Trends in het kort | Week 17

29-4-2022

  • Trends we spottedTrends we spotted
  • Stumptown Coffee Roasters partnered with Oatly to serve first-annual ‘Earth Day Latte’Stumptown Coffee Roasters partnered with Oatly to serve first-annual ‘Earth Day Latte’
  • Accor opens Jo&Joe Hotels in ChinaAccor opens Jo&Joe Hotels in China
  • Accor opens Jo&Joe Hotels in ChinaAccor opens Jo&Joe Hotels in China
  • Accor opens Jo&Joe Hotels in ChinaAccor opens Jo&Joe Hotels in China

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Château Galoupet in Frankrijk, zij produceren een uitzonderlijke duurzame rosé en Accor, Ennismore en Country Garden’s Funyard gaan meer dan duizend JO&JOE hotels in China ontwikkelen.

Stumptown Coffee Roasters is een samenwerking aan gegaan met Oatly om voor het eerst een ‘Earth Day Latte’ te serveren en wij kunnen de Pearlsuites van Pierpaolo Lazzarini zo op onze  Nederlandse meren zien liggen!

Een 50-Pin Challenge met Bowling in de Kabukicho’s Shinjuku Copa Bowl, inspiratie voor andere Bowling centra? En in Amsterdam is onlangs het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky geopend!

Spicy McNuggets keren terug bij sommige McDonald’s locaties in de VS voor een beperkte tijd. Wat zouden uw gasten graag terug zien keren op uw menu? En in Berlijn kun je nu bezorgrobots van Domino’s Pizza tegenkomen op de stoepen! 

Een bijzonder initiatief van chef Niko Romito, de ‘Niko Romito methode‘ het omvat 7 technieken van ‘food transformation’, gespot in een Instagram post van het World Economic Forum. En de Fazer Xylitol fabriek is operationeel geworden in Lahti, Finland. Deze nieuwe ultramoderne fabriek is een uniek voorbeeld van circulaire economie – een gepatenteerd proces transformeert geüpcyclede haverschillen in duurzame xylitol.

Vorig jaar stapte restaurant Eleven Madison Park (***) over op een volledig plantaardig menu, en nu begint chef Daniel Humm mensen thuis te inspireren met zijn groene ethos en begint hij de bezorgservice: Eleven Madison Home.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Château Galoupet in de Provence produceert uitzonderlijk duurzame rosé

Het multinationale luxe conglomeraat LVHM heeft onlangs het Provincal Cru Classé domein Château Galoupet overgenomen. Het bedrijf wil de wijngaard renoveren om niet alleen uitzonderlijke rosé te produceren, maar ook uitzonderlijk duurzame rosé. LVHM is al begonnen met de omschakeling van het domein naar een gecertificeerde biologische producent – één van de slechts vijf Cru Classé-domeinen die biologisch gecertificeerd zijn. De Galoupet Nomade-wijn van het domein zal worden verpakt in platte plastic flessen die zijn gemaakt van gerecycled plastic dat is ingezameld in kustgebieden en geleverd door Prevented Ocean Plastic. De plastic flessen zijn niet alleen 100 procent gerecycled en 100 procent recyclebaar, ze wegen ook veel minder dan traditioneel glas – met slechts 63 gram zijn de nieuwe flessen tot 10 keer lichter dan glas. Ze maken ook een rosé die wel verkocht wordt in zo duurzaam mogelijk glas, bekijk de video hieronder. Meer in het artikel bij Springwise, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Château Galoupet (@chateaugaloupet)

Accor, Ennismore en Country Garden’s Funyard gaan meer dan duizend JO&JOE hotels in China ontwikkelen

Accor heeft vorige week in samenwerking met Ennismore een ongekende lange termijn masterfranchiseovereenkomst aangekondigd met de belangrijke alliantieonderneming van Country Garden, Funyard Hotels and Resorts. Samen met Funyard, één van de top hotel- en vastgoedontwikkelaars in China, zullen Accor en Ennismore het lifestyle merk JO&JOE hotels introduceren in China, met de toezegging om ten minste 1.300 JO&JOE hotels te openen, goed voor meer dan 100.000 hotelkamers. Funyard zal de exclusieve strategische partner zijn van het merk JO&JOE in China. Meer informatie in hun persbericht, link in de titel.

Stumptown Coffee Roasters serveert in samenwerking met Oatly voor het eerst een ‘Earth Day Latte’

Vorige week was het Earth Day (22 april 2022) en Stumptown Coffee Roasters werkte samen met Oatly, ’s werelds grootste havermelkbedrijf, om hun allereerste ‘Earth Day Latte’ te serveren, een latte met ‘Rose Gold’-smaak gemaakt met Oatly havermelk, Supernature (Stumptown’s nieuwe biologische koffiemelange), rozenwater en honing – exclusief geserveerd in een duurzame mok of tumbler. De “Earth Day Latte” was vrijdag 22 april tot en met zondag 24 april verkrijgbaar in deelnemende Stumptown vestigingen in Portland, LA en NYC. Voor elke verkochte latte doneerden Stumptown en Oatly elk $1 aan Zero Foodprint.

Een idee voor andere koffiezaken om wat ‘Earth Day’ aandacht te creëren volgend jaar?

De Pearlsuites van Pierpaolo Lazzarini

Interessante ontwikkeling voor hotels aan het water en een eenvoudige manier om meer kamers te creëren, de Pearlsuites van Pierpaolo Lazzarini. We zien ze zo drijven op de Nederlandse meren!

De Pearlsuite is een drijvende eenheid die ontworpen is om een revolutie teweeg te brengen op de markt van de horeca op het water. Ontworpen voor het Italiaanse mobiliteitsmerk Jet Capsule, de Pearlsuite is 7m in diameter groot en biedt tot 22 m² binnenruimte, evenals een beloopbaar buitendek. Het concept is gericht op zowel bestaande als toekomstige badplaatsen, en biedt hen de mogelijkheid om hun aantal kamers uit te breiden in een kwestie van weken, zonder ecologische voetafdruk, zonder infrastructuur, en tegen zeer lage implementatiekosten. Bekijk de beelden op de website van Designboom, link in de titel, of de video hieronder (tekst gaat daaronder verder).

Een ‘50-pin Challenge’ met bowlen in de Kabukicho’s Shinjuku Copa Bowl

Dat is één pin voor elk jaar dat ze bestaan. De populariteit van bowling heeft de neiging in de loop der jaren af te nemen en dan weer toe te nemen, en het hoogtepunt van de sport in Japan werd in de jaren ’70 bereikt. Dat is ook de tijd dat Shinjuku Copa Bowl opende in het Kabukicho gebied van Shinjuku, Tokyo. Om te vieren dat het na een halve eeuw nog steeds goed gaat, houdt Shinjuku Copabowl de 50-Pin Challenge. Bij deze bowlingtest worden 50 kegels op een enkele baan geplaatst en iedereen  die een strike kan scoren, wint een maand lang gratis bowlingcoupons. Een leuke manier om als bowlingcentrum een jubileum te vieren. Meer details op de website van Soranews, link in de titel.

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky is nu open

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam is geopend. Onder het merk Anatara is het hotel een moderne interpretatie geworden van een 155 jaar oud icoon in het hart van Amsterdam, tegenover het Nationaal Monument en het Koninklijk Paleis op de Dam. Het beschikt over 2 restaurants, Grand Café Krasnapolsky op de Dam en het met een Michelin-ster bekroonde restaurant The White Room en de bar The Tailor.

Spicy McNuggets keert terug bij sommige McDonald’s vestigingen in de VS

McDonald’s heeft aangekondigd dat ze de pikante McNuggets weer op het menu zetten, maar alleen bij een beperkt aantal locaties en slechts voor een beperkte tijd. Ongeveer de helft van de McDonald’s-locaties in Amerika krijgt de pittige nuggs terug, die in 2020 werden gelanceerd in het kielzog van Wendy’s pittige kipnugget-succes dat destijds door MickeyD’s werden aangekondigd als de “eerste keer dat we een nieuwe smaak van onze klassieke Chicken McNuggets in de VS hebben geïntroduceerd sinds ze in 1983 op de menu’s kwamen.” Meer details in het artikel op Food and Wine, link in de titel.

Inspiratie voor andere landen? De terugkeer van een speciaal product? Bij McDonald’s geloven ze erin, we hebben ook al de limited edition terugkeer van de Szechuan Sauce gespot bij het bedrijf.

De Niko Romito methode omvat 7 technieken van ‘food transformation’

Niko Romito heeft in slechts 7 jaar tijd 3 Michelinsterren gekregen voor zijn restaurant Reale in Italië. We hebben zijn methode gespot in een Instagram post van het World Economic Forum (zie hieronder), in de link in de titel zijn uitleg van de ‘Metodo Niko Romito’. Hij is een samenwerking aangegaan met de Sapienza Universiteit in Rome om een campus te lanceren waar chefs zijn eetfilosofie kunnen absorberen.

Niko Romito heeft een reeks standaard repliceerbare procedures ontwikkeld voor elke ziekenhuiskeuken die zorgen voor een ‘zachte transformatie’ van voedsel tijdens de kookfase. Zoals blijkt uit de meting van de pro- en antioxiderende eigenschappen, voor en na de transformatie, uitgevoerd door het laboratorium van de Analysis Group. Koken op lage temperaturen, sous vide, gestoomd, op hoge temperaturen met behulp van natuurlijke beschermlagen en specifieke conserveringstechnieken zorgt allemaal voor een ideale consistentie die de smaak naar voren brengt en de voedingseigenschappen van elk ingrediënt behoudt. In het algemeen staat het nieuwe protocol garant voor een gemakkelijkere bereiding, dankzij voorbereidende bereidingen die slechts een snelle regeneratie vereisen vóór het opdienen, die bovendien gemakkelijk zijn samen te stellen en een zeer bevredigende consistentie en smaak bieden. Als het sleutelwoord in de keuken ‘conserveren’ is, dan is het voor het menselijk lichaam ‘genezen’, want een juiste voeding kan echt een medicijn zijn voor het menselijk organisme.

Fazer introduceert ’s werelds eerste xylitol gemaakt van haver

De Fazer Xylitol-fabriek is geopend in Lahti, Finland. Deze nieuwe ultramoderne fabriek is een uniek voorbeeld van circulaire economie – een gepatenteerd proces transformeert geüpcyclede haverschillen in duurzame xylitol. Het Finse food experience bedrijf – Fazer is de eerste ter wereld die xylitol uit haverschillen produceert. Deze zoetstof kan suiker vervangen en heeft daarnaast ook hydraterende en verkoelende effecten, allemaal gewenste voordelen in toepassingen variërend van voeding tot cosmetica en farmaceutica.

Feiten over xylitol: Xylitol is een zoetstof die geproduceerd wordt uit xylose. Xylose wordt gevonden in verschillende planten en bomen, zoals berken, beuken, maïs en haverschillen. Xylitol is laag in calorieën (60% van de calorieën in suiker) maar even zoet als suiker. Xylitol heeft een goedgekeurde gezondheidsclaim van de EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid). Het dagelijks gebruik van xylitol wordt wereldwijd aanbevolen door vele tandheelkundige verenigingen om het risico op cariës te verminderen. De industriële productie van xylitol is een Finse innovatie, de industriële productie startte in 1975. De populairste xylitolproducten zijn kauwgom en pastilles. Link naar hun persbericht in de titel.

Domino’s pizza bezorgt voor het eerst met robots op de Berlijnse trottoirs

Domino’s Pizza blijft innoveren op het gebied van bezorging en gaat in samenwerking met het AI-technologiebedrijf TERAKI robotbezorgingen uitvoeren in de Duitse hoofdstad. Dit is de eerste bezorgrobot die een officiële vergunning heeft gekregen om in de openbare ruimte van Berlijn te opereren; daarmee is het de enige robot in Duitsland die momenteel op stoepen in een stad opereert en niet op een campus of een afgesloten ruimte. Meer informatie in het artikel op i-micronews, link in de titel.

Eleven Madison Home | Thuisbezorgservice van plantaardige maaltijden

Vorig jaar stapte restaurant Eleven Madison Park (***) over op een volledig plantaardig menu, en nu begint chef Daniel Humm zijn groene ethos ook aan particulieren te leveren. In de Instagram post hieronder kondigt de chef Eleven Madison Home aan, een nieuwe, wekelijkse, plantaardige thuisbezorgservice van het restaurant, ontworpen om het gemakkelijk te maken meer plantaardig te eten. De wekelijkse box wordt thuisbezorgd met een volledige dag plantaardige maaltijden, van ontbijt tot lunch, diner, snacks en desserts, plus favorieten uit de voorraadkast van de chefs van het restaurant. Elke levering is anders, met een wekelijks wisselend menu ontworpen om te laten zien hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Elke aankoop van een box is inclusief een donatie aan Rethink Food.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Humm (@danielhumm)

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.