Habitas is voornemens tenminste 10 3D-geprinte hotels te realiseren in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Tenslotte heeft Guinness onlangs een nieuw stoutbiertje gelanceerd, koffieliefhebbers opgelet!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

België heeft een tijdelijke Btw-verlaging voor de horeca

Inspiratie voor in Nederland? In België is de kogel is door de kerk, om de horeca tijdelijk te ondersteunen komt er een tijdelijke Btw-verlaging. Zowel op maaltijden als op drank zakt tot eind september het BTW tarief naar 6 procent. Dit is ingegaan vanaf het moment dat de cafés en restaurants weer klanten konden ontvangen op hun terras. Meer op de website van Food Service Alliance, link in de titel.

Hilton gaat CO2-neutrale zakelijke bijeenkomsten aanbieden in Nederland

Sinds 21 april biedt Hilton in samenwerking met de South Pole Group de mogelijkheid om de CO2-voetafdruk van vergaderingen en evenementen bij 8 Nederlandse hotels kosteloos te compenseren.

Dit nieuwe programma geldt ter aanvulling op de bestaande inspanningen om in 2030 de ecologische voetafdruk te hebben gehalveerd en de sociale impact te hebben verdubbeld. Hilton is al enige jaren in staat haar eigen verbruik in te schatten via het bekroonde prestatiebeheersysteem LightStay. Hierdoor zijn verschillende maatregelen genomen om het afval- en energieverbruik van evenementen te verminderen, de resterende impact zal worden gecompenseerd door koolstofcredits te kopen van de South Pole Group. Klik op de titel voor het gehele artikel waarin de 8 deelnemende Nederlandse Hilton hotels worden benoemd.

Voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik die je kunt eten of composteren

De Design Singapore Council deelde onlangs het meest recente project genaamd Reuse. Dit project van Forest & Whale -dat officieel gelanceerd wordt in augustus 2021- zal het gebruik van wegwerpplastic in Singaporese foodcourts tegen moeten gaan. Forest & Whale -opgericht in 2016 door Gustavo Maggio en Wendy Chua- is een multidisciplinaire ontwerpstudio gevestigd in Singapore. Ze ontwerpen producten en ruimtelijke ervaringen, met een focus op een sociaal en duurzaam ontwerp. Daarnaast zetten zij gepassioneerd in het proces van circulair denken, ze zetten producten en systemen op de markt waarbij het moet voldoen aan een goed ontwerp, etnografisch onderzoek en materiaalonderzoek. Het afgelopen jaar heeft Forest & Whale geprobeerd de ‘gemaksmentaliteit’ die in de wegwerpcultuur is ingebakken, te transformeren. Momenteel onderzoekt de studio composteerbare en eetbare materialen om voedselverpakkingen te maken ter vervanging van bestaande plastic versies. Meer op de website van Design Milk, link in de titel.

Herbruikbare koffiekop van bamboe doet ook dienst als klantenkaart

Het Panda Packaging-team in het Verenigd Koninkrijk heeft een leuke, gemakkelijke manier gecreëerd voor klanten om beloningen van merken te verdienen en tegelijkertijd plastic afval te verminderen. De herbruikbare bamboebekers van Panda Packaging bevatten een geïntegreerd, contactloos loyaliteitsprogramma. Klanten melden zich aan zonder een app te hoeven downloaden. Bedrijven kunnen eenvoudig beloningen instellen en bijwerken en kunnen zo op elk moment naadloos communiceren met terugkerende klanten, niet alleen op verkooppunten. Meer hierover op de website van Springwise, link in de titel. Het klinkt als een geweldige en duurzame manier om uw klanten te belonen!

Neem je viervoeter mee naar je volgende verblijf | Hond vriendelijke Hilton Hotels

Nu het zomerseizoen nadert, is het misschien een goed idee om een video te maken met de mogelijkheden die uw hotel biedt om de beste vriend van de mens -de viervoeter- mee te nemen. Omdat ik zelf een labradoodle heb, moest ik glimlachen om de herkenbare video van Hilton UK & Ierland en onze hond zou zich exact zo gedragen als de hond in de video tijdens een verblijf in één van hun hotels! Bekijk in welke Pet Hotels uw hond kan genieten van een ontspannen verblijf in het UK en Ierland. Bekijk de onderstaande video (tekst gaat verder onder de video). ^Marjolein

Pep’s Place van PEPSI® | Een Fast Beverage Restaurant

Een fast beverage restaurant waar cola op de eerste plaats komt, dit als onderdeel van een groter initiatief om aan te tonen hoe de favoriete gerechten van mensen beter samen kunnen gaan met Pepsi. Om het favoriete eten van mensen in combinatie met een ijskoude Pepsi Cola te versterken, wil het merk Pepsi de voedselwereld op zijn kop zettem. Dit doen ze met de lancering van Pep’s Place, waar cola op de eerste plaats komt. Dit inventieve ‘fast beverage restaurant’ zet het traditionele bestelproces op zijn kop. Consumenten worden uitgenodigd om eerst hun Pepsi-drank naar keuze te kiezen en vervolgens op basis van die drank een aantal food opties te bekijken die goed samen gaan met het drankje naar hun keuze. Pep’s Place is op 3 mei geopend op geselecteerde locaties in de Verenigde Staten voor bezorging via PepsPlaceRestaurant en de grote bezorgdiensten(Uber Eats, Door Dash en Grub Hub). Meer op de website van PRNewswire, link in de titel.

New York verbiedt vanaf 2024 het gebruik van plastic amenities in hotels

New York heeft wetgeving aangenomen die miljoenen wegwerpflesjes van plastic uit de badkamers in hotels zal schrappen, na Californië (2023) is New York de tweede Amerikaanse staat die dit besluit neemt. De wetsvoorstellen – geïnitieerd door staatsenator Todd Kaminsky en lid van de Assemblee Steve Englebright – verbieden hotels en motels om plastic amenities voor eenmalig gebruik kleiner dan 30 gram in kamers aan te bieden. Van de hotels wordt verwacht dat ze overschakelen op grotere, hervulbare dispensers, waardoor zowel de hoeveelheid ongebruikte vloeistoffen die worden weggegooid als de hoeveelheid plastic afval dat bij elk gastbezoek wordt gegenereerd, zal verminderen. De nieuwe wetten treden in werking op 1 januari 2024 voor alle hotels met meer dan 50 kamers en een jaar later voor alle kleinere hotels. Meer hierover in het artikel op de website van VegNews, link in de titel.

McDonald’s gaat samenwerken met de office van president Biden om de vaccinatiebereidheid te vergroten

Zal fastfood het antwoord zijn om een belangrijke boodschap aan Amerikanen over te brengen? Vanaf het einde van deze maand gaat McDonald’s samenwerken met de Biden administratie om de toegang tot informatie over vaccins gemakkelijker toegankelijk te maken voor de miljoenen dagelijkse klanten van de fastfoodgigant, aldus een persbericht. Het initiatief begint tegen het einde van de maand met het debuut van door derden verstrekte COVID-19-vaccin-informatie op het reclamebord van McDonald’s op Times Square. Vanaf juli gaat McDonald’s via de warme McCafé-bekers en McDelivery-zegelstickers klanten naar vaccines.gov verwijzen, waar men meer te weten kan komen over hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen een COVID-19-infectie en waar ze lokale vaccinafspraken kunnen inplannen. Meer informatie in het artikel op de website van QSR, link in de titel.

Mövenpick Thailand biedt zelfquarantaine pakketten aan

Mövenpick en Thaise ziekenhuizen slaan de handen ineen om reizigers een comfortabele en luxueuze ervaring te bieden tijdens de verplichte zelfquarantaine van maar liefst 14 dagen.

Mövenpick Bangkok heeft een aantal ‘Wellness Suites’ beschikbaar gesteld, kamers van ruim 74 vierkante meter met smart-tv, supersnel internet en een balkon met uitzicht op de tuin. Daarnaast bevat het zorgpakket een yoga set met mat en dagelijks drie speciaal bereide maaltijden. Het ‘BDMS Wellness Resort is tenminste geopend tot en met 31 mei en kost zo’n € 1.320,= euro voor een twee weken ‘all-in verblijf’.

Hotelketen Habitas zet grote stap voor het ecotoerisme met 3D-geprinte hotels

Duurzame hotelketen Habitas heeft met een nieuwe investeringsronde ruim 18,5 miljoen euro opgehaald waarmee 10 tot 12 nieuwe duurzame hotels gebouwd zullen worden in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. 3D-printing is een relatief nieuwe, lichtgewicht, flat-pack bouwmethode waarbij de bouwkosten doorgaans lager liggen en duurzame materialen worden gebruikt.  Habitas’ eerste hotel is operationeel in Tulum, Mexico. Het hotel wordt op haar eigen website omschreven als een duurzaam heiligdom met natuurlijke palapa-daken en canvaswanden. Heeft 3D-printing de toekomst binnen het ecotoerisme? Er zijn in ieder geval nog genoeg duurzame stappen te zetten binnen de horecasector. Meer op de website van EuroNews, link in de titel.

Guinness lanceert Nitro Cold Brew Coffee Beer

Ierse bierbrouwer Guinness breidt haar bierassortiment opnieuw uit met een wel heel bijzonder stoutbiertje. De Guinness Nitro Cold Brew Coffee Beer bevat -zoals de naam al doet vermoeden-  tonen van gebrande koffie, espresso, chocolade en karamel, in combinatie met de stevige Guinness-smaak. Het biertje bevat geen cafeïne en heeft een alcoholpercentage van 4%. De Nitro Cold Brew Coffee Beer is een permanente toevoeging aan het assortiment van Guinness en zal in de loop van dit jaar ook in slijterijen buiten Ierland verschijnen. Meer op Food Beast, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.