Trends in het kort | Week 17

27-4-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over een nieuwe sociale media trend, gratis reizen door Europa en Starbucks dat binnenkort 8.000 locaties sluit om personeelstraining te geven.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nous Restaurant & Flowers | Bloemenrestaurant

Een bijzonder restaurant concept dat eerder dit jaar opende in China. Van buitenaf lijkt het restaurant namelijk eerder op een bloemenwinkel dan restaurant. De enige hint die je krijgt om erachter te komen dat het een restaurant is, is de naam op de gevel ‘Nous Restaurant & Flowers’. Creatief bureau 0321studio is de architect van het restaurant. Op deze manier willen ze de zintuigen van de gasten prikkelen voordat zij aan tafel gaan.

Starbucks Amerika sluit voor één dag 8,000 locaties voor anti-racisme training

8.000 locaties van Starbucks in Amerika zullen op 29 mei voor één dan hun deuren sluiten. 175.000 medewerkers zullen dan training krijgen die ‘vooroordelen op basis van huidskleur’ tegen moeten gaan. Deze maatregel komt nadat twee Afro-Amerikaanse mannen gearresteerd werden in een locatie in Philadelphia. Die arrestatie leidde tot veel woede omdat uit video beelden bleek dat de twee mannen niets gedaan hadden.

Nieuwe sociale media trend: #eatingice

Een nieuwe trend in China: vloggers die zichzelf filmen terwijl ze kleurrijk ijs aan het eten zijn. Hun volgers zijn blijkbaar gek op het krakende geluid dat van ijsblokjes afkomt. Een ander doel is om de meest mooie mini- ijssculpturen te maken voordat ze hun tanden erin zetten. Het klinkt misschien een beetje raar, misschien dat de circa 19.000 video’s op Instagram een beter beeld geven van deze nieuwe sociale media hype.

Gratis door Europa reizen met WOW Air

De IJslandse budgetmaatschappij WOW Air is op zoek naar een koppel of vriendenduo dat deze zomer gratis wil reizen. Van 1 juni tot 15 augustus krijgen de twee gelukkigen een appartement in Reykjavik, waarvandaan ze kostenloos naar alle 38 WOW Air-bestemmingen in Noord-Amerika, Europa en Israël kunnen vliegen. Bovendien krijgen ze betaald om verslag te doen van hun avonturen.

Diageo komt met ‘whisky-pairing’ diner tijdens World Whisky Day

Diageo, het bedrijf achter Gordon’s, Captain Morgan en Smirnoff, zal tijdens World Whisky Day een whisky-diner organiseren. Het merk doet dit samen met Firmdale Hotels. Hierbij zullen vijf van zijn Scotch-whisky’s, waaronder de Lagavulin-distilleerderij en Johnnie Walker, gepresenteerd worden. Het evenement begint met een whiskycocktail en canapés voorafgaand aan het diner. Vervolgens zal Diageo Scotch Whisky-ambassadeur Colin Dunn voor elke gang een uitleg geven van de geselecteerde whisky’s. Tickets kosten £ 85 en de avond zal plaatsvinden op 19 mei in het Haymarket Hotel in het centrum van Londen.

Tabasco presenteert Limited-Edition Diamond Reserve Hot Sauce

Ter ere van het 150-jarig jubileum brengt Tabasco een Diamond Reserve Sauce uit die omschreven wordt als de “Champagne onder de pepersauzen.” De flessen hebben een beperkte oplage en bevatten een zorgvuldig samengestelde selectie van tabasco-pepers die 15 jaar lang met zout zijn gerijpt en daarna gemengd zijn met sprankelende witte wijnazijn. Volgens het bedrijf resulteert dit in een uitzonderlijk complexe smaak, terwijl je nog steeds “de kenmerkende smaak en levendigheid” proeft waar Tabasco bekend om staat.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.