Trends in het kort | Week 11

15-3-2019

  • Trends in het kortTrends in het kort

de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de Fletcher hotels die per 1 mei de 4 wellness hotels van City Resort hotels overnemen en met die overname dan 99 hotels onder de Fletcher vlag heeft. Ze vragen dan ook aan de markt: welk hotel wordt nummer 100?

Chef Gert de Mangeleer van het eind 2018 gesloten driesterrenrestaurant Hertog Jan in België opent met partner Joachim Boudens een nieuwe zaak: L.E.S.S. by Hertog Jan in Brugge. En brasserie Kaat Mossel in Rotterdam heeft een nieuwe, gasloze keuken.

Volgende week viert het Hilton Amsterdam dat 50 jaar geleden John Lennon & Joko Ono de legendarische Bed-in for Peace in het hotel hielden met exposities en diverse evenementen. En AB InBev gaat zoute snacks op de markt brengen die gemaakt zijn van reststroom van de bierproductie.

Een artikeltje over een vending machine die gratis noodles uitdeelt voor een Instagram post en een artikeltje over sushi cupcakes! Zou jij trouwens een milt opeten? We spotte een artikeltje waarin dit orgaan wordt beschreven als een delicatesse!

In Amerika is nog al wat ophef ontstaan over het bedrag dan ‘Visit CA’ heeft betaald aan Michelin voor een gids over Californië! En zou jij een kaas- en proseccofestival bezoeken?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Fletcher Hotels maakt luxe wellness voor iedereen bereikbaar met overname van 4 wellness hotels

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, opent voor iedereen de deuren naar ultieme wellness- en sportervaringen dankzij de overname van vier City Resort Hotels in de steden Helmond, Leiden, Sittard en Oss. Fletcher Hotels staat bekend vanwege spectaculaire aanbiedingen in ieder segment van de hotelbranche en bestendigt vanaf 1 mei haar voor Nederland unieke positie met de aankoop van deze vier vrijwel nieuwe, luxe hotels.

Fletcher Hotels op zoek naar het 100ste hotel

Na de aankondiging tot overname van 4 City Resorts Hotels (Fitland) per 1 mei a.s. staat de teller bij Fletcher Hotels op 99 hotels. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat Fletcher Hotels het 100ste hotel zal verwelkomen binnen de hotelketen. Echter heeft Fletcher Hotels nog geen hotel op het oog en vraagt daarom aan de hoteliers in Nederland: welk hotel wordt nummer 100?

Het 100ste hotel moet speciaal zijn en een typisch Fletcher Hotel. “Wij zoeken een hotel dat 100% Fletcher is. In het kort betekent dat: een hotel met minimaal 70 kamers, op een unieke locatie, in een uniek gebouw, en met uitgebreide faciliteiten zoals een bar, restaurant, vergaderzalen, fitness, wellness of tennisbanen. En, zoals gebruikelijk bij Fletcher met gastvrij personeel. Een hotel waar zowel de zakelijke als de leisure gast zich thuis voelt, maximaal geniet en volledig in de watten gelegd wordt. Omdat wij met dit hotel een mijlpaal bereiken, moet het écht een ‘typisch’ Fletcher hotel zijn die met trots onze nummer 100 wordt! Daarom daag ik hoteliers uit: welk hotel wordt Fletchers 100ste hotel?” aldus Rob Hermans CEO van Fletcher Hotels. Hoewel Fletcher nog geen hotel op het oog heeft, gaat de organisatie ervan uit dat het bereiken van de mijlpaal nog voor de zomer een feit is. Geïnteresseerde hoteliers worden van harte uitgenodigd om per e-mail te reageren via: Fletcher100@fletcher.nl

Nieuwe zaak voor Belgische driesterrenchef Gert de Mangeleer

Eind 2018 sloot het driesterrenrestaurant Hertog Jan in België. Ondernemers Gert de Mangeleer en Joachim Boudens hebben nu weer een nieuwe zaak: L.E.S.S. by Hertog Jan in Brugge. Less staat voor Love. Eat. Share. Smile. De zaak is een stuk laagdrempeliger dan Hertog Jan. De ondernemers hebben meer plannen en zullen de toevoeging ‘by Hertog Jan’ vaker inzetten. Lees over het interieur en hun plannen op de website van Misset Horeca! Zo zullen zij in de voormalige Hertog Jan hoeve, MORE by Hertog Jan ***, een intieme gastronomische ervaring gaan aanbieden. Het gaat hierom selecte ‘guest tables’ voor maximaal 14 personen.

Locoburgemeester Rotterdam wijdt de nieuwe, gasloze keuken van Kaat Mossel in

Casper van Eijck en Bert Wijbenga bakten het eerste portie mosselen in de splinternieuwe, gasloze keuken van Kaat Mossel. Het Rotterdamse restaurant Kaat Mossel heeft een gloednieuwe keuken en koppelt daarmee voorgoed af van de gasleiding. Met de nieuwe keuken van Qbtec is het restaurant volledig overgegaan op elektra en beschikt over de nieuwste snufjes en ontwikkelingen. Tijdens de officiële lancering op maandag 11 maart, knipte de locoburgemeester van Rotterdam het lint door en bakte hij samen met Casper van Eijck het eerste portie mosselen van de plaat. Koken op elektra heeft volgens Ron Hirt, eigenaar van Kaat Mossel, veel voordelen: “Het is sneller, veiliger, zuiniger en beter voor het milieu.

Exposities rond John Lennon tijdens viering 50 jaar Bed-in for Peace

Van 22 tot en met 31 maart wordt in Hilton Amsterdam de legendarische Bed-in for Peace van John Lennon en Yoko Ono herdacht met diverse evenementen. Vijftig jaar geleden, voorjaar 1969, schreven de beroemde Beatle en zijn kersverse echtgenote geschiedenis met hun protest voor de wereldvrede.

Naast de grote foto-expositie ‘Wat gebeurde er in Room 902’ in de Lobby van het hotel gedurende de hele periode, is van 22 – 24 maart een unieke (verkoop)expositie van kunst van John & Yoko te zien. De tentoonstelling omvat veel beroemde werken, zoals hand-gesigneerde prints uit de ‘Bag One Portfolio’ gebaseerd op schetsen die John maakte tijdens hun Bed-in, en prints van John’s handgeschreven teksten, waaronder ‘Imagine’. Pronkstuk is de originele tekst van het persoonlijke vraag-en-antwoord interview met de jeugdige Nederlandse fan Constance Vrijdags. Andere evenementen in het kader van de herdenking van de Bed-in for Peace vinden plaats in het Memorial Weekend op 30 en 31 maart, met onder meer een interview van Gijs Groenteman met Beatles-biograaf Mark Lewisohn.

The Avocado Show opent restaurant aan Keizersgracht Amsterdam

The Avocado Show gaat een restaurant openen aan de Keizersgracht in Amsterdam. ‘Het wordt het eerste restaurant waar ook diner wordt gedraaid’, zo vertelt Ron Simpson aan Misset Horeca. Aan de Keizersgracht, waar voorheen Cafe Walem zat gevestigd, komt alles samen van The Avocado Show: ontbijt, lunch, diner en to go. Het restaurant gaat zo’n zeventig zitplaatsen tellen. Daarnaast krijgt de vestiging een terras.

AB InBev gaat zoute snacks op de markt brengen die gemaakt zijn van reststroom

Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken gebruikt als diervoerder, maar wordt nu verwerkt tot chips en popcorn voor menselijke consumptie. Waarschijnlijk komen de graan-snacks begin 2020 op de markt.

Vending Machine’ gebruikt sociale media als betaalmiddel voor gratis noodles

Gespot op Instagram: selfies met een automaat die gratis Nissin Cup-noedels uitdeelt, en een verscheidenheid aan andere gratis prijzen. Deze automaat met de naam ‘Dream Machine’ geeft zijn buit af via Instagram. Iedereen kan op de grote knop drukken om de Droommachine te activeren. Instructies op het scherm vragen de gebruiker een foto te maken met het apparaat. Vervolgens plaatst de gebruiker zijn foto op Instagram met een speciale hashtag die door de machine wordt gegenereerd.

Deze bustour door Londen combineert sightseeing met fine dining | Bustronome

Bustronome laat je genieten van de meest beroemde plekken in Londen maar wat het onderscheidt van een standaard bustour is de toevoeging van een gastronomische maaltijd, geserveerd op het glazen panorama dek. We schreven al in 2015 over Bustronome Experience in Parijs en nu rijden ze dus ook rond in Londen!

Het eerste kaas- en proseccofestival van Londen

Dit festival met een grote keuze uit kazen, druiven, crackers en 90 minuten bodemloze prosecco vindt plaats op Old Spitalfields Market op 29 en 30 maart. Er is ook live jazz aanwezig!

Nucleaire radioactiviteit in hotellobby’s – een stille risicofactor?

Een interessant inzicht op de website van eHotelier door Stefan Hiller over röntgenscanners in hotellobby’s. Hij verwijst nu naar scanners in hotellobby’s in Afrika en Azië, maar met de onrust in Europa kunnen we ze hier ook krijgen. Een waarschuwing over de levensduur van röntgenscanners en de service die deze apparatuur nodig heeft! Uit het artikel:

“Ik heb onlangs een analyse uitgevoerd van de exploitatie van röntgenscanners in hotellobby’s in Afrika en Azië. Door het onderzoek naar het gebruik ervan in hotels hebben we een ‘stil’ risicofactor geconstateerd. Dit artikel legt uit hoe fabrikanten van screeningsapparatuur de hotelmarkt ontdekten en welke commerciële aspecten hotelexploitanten moeten overwegen voordat ze er één installeren. De levensduur van een röntgenscanner ligt ergens tussen de 5-6 jaar, als deze vaak wordt onderhouden door een gekwalificeerde stralingsdeskundige. Helaas hebben slechts een paar van de hotels in deze regio’s een bestralingsbeleid met sancties. De realiteit is ook dat de apparatuur vaak zo oud is als het eigendom zelf”.

Sushi Cupcake

Jaburritos serveert sushi in cupcake-vorm in hun vestiging aan de LINQ-promenade in Las Vegas. Het enige wat ze wilden, volgens de eigenaar, Ken Aoki, was een ​​leuke manier verzinnen om hapklare sushi te maken. Ze scheppen een bal kleverige rijst in een gefrituurde wonton-basis en doen er allerlei sushi-ingrediënten op. Ziet er heerlijk uit! Bekijk de video op Facebook door Thrillist Food and Drink.

Cocktails en kleuren Boozy Art Class!

Leuk idee voor de kunstenaars onder ons, de Fever’s Cocktails en de Watercolor Art Class. Een masterclass aquarellen en cocktails drinken, dat is de basis van deze charmante ‘kunstles’. Leuk idee voor cocktailbars, je kunt zelfs je gasten uitdagen om met eten te schilderen. Ik kan me niet herinneren waar ik dit heb gelezen, maar ergens kwam ik tegen dat je kunt schilderen met onder andere druiven. ^ Marjolein

Merkwaardige delicatesse |’Milt’ leren eten     

Van de smaak van bottarga, de gedroogde en gezouten eierstokken van grijze mul of tonijn, kunnen veel foodies al genieten. Er is echter nog een ander typisch Italiaans product dat kan worden gedefinieerd als de mannelijke bottarga, tonijnsperma (oftewel: milt.)

Milt, dat zeldzaam en relatief onbekend is, wordt nu beschouwd als een grote gastronomische delicatesse. Het schijnt milder van smaak te zijn dan bottarga en de bijzonder complexe bereiding rechtvaardigt een hoge marktprijs, wat het een luxeartikel maakt. Zoals zoveel lekkernijen over de hele wereld werd het ooit beschouwd als niets meer dan afval.

Hoeveel is een Michelin-gids hebben waard?

Een interessante e-mailuitwisseling tussen de schrijver van het artikel op de website van Family Meal waarin ‘Visit CA’ vragen over hun partnerschap met Michelin beantwoordt. ‘Visit California’ investeert $ 600.000 als onderdeel van hun culinaire programma. Deze bijdrage rechtvaardigen zij door de aandacht te vestigen om de kosten die gepaard gaan met de uitbreiding van de aanwezigheid van Michelin-inspecteurs in de hele staat (nu al een gids van San Francisco).

De gids blijft volledig redactioneel onafhankelijk van het toerismebureau, wat betekent dat alleen Michelin beslist welke restaurants in aanmerking komen, hoewel Visit California ook in natura promotionele hulp van een onbepaalde waarde biedt. De reeds bestaande Michelin-gids van San Francisco zal in de gids van Californië worden opgenomen.

 

 

 

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.