Trends in het kort | Week 12

25-3-2024

 • Trends we spotted
 • Chick-fil-A - New digital focused concept combining easy mobile ordering with hospitalityChick-fil-A - New digital focused concept combining easy mobile ordering with hospitality
 • The four sauce flavors by Subway that will be available in supermarkets in the USThe four sauce flavors by Subway that will be available in supermarkets in the US
 • Freddy's - TWIX Salted Caramel ConcreteFreddy's - TWIX Salted Caramel Concrete

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Nespresso UK heeft een ‘on-the-go coffee bar’ concept in Londen geopend.
 • De sauzen van Subway zijn binnenkort te koop bij supermarkten in de US.
 • Freddy’s verkoopt een TWIX® Salted Caramel Concrete voor een beperkte tijd.
 • Een wetvoorstel dat kweekvlees moet verbieden in Florida is goedgekeurd en moet nu nog worden gekeurd door Governeur Ron DeSantis.
 • Chick-fil-A gaat een bijna 40 m2 grootte ‘grab-and-go’ locatie openen in NYC zonder kassa’s en zitplekken.
 • Locale is een samenwerkingsverband van kleine, lokale bedrijven in Dubai.
 • Een lokale samenwerking tussen een kunstgallerij / donuts shop COPS en het met een Michelinster bekroond restaurant Osteria Giulia in Toronto.
 • IJs gemaakt van bloemkool door eat Kinda.
 • Donuts met een geprinte laag door InnaPrint, een eetbare food printer. De donuts zien er erg lekker uit!
 • Bekijk de nieuwe lijst met restaurants in Frankrijk die afgelopen week Michelinsterren hebben ontvangen.

Veel leesplezier!

Nespresso to go | Nespresso UK heeft een ‘on-the-go’ koffiebarconcept in Londen geopend

Koffiecapsule gigant Nespresso heeft op 21 maart zijn eerste Nespresso Bar-concept in het VK geopend. Dit concept voor ‘coffee to go’ bevindt zich op Old Broad Street, vlakbij het treinstation Liverpool Street in Londen. Meer details in het artikel op World Coffee Portal, link in de titel.

Sauzen van Subway binnenkort bij Amerikaanse supermarkten

Subway werkt samen met T. Marzetti Company, een toonaangevende fabrikant van speciaal voedsel, om consumenten meer van zijn meest geliefde sauzen te bieden, net op tijd voor de ‘National Sauce Month’. Vier saussmaken, die gebruikt kunnen worden om te dippen, te koken en meer, worden gelanceerd in supermarkten en winkels door het hele land: Sweet Onion Teriyaki; Roasted Garlic Aioli; Baja Chipotle en Creamy Italian MVP. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Freddy’s introduceert de nieuwe TWIX® Zoute Karamel Concrete voor een beperkte tijd

Een van onze teamleden kwam een persbericht van Freddy’s tegen over hun TWIX Zoute Karamel Concrete en kreeg meteen trek. Het fast-casual restaurantconcept, Freddy’s Frozen Custard & Steakburgers®, kondigde recent de lancering aan van zijn nieuwe TWIX® Salted Caramel Concrete, beschikbaar tot 7 mei bij alle Freddy’s-locaties in de VS. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Wetsvoorstel dat gekweekt vlees in Florida verbiedt, is onderweg naar het bureau van gouverneur Ron DeSantis

Federale agentschappen hebben laboratorium gekweekt, ofwel kweekvlees veilig verklaard voor consumptie. Maar de wetgeving, gesteund door de landbouwindustrie van de staat, “remt” dit type  voedsel af onder de noemer ‘de veiligheid garanderen’. De kamer stemde met 86-27 voor het wetsvoorstel (SB 1084), dat wijzigingen met betrekking tot het Florida Department of Agriculture and Consumer Services gaat aanbrengen. Meer details in de link in de titel.

Chick-fil-A opent een afhaallocatie van bijna 40 m2 zonder kassa’s en zitplaatsen

Chick-fil-A opende afgelopen donderdag, 21 maart, zijn allereerste mobiele afhaalrestaurant in New York City. Dit nieuwe restaurant is een van de twee innovatieve, digitaal gerichte testconcepten die het restaurantbedrijf opent – het tweede is een verbeterd drive-thru concept dat later dit jaar geopend wordt. Chick-fil-A 79th & 2nd richt zich op drukke New Yorkers door het uitsluitend faciliteren van bezorgen en bestellen via de mobiele app voor een snelle en gemakkelijke afhaalervaring. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Locale | Samenwerking van kleine bedrijven in Dubai

We kwamen ‘Locale’ tegen, een tribe van gelijkgestemde eigenaren verenigd door een sterke overtuiging in waarom goed eten belangrijk is. Hun slogan: Een gemeenschap opbouwen van goed eten, goede mensen en goede ideeën. Een goed idee om op te starten in andere gebieden?

Lokale samenwerking tussen COPS en Michelinsterrestaurant Osteria Giulia

In Toronto, gelegen in een roze gebouw aan Adelaide Street, bevindt zich COPS. Dit is een soort kunstgalerie en probeert de lokale donutwinkel opnieuw uit te vinden. Ze hebben een samenwerking met Osteria Giulia, een lokaal Michelinsterrestaurant. Samen hebben ze kleine, en volgens Sara Buchanan erg lekkere tiramisu donuts gecreëerd. Geweldig idee – donutsmaken in samenwerking met chefs! Meer details over COPS in de link in de titel.

IJs gemaakt van bloemkool

Eat Kinda is een start-up uit Nieuw-Zeeland en zij hebben een romig ijs ontwikkeld dat heerlijk smaakt en ook nog eens plantaardig & goed voor de planeet is. Ze gebruiken bloemkolen die anders verspild zouden worden omdat deze niet de juiste grootte of vorm hebben voor supermarkten. Hun ijs is veganistisch, gemaakt zonder enige zuivel, gluten, soja of noten. Meer details op hun website, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cauliflower Ice Cream 🍦 (@eatkinda)

Geprinte donuts

Deze donuts zijn geprint door InnaPrint, een printer voor eetbare inkt. Ze gebruiken eetbare inkten van Kopyform. Meer details van Innaprint op hun website, link in de titel. Bekijk het resultaat hieronder!

De nieuwe Michelinsterren in Frankrijk

Voor die foodies die op vakantie gaan in of richting Frankrijk en graag bij een Michelinsterren restaurant gaan eten: de nieuwe sterren zijn bekend in Frankrijk. Twee nieuwe 3-Michelinsterren, acht nieuwe 2-Michelinsterren en 52 restaurants kregen hun eerste Michelinster. Bekijk de lijst in de link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.