CityHub, een capsule hotel in Amsterdam

15-12-2015

Vorige maand heeft CityHub haar deuren geopend van hun eerste vestiging in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West. Vijftig futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad.

We hebben CityHub in 2012 gespot toen de eigenaren de mogelijkheden van hun idee aan het onderzoeken waren. CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). De jonge ondernemers stelden zich als doel de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden. Na een succesvolle crowdfunding campagne openden zij in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West. Met een bezettingsgraad van gemiddeld 95% en enthousiaste reviews op Booking.com, Airbnb en Tripadvisor was de pilot een groot succes te noemen. CityHub ‘Beta’ bleek de perfecte testcase, waardoor ook een private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten om de locatie met vijftig hubs in de Bellamystraat te kunnen realiseren.

30 oktober opende CityHub haar deuren waarmee ze hun gasten de mogelijkheid geven om op ontdekkingsreis door Amsterdam te gaan, te socializen en hun ervaringen direct online te delen. Er is een nieuw soort reiziger ontstaan; de 20 tot 35 jarige digital natives. Ontdekken is bij hen het sleutelwoord: geen 5-sterrenhotel en geijkte toeristenplekken, maar een gepersonaliseerde reiservaring en insider tips. Ze zijn 24/7 connected en verwachten informatie on-the-go: een uitgangspunt dat door veel traditionele hotels niet optimaal wordt benut. CityHub bouwt haar hele reiservaring rondom deze nieuwe ontwikkelingen in de reisbranche, via een city app, een chatfunctie met een persoonlijke host en unieke hubs om in te slapen.

CityHub, een capsule hotel met een app

CityHub combineert de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel. In een industriële loods van 600 m2 bevinden zich vijftig strak vormgegeven privé slaapunits genaamd ‘hubs’. Elke hub is uitgerust met een comfortabel tweepersoonsbed, WiFi en te personaliseren verlichting en muziek streaming systemen. Aan de ruime hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar kunnen bedienen.

Gasten krijgen tijdens hun verblijf exclusief toegang tot de CityHub app; een interactieve travel guide die tips voor activiteiten en evenementen verstrekt op basis van wat er die week in Amsterdam te doen is. Reizigers kunnen bovendien realtime – terwijl ze door de stad struinen – suggesties vragen aan een CityHost. De app biedt tevens een chatbox, waarmee gasten met elkaar kunnen connecten en nieuw gevonden hotspots kunnen delen. Maar ook de mood lighting, alarmklok en het streamen van muziek in de hub, zijn met de app te bedienen.

Om ongewenste roamingkosten tegen te gaan en het gebruik van de app te stimuleren biedt CityHub, in samenwerking met T-Mobile, gasten de mogelijkheid om met een eigen MiFi hotspot (mobiele router) de stad in te gaan.

Website: CityHub

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.