Trends in het kort | Week 18

4-5-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over stiltecafés, nieuwe karaokebars, een Nederlander die de Bacardi cocktailcompetitie wint en duurzaamheid blijft een belangrijk thema in de horeca. Daarnaast vragen we ons af of de McKroket op het menu komt bij een nieuwe vestiging van McDonald’s in Chicago.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Stiltecafés | Sssst

Bij Café Adem Inn in Rotterdam wordt aangeraden je telefoon in een kluis te leggen. Naast het menu serveren ze er stilte. Geen herrie, geen wifi, gewoon genieten van je consumptie en de stilte om je heen. Adem Inn is een stiltecafé waar ruimte is voor bezinning en reflectie alhoewel er wel rustige muziek op de achtergrond draait en er gewoon gepraat mag worden.

Economische groei brengt extra gang tijdens HEERLIJK10Daagse

De Nederlandse economie zit in de lift. HEERLIJK.nl, een online platform voor toprestaurants, voegt tijdens haar actieweek daarom een extra gang toe. Vier gangen dineren kan dit jaar tijdens de HEERLIJK10Daagse voor €35,-. De lunch is gelijk gebleven met € 22,50 voor drie gangen.

HEERLIJK.nl richt zich anders dan andere culinaire websites enkel op de bovenkant van de markt. De wijziging van drie naar vier gangen past beter bij de deelnemende restaurants. “Door de vier gangen kan ik de gast kennis laten maken met onze keuken. De prijs van €35,- is scherp, maar leuk om zo nieuwe gasten aan te boren”, aldus chef Jaimie van Heije van restaurant Jaimie van Heije.

OpenTable voorziet in on-the-go en last-minute reserveringen met nieuw en dynamisch design van de app.

OpenTable, de wereldleider in online restaurant reserveringen en onderdeel van Booking Holdings, Inc., kondigde deze week de lancering van het nieuwe app design aan. De nieuwe beleving van het startscherm maakt het makkelijker voor gasten om de dichtstbijzijnde en beschikbare restaurants te vinden en deze te reserveren. Ontdek bovendien nieuwe plekken door middel van gepersonaliseerde aanraders van experts.

Eric van Beek uit Nederland wint 10de BACARDI® Legacy cocktail competitie

Nederlandse bartender Eric van Beek wint met zijn Cariño de BACARDÍ Legacy Cocktail competitie van 2018. Zijn cocktail zegevierde in een zeer spannende finale die werd gehouden in het Museo Numismático Nacional in Mexico City voor 400 gasten. Eric, die werkt in Bar TwentySeven in Amsterdam, won de competitie met de Cariño, een geschudde cocktail die een combinatie is van BACARDÍ Reserva Ocho rum met Gele Chartreuse, Griekse yoghurt, vanillesiroop en limoensap. En dan nu het recept van de Cariño door Eric van Beek:

2 delen BACARDÍ Reserva Ocho | 1/5 deel Gele Chartreuse | 1 1/5 deel Griekse yoghurt | 4/5 deel vanillesiroop | 2/5 deel limoensap | Bereiding: schudt, serveer over een groot stuk ijs | Glassoort: Coupette.

NextGen Cup Challenge

Starbucks en Closed Loop Partners en het Center for the Circular Economy hebben de NextGen Cup Challenge aangekondigd. Dit baanbrekende brancheconsortium gaat recyclebare en composteerbare oplossingen voor bekers ontwikkelen. Dit is de eerste stap in de ontwikkeling van een wereldwijde end-to-end-oplossing waarmee cups over de hele wereld een tweede leven kunnen krijgen.

Jaarlijks worden naar schatting 600 miljard papieren en plastic bekers wereldwijd gedistribueerd. De NextGen Cup Challenge brengt ondernemers, de industrie en recyclers samen om de volgende generatie recycleerbare en/of composteerbare bekers te bedenken en ontwikkelen.

McDonald’s test internationaal menu in de V.S. | Staat onze McKroket op het menu?

Een nieuwe McDonalds in Chicago gaat internationale menu-items op het menu zetten, op deze manier kunnen gasten wereldwijde specialiteiten proeven zonder buiten de V.S. te komen. Het onlangs geopende filiaal in Chicago maakt deel uit van het doorlopende initiatief van het bedrijf om de restaurants en de eetervaring van gasten te moderniseren. Enkele van de aangeboden items: de McSpicy Chicken Sandwich uit Hong Kong, een Franse mozzarella-salade en een barista-bar zoals ze in Australische vestigingen te vinden zijn.

Marriott International mengt zich in de Airbnb markt door 200 gescreende privéhuizen in het Verenigd Koninkrijk toe te voegen aan hun Tribute Portfolio-merk

Tribute Portfolio Homes is een nieuw deelplatform voor woningen, opgericht door Marriott International in samenwerking met Hostmaker uit Londen. Het platform is momenteel nog in ontwikkeling. Elk onderdeel binnen Tribute Portfolio Homes wordt door experts op het gebied van de horeca doorgelicht en beoordeeld. Huizen moeten voldoen aan strenge veiligheids-, beveiligings- en ontwerpnormen voordat ze worden geaccepteerd als onderdeel van Tribute Portfolio Homes. Lokale vastgoedmanagementexperts als Hostmaker zijn er om 24/7 ondersteuning te bieden. Marriott wil hiermee reizen eenvoudig en stressvrij maken; zo kunnen gasten onder meer 24 uur per dag inchecken, is er goede wifi en beschikken ze over premium beddengoed en zachte witte handdoeken.

Edition Hotels gaat voor zo min mogelijk plastic

Ian Schrager van luxehotelketen EDITION Hotels, mede-eigendom van Marriot, komt met een initiatief om te minderen met het gebruik van plastic materialen in de hotelketen. Ter ere van Earth Day, afgelopen 22 april, is er besloten om eind 2019 volledig wegwerpplastic vrij te zijn. Het initiatief heet ‘Stay Plastic Free’ en wakkert een beweging aan bij hoteliers over de hele wereld.

Een kijkje in het café dat gevestigd is in het hoofdkantoor van Pinterest

Susan Kare, de vrouw die achter het lachende computerpictogram van de Apple Macintosh zit, heeft haar visuele expertise en creatieve kennis gebruikt om een nieuw café te ontwerpen voor het hoofdkantoor van Pinterest in San Francisco. Kare, een UI en grafisch ontwerper, werkt sinds 2015 voor Pinterest. Inspirerende afbeeldingen in het artikel van Business Insider.

The Karaoke Hole | Nieuwe karaokebar in Londen

De oprichters van Dalston Superstore, een nachtclub in het oosten van Londen, openen op 24 mei een nieuwe karaoke-bar: The Karaoke Hole. Karaokeliefhebbers betreden hier het op maat gemaakte discobal-beklede podium, compleet met windmachines die iedereen in staat stelt om hun innerlijke RuPaul te ontketenen! Karaoke lijkt steeds populairder te worden, we hebben onlangs geschreven over de opening in april van de Duke of Tokyo, een Japanse karaokebar in Amsterdam.

Pop-up restaurant op de Mount Everest

Een groep chef-koks probeert een wereldrecord neer te zetten voor het allerhoogste pop-up restaurant ter wereld. De locatie: Everest Base Camp. De tocht van de groep van vier chef-koks zal acht dagen duren, één van de deelnemers is de Indiase chef-kok Sanjay Thakur, deelnemer aan wedstrijden als de Bocuse d’Or en S.Pellegrino Young Chef. “De grootste uitdaging is natuurlijk de hoogte, die van invloed is op alles”, zegt Thakur. “Smaak [perceptie] zal afnemen, dus we zullen een menu van buitengewone gerechten moeten bedenken, waarbij specerijen de overhand zullen hebben.”

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.