Trends in het kort | Week 18

9-5-2023

  • Trends we spotted
  • A collab between JRE Jeunes Restaurateurs & CarpiglianiA collab between JRE Jeunes Restaurateurs & Carpigliani
  • A new restaurant of Jamie Oliver in London later this yearA new restaurant of Jamie Oliver in London later this year
  • Sixty Vines partners with premier wine maker to offer a sustainable an premium wine experienceSixty Vines partners with premier wine maker to offer a sustainable an premium wine experience
  • National Shrimp Day on May 10, Coastal Mississippi has curated a variety of ways to celebrateNational Shrimp Day on May 10, Coastal Mississippi has curated a variety of ways to celebrate

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. een pop-up bakkerij met vegan croissants buiten Eleven Madison Park op speciale data deze maand.

Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs hebben een partnerschapsalliantie gelanceerd om de positie van de beste Italiaanse gelatomachines in de Europese gastronomie verder te verbeteren. Deze samenwerking omvat onder andere een prijs die Carpigiani zal uitreiken tijdens het congres van JRE in 2024.

Bedford Studio coffee shop in West Village in New York heeft een interessant idee bedacht: een koffiezaak/lidmaatschapsclub voor mensen die in de buurt wonen. En later dit jaar opent Jamie Oliver een nieuw restaurant in Theatre Royal Drury Lane in Londen.

‘The wine lover’s restaurant’, Sixty Vines, heeft een exclusieve samenwerking aangekondigd met Ridge Vineyards om hun iconische wijnen in de Sixty Vines restaurants te gaan schenken. Sixty Vines biedt 60 wijnen op tap aan.

Heb je de eco-vriendelijke bekers van You Lucky Bird al gezien, gemaakt van koffieafval? Ze zijn ontwikkeld door EcoBean en de Nederlandse startup You Lucky Bird. EcoBean creëert duurzame chemicaliën en producten met koffieafval.

Coastal Mississippi nodigt reizigers uit om ‘National Shrimp Day’ te ervaren, dat op 10 mei wordt ‘gevierd’. Ze hebben allerlei evenementen gepland gedurende de maand mei. Een interessante dag om in andere landen te vieren? 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Pop-up bakkerij met veganistische croissants buiten Eleven Madison Park

Een pop-up waar wij graag naartoe zouden gaan! Sinds 29 april kunnen degenen die in New York wonen of op bezoek zijn, genieten van plantaardige croissants van de executive pastry chef, Laura Cronin, van Eleven Madison Park. Deze maand hebben ze verschillende data waarop je hun croissants kunt kopen bij de pop-up bij de ingang van het restaurant. De croissants zijn verkrijgbaar in de smaken klassiek, chocolade-sesam en aardbei-rabarber. Je kunt van ze genieten met een Devocion koffie to go.⁠

Samenwerkingsalliantie tussen gelatomachines merk Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs

Zowel het merk Carpigiani als het maken van gelato is onlosmakelijk verbonden met zijn traditie in Italië. JRE Jeunes Restaurateurs koks blijven ook zichzelf trouw, via moderne voedselbereiding die hun cultureel erfgoed eert, door culinaire identiteit en tradities van over de hele wereld te respecteren en te promoten. JRE-chefs zijn innovatief en creatief. Ze staan altijd open voor het nieuwe, dus hebben Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs ervoor gekozen deze kenmerken te verbeteren met deze nieuwe relatie. De samenwerking omvat een nieuwe Award die door Carpigiani wordt uitgereikt aan de JRE-chefs tijdens het tweejaarlijkse congres van JRE, dat in april 2024 in Parijs wordt gehouden.

Idee voor koffiehuizen? Een lidmaatschapsclub?

Interessant idee, een koffiehuis / lidmaatschapsclub? Meer details in het artikel op Guest of Guest, link in de titel. Bedford Studio coffee shop in West Village in NYC heeft een lidmaatschapsclub opgericht voor mensen die in de buurt wonen. Iedereen van buitenaf is welkom om binnen te komen, maar de leden met een lidmaatschap hebben extra voordelen. Het lidmaatschap van Bedford Studio, beschikbaar op maandelijkse ($30) of jaarlijkse ($300) basis, wordt geleverd met voordelen zoals toegang tot hun evenementen na openingstijd, onbeperkte wifi, productkortingen en meer.

Jamie Oliver opent later dit jaar een nieuw restaurant in Theatre Royal, Drury Lane in Londen

Jamie Oliver, chef-kok, auteur en ‘child health campaigner’, heeft bevestigd dat hij later dit jaar een nieuw monumentaal restaurant zal openen in het Theatre Royal, Drury Lane in Londen. Het nieuwe restaurant, gelegen in het iconische Theatre Royal dat wordt geëxploiteerd door Andrew Lloyd Webber’s LW Theatres, belooft een populaire bestemming te worden waar de rijke en diverse voedselcultuur van Groot-Brittannië met seizoensgebonden menu’s wordt gevierd. Meer details in het persbericht, link in de titel.

‘Het restaurant voor wijnliefhebbers’, Sixty Vines, heeft een exclusieve samenwerking aangekondigd met Ridge Vineyards om hun iconische wijnen op tap te gaan serveren

Sixty Vines, de gerenommeerde restaurantcollectie die bekend staat om haar toewijding aan duurzaamheid door middel van wijn van het vat (ze bieden 60 wijnen van het vat aan) en wijngaard-geïnspireerde gerechten, is een samenwerking aangegaan met Ridge Vineyards, een iconische producent van premium wijnen. De twee bedrijven zullen de branche revolutioneren door Ridge’s Three Valleys Red Zinfandel voor het eerst op de tap te gaan serveren.  Een primeur voor de wijnmaker en een exclusief aanbod bij de zeven locaties van Sixty Vines in de Verenigde Staten. Bekijk hun persbericht, link in de titel.

EcoBean creëert duurzame chemicaliën en producten uit koffieafval

Een technologiebedrijf uit Warschau, EcoBean, heeft een dienst voor het ophalen van koffiedik gelanceerd dat afval verwerkt tot groene grondstoffen en producten. Hierdoor breidt de startup de koffie waardeketen uit en maakt deze duurzamer door een circulaire economie te introduceren. Ze werken onder andere samen met de Nederlandse startup You Lucky Bird (YLB) om de You Lucky Bird eco-vriendelijke bekers te creëren, die 100% gerecycled zijn en gemaakt zijn van koffieafval en andere plantaardige materialen. Meer details over EcoBean zijn te vinden in het artikel op Springwise, link in de titel.

Coastal Mississippi nodigt reizigers uit om ‘National Shrimp Day’ te ervaren

Coastal Mississippi heeft een aantal manieren gecreëerd waarop bezoekers van hun gebied, ‘National Shrimp Day’ (10 mei) kunnen vieren, dit kan een maand lang. De regio, die bijna driekwart van de binnenlandse garnalen van het land produceert, heeft veel unieke ervaringen voor liefhebbers van deze zeevruchten, van het leren vinden van je eigen verse vangst tot het verkennen van de geschiedenis van de garnalenindustrie. Bekijk hoe ze ‘Garnalendag’ vieren in hun persbericht, link in de titel. Aangezien we in Nederland ook veel garnalen eten, zou het een idee kunnen zijn om deze dag volgend jaar te vieren!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.