Trends in het kort | Week 19

11-5-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over AB InBev dat bier gaat brouwen zonder gebruik te maken van kokend water, de 10 meest Instagrammable hotels ter wereld en in Japan kun je nu water krijgen met Latte smaak.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Donut Pizza

We hebben wel eens het idee gehad om een artikeltje te maken met als thema: ‘hoe verzin je het’. Donut Pizza zou hier perfect inpassen, het ziet er erg zoet uit maar verkoopt schijnbaar in Amerika!

AB InBev heeft een duurzamere manier ontwikkeld om bubbles in je biertje te krijgen | Bier brouwen zonder kokend water

AB InBev wilt op een duurzamere manier hun bier brouwen, ze willen dit doen door het water wat gebruikt wordt om de bubbels in het bier te krijgen niet meer te koken. Volgens de bierbrouwer vermindert dit de CO-uitstoot met 5%. Met de nieuwe methode wordt het brouwsel verwarmd tot net onder het kookpunt, vervolgens wordt er stikstof of CO2 de tank ingeblazen die bubbels creëren. Dit heeft geen effect op de smaak verder. Het artikel in The Guardian komt met meer informatie!

Pop-up experiment SAARTJ Detroit | Blanke mensen betalen meer dan gekleurde mensen

Saartje is een pop-up restaurant in Detroit, naast het serveren van eten houden ze ook een experiment waar wordt gekeken naar hoe mensen raciale ongelijkheid zien. Een paar maanden geleden heeft chef Tunde Wey dit initiatief ontwikkeld in New Orleans, hij liet blanke klanten 2,5 keer meer betalen dan gekleurde klanten, en volgens hem deed 80% van de blanke klanten dit. Volgens de NPR, gaat het gemiddelde inkomen van gekleurde mensen steeds verder achteruit terwijl dat van de blanke medemens gelijk blijft. Bezoekers vullen een formulier in waarop zij hun ras, geslacht, opleiding en inkomen invullen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om het menu, de kosten en de ervaring te bepalen die voor elk individu weer anders is. De chef probeert op deze manier sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen.

Hotel van de toekomst | Tetra Hotel, gemaakt van betonnen pods

Dit hotel van de toekomst ziet eruit alsof het rechtstreeks uit Star Wars komt. Ingenieurs van de Canadese firma WSP hebben hun krachten gebundeld met Innovation Imperative om plannen te maken voor een modulair ontworpen hotel, bestaande uit betonnen pods. Het project heet Tetra Hotel en hoewel de locatie nog onbekend is, zien de voorlopige schetsen er bijzonder futuristisch uit.

Sushi Art | Shoeshi

Inspiratie voor diegenen die wel klaar beginnen te raken met dezelfde vormen van sushi! Sushi-specialist Yujia Hu a.k.a. The Onigiri Artist maakt sushi’s ontworpen in schoenvorm. Hij deelt enkele van zijn meest beroemde ontwerpen in Shoeshi, een boek van 64 pagina’s waarin je leert hoe je sushi kunt maken die eruit zien als Jordan 1s, NMD’s, of Yeezy’s. Bekijk zijn Instagram-account voor leuke voorbeelden!

Insta-reizen | De 10 meest Instagrammable hotels ter wereld

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Insta-reizen is de nieuwe norm! Vakantiegangers zoeken hotels die perfect zijn voor op Instagram en zijn tijdens hun reis constant bezig met het maken van de mooiste foto’s. Eén op de zes mensen laat weten dat ze een hotel kiezen op basis van hoeveel je ermee kunt opscheppen. Hotels.com® maakte een lijst met 10 van de meest Instagrammable hotels over de hele wereld.

Art in ad places | Openbare kunst in telefoonhokjes New York

‘Art in ad places’ is in 2017 een campagne begonnen waarbij er kunstwerken geplaatst werden in telefoonhokjes in New York. Hierbij werd er wekelijks een nieuw kunstwerk geïnstalleerd in één van de hokjes. Verschillende artiesten konden hieraan meedoen. Een ander geweldig initiatief in de kunstwereld: de ‘Art Ahead’-campagne van het Louvre in Abu Dabhi. (https://www.horecatrends.com/en/art-ahead-highway-gallery-louvre-abu-dhabi/).

Water met Café Latte smaak

Asahi Soft Drinks heeft water op de markt gebracht dat smaakt naar Café Latte. Asahi’s Clear Latte, wordt omschreven als ’heldere espresso en melk’, bevat geen cafeïne, geen vet en is caloriearm. Het is gemaakt van espresso-extract, weimineralen uit rauwe melk en Asahi’s water. In Japan verkopen ze ook water met yoghurt als smaak.

Corn Dogs met daarop tulpen

Inspiratie voor Nederlandse snackbars gevestigd in steden in de buurt van de tulpenvelden en restaurants in de beroemde Keukenhof! Bij Everland, het grootste themapark van Zuid-Korea, zijn de tulpen volop in bloei. Om dit te vieren zijn vind je de bloemen terug op de populaire corn dogs. Klik op de link voor wat leuke foto’s!

Paul’s Bakery | Croissant met daarin gehakt als on-the-go ontbijt

Paul’s Bakery uit het Verenigd Koninkrijk heeft eind vorig jaar een eigen draai gegeven aan de klassieke croissant met de lancering van croissants met gehakt. Geïnspireerd door de traditionele ‘meat pie’ is de hybride snack ideaal voor onderweg. De snack treedt hierbij in de voetstappen van desserts die viraal gingen zoals de cronut of cruffin.

LaunchPad-programma van Fraport USA | Begin als lokaal bedrijfje een winkel op het vliegveld

De winkels op vliegvelden zijn vaak saai, met altijd dezelfde selectie van kiosken, coffeeshops en belastingvrije winkels. Luchthavenontwikkelaar Fraport USA wil daar verandering in brengen met zijn LaunchPad-programma, dat onlangs een succesvolle pilot had op Baltimore’s BWI Airport. LaunchPad ondersteunt kleine lokale bedrijven bij het opzetten van een winkel op de luchthaven, waar ze hun producten aan duizenden klanten kunnen verkopen. Het vliegveld krijgt hierdoor weer een meer lokale uitstraling.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.