Trends in het kort | Week 16

20-4-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over een nieuw innovatief voedselplatform, New York Pizza start met het bezorgen van veganistische pizza’s en de line-up voor Chefsrevolution 2018 is bekend.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Er komen voedselbanken voor noodlijdende bijen

Voor de bij, die al een tijdlang ernstig in de verdrukking zit, komen er extra mogelijkheden om zich te voeden. The Pollinators, een platform dat bijensoorten wil behoeden van uitsterven, roept voedselbanken voor bijen in het leven. Hoe werkt het? De heuse voedselbanken openen op zondag 22 april. Dat is de dag die door de Bijenstichting drie jaar geleden tot Nationale Zaaidag is uitgeroepen. Het werkt in theorie hetzelfde als een voedselbank voor mensen. Op zeker dertig afhaalpunten in Nederland delen The Pollinators gratis zadenmixen uit zodat mensen zelf kunnen zaaien. Dat zaad wordt geleverd door de Bijenstichting. Ook de winkels van buitenwinkelketen Bever (38 vestigingen) zullen als ophaalpunt dienen. Bijenliefhebbers kunnen ook zelf een voedselbankje openen – sommigen hebben al aangegeven dat te gaan doen. Bij de voedselbanken word ook gelijk geïnstrueerd hoe het zaaien in z’n werk gaat.

Journalist start innovatief voedselplatform

Journalist Maurice van der Spek heeft bijna € 9.000 aan donaties opgehaald om een innovatief online journalistiek platform te starten (https://www.mauricevanderspek.com). Met dit platform wil hij een interactieve zoektocht naar de Europese voedselindustrie op zetten. Aan de hand van interviews met ‘industry insiders’ wil Van der Spek meer te weten komen over de impact van ons eten op mens en milieu in de voedselketen. Op het online platform deelt hij zijn bevindingen in de vorm van Engelstalige artikelen en vlogs. Het volgende doel is om in 2018 met een crowdfundcampagne € 60.000 op te halen.

New York Pizza bezorgt als eerste veganistische pizza in Europa

New York Pizza gaat naast het gebruikelijke assortiment nu ook veganistische pizza bezorgen. Sinds 16 april is de veganistische pizza in iedere vestiging te bestellen. Voor het maken van de pizza gaat New York Pizza samenwerken met ProVeg, de grootste belangenbehartiger van veganistische voeding in ons land, en De Vegetarische Slager. De pizza wordt belegd met tomatensaus, veganistische kaas, rode ui, vegetarische shoarma en veganistische knoflooksaus. De vegetarische kipshoarma ontwikkelde De Vegetarische Slager speciaal voor New York Pizza, om te voldoen aan strenge eisen en bereidingstijden van de pizzaketen.

Succesvolle hotel startup CityHub opent tweede vestiging in Witte de Withstraat Rotterdam

Dit revolutionaire hotelconcept breidt komende drie jaar uit met vier Europese vestigingen maar vandaag staat eerst de opening van de tweede vestiging van CityHub op de agenda. De locatie is één van de meest levendige en sfeervolle straten van Rotterdam. Met 126 futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub perfect in op de behoeftes van de travel savvy millennial om op ontdekkingsreis te gaan, te socializen met locals en ervaringen direct online te kunnen delen. Rotterdam is hot en happening en daarmee dé plek voor een nieuwe vestiging van CityHub, dat in 2016 de ‘Best innovation hotel concept’ Award ontving. De locatie in Rotterdam is het begin van een wereldwijde uitrol van dit innovatieve hotelconcept. We schreven in 2012 al over de plannen en in 2015 over de opening van de vestiging in Amsterdam.

De line-up voor Chefsrevolution 2018 is bekend

Op zondag 9 en maandag 10 september 2018 vindt de vierde editie plaats van ‘Chefs (R)Evolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle. Deze wordt georganiseerd door Jonnie & Thérèse Boer en team van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. De top van internationale chefs maakt zijn opwachting tijdens dit culinaire festival. Maak je agenda vrij om naast Jonnie en Thérèse deze chefs te zien koken in Zwolle:

Jordi Roca***, El Celler de Can Roca, Spanje
Angel Léon***, Aponiente, Spanje
Mitsuharu Tsumura, Maido, Peru
Poul Ziska*, KOKS, Faroe Islands
Stefan Wiesner*, Rössli, Zwitserland
Paul Pairet***, Ultraviolet, China
Thomas Dorfer, Landhaus Bacher, Oostenrijk
Sebastian Frank**, Horváth in Berlijn
Micha Schäfer* & Billy Wagner, Nobelhart & Schmutzig in Berlijn
Andreas Rieger* & Ivo Ebert, Einsunternull in Berlijn

Homeroom | Restaurants beschermt personeel tegen lastig personeel

Het in Oakland gevestigde restaurant Homeroom ontwikkelde een Management Alert Colour System (MACS) om lastige gasten aan te pakken. De medewerker kan slecht gedrag van gasten melden aan hun manager door eenvoudig ‘geel’, ‘oranje’ of ‘rood’ te zeggen. Na een incident drie jaar geleden, kwamen de medewerkers van Homeroom samen om te brainstormen. Ze bedachten een kleurensysteem waarmee medewerkers kunnen vertellen hoe een tafel zich gedraagt, hierbij is rood het hoogste niveau van intimidatie door de gast. De manager kan er dan voor kiezen om zelf te tafel over te nemen of door de gasten weg te sturen. Managers en medewerkers zeggen dat het systeem een grote slag heeft geslagen in het tegengaan van intimidatie door gasten.

Het eerste ruimte hotel komt eraan!

Het Aurora Station van Orion Span gaat het eerste hotel in de ruimte worden. Het plan is dat in 2022 de eerste gasten kunnen overnachten. De kosten? Een schamele $ 9,5 miljoen per persoon. Het hotel zal uiteindelijk plek bieden aan maximaal zes reizigers tegelijk, inclusief één professionele astronaut.

Tramezzini sushi rol met tofu

Geweldig recept op de website van Fine Dining Lovers voor een sushi rol zonder rijst; veganistische tramezzini sushi rolls! Deze ‘rolls’ worden bereid door een sneetje brood op te rollen en te vullen met tofu en groenten.

Bij The Standard Hotel staan er met CBD-geïnfuseerde gummybeers in de minibar

CBD is een afkorting voor cannabidiol, een van de ingrediënten van cannabis. Lord Jones, een cannabisbedrijf in L.A., kondigde onlangs aan samen te gaan werken met Standard Hotels, een groep boetiekhotels in Los Angeles, New York en Miami Beach. “Voor het eerst zullen CBD-geïnfuseerde producten beschikbaar zijn voor hotelgasten in hun gastenkamers”, schreef Lord Jones op Instagram. Sinds 10 april kunnen gasten in de hotels genieten van CBD-geïnfundeerde gumdrops en van de Pain & Wellness Formula bodylotion van het merk.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.