Trends in het kort | Week 12

29-3-2022

  • trends we spotted this week
  • Starbucks x Volvo Charging StationStarbucks x Volvo Charging Station

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Bjarke Ingels Group, zij onthulden een hotelkamer in het Tree hotel in Zweden bedekt met 350 vogelhuisjes. En de 25hours Hotels introduceren een 4-daagse werkweek in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Een paar openingen: De Big Mamma Group opent deze zomer Giorgia Trattoria in München en op 28 maart opende de vierde Gucci Osteria in Seoul. In Berlijn is het nieuwe Café Camaleon geopend, een all-day casual dining concept in de Casa Camper Berlin. Camper is een bekend schoenenmerk uit Spanje.

In 2025 krijgt Parijs hun Câble 1, de eerste stedelijke kabelbaan. De nieuwe 4,5 km lange lijn zal de voorsteden in het zuidoosten van de stad verbinden met het metrosysteem. En een link naar mooie beelden van het ‘high-end breakfast all day’-concept in Berlijn: Frühstück 3000.

Starbucks en Volvo gaan een EV-oplaadnetwerk aanleggen van de Colorado Rockies tot hun Support Center in Seattle. En Portland in Oregon krijgt de eerste sportbar gewijd aan vrouwenwedstrijden: The Sports Bra.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Big Mamma Group opent deze zomer Giorgia Trattoria in München

De Duitse lancering van de Big Mamma Group uit Frankrijk is in München, de naam wordt: Giorgia Trattoria. Zoals elk van de 17 vestigingen van de groep krijgt ook het restaurant in München een heel eigen look. Bij alle vestigingen kun je echter genieten van authentieke Italiaanse gerechten en veel joie de vivre. Wij zijn grote fans van de Big Mamma restaurants in Parijs – we vinden het geweldig dat je ze nu ook kunt bezoeken in Londen, Madrid, Bordeaux, Lille, Lyon en binnenkort dus ook in München.

25hours Hotels introduceert een 4-daagse werkweek in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

De 25hours Hotels gaan een 4-daagse werkweek invoeren in alle 11 hotels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tussen november 2021 en februari 2022 hebben ze het nieuwe werktijdmodel getest in Hamburg. In verband met Omikron duurde de testfase iets langer. In Hamburg konden ze bijna 80 procent van hun team inspireren om deel te nemen en zagen ze evenwichtigere en productievere collega’s als resultaat. Alle werknemers hebben de keuze tussen het nieuwe 4-daagse of het klassieke 5-daagse model. Ploegmedewerkers in de bediening, receptie of keuken die voor het nieuwe werktijdmodel kiezen, werken negen uur per dag, vier dagen per week. Drie vrije dagen zijn gegarandeerd. Meer in hun persbericht, link in de titel.

Parijs krijgt in 2025 zijn eigen kabelbaansysteem

In 2025 zal de manier waarop Parijzenaren binnen de stad reizen veranderen met de lancering van Câble 1, de eerste stedelijke kabelbaan van Parijs. Deze nieuwe 4,5 kilometer lange lijn zal voorsteden in het zuidoosten van de stad verbinden met het metrosysteem, namelijk Villeneuve-Saint-Georges met het station Créteil Pointe du Lac op de Parijse metrolijn 8. Dit pittoreske vervoermiddel dat 150 miljoen dollar gaat kosten, zal ook voordelig zijn voor de dagelijkse forenzen. De reis zal in slechts 17 minuten worden afgelegd, minder dan de helft van de tijd die dezelfde reis met de bus in beslag neemt. Volgens de Franse krant Le Parisien zal de bouw later dit jaar beginnen. Meer op de website van Luxury Launches, link in de titel.

Café Camaleon | Het nieuwe all-day casual dining concept van Casa Camper Berlijn

Café Camaleon, gelegen in het Berlijnse district Mitte, is een all-day casual dining concept op de begane grond van Casa Camper Berlin. De naam is een verwijzing naar de allereerste schoen van het schoenenmerk Camper, een plattelandsschoen die oorspronkelijk werd gedragen door boeren op het eiland Mallorca. Het restaurant biedt een scala aan verse, seizoensgebonden gerechten bereid met mediterrane ingrediënten uit Italië, Frankrijk, Turkije, Griekenland en Spanje, het thuis van Camper. Er zijn twee Casa Camper hotels in Barcelona en in Berlijn.

Het ontwerp is van MVRDV, gevestigd in Nederland in samenwerking met het op Mallorca gevestigde GRAS Arquitectos en de lokale Berlijnse architect LauraVRave.

De opening van de vierde Gucci Osteria in Seoul

In 2017 schreven we in onze ‘Trends we spotted week 50’ dat de drie Michelinsterren chef Massimo Bottura in 2018 een Gucci Osteria zou openen in de Gucci Garden. Gevestigd in het historische Palazzo della Mercanzia in Florence, waarin het Gucci Museum is gevestigd. In 2019 opende hij de Gucci Osteria in Beverly Hills, gevolgd door de Gucci Osteria in Tokio. Op 28 maart 2022 opende de vierde Gucci Osteria in Seoul. Gelegen bovenop de Gucci Gaok flagship store in Itaewon. De nieuwe eetgelegenheid heeft 28 zitplaatsen in de eetzaal en 36 zitplaatsen op het terras buiten. Het menu met Italiaanse smaken en met Zuid-Koreaanse invloeden is ontwikkeld door Massimo Buttura samen met Karime Lopez, Hyungkyu Jun, en chef-kok Davide Cardellini. Bekijk het artikel op de Koreaanse website Haps Korea, link in de titel.

Starbucks en Volvo bouwen een EV-laadnetwerk van de Colorado Rockies naar hun Support Center in Seattle

In de titel vindt u een link naar een artikel over het streven van Starbucks om een grondstoffenpositief bedrijf te worden en hun ideeën hierover, dit in de aanloop naar hun 30e jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Uiteindelijk willen ze meer teruggeven dan ze van de planeet afnemen. Hierin lees je over de doelstellingen van het bedrijf voor 2030, zoals de geschetste inspanningen om afval te verminderen door middel van innovatieve programma’s met herbruikbare bekers, hun afval- en recyclingapp om de duurzaamheidsinspanningen van partners te ondersteunen en het nieuwe proefprogramma met Volvo.

Starbucks blijft hun programma rondom hernieuwbare energie en decarbonisatieprojecten in de Verenigde Staten snel uitbreiden, waaronder een nieuw proefprogramma met Volvo Cars om de rijroute van de Colorado Rockies naar het Starbucks Support Center in Seattle te elektrificeren, zodat er een reeks vertrouwde, betrouwbare, schone en veilige plaatsen is om de mens en hun batterij-aangedreven voertuigen op te laden.

Eind 2022 zullen er in 15 Starbucks-winkels EV (electric vehicle) opladers van het merk Volvo, powered door ChargePoint, beschikbaar zijn langs een route van 350 mijl van Denver naar het hoofdkantoor van het koffiebedrijf in Seattle, als onderdeel van de 2.700 Greener Stores-portfolio van het bedrijf. Deze DC Fast Chargers zullen ongeveer om de 100 mijl bij Starbucks-vestigingen worden geplaatst en zorgen voor de broodnodige gemoedsrust voor EV-bestuurders, die de beperkte oplaadinfrastructuur van vandaag als een grote belemmering voor hun aankoop zien. Terwijl de auto’s van de klanten buiten opladen, kunnen de bestuurders binnen comfortabel ontspannen met hun favoriete Starbucks drankje.

De Sports Bra-bar in Portland (VS) | Genieten van alleen vrouwenwedstrijden

Artikel op Trendwatching, over The Sports Bra. Jenny Nguyen, een professionele kok en amateurbasketbalspeelster besloot haar eigen sportbar te openen in Portland, Oregon omdat ze meer aandacht wilde voor vrouwensport. Ze zamelde geld in op Kickstarter om een bar te creëren die een veilige en gastvrije omgeving biedt en waar mensen kunnen samenkomen om vrouwelijke atleten op grote schermen te bekijken. De Sports Bra betrekt ook voedsel en dranken van vrouwelijke leveranciers, van rundvlees tot sterke drank. De opening is op 1 april 2022. Laten we hopen dat het geen 1 april grap is!

De hele dag ontbijt van hoge kwaliteit | Frühstück 3000 in Berlijn

Bekijk de beelden van het Frühstück 3000 in Berlijn in het artikel op Food Service DE, link in de titel. Frühstück 3000 is het nieuwe ontbijtrestaurant van Berlijn. De naam staat voor ‘Berlin’s Better Breakfast’. Het high-end ontbijtrestaurant wil Berlijn een plek geven waar de belangrijkste maaltijd van de dag wordt gevierd zoals het hoort – met variatie en creativiteit op het hoogste niveau. Ze bieden een plezierig en ontspannen culinair begin van de dag, wanneer je je dag ook begint!

Frühstück 3000 werd gelanceerd door drie gepassioneerde ontbijtkampioenen: Maximiliane Wetzel, Martin Pöller en Lukas Mann, professionele restaurateurs met vele jaren ervaring in de topgastronomie.

Bjarke Ingels onthult Biosphere, een hotelkamer in de boomtoppen van Zweden, bedekt met 350 vogelhuisjes

BIG, het bureau van de Deense architect Bjarke Ingels, heeft onlangs een nieuwe kamer onthuld voor het gerenommeerde Treehotel in Zweden. Deze boomtop adobe werd ontworpen om de omringende biosfeer te verbeteren onder andere via een façade van vogelnesten en hangt tussen de Harads-dennen. De nieuwe hotelkamer is ontworpen in samenwerking met ornitholoog Ulf Ohman en heeft als toepasselijke naam Biosphere. Ze willen de vogelpopulatie in de Zweedse bossen vergroten door een habitat te bieden aan onze gevederde vrienden. Bekijk de video hieronder en stel je voor dat je er zelf in slaapt en je overgeeft aan de natuur en in contact komt met vogels.

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.