Trends in het kort | Week 17

29-4-2024

 • Trends we spotted
 • House of Inclusion met o.a.De Verspillingsfabriek en Sign Language Coffee BarHouse of Inclusion met o.a.De Verspillingsfabriek en Sign Language Coffee Bar
 • ibis London Sutton Point Hotelibis London Sutton Point Hotel
 • NH Collection Dubai The Palm Exterior - Dillip Rajakarier CEO Minor HotelsNH Collection Dubai The Palm Exterior - Dillip Rajakarier CEO Minor Hotels
 • Nonius Mobile Web AppNonius Mobile Web App

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Minor Hotels doopt NH Hotel Group om tot Minor Hotels Europe & Americas.
 • Nonius Mobiel Web App, is een optie van Nonius Mobiel App oplossing die speciaal is gebouwd om te voldoen aan de behoeften van onafhankelijke hotels en hun gasten.
 • 24H Chefs 2024 is een gastronomische belevenis dat voor de 5de keer plaats vindt. Dit keer koken de chefs in Kasteel Kerckebosch en de opbrengst is voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
 • Dit jaar bestaat ibis 50 jaar! ibis werd in 1974 opgericht met drie beloften: betaalbaarheid, innovatie en kwaliteit. Ze hebben nu 2.500 vestigingen in 79 landen! Het wordt o.a. gevierd met de opening in land 80!
 • Het originele Bored Ape-thema-restaurant Bored & Hungry in Long Beach, Californië is gesloten. Meer NFT/food-ondernemingen zijn ondertussen gesloten of kleiner geworden.
 • Authentiek Brits 🇬🇧🇮🇹 café Britaly opent 8 mei in Londen, en in hun bio op Instagram staat wat er geserveerd zal worden: ‘Serving carbonara with cream since 2024’.
 • Er is een nieuw drankje op de markt: NON. Verjus als basis en een variëteit van fruit en groente dat in de loop van de seizoenen kan veranderen.
 • Springen in het diepe vanaf de top van een 5 meter hoge klimwand is een sensatie. #AquaClimb!
 • Rotterdam krijgt een Bentō Café! We zijn erg benieuwd, er is nog niet veel informatie.
 • Door de jaren heen heeft Hutten Catering vele sociale en duurzame initiatieven gecreëerd, altijd met als doel positieve verandering en impact teweeg te brengen. Deze initiatieven gaan verder onder de naam: House of Inclusion.

Veel leesplezier!

Minor Hotels doopt NH Hotel Group om tot Minor Hotels Europe & Americas

NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels, zal voortaan opereren als Minor Hotels Europe & Americas. Door de naam Minor Hotels Europe & Americas over te nemen, versterkt NH Hotel Group haar integratie met Minor Hotels. Dit bevordert één herkenbare bedrijfsidentiteit voor belanghebbenden en versnelt de wereldwijde groei van Minor Hotels. Bovendien versterkt deze strategische stap de wereldwijde commerciële en operationele structuur, waarvan professionals in de sector, klanten en aandeelhouders profiteren. Meer details in de link in de titel.

Nonius Mobiel | Nu met een Web App

Een naadloze gastreis van pre-verblijf tot post-verblijf, voorheen alleen beschikbaar in native app, nu toegankelijk via Web App. Nonius Mobiel Web App, is een optie van Nonius Mobiel App oplossing die speciaal is gebouwd om te voldoen aan de behoeften van onafhankelijke hotels en hun gasten. Door gebruik te maken van de veelzijdigheid van Web App oplossingen, biedt Nonius Mobiel een complete gastreis – van begin tot eind – die net zo naadloos is als wat ooit alleen mogelijk was met Native Apps, maar nu via een Web App. Meer details in hun persbericht, link in de titel of bekijk hun video hieronder.

Rotterdam krijgt een Bentō Café

Bekijk de aankondiging van het Bentō Café Rotterdam op Instagram, link in de titel! We zijn benieuwd!

24H Chefs 2024 | Een Gastronomische Belevenis in Kasteel Kerckebosch voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Op 26 en 27 mei vindt voor de vijfde keer de kookmarathon 24H Chefs plaats. Na eerdere edities in Utrecht, Amsterdam en Zandvoort, strijkt het evenement voor de lustrumeditie neer in het schilderachtige Kasteel Kerckebosch te Zeist.

Tijdens dit unieke 24-uur durende event gaan vooraanstaande chefs uit heel Nederland een culinaire estafette aan, waarbij elk uur een nieuwe chef de keuken betreedt, wat resulteert in 8 verschillende 6 gangen menu’s, met in totaal 48 bijzondere en unieke gerechten. Gasten bij 24H Chefs hebben het privilege om gedurende een 3-uur durende zitting te genieten van een zesgangenmenu, gecreëerd door drie verschillende chefs. Dit alles dient slechts één doel: zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Tickets bestel je hier! De line-up van chefs vind je in de link in de titel.

House of Inclusion bouwt bruggen tussen talenten en ingrediënten

House of Inclusion heeft de missie om inclusiviteit te omarmen en dit verder te verankeren in de keten. Met een diepgewortelde overtuiging dat echt impact maken meer vereist dan slechts een mooi verhaal, is House of Inclusion een plek waar inclusiviteit en smaak samenkomen.

Door de jaren heen heeft Hutten Catering vele sociale en duurzame initiatieven gecreëerd, altijd met als doel positieve verandering en impact teweeg te brengen. Het afgelopen jaar hebben ze besloten al deze duurzame initiatieven te verenigen en te positioneren onder: House of Inclusion. Dit platform biedt nu onderdak aan diverse sociale en duurzame merken zoals De Verspillingsfabriek, De Zorgbakkerij, Sign Language Coffee Bar & WeCare CoffeeRoasters, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen hun talenten te benutten en verder te integreren in de samenleving. Meer details vind je op hun website, link in de titel.

Ibis bestaat 50 jaar en dit wordt gevierd

Dit jaar viert ibis, ’s werelds bekendste merk van voordelige hotels, dat ze 50 jaar bestaan. ibis werd in 1974 opgericht met drie kernbeloften: betaalbaarheid, innovatie en kwaliteit. Het was het eerste hotelmerk in Europa dat een comfortabel verblijf van hoge kwaliteit voor iedereen toegankelijk maakte. Vandaag de dag is ibis wereldwijd marktleider in voordelige hotels, met meer dan 2.500 vestigingen in 79 landen en drie merken: ibis, ibis Styles en ibis budget. Met een pijplijn van meer dan 320 hotels blijft ibis baanbrekend werk verrichten en zal het in 2024 en daarna zijn aanwezigheid op nieuwe markten blijven uitbreiden. Aan het eind van het jaar zal ibis zijn 50e verjaardag vieren met een opening in het 80ste land, ibis Styles Reykjavik Muli in IJsland. Meer details in het persbericht, link in de titel.

Origineel NFT Bored Ape-thema restaurant ‘Bored & Hungry’ gesloten

In maart 2022 kocht NFT en crypto-investeerder Andy Nguyen Bored Ape #6184 samen met drie andere ‘Mutant Apes’ en besloot al snel een Bored Ape-thema-restaurant te openen, ‘Bored & Hungry’. De tekst in de Instagram post hieronder, zegt dat de originele Bored & Hungry locatie in Long Beach, CA nu gesloten is. Andy Nguyen vertelt dat ze het concept hebben verkocht aan een franchisebedrijf uit Azië dat bekend staat onder de naam HUNGRY Dao. We hebben het al een paar keer gehad over de NFT-markt in combinatie met horecagelegenheden. Hoewel Bored & Hungry misschien wel de meest in het oog springende poging was om de wereld van Web3 naar eten te brengen, was het verre van de enige. Sinds de NFT trend in 2021 doorbrak in het publieke bewustzijn, hebben vele restauranthouders, crypto-nieuwsgierige chefs en FOMO-gedreven bedrijven initiatieven gelanceerd om hun gastvrijheidsbedrijven te verbinden met Web3 elementen. Tegenwoordig zijn de meeste van deze initiatieven gesloten of teruggeschroefd. Meer voorbeelden in het artikel op Spoon, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andy Nguyen (@andythenguyen)

Café Britaly opent 8 mei in Londen

Het authentiek Britse 🇬🇧🇮🇹 café opent 8 mei in Londen, in hun bio op Instagram staat aangegeven wat er geserveerd gaat worden: ‘Serving carbonara with cream since 2024’. Een citaat uit de embedded post hieronder: “Café Britaly zal een liefdesbrief zijn aan de vele manieren waarop de Britten Italiaanse klassiekers opnieuw hebben vormgegeven om bij onze, eh, unieke smaken te passen.” Je kunt je inschrijven voor hun nieuwsbrief via de link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Britaly (@cafe.britaly)

NON | Een nieuw alcoholvrij frisdrankmerk

Er is een nieuw, alcoholvrij drankje op de markt: NON. Een drankje uit Australië dat nu op de Engelse markt komt. Bezoek hun webshop in het VK, link in de titel. NON werkt met zowel lokale als internationale boeren en leveranciers. Dit betekent dat ze ingrediënten van de hoogste kwaliteit krijgen. De variëteit van het fruit en de groenten kan veranderen in de loop van het seizoen, maar ze worden altijd gekozen voor de beste smaak en op het hoogtepunt van het seizoen. Daarna beginnen ze met roosteren, stoven, weken en zouten. Allemaal in huis. Dan voegen ze verjus toe, het ongegiste sap van jonge, onrijpe druiven. Het is de basis van al hun smaken. Het wordt als laatste ingrediënt toegevoegd en zorgt voor body, balans en zuurgraad. De alcoholvrije drank wordt daarna gefilterd en gebotteld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NON – 0.0% (@non.world)

AquaClimb

Hoewel in de embedded post van Poolside Adventures hieronder staat dat AquaClimb al op vele plekken op de hele wereld is geïnstalleerd, hebben we het nog niet gezien. Dit bericht op hun Facebook gaat over de muur in #StudioCity Indoor Waterpark in Macau, China! Springen in dit duikbad vanaf de top van een 5 meter hoge muur is slechts één van de sensaties in dit waterpark dat is ontworpen door Water Technology, Inc. De website van AquaClimb is te vinden in de link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.