Trends in het kort | Week 12

20-3-2020

  • trends we spotted this week

Ons perspectief op de wereld is de afgelopen week compleet veranderd. Een paradigma wissel van jewelste! Persoonlijk dacht ik dat we geen trends en inspiratie meer op Horecatrends zouden plaatsen. Het gaat nu om belangrijkere zaken, maar we komen ook positieve inspiratie tegenkomen. Dus toch een ‘trends in het kort’ met kleine lichtpuntjes in deze angstige periode. Blijf gezond en zorg voor elkaar! ^Team horecatrends

Met deze week onder andere links naar een artikeltje over een ‘sociale bezorgservice’ waar je ook voor kwetsbare ouderen of juist voor degene die nu hard werken in de zorg, een maaltijd kunt bestellen. Een initiatief van De Nieuwe Polderkeuken.

Een zeer intense instructie voor handenwassen van Gordon Ramsey, cadeaubordjes van Bistro ‘Het Smaakhuis’ in plaats van cadeaubonnen en over Chefs Take Away Collectie, een initiatief van Gault&Millau. En Bidfood Nederland helpt gratis als je geen onlinebestelsite voor maaltijden en kadobonnen hebt.

Rob Baan van Koppert Cress geeft chefs in Nederland de mogelijkheid om te komen koken met zijn cressen. En als je kennis wilt opdoen, kun je ook bij het SVH terecht op het grootste e-learning platform voor de horeca. Deze is voorlopig een maand gratis.

Een artikeltje op Eater over wat Amerikaanse horecaondernemers moeten doen om deze crisis te overleven. Dan realiseer je je weer hoe goed we hier in Nederland voor elkaar zorgen! En in Londen is The Cheese Bar weer de straat op gegaan, nog niet zolang geleden hebben zij zich gevestigd maar nu gaan ze hun ‘oude’ trucks’ weer gebruiken om kaas naar de mensen te brengen.

McDonald’s in de Verenigde Staten en Canada overweegt uitstel van huur voor zijn franchisenemers en Uber Eats introduceert een nieuw ondersteuningspakket met een vrijstelling van bezorgkosten voor alle bestellingen van onafhankelijke restaurants in de Verenigde Staten en Canada en speciale marketingcampagnes.


Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bistro ‘Het Smaakhuis’ komt met originele cadeaubordjes

We zien veel cadeaubonnen actie maar deze is wel heel charmant! Bistro Het Smaakhuis in Moordrecht komt met authentieke en unieke cadeaubordjes die ze in Spanje hebben laten maken. En de aanbieding die we wel vaker zien, hun letterlijke tekst: “Straks is deze vervelende Corona-situatie voorbij en is het volop lente. En dat gaan we dan volop vieren!!!”. Bestel daarom bij Het Smaakhuis nu letterlijk een tegoedbordje van € 20,00 en wissel dat straks bij uw diner in ter waarde van € 25,00 …. Of bestel nu een tegoedbordje van € 50,00 en wissel dat straks bij uw diner in ter waarde van € 65,=.”

De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk start bezorgservice | Social voor het goede doel

Ondernemer Frank Streefland van restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk gaat gasten de gelegenheid bieden een maaltijd te bestellen voor ouderen, de lokale Voedselbank, iemand in de verpleging of iemand die werkt in het lokale verzorgingshuis. Hoe het werkt? Voor 29,95 euro kun je bij De Nieuwe Polderkeuken een maaltijdbox bestellen. De keuken zorgt dan voor een kant-en-klaar menu van drie gangen, dat wordt bezorgd op de gewenste locatie. Voor Streefland biedt dit mogelijkheden om in deze heftige tijd toch omzet te genereren, maar ook door mensen die het extra verdienen, culinair te laten genieten. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor jezelf zo’n box bestellen.

Initiatief van Gault&Millau Nederland en Bidfood Nederland

Het aantal restaurants dat bezorg en/of afhaalmaaltijden aanbiedt stijgt. Al meer dan 130 restaurants in de Chefs Take Away collectie.  Mooi initiatief van Gault&Millau Nederland dat bezorg/afhaalmogelijkheden op een rijtje heeft gezet én van Bidfood Nederland, dat gratis helpt als je geen onlinebestelsite voor maaltijden en kadobonnen hebt. Lees er meer over in deze post op Facebook van Astrid Schreuders.

Tijdelijk gratis e-learning voor alle horecamedewerkers

Horecamedewerkers die thuis zitten kunnen aan de slag met het grootste e-learning platform voor de horeca, dat een maand gratis gebruikt kan worden. De licenties voor keuken, bediening en fastservice zijn volledig opengesteld! Initiatief van het SVH samen met KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Afhankelijk van de duur van deze crisis wordt de termijn nog verlengd. SVH en KHN komen later met een nog groter aanbod voor ondernemers en medewerkers in de horeca.

Rob Baan ziet kansen | Gezond product weggooien kan niet én zeker niet nu.

Rob Baan ziet kansen en nodigt chefs/foodprofessionals in deze moeilijke tijd uit om, met gepaste afstand (+ 1,5 meter), hun cressen, een gezond product te verwaarden voor gebruik later dit jaar. Vragen/verzoeken? Stuur een WhatsApp naar 06 12 04 41 85. #nocresstowaste #cresschallenge #koppertcress

Wat restaurants in Amerika nu nodig hebben om te overleven

Huurvermindering, belastinguitstel en onmiddellijke werkloosheidsuitkeringen staan bovenaan de lijst. Volgens de National Restaurant Association, werken er 15.6 miljoen mensen, verdeeld over 1 miljoen restaurants, in de Verenigde Staten. Of tenminste, dat was zo tot deze week. Achtenzeventig procent van de restaurants in Amerika is MKB. De industrie lag op schema om dit jaar te groeien en verwachtte een jaarlijkse omzet van $899 miljard. Nu wordt verwacht dat de omzet de komende drie maanden met 225 miljard dollar zal dalen. “Ik denk niet dat we het belang van de invloed van deze industrie op de economie als geheel kunnen onderschatten”, zegt Aaron Adalja, assistent-professor in Food & Beverage van Cornell’s University of Hotel Administration. Interessant artikel om te lezen op de website van Eater.com. Vooral in vergelijking met de situatie hier in Nederland waar de overheid op dit moment alle noodzakelijke maatregelen nemen en zelfs banken helpen.

The Cheese Bar gaat weer met hun trucks de straat op

Mathew Carver, oprichter van The Cheese Truck, The Cheese Bar en Pick & Cheese, heeft geïnitieerd dat zijn medewerkers vanaf afgelopen donderdag weer de straat op gingen met zijn trucks in Londen. Omdat mensen wordt aangeraden niet uit eten te gaan in restaurants en de Seven Dials markt waar de trucks normaal staan dicht is, heeft het team besloten zelf de straat op te gaan met de Cheese trucks. Ze hebben ‘Self Isolation Survival Kits’ gemaakt met Britse kaas en wijn voor diegene die niet hun huis uit willen tijdens deze onzekere tijden.

Chipotle pakt social distancing aan met virtuele hangouts op Zoom

Chipotle Mexcian Grill is een restaurant uit Amerika. Zij beginnen nu met een dagelijkse serie van ‘Chipotle Together’. Dit zijn sessies op de videoconferencing website Zoom met bekende gasten en meer dan 3.000 fans per keer. Via @ChipotleTweets kun je de link vinden naar deze virtuele hangout. De eerste Chiptole Together sessie was op 16 maart. Meer hierover op de website van Mobile Marketer.

Restaurant Canils in Seattle vind een nieuw businees model door de Covid-19 crisis

Dit chique restaurant heeft een strategisch beslissing genomen en zich aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Hun eetzaal is gesloten en het restaurant werd veranderd in 3 pop-up restaurants: een drive-through hamburger service, een bagel shop en een thuisbezorgservice voor ‘family meals’. Meer hierover op de website van Springwise, de link staat in de titel.

McDonald’s overweegt uitstel van huur voor zijn franchisenemers in de U.S. en Canada

Omdat de restaurants moeten sluiten door het coronavirus, werken zij aan een hulppakket om ervoor te zorgen dat hun franchisenemers de financiële ruimte krijgen om door deze crisis heen te komen. McDonald’s Corp. zei afgelopen dinsdag dat het overweegt de huurbetalingen van franchisenemers een tijdje uit te stellen, om hun te helpen de komende periode met veel minder omzet door te komen. Meer op de website van Restaurant Business Online.

Uber Eats helpt onafhankelijke restaurants in de Verenigde Staten en Canada

Uber Eats introduceert een nieuw ondersteuningspakket met een vrijstelling van bezorgkosten voor alle bestellingen van onafhankelijke restaurants in de VS en Canada. Daarnaast kondigde zij speciale marketingcampagnes aan – zowel in-app als via e-mail – om de bezorging door lokale restaurants te promoten, vooral die van restaurants die nieuw zijn in de app. Belangrijk voordeel is onder meer een nieuw aanmeldingsprogramma voor alle restaurants in de Verenigde Staten en Canada die het Uber Eats-platform kunnen gebruiken en dagelijkse uitbetalingen ontvangen, in plaats van de standaard wekelijkse uitbetaling van het bedrijf. Meer op de website van Chain Store Age.

Een tutorial door Gorden Ramsey over handen wassen

Video’s over hoe je je handen moet wassen zijn de norm geworden, hygiëne is op dit moment erg belangrijk. Een intense tutorial hierover hebben we ook gespot op de Instagram van Gordon Ramsey, waarin hij dit erg duidelijk laat zien. Hij vraag aandacht voor dit onderwerp met de hashtag #nshandwashchallenge, NHS refereert naar de Britse National Health Service.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.