Trends in het kort | Week 12

22-3-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over Cheese Tea dat steeds populairder wordt wereldwijd en wij vragen ons af wanneer we dit gaan proeven in Nederland? En wij dachten dat het tijdperk van ‘roze’ interieurs voor restaurants wel voorbij was, nou dat blijkt niet uit de nieuwe vestiging van EL&N in Londen.

Bigg Chill Bar in Londen serveert onbeperkt espresso martini’s tijdens hun weekendbrunch en op een speciale manier! In New York zijn afgelopen vrijdag de restaurants en winkels van Hudson Yards geopend en dus ook de langverwachte ‘Mercado Little Spain’!

Koppert Cress heeft recent Melissa Cress geintroduceerd en wij hebben een artikeltje over blauwe bananen gespot! Klinkt heerlijk! In 2019 krijgt ook Den Haag zijn eigen foodhallen en we kwamen een artikeltje over PizzaExpress ZA tegen, zij gaan in Londen pizzapunten verkopen met handige veerpakkingen per punt.

In Taiwan heeft de bubble-tea keten ‘Happy Lemon’ heeft samen met Koubei, de lokale diensten-app van Alibaba Group, haar in-store technologie verbeterd, inclusief een nieuwe robot voor het maken van drankjes. En denk jij dat je kunt proeven of kaas heeft kunnen genieten van muziek tijdens het rijpen?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Koppert Cress introduceert Melissa Cress!

Melissa Cress is een mooie, aromatische mix van muntsmaak en heeft, wanneer gekneusd, een subtiele citroengeur die doet denken aan citroen zeste. Gebruik in combinatie met zoete producten zoals schaal- en weekdieren en witte vis, groenten zoals pompoen, zoete aardappel, venkel, citrus & zure appel. Ook geschikt voor Aziatische gerechten en te combineren met zware smaken zoals lamsvlees, kaas of wild. Melissa Cress is ook bij uitstek geschikt om smaak en aroma toe te voegen aan (bruisend) water of dranken. In bovenstaande video (link in titel) maakt chef Catia Cafio van Taste & Feeling een aantal gerechten met Melissa Cress.

In 2019 krijgt ook Den Haag zijn eigen Foodhallen

Nadat in 2014 de Foodhallen openden in Amsterdam, was dit jaar Rotterdam aan de beurt. De ondernemers achter de foodhallen breiden in rap tempo uit. In 2019 kunnen we namelijk de Foodhallen Den Haag verwachten. Nog niet bekend met de Foodhallen? Net als in Amsterdam en Rotterdam krijgt Den Haag ook een indoor foodmarket met stands van lokale horecaondernemers. Volgens mede-eigenaar Chong Chu moet Foodhallen Den Haag meer dan ooit voor en van de locals zijn.

Cheese tea wordt wereldwijd steeds populairder | Wanneer gaan we dit in Nederland zien?

In november 2017 schreven we het eerste artikel over Cheese Tea op horecatrends.com en we kwamen het ook op Europese beurzen voor professionals in de foodservice en horeca tegen. Maar nog niet vaak in restaurants en coffeeshops in Nederland. Dus ter inspiratie, deze video van Thrillist! Een herinnering aan de mogelijkheid om kaasthee op je menukaart te zetten! Zoals ze in de video vertellen, wordt Cheese tea door steeds meer coffeeshops in de VS verkocht. Laat het ons weten als je het gaat verkopen dan schrijven we er een artikeltje over.

Mercado Little Spain | Een enorme Spaanse food hal van José Andrés in Hudson Yards

Sinds afgelopen vrijdag (15 maart) zijn de winkels en restaurants van Hudson Yards in New York geopend! In januari hebben we de buitenkant nog bewonderd en getracht een glimp op te vangen van het Mercado Little Spain, de Spaanse food hal van José Andrés, Ferran en Albert Adrià. Natuurlijk  zagen we niets, maar de buitenkant van de Hudson Yards-gebouwen zijn ook bijzonder! In dit artikeltje op Eater.com staan een aantal foto’s van de food hal. Er is een op vermouth gefocuste bar in de food hal gevestigd met als naam ‘Bar Celona’, en verder biedt de ruim 3.200 vierkante meter food hal 3 full-service restaurants en bijna een dozijn ​​kiosken die onder andere patata bravas en churros verkopen. Er zijn ook 3 winkels in de food hal gevestigd waar je bloemen, droge goederen en souvenirs kunt kopen.

Het lijkt erop dat gasten nog steeds dol zijn op ‘roze’ interieurs | EL & N café in Londen

EL & N London, voorheen het Elan Café, heeft afgelopen december een nieuwe, volledig roze, vijfde vestiging geopend. Met deze opening bewijzen ze dat restauranteigenaren nog steeds denken dat hun gasten ‘roze’ graag delen op hun Instagram-accounts! Dit terwijl wij dachten dat we deze roze periode toch wel achter ons hadden gelaten! Check hun Instagram-account maar eens in de link!

Bij de Bigg Chill Bar kun je onbeperkt espresso-martini’s drinken tijdens de weekendbrunch, gepimpt met oreo’s, marshmallows en meer ingrediënten

Big Chill Bar, locatie King’s Cross (Londen) is de plaats waar je moet zijn voor de brunch in het weekend! Alleen al omdat je er onbeperkt espresso martini’s kunt drinken en elke espresso-martini die wordt geserveerd, kun je pimpen met onder andere oreo’s, marshmallows en nog meer ingrediënten.

In Londen gaat PizzaExpress ZA individueel verpakte pizzapunten verkopen

PizzaExpress is bezig met een vernieuwing van het merk, wat aantoont dat het merk baanbrekend is en een positieve invloed heeft op de fast casual markt. Onderdeel van deze strategie is de ontwikkeling van ZA; een nieuw, all-day fast casual concept dat net is geopend op Fenchurch Street in Londen. Het merk bouwt voort op de vroege inspiratie voor PizzaExpress – oprichter Peter Boizot begon ooit met het verkopen van verse, warme slices PizzaExpress-pizza. Bijzonder is de praktische verpakking voor de punten to-go!

Blauwe Java-banaan | De zachte banaan die smaakt naar vanille-ijs

Heb je ooit van de de Blue Java-banaan gehoord of misschien wel geprobeerd? Wij nog niet en zijn zeer benieuwd! Deze banaan wordt ook wel ‘Ice Cream banana’ genoemd, en met een reden: het vlees van de Blue Java-banaan heeft de consistentie van ijs en de smaak bevat tonen van vanille. Wij willen het zeker graag eens proeven, jij niet?

Cheesy Muziek | Zwitsers experiment om smaakvollere kaas te maken met geluid

Het klinkt misschien een beetje vreemd maar in Zwitserland is een kaasmaker begonnen met een experiment om de impact van muziek op Emmental, één van de beroemdste kazen in Zwitserland, te testen. In de titel een link naar een lokale website in dit gebied!

Taiwanese Boba Tea Shop zet robots in van Koubei Smart Tech

De Taiwanese bubble-tea keten Happy Lemon heeft samen met Koubei, de lokale diensten-app van Alibaba Group, haar in-store technologie verbeterd, inclusief een nieuwe robot voor het maken van drankjes. In de pilot ‘smart store’ in Shanghai hebben klanten de mogelijkheid hun drankjes te kopen aan een loket bemand door medewerkers of te kiezen voor een volledig geautomatiseerde ervaring. Dan bestellen ze hun drankjes via hun smartphones, waarna deze drankjes worden gemaakt door een robot(arm). Klanten scannen een QR-code met de Koubei-app, vinken een paar vakjes aan om bijvoorbeeld de zoetheid van hun drankje aan te passen en wachten vervolgens op een sms-bericht om hun thee op te halen bij een smart locker, dat opent wanneer ze op een ‘pick-up’ knop op de app tikken.

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.