Trends in het kort | Week 11

23-3-2021

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over onder andere een 3D-geprinte wijk in Californië waardoor we ons afvroegen wanneer we het eerste 3D-geprinte vakantiepark gaan zien! En een veganistische eiervervanger van EVO Foods in India.

Het ‘Zero Human Interaction’ restaurant ‘Brooklyn Dumpling Shop’ is net geopend in NYC en heeft onlangs hun eerste franchiseovereenkomst getekend, met een video waarin het idee achter hun winkel wordt uitgelegd. En Takeaway.com en de UEFA hebben een wereldwijd partnerschap voor de UEFA EURO 2020 aangekondigd.

Gordon Ramsey gaat zijn eigen Californische wijnen verkopen in zijn restaurants en een Argentijnse wijnmakerij heeft een succesvol experiment uitgevoerd met het rijpen van wijn onder water.

Een biologisch afbreekbaar gezichtsmasker van de Nederlandse ontwerpster Marianne de Groot! Als  je het masker hebt gedragen, kan je het begraven en komen er bloemen uit! En de Halal Guys hebben onlangs plantaardige Gyros geïntroduceerd.

We hebben een nieuwe nachtburgermeester: cabaretier Guido Weijers verkozen tijdens de livestream Bidfood bingospektakel. En de Hotelschool The Hague Campus Amsterdam doet mee aan sneltest-pilot.   

Producent van ecologische en duurzame schoonmaakmiddelen HYGENIQ lanceerde onlangs de actie ‘Een Frisse Start’ om horecaondernemers een hart onder de riem te steken. Je kunt kans maken op een grote terrasschoonmaak!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

In Californië komt ’s werelds eerste 3D-geprinte wijk

Een artikel op de website van Robb Report, link in de titel. In de stad Rancho Mirage worden vijftien duurzame, energieneutrale woningen gebouwd. De Palari Group heeft onlangs plannen aangekondigd om naar eigen zeggen de eerste gemeenschap van 3D-geprinte, energie-neutrale huizen te bouwen. Het in Californië gevestigde ontwikkelingsbedrijf heeft al een locatie in de Coachella Valley veiliggesteld voor het project van $ 15 miljoen en is van plan om in september te beginnen. We vragen ons af wanneer er voor het eerst een vakantiepark met 3D-geprinte villa’s opengaat!

Cabaretier Guido Weijers Nachtburgemeester van Nederland

“Ik heb in de horeca meer over het leven geleerd, dan tijdens al m’n studies.” is de eerste reactie van Guido als hij de ambtsketen krijgt omgehangen. Guido Weijers is door Horecabrains en de Horecava verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2021. Normaal gesproken vindt deze verkiezing plaats tijdens Mooi!, onderdeel van de jaarlijkse Horecava. Door de Coronamaatregelen vond de uitreiking nu plaats tijdens het livestream Bidfood bingospektakel in het Tobacco Theater Amsterdam. Presentator Ruben Nicolai had de eer om Guido de ambtsketting om te hangen. Oud-Nachtburgemeester Andre Hazes hield een oogje in het zeil.

De jury verkoos Guido Weijers omdat hij zijn roots in de horeca heeft. In eerste instantie als medewerker bij Kwalitaria en later exploiteerde hij een restaurant in Boxmeer. Als ondernemer is hij (normaal gesproken) ook altijd aan het werk in “de nacht”. Guido was ook een van de eerste die aan de slag ging met een Fieldlab event om te kijken wat wel kan tijdens de Corona crisis. Wellicht wel het belangrijkste is, dat hij ook in moeilijke tijden de humor erin houdt. Guido is zeer vereerd met zijn nieuwe titel en geeft aan dat hij zich met hart en ziel gaat inzetten als Nachtburgemeester om Nederland weer zo snel mogelijk naar “Normaal, Normaal” te laten terugkeren zo gauw als dit verantwoord is. Spontaan gaf hij ook nog een “standup optreden” voor alle kijkers.

Hotelschool The Hague Campus Amsterdam doet mee aan sneltest-pilot  

Samen met De Vrije Universiteit Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en het ROC van Amsterdam-Flevoland start Hotelschool The Hague Campus Amsterdam per 25 maart met een sneltest-pilot, opgezet door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Met de pilot wil het Ministerie samen met de onderwijsinstellingen onderzoeken hoe onderwijs op locatie weer op een verantwoorde manier mogelijk gemaakt kan worden. Middels de pilot hopen het Ministerie en de onderwijsinstellingen inzicht te krijgen in de kosten en baten van sneltesten, maar ook de testbereidheid onder studenten en docenten. Eind april worden de eerste resultaten verwacht, de pilot loopt tot halverwege augustus van dit jaar.

EVO Foods lanceert eerste veganistische eiervervanger in India

EVO Foods heeft een vloeibare, veganistische eiervervanger ontwikkeld met eenzelfde smaak en textuur als eieren van echte kippen. EVO Foods beweert dat hun veganistische vervanger meer eiwitten bevat dan gewone eieren. Het product is gemaakt van bonen, kikkererwten en erwten; allemaal gewassen die eenvoudig en in overvloed groeien in India, zodat producten niet geïmporteerd hoeven te worden. De export van deze veganistische eiervervanger staat vooralsnog niet op de planning; met een bevolking van 1,4 miljard mensen kan eerst enorm veel terrein gewonnen worden op de binnenlandse markt. Een link naar het volledige Engelse artikel op Trend Watching in de titel!

‘Zero Human Interaction’ restaurant Brooklyn Dumpling Shop

Op Horecatrends schreven we vorig jaar al twee keer over de geplande opening van ‘Zero Human Interaction’ restaurant Brooklyn Dumpling Shop in New York. Inmiddels is het restaurant al een aantal maanden open en hebben we vernomen dat er onlangs een franchisecontract is ondertekend voor tenminste vijf locaties in Connecticut naast de bestaande vestiging in New York City. Het artikeltje hierover op QSR Web over de franchise deal, vind je in de link in de titel. Daarnaast is onlangs onderstaande video opgenomen waarin ze hun unieke concept tonen en wordt uitgelegd hoe gasten eenvoudig dumplings kunnen bestellen en afhalen zonder een medewerker te zien of te spreken. De tekst gaat verder na de video.

Experiment | Wijn gerijpt in de Atlantische Oceaan

Een Argentijnse wijnmakerij heeft een -naar eigen zeggen- succesvol experiment uitgevoerd met het laten rijpen van wijn onder water. Na het bottelen van hun Malbec-blend zijn ruim 1.500 flessen in speciale kooien afgedaald naar 6 tot 20 meter diepte in de Atlantische Oceaan. Volgens de wijnmaker is het niet uitsluitend een marketing-truc geweest; de smaak van onderwatergerijpte wijn zou significant anders zijn dan keldergerijpte wijn. De onderwatergerijpte wijn zou ronder van smaakt zijn met duidelijke tonen van vers fruit. Vanwege de constante temperatuur en luchtdruk zou een jaar rijpen onder water gelijk staan aan drie jaar conventioneel rijpen. Lees het volledige artikel op de website van Food & Wine door op de titel te klikken!

HYGENIQ verzorgt een frisse start voor heropening van de horeca

Producent van ecologische en duurzame schoonmaakmiddelen HYGENIQ lanceerde onlangs de actie ‘Een Frisse Start’ om horecaondernemers een hart onder de riem te steken. Voor deze actie kunnen mensen hun favoriete horecagelegenheid nomineren om kans te maken op een grote terrasschoonmaak met professionele apparatuur en diverse schoonmaakproducten door HYGENIQ. Uit elke provincie wordt een horecazaak gekozen met de meeste nominaties, HYGENIQ zal een dag voor opening bij de winnende bedrijven op de stoep staan. Klik op de titel om naar de website te gaan waarop je je favoriete horecazaak kunt nomineren.

Takeaway.com sluit sponsordeal met de UEFA

Takeaway.com, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, één van ’s werelds grootste eten bestelsites, maakt vandaag (22 maart) bekend dat het de officiële partner wordt van UEFA voor een breed scala aan UEFA-competities, waaronder de UEFA Champions League voor mannen en vrouwen, UEFA Europa League, het Europees Kampioenschap voor mannen en vrouwen, evenals jeugd- en zaalvoetbalcompetities. Deze lange termijnsamenwerking is een vervolg op het huidige UEFA EURO 2020-partnerschap van het bedrijf, waardoor Just Eat Takeaway.com uiteindelijk in totaal twaalf UEFA-competities en -toernooien zal ondersteunen. Klik op de titel voor het gehele artikel op de website van UEFA.

Biologisch afbreekbare gezichtsmaskers met bloemenzaadjes

Een biologisch afbreekbaar gezichtsmasker van de Nederlandse ontwerpster Marianne de Groot. Nadat je het masker hebt gedragen kan je het onder aarde in je tuin of in een bloempot begraven en na een tijdje genieten van bloemen. Een aanwinst voor die hotels en restaurants die maskers uitdelen aan hun gasten en graag een statement willen maken! Meer op de website van Marie Bee Bloom, link in de titel.

Gordon Ramsay komt met eigen Californische wijnen

Gordon Ramsay lanceerde onlangs zijn eigen merk Californische wijnen in samenwerking met wijnmaker en sommelier Chris Miller, van Seabold Cellars in Monterey, Californië. De wijnen zijn exclusief verkrijgbaar bij Ramsay’s Amerikaanse restaurants en via zijn website. Ramsay biedt acht verschillende wijnen voor $20 tot $45 USD per fles. Klik op de titel om het volledige artikel op Food & Wine te lezen!

The Halal Guys hebben onlangs plantaardige Gyros geïntroduceerd

The Halal Guys creëerden hun eigen plantaardige gyros die aan een roterend spit wordt bereid, net zoals normaal gyros-vlees. Hun nieuwe Meatless Gyro, een limited-edition is een glutenvrij en plantaardig alternatief voor het standaard gyrosvlees. The Halal Guys-versie is gemaakt met erwteneiwit, zilvervliesrijst, kokosolie, Halal Guys-kruidenmix, bieten, champignons en paprika. Er zit 21 gram proteïne in een portie ‘Meatless Gyro’. Meer, inclusief een video, op de website van Food Beast, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.