Trends in het kort | Week 13

4-4-2022

  • The handshake on the Michelin Guide DubaiThe handshake on the Michelin Guide Dubai
  • GoTab Partners with MastercardGoTab Partners with Mastercard
  • Podcast 'Over Eten' met Willem HielePodcast 'Over Eten' met Willem Hiele

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen en onder andere drie Instagram posts die we gespot hebben, de bijzondere branding van Mr. Charlie’s in Los Angeles met hun rood/gele branding en upside down smile. En Miss Crispy Rice dat onlangs is geopend in de Oasis Wynwood in Miami, waar ze crispy rice sushi serveren!

Een andere Instagram post die we echt geweldig vinden is er één uit Parijs waar restaurant ‘La Bourse et la Vie’ 3 vluchtelingen uit Oekraïne heeft aangenomen en hun ‘cuisine’ en hun naam vanaf 4 april voor 2 maanden heeft veranderd in ‘Le Borscht et la Vie’.

Onlangs is de 50ste editie van de Belgische podcast ‘Over Eten’ van Stijn Deschacht online gekomen, een gesprek met topchef Willem Hiele. En het Singelpark Diner is een initiatief van Culinair Leiden. Een 6,5 kilometer lang en feestelijk lint van tafels langs de Singelparkroute op 25 en 26 juni 2022.

Dubai is de 36e bestemming die zijn eigen Guide MICHELIN krijgt! De eerste selectie van restaurants wordt in juni bekendgemaakt. En McDonald’s USA verrast fans met een onverwachte return van een oude favoriet: de Szechuan Sauce. Leuk idee een limited time product of gerecht uit het verleden aan te bieden, welk product zou jij terug kunnen brengen?

SALSA SHOP is een snel groeiend merk met vers Mexicaans eten, ze openden onlangs het 10e restaurant in Nederland en ze hebben grote dromen voor Europa. Het commerciële restaurant platform, GoTab, heeft onlangs aangekondigd dat het een samenwerking met Mastercard is aangegaan om de digitale kassa-ervaring in horecagelegenheden in de VS te transformeren met de implementatie van Click to Pay.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Oekraïense gerechten bij La Bourse et la Vie in Parijs of zoals ze het restaurant nu even noemen: ‘Le Borscht et la Vie’

Meer dan 3 miljoen Oekraïners zijn hun huis en land ontvlucht om te schuilen. Drie vluchtelingen zijn in Parijs aan de slag gegaan bij La Bourse et la Vie en zijn gaan hun gasten enthousiast laten kennis maken met hun culinaire tradities. Vanaf 4 april en voor 2 maanden, zullen Alina, Yulia en Ivan de keuken van La Bourse et la Vie overnemen en een menu aanbieden met gerechten uit de culinaire Oekraïense keuken. Dit is tevens een viering van de onlosmakelijke band tussen de volkeren over het hele Europese continent. Ze hebben zelfs hun naam veranderd in ‘Le Borscht et la Vie’, waarbij ‘le Borscht’ staat voor Borstj, de traditionele Oost-Europese soep.  Gedurende deze periode zullen de eigenaren 5% van hun totale opbrengst doneren aan een liefdadigheidsvereniging die de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne ondersteunt. Reserveringen kunnen hier worden gemaakt. Wij hebben dit in onderstaande Instagram gespot! Meer artikelen onder deze post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door La Bourse & La Vie (@labourselavie)

Mr. Charlie’s lanceert in Los Angeles met een branding  dat lijkt op McDonald’s

Mr. Charlie’s heeft onlangs een veganistisch fast-food restaurant geopend op 612 N. La Brea Ave, in Los Angeles en als je onderstaande Instagram post ziet dan moet je toegeven, de rood/gele branding en de ondersteboven glimlach, doet wel een beetje erg denken aan de McDonald’s branding. Dus Mr. Charlie’s veroorzaakt online heel wat comments! Ze beschrijven zichzelf als ‘an exhibition of plants’ en al hun hamburgers zijn gemaakt met Impossible Foods burgers. In plaats van een Happy Meal hebben ze hun eigen ‘Frowny Meal’. Bekijk hun branding in de Instagram post hieronder, de tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mr.Charlie’s TMS (@mrcharliesla)

Miss Crispy Rice | ’s Werelds eerste krokante rijstbar

Miss Crispy Rice is onlangs geopend in de Oasis Wynwood, in Miami. Een weelderige, pittoreske bloemenboog verwelkomt gasten in de open lucht en in de levendige omgeving – met de toepasselijke naam, Oasis. Gelegen in het hart van Wynwood op 2335 N Miami Ave., is de 3.000 vierkante meter, buitenruimte de nieuwe puls van de buurt. Miss Crispy Rice serveert krokante rijst sushi, bekijk de afbeelding hieronder, de tekst gaat verder na de ingesloten Instagram post. Sushi geserveerd op krokante rijst is heerlijk, het heeft die extra bite! En hoewel we de crispy rice sushi al eerder hebben geproefd, hebben we nog nooit een restaurant of sushi bar gespot die helemaal gewijd is aan crispy rice sushi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miss Crispy Rice (@misscrispyrice)

De McDonald’s in VS verrast haar gasten met de onverwachte return van Szechuan Saus!

Sinds 31 maart is de iconische Szechuan Saus van McDonald’s terug in de VS. De saus heeft een hartig en lichtzoet smaakprofiel met vleugjes soja, knoflook, gember en milde azijn invloeden om je dipsauservaring compleet te maken. De saus is in de afgelopen 24 jaar slechts drie keer eerder op de markt geweest en de fans kunnen vanaf 31 maart weer een paar dagen lang van deze favoriet genieten, zolang de voorraad strekt. Deze keer kunnen ze Szechuan Sauce exclusief op de McDonald’s App gratis krijgen als een dipsaus optie voor hun Chicken McNuggets of ze kunnen tot vijf zakjes sauzen kopen. Bekijk het persbericht voor meer informatie, de link staat in de titel. Leuk zo’n limited time offer van producten of gerechten uit het verleden, welk product zou jij terug kunnen laten komen?

Dubai is de 36e bestemming die een eigen MICHELIN gids krijgt

Dubai krijgt zijn eigen MICHELIN Gids in juni. Het team van inspecteurs is reeds ter plaatse om de eerste selectie van restaurants voor te bereiden, die in juni worden bekendgemaakt. De selectie zal worden gemaakt volgens de methodologie die overal ter wereld door de inspecteurs van de MICHELIN-gids wordt toegepast. Dit is op basis van de universeel toegepaste reeks van vijf criteria, waaronder de kwaliteit van de ingrediënten, de beheersing van de keuken, de harmonie van de smaken, de persoonlijkheid van de chef in zijn ‘cuisine’ en de consistentie zowel in de tijd als over het hele menu. Deze criteria worden toegepast op alle geselecteerde restaurants om hun lezers van over de hele wereld te helpen een weloverwogen keuze te maken.

De volledige 2022 selectie van de MICHELIN Guide Dubai zal te bekijken zijn op de MICHELIN Guide website, en op de MICHELIN Guide App, gratis beschikbaar op iOS en Android. Hierop kunnen gebruikers restaurants zoeken op basis van hun locatie, culinair type, of aanvullende kenmerken, om zo de perfecte match te vinden. Bekijk het persbericht, link in de titel.

50ste editie van de podcast ‘Over Eten’ van Stijn Deschacht met Willem Hiele

Aan de vooravond van het eerste ‘’Oostendse Podcastfestival’’ afgelopen weekend, pakte Oostendenaar Stijn Deschacht uit met een bijzondere aflevering van zijn podcast ‘Over Eten’. Speciaal voor de 50ste aflevering kon hij topchef Willem Hiele strikken voor een intrigerend gesprek over filosofie, idealisme en… surfen. De podcast aflevering met Willem Hiele is al te beluisteren vanaf 31 maart. Willem Hiele is een kind van de zee en een kok met passie voor terroir. Hij ontdekte zijn liefde voor lekker eten als bakker en hij ontwikkelde zich verder als autodidact tot de terroirkeuken. Hij heeft een zwak voor mooie producten en lokale leveranciers.

Recent is de 10e vestiging geopend van de SALSA SHOP 

Inmiddels heeft SALSA SHOP 10 vestigingen in Nederland geopend en dit is nog maar het begin. Er zitten alweer 3 nieuwe vestigingen in de pijpleiding. ‘Op de lange termijn zullen wij ook de grenzen overgaan. Onze droom? De grootste speler te worden op het gebied van vers Mexicaans eten in Europa’ zegt founder Steven Visser. Voor nu breidt SALSA SHOP zich in rap tempo uit met nieuwe locaties in Nederland. De nieuwste vestiging aan het Bijlmerplein opende op 20 maart haar deuren. Daarnaast zal er dit jaar nog een tweede locatie in Amsterdam Zuid en een nieuwe locatie op de Javastraat in Amsterdam geopend worden.

GoTab werkt samen met Mastercard om de digitale kassa-ervaring te verbeteren

Restaurant commerce platform, GoTab, kondigde recent aan dat het een samenwerking aangaat met Mastercard om de digitale betaalervaring in horecagelegenheden in de VS te transformeren met de implementatie van Click to Pay – een betaaloplossing die afrekenen eenvoudiger maakt door de noodzaak om kaartgegevens handmatig in te voeren te elimineren. Click to Pay biedt consumenten een gemakkelijkere en veiligere ervaring bij het afrekenen op verschillende apparaten en kanalen. Mastercard Click to Pay is gebaseerd op de EMV® Secure Remote Commerce industriestandaarden en maakt het eenvoudiger en veiliger voor consumenten om online af te rekenen zonder wachtwoorden te hoeven onthouden of kaartgegevens elke keer handmatig in te hoeven voeren.

Singelpark Diner in Leiden

Initiatief van Culinair Leiden, een 6,5 kilometer lang en feestelijk lint van tafels langs de Singelparkroute op 25 en 26 juni 2022. Je kan intekenen voor een tafel en genieten van je hapjes van de verschillende restaurants, je koopt een passepartout van 8 heerlijkheden langs de route of je kiest om je exclusief te laten fêteren door alle prachtige horeca die Leiden rijk is. Culinair Leiden zorgt voor passend langsvarend entertainment op de singels. De bate is voor het Leidse Hospice Issoria.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.