Trends in het kort | Week 19

10-5-2019

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een onderzoek naar recensies bij slecht weer en een ludieke manier van herinrichten van parkeerplaatsen. In Breda wordt een Silent Disco bij de McDonalds georganiseerd op 23 mei. McDansjes!

Chef Han Ji van onder andere Umami by Han breid uit met een nieuw casual Chinees streetfood concept. En van 24 tot en met 27 mei kun je kennis maken met de culinaire kunsten van vooraanstaande chefs tijdens ‘Chefs at the parc’ in Parc Broekhuizen.

Daarnaast worden de 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. En Benedetto Bufalino maakte van een Fiat Coupe een wel hele fancy streetfood auto.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Chef Han Ji start Chinees streetfood concept in Rotterdam en Eindhoven

Chef Han Ji, bekend van restaurantconcepten Red Chilli, Umami by Han en restaurant Zheng breidt uit met een nieuw casual concept. Rotterdam en Eindhoven krijgen nog deze maand een vestiging van ‘Streetfood by Han’. Bij ‘Streetfood by Han’ kunnen gasten terecht voor de shared lunch en dining experience met gerechten van hoge kwaliteit en een focus op gezondheid. Iets waar Han Ji bekend om staat maar dan met een casual twist. Op 10 mei opent ‘Streetfood by Han’ aan de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven en vanaf 23 mei zijn de bezoekers van de Markthal welkom in de Rotterdamse vestiging.

Nieuwe foodformule op Nederlandse stations

De 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations worden vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. Dat maakt horecaexploitant HMSHost International afgelopen week bekend. ‘’Het worden places to be waar je je thuisvoelt’’, reageert marketeer Marlijn van Straaten. De vestigingen op de stations van Haarlem, Amersfoort en Leiden worden eind mei 2019 als eerste omgebouwd. Over ongeveer anderhalf jaar zullen alle Broodzaak-winkels vervangen zijn door Treck. De huidige medewerkers blijven werken voor de nieuwe formule en worden intensief getraind.

Vaker een slechte recensie met slecht weer

Het is wetenschappelijk onderzocht dat mensen een slecht humeur krijgen van regen. Met het regenachtige weer van de afgelopen weken is dit slecht nieuws voor de Nederlandse horecabedrijven. Hoe lekkerder het weer, hoe beter het humeur, hoe beter de recensie. Dit werkt natuurlijk ook de andere kant op, want zo zegt één van de onderzoekers: “Een regenachtige dag kan er ook voor zorgen dat het personeel van een restaurant een rothumeur heeft, waardoor ze een slechtere service leveren.” Laten we maar hopen op een zonnige zomer!

Parc Broekhuizen | CHEFS AT THE PARC

Van 24 tot en met 27 mei 2019 organiseert landgoed Parc Broekhuizen het Internationale Gourmet Festival CHEFS AT THE PARC. Vier dagen lang zullen vooraanstaande sterrenchefs vanuit de hele wereld er koken, o.a. in restaurant Voltaire dat afgelopen december een Michelinster kreeg. In totaal zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren. In 2017 werd al eens een soortgelijk evenement georganiseerd op het landgoed. Meer informatie is hier te vinden!

Boeren in de Betuwe beginnen eigen winkel

Heb je een mooi product gemaakt, gaat de supermarkt er met het overgrote deel van de verdiende centen vandoor. Twee boeren uit de Betuwe zijn er klaar mee, ze beginnen zelf een winkelketen. Zo willen ze in de toekomst, zonder hulp van supermarkten, alles wat ze maken in eigen beheer verkopen. De verse producten kunnen de klanten – zoals je met een kroketje doet – uit de muur trekken. Bekijk vooral het filmpje op de website!

Wat als we parkeerplaatsen gebruiken voor… iets anders

Victor Pontis is organisator van WePark en besloot een aantal weken geleden voor een dag een parkeerplek te huren. Niet om zijn auto te parkeren maar om een dag, met laptop op zijn bureau, aan het werk te gaan. Hij wilde hiermee laten zien dat er met de vele parkeerplekken in zijn stad veel meer gedaan kan worden. De media heeft zijn idee opgepikt en inmiddels zijn er in diverse andere landen ‘WePark’ meetings geweest.

Silent Disco bij de McDonalds in Breda

Geen McNuggets of McKroket, maar McDansjes. De McDonald’s in Breda is op donderdag 23 mei het decor van een silent disco. In navolging van Tilburg, waar de silent disco begin dit jaar al een groot succes was, is nu de Mac aan de Karnemelkstraat in het centrum van Breda aan de beurt. Het feestje wordt georganiseerd door de Breda University of Applied Sciences, het Tilburgse duo DJ Fatguys en Silentdisco.xxx. Het geld dat ermee wordt opgehaald gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

KFC’s Moederdag cadeau: ‘Chickendales’ Danser

KFC kwam onlangs met een jongere sexy versie van Colonel Sanders als nieuwe digitale influencer. De influencer mag direct aan het werk want Moederdag komt eraan. Speciaal voor deze dag is er nu de website chickendales.com waarop je een semi-gepersonaliseerde boodschap kunt achterlaten voor je moeder van, jawel, deze sexy versie van Colonel Sanders.

Benedetto Bufalino maakt van een Fiat Coupe een streetfood auto

Een bijzonder aanzicht, deze Fiat Coupe van de in Frankrijk gevestigde ontwerper Benedetto Bufalino. De installatie is gemaakt van een echt voertuig (een rode Fiat Coupe) en is daadwerkelijk in staat om voorbijgangers te voorzien van een snack. Deze streetfood Fiat is gecreëerd in samenwerking met La Condition Publique. Samen met Benedetto proberen zij met deze auto het idee van de Franse ‘frituur’ nieuw leven in te blazen.

Leornardo da Vinci-thema menu door Daniel Canzian van restaurant Daniel

Op 2 mei 1519 stierf Leonardo da Vinci. Zijn sterfdag van 500 jaar geleden is wereldwijd op verschillende manieren herdacht. Leonardo da Vinci was ook een kok: hij hield van koken en het schrijven van originele recepten in die tijd. ‘Cooking Notes of Leonardo da Vinci’ van Shelagh en Jonathan Routh is het boek dat Daniel Canzian, chef-kok van restaurant Daniel in Milaan, inspireerde om een volledig Leonardo-thema-menu te maken. Bekijk het artikel en de afbeeldingen van de gerechten op de website van Fine Dining Lovers.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.